Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 21:26 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új nemzetközi baloldali szervezet alakult Németországban
A globális hálózat megalakítása alkalmából a Fülöp-szigetektől Egyiptomon át Ausztráliáig a világ minden tájáról érkeztek baloldali politikusok a keletnémet nagyvárosba. A szövetségbe tömörült pártok célja az emberközpontú gazdasági és politikai világrend létrehozása, jelszava: "Szabadság, Igazság, Szolidaritás".

A szervezet megalakítása "új kezdet" a nemzetközi baloldal történetében - emelte ki beszédében Sigmar Gabriel, a német szociáldemokraták elnöke. A PA olyan világért harcol, amelyben nem a piacok diktálnak, hanem "az emberek akarata" érvényesül. A jelenlegi rendszerben "százmilliárdokat költünk bankok megmentésére, tiszta ivóvízre pedig állítólag nem jut pénz" - mondta Gabriel.

A PA elsősorban az SPD kezdeményezésére jött létre. A német szociáldemokraták azért sürgették az új szervezet megalakítását, mert úgy vélik, hogy válságba jutott a Szocialista Internacionálé (SI), és egyelőre nem lehet megreformálni. Az SI nem modern, nem hatékony, főtitkára pedig korrupt - mondta Gabriel a
velemenyezd, 2013. május 22. szerda, 20:53
BÉT - Csökkentek az árfolyamok a csonka héten
A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a héten, az OTP és a Mol jelentősen, míg a Richter alig vesztett értékéből az előző heti záróárához viszonyítva. A részvénypiac forgalma a háromnapos munkahéten 54,155 milliárd forint volt, az előző héten 81,8 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Hektikus kereskedéssel indult a hét szerdán a négynapos hétvége után. Bár jelentősen csökkentek az árfolyamok, a kétnapos zárva tartás hatása nem volt annyira negatív, mint sokan várták. A német és az amerikai tőzsde hét eleji esése ugyanis sokkal rosszabb képet vetített előre. Igaz, a masszív nemzetközi esés után szerdán már emelkedés jött, s a nemzetközi pluszba fordulás segített a budapesti tőzsdének is.

A csütörtök sem indult túl jó hangulatban, a nemzetközi piacokon is csökkenéssel kezdődött a kereskedés, ott azonban a nyitás után gyorsan emelkedtek az árfolyamok, a hazai piacon viszont még mindig érezni lehetett a kétnapos lemaradást, szinte csak a BUX esett az európai indexek
velemenyezd, 2011. november 06. vasárnap, 07:04
Görögország időt nyert, de
Görögország időt nyert, de szaporodnak az eurózóna gondjai

Mozgalmas napot hagyott maga után pénteken az euróválság. A görög miniszterelnök este megnyert egy csatát, de nem tudni, milyen összetételű és támogatású kabinet élén folytathatja, ha egyáltalán ő marad a kormányfő. A G20-csúcstalálkozón semmi érdemlegesről nem sikerült megállapodni a válságkezelés ügyében, miközben újabb jelek utalnak arra, hogy Olaszország helyzete egyre vészjóslóbb.

-"Lazán éltünk, sokan nem adóztak rendesen" - Alekosz rokonai a görög válságról
-Kritikus ponton állunk - Soros György az euró megmentéséről
-Recesszió felé halad Európa az EKB elnöke szerint
-A görögök nélkül is bukhat az eurómentés
-Halálspirálba húzhatják a görögök Európát

Megnyerte a parlamenti bizalmi szavazást péntek éjjel Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök. A 300 fős országgyűlésben 153-an támogatták, 144-en szavaztak ellene, így egyelőre nem kell új választásokat kiírni, nem kerül veszélybe a
tinka1951, 2011. november 05. szombat, 09:00
Lazán éltünk,sokan nem adóztak
"Lazán éltünk, sokan nem adóztak rendesen" - Alekosz rokonai a görög válságról
[
Önkritikusan, a politika és a társadalom közti káros alkukat is felhozva nyilatkoztak az [origo] által megkérdezett görögök az országukat sújtó válsághelyzet okairól. Egyikük sem tagadta, hogy ha máshol nem, a közszférában régóta tarthatatlan állapotok uralkodnak, és a ValóVilág 4 nyertese, Nagy Alekosz görögországi rokonai arról is beszéltek, a görögök általában is túl lazán éltek ahhoz képest, mekkora áldozatot jelentett, például, a hét évvel ezelőtti olimpia.

KORÁBBAN
Papandreu visszakozott, elmaradhat a görög népszavazás
Halálspirálba húzhatják a görögök Európát
Soros: Túl kevés és túl késői az EU-csúcson elfogadott mentőcsomag
Az euró túszai vagyunk - görögök a válságról az uniós mentőcsomag küszöbén
További megszorító intézkedéseket vár Görögországtól az EU
Sarkozy: Görögország bukása egész Európa bukása lenne

"A görögök nagyon jók abban, hogy beszéljenek a
tinka1951, 2011. november 05. szombat, 08:49
Görög válság - Bécs bízik benne, hogy többséget kap Athénban a takarékossági csomag
Arról egyelőre nem foglalt állást Fekter, hogy a vitatott görög népszavazási terv visszavonása önmagában elegendő-e a befagyasztott nyolcmilliárd eurós hitel megnyitásához. Mint mondta, erről hétfőn döntenek az euróövezet pénzügyminiszterei. Az ülésen "megvitatják, hogy a fenntarthatósági elemzés megállapításai érvényesek-e még" - mondta Fekter.

Hozzátette, bízik benne, hogy "a görög parlament felzárkózik a döntések mögé".

Jeórjiosz Papandreu kormányfő csütörtöki hírek szerint nemzetközi nyomásra megváltoztatta elképzelését, hogy népszavazást írjanak ki az uniós hitelekről és a görög takarékossági csomagról. Fekter még hétfőn visszafogottan nyilatkozott a népszavazási elképzelésről. Pénteken újságíróknak kifejtette: "politikusként nagyon jól el tudja képzelni", hogy mi vezetett a népszavazás ötletéhez, de az a kívánttal ellenkező hatást váltotta ki és "gazdaságilag nem volt átgondolt". "Mindig egy lépéssel előre kell gondolkozni, s a görögök ezt elmulasztották" - fogalmazott. Egy népszavazás
velemenyezd, 2011. november 04. péntek, 13:14
Osztrák lapok a görög válságról
Jeórjiosz Papandreu sokat kockáztatott, blöffölt és elvesztette partnerei bizalmát - vélekedett a Der Standard vezércikkében Thomas Mayer. A vezető liberális napilap szerint Papandreu akkor követte el a legnagyobb hibát, amikor egy héttel ezelőtt, a harmadik mentőcsomagról szóló határozatkor nem értesítette hivatali partnereit népszavazási terveiről az uniós csúcson. "Azóta Merkel, Sarkozy és a többiek nem hisznek neki többé" - írta a lap.

A görög kormányfő túl sokáig kockáztatott sokat. Ez nem megy többé az "euróközösségben" - és egyúttal ez a válság legfontosabb tanulsága. És az is, hogy ha az euró hajója megfeneklik, hirtelen a nagyhatalmi politika határozza meg, mi történjen. Ez szükséges lehet, de mégiscsak visszalépés az Unió számára - állt a Der Standard cikkében.

Ha egy állam hosszú távon többet ad ki, mint amennyi bevétele van, akkor előbb-utóbb csak egy megoldás marad: több bevételt - vagyis magasabb adókat - beszedni és kevesebbet kiadni az állam teljesítményeinek csökkentése révén,
velemenyezd, 2011. november 04. péntek, 10:50
Görög válság - Sarkozy üdvözölte a görög fejleményeket, Merkel a tettekre vár
Nicolas Sarkozy megerősítette, hogy a világ 19 legfejlettebb gazdaságú, illetve vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő csoport, a G20-ak délután kezdődött csúcstalálkozóján eddig elsősorban a görög válság fejleményeit vitatták meg a résztvevő politikusok.

Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő munkatársai délután Athénban azt közölték, hogy nem lesz szükség az adósságcsomagról kiírandó népszavazásra, miután a legnagyobb ellenzéki párt, a Nea Demokratia elnöke úgy döntött: támogatja az újabb eurós mentőcsomag fejében a parlament elé terjesztendő takarékossági csomagtervet.

"Számunkra a tettek számítanak" - fogalmazott Angela Merkel. Hozzátette, hogy továbbra is érvényesnek tekinti azt az előző esti francia-német bejelentést, miszerint a görögöknek tavaly megítélt mentőcsomag hatodik, 8 milliárd eurós részletét addig nem utalja át az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap, amíg Görögország nem hagyja jóvá az október 27-i döntések részleteit az európai pénzügyi
velemenyezd, 2011. november 03. csütörtök, 20:29
Görög népszavazás - Válságtanácskozást tartanak csütörtökön az eurózóna tagállamai Cannes-ban
Európai kormányzati források szerda este azt közölték: a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20-ak csütörtökön kezdődő cannes-i csúcstalálkozója kezdete előtt Franciaország, Németország, Olaszország és Spanyolország vezetői külön megbeszélést tartanak az európai intézmények vezetőivel a görög válságról.

A vendéglátó Nicolas Sarkozy francia elnök mellett Angela Merkel német kancellár, Herman Van Rompuy, az Európai Unió és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint Jean-Claude Juncker luxemburgi kormányfő-pénzügyminiszter, az eurózóna miniszteri csoportjának elnöke és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója egyébként már szerda este rendkívüli válságtanácskozáson egyeztetett.

"Egy héttel ezelőtt az eurózóna 17 tagállama közös döntéseket hozott. Nem fogadjuk el, hogy valaki most ne tartsa magát ehhez" - fogalmazott a megbeszélést követően Jean-Claude Juncker.

Este fél
velemenyezd, 2011. november 02. szerda, 21:38
Zárul a görög koporsó
Világ
Zárul a görög koporsó

2011. november 2., szerda 19:06 | [1 órája frissítve]

Hogy Görögország csődbe megy, biztosra vehető, az igazi kérdés már csak az, hogy ez kontrollált formában, a múlt szerdai eurócsúcson rögzített módon, a bankok közreműködésével megy végbe, vagy irányítás nélkül. Jeorjiósz Papandreu görög miniszterelnök népszavazási kezdeményezése után jelentősen megnőtt ez utóbbi esélye. Még ha jó kérdést is tesznek fel, amire már látszik esély, és a görögök fejet hajtanak a megszorítások előtt, a népszavazás felvetése önmagában előidézheti a csődöt: a decemberre várt döntésig bukhatják ugyanis az EU-IMF hitelek esedékes részleteit, ami nélkül működésképtelenné válhat az ország. Ha lemondanak a segítségről, jönnek az ellátási nehézségek. Egyszerűsítve nem lesz pénz például elég olajat venni.

A görög csőd elkerülhetetlen, az azonban, hogy ez milyen formában megy végbe, milyen hatásokkal jár az országra, és milyenekkel az eurózónára nézve, egyelőre
horvathnemagdi, 2011. november 02. szerda, 20:26
Görög népszavazás - Az IMF nem utal a referendum előtt
A G20-ak másnapi csúcstalálkozója előtt összehívott rendkívüli megbeszélésen a vendéglátó Nicolas Sarkozy francia elnök mellett Angela Merkel német kancellár, Herman Van Rompuy, az Európai Unió és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint Jean-Claude Juncker luxemburgi kormányfő-pénzügyminiszter, az eurózóna miniszteri csoportjának elnöke és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója vesz részt.

Este fél kilenckor csatlakozik hozzájuk Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök és pénzügyminisztere, Evangélosz Venizelosz, hogy részletesen ismertessék a pénzügyi mentőcsomagról kiírandó népszavazás részleteit. Kiszivárogtatások szerint a görög vezetőket európai partnereik arról akarják meggyőzni, hogy a lehető leghamarabb, még karácsony előtt írják ki a referendumot a francia-német tandem szerint egyetlen érvényes kérdéssel: akarnak-e a görögök az eurózónában maradni vagy sem.

Görögország szeptember óta vár a tavaly aláírt összesen 110 milliárd eurós
velemenyezd, 2011. november 02. szerda, 19:45
Hollandiában kivárnak a görög mentőcsomag jóváhagyásával
A témáról szerda hajnalba nyúlóan rendezett vitában a legtöbb párt úgy ítélte meg, ahhoz, hogy dönteni tudjon, több részletet kell megismerni a stabilitási mechanizmus (EFSF) reformjáról, valamint az uniós országok költségvetési fegyelmének javítását célzó intézkedésekről. A Mark Rutte miniszterelnök kormányát kívülről támogató, szélsőjobboldali Szabadságpárt (PVV) már előre elvetette a csomag jóváhagyását - a populista Geert Wilders vezette erő nem tartja jó megoldásnak a bajba került euróövezeti országok segítését más tagállamok költségvetéséből.

Az uniós országokban formálisan nem szorul ratifikálásra a csomag, de Rutte ragaszkodik ahhoz, hogy annak elégséges támogatása legyen a holland politikai erők körében. Ehhez viszont a liberális-kereszténydemokrata kormány álláspontjával egyet kell értenie az ellenzéki pártok egy részének is.

Az euróövezeti országok állam- és kormányfői múlt heti brüsszeli találkozójukon döntöttek a bankok tőkeerejének növelését, az EFSF kibővítését és optimális
velemenyezd, 2011. november 02. szerda, 13:22
Görög népszavazás - Válságtanácskozás szerdán Cannes-ban a G20-csúcs előtt
A rendkívüli válságcsúcsról Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon állapodott meg. A találkozón eszerint e két politikus mellett az Európai Unió, továbbá az Európai Tanács, valamint az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalapvezetői vesznek részt. Merkel és Sarkozy külön megbeszélést tart a görög féllel, feltehetőleg Jeórjiosz Papandreu miniszterelnökkel.

A német kormány közlése szerint a német kancellár és a francia államfő kedden telefonon vitatta meg a múlt heti EU-csúcson született megállapodásokról tervezett - ésteljesen váratlan - görögországi népszavazás bejelentése nyomán kialakult helyzetet és a legsürgősebb teendőket. Merkel és Sarkozy egyetértett abban, hogy minden szükséges intézkedést meg kell tenni az elmúlt heti uniós csúcsértekezleten született megállapodások átfogó megvalósítására. Berlin és Párizs a partnerekkel együttműködvemindent elkövet ennek érdekében - szögezte le a két vezető, úgy értékelve, hogy a csúcson született egyezmények
velemenyezd, 2011. november 01. kedd, 17:04
1/3
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
Maldív szigetek.jpg
pacsakute
2020. május 22. péntek, 22:53
szigetek.bmp
sz719eszter
2018. május 14. hétfő, 18:36
Húsvéti Szigetek
sanci81
2018. április 04. szerda, 13:10
Főnix Márfy Gabriella.jpg
foldinefehereva
2019. január 25. péntek, 22:30
Gabriel arkangyal
sanci81
2018. május 24. csütörtök, 17:32
gabriella név..jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.