Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 08:03 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Orbán: 225 milliárd forintot költöttek eddig védekezésre (1.rész)
A kormányfőnek Jakab Péter (Jobbik) azt mondta: Orbán Viktor bármikor képes gúnyt űzni a magyar jogállamiságból, kész megalázni magyar parlamentet, és most törvénybe iktatta saját maga megkoronázását, korlátlan hatalmat szavaztatott meg magának.

Közölte: az egészségügyi dolgozók vért izzadnak, a rendvédelmi dolgozók túlóráznak, a boltokban is keményen dolgoznak, miközben a miniszterelnök "azon agyal", hogyan tudja mellőzni a parlamentet. Amit ma elkövettek a magyar nemzet ellen, arra nincs mentség - vélekedett.

Orbán Viktor kijelentette: nem történt Magyarországon alkotmánymódosítás, és a koronázást az alkotmány továbbra sem teszi lehetővé. Van viszont veszélyhelyzet: a járvány miatt van 15 elhunyt - öt nő, tíz férfi -, átlagéletkoruk 72 év. Van 447 regisztrált fertőzött, 16 közülük súlyosan beteg, van 103 kezelésre nem szoruló, de igazoltan fertőzött ember és van 279 tünetmentes hordozó - sorolta.

Jakab Péter úgy válaszolt, a veszélyhelyzet elhárításához nem korlátlan hatalom kell, hanem
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 17:23
Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel
akciócsoportot Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály pénzügyminiszter, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter vezeti - ismertette a kormányfő, hangsúlyozva: a gazdaság hamarosan megáll, és újra kell indítani.

Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport, amelyet Balogh János országos rendőr-főkapitány vezet.

A határellenőrzés kapcsán a kormányfő bejelentette azt is, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében Izraelből sem léphetnek be külföldiek Magyarország területére.

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy az újonnan megbetegedettek között vannak, akik Izraelből
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 22:53
POSZT - Tizennégy előadás a versenyprogramban
határozata alapján még változhat - olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A POSZT versenyprogramját Dér András film- és színházrendező, operatőr és Uray Péter koreográfus, rendező állította össze a 2019. március 1. és 2020. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Dér Andrásnak és Uray Péternek Sándor L. István színikritikus volt segítségére.

A budapesti Katona József Színház a Bánk bán című előadással (rendezte: Tarnóczi Jakab), a Radnóti Színház Moliere - The Passion című produkciójával (Hegymegi Máté) szerepel a fesztiválon.

Helyet kapott a programban az Örkény Színház Kertész utcai Shaxpeare-mosó című előadása (Bodó Viktor), a Forte Társulat pedig El valahová címmel (Horváth Csaba) mutat be darabot a POSZT-on.

A Vígszínház a Pesti Színházban bemutatott A nyugat császára című darabbal (Rudolf Péter) lép fel a fesztiválon. A Nemzeti Színház a Macskajáték című előadásával (Szász János) vesz részt a versenyben.

A
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 16:21
"Gárdisták" előállítása miatt tiltakozik a Mi Hazánk
Novák Előd a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézet előtt megtartott sajtótájékoztatón felidézte, hogy a Mi Hazánk, öt másik szervezet támogatásával, a hét végénabból az alkalomból rendezett megemlékezést, hogy száz éve választották kormányzóvá Horthy Miklóst.

Ugyanakkor ahelyett, hogy az erőszakkal fenyegetőző cigány ellentüntetőkkel szemben indult volna eljárás,a rendőrség a Szent Korona másolatát hordozó békés "gárdistákat" vegzálta - mondta Novák Előd.

Ebben a helyzetben ideje, hogy Horthy Miklós rehabilitációja után a Mi Hazánk zászlajára tűzze a Gárda rehabilitációját is - tette hozzá.

Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő szolgálat vezetője emlékeztetett arra: a rendőrök a "koncepciós eljárás" keretében arra hivatkoztak, hogy az érintettek félkatonai szervezetet idéző öltözete megfélemlítésre alkalmas.

Ugyanakkor nem léptek fel azok ellen, akik - megítélése szerint - kimerítették a közösség elleni izgatás tényállását azzal, hogy a megemlékezés résztvevőit "cigány
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 17:02
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
Jobbik: menjen ki a nép közé a miniszterelnök!

Jakab Péter (Jobbik) úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök egy olyan országról beszél, ahol soha nem volt még ilyen jó az élet, mint most. Ám "ezt az országot úgy hívják, hogy Svájc, ön viszont Magyarország miniszterelnöke" - mondta a kormányfőnek, megjegyezve: Magyarországon él az EU második legszegényebb nemzete, a kormánya pedig a második legkorruptabb. A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor "elveszítette a kapcsolatot a valósággal". Az ellenzéki politikus azt mondta, nem "konzultálgatni" kell, hanem ki kell menni a nép közé, és meg kell nézni, hogyan élnek az emberek.

A kormányfő úgy reagált: Magyarország 2010-ben pénzügyi csődbe jutott, és a Jobbik mostani szövetségesei vitték csődbe. Tízmillió ember 2010 óta azért küzd, hogy amit a Jobbik szövetségesei elkövettek, sikerüljön semlegesíteni - közölte, majd úgy fogalmazott: "a klímaválság elérte a Jobbikot, olvadásnak indult, mint a jéghegy". A Jobbikból kilépőknek az nem tetszik - mondta
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 15:13
4. évközi hét kedd 02.04
előlépett - mert hisz tudta, hogy mi történt vele -, odaborult eléje, és őszintén bevallotta neki az igazságot.
Ő így szólt hozzá: ,,Leányom, hited meggyógyított téged. Menj békével, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!"
Még beszélt, amikor jöttek a zsinagóga elöljárójának házából és közölték: ,,Meghalt a lányod. Miért fárasztanád a Mestert?"
A hír hallatára Jézus így bátorította a zsinagóga elöljáróját: ,,Ne félj, csak higgy!" Péteren, Jakabon és Jánoson, Jakab testvérén kívül senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen.
Amikor odaértek az elöljáró házához, nagy riadalmat, sok siratót és jajgatót látott. Bement és így szólt hozzájuk: ,,Mit lármáztok itt, miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik." Azok kinevették.
Ő azonban mindenkit kiparancsolt, maga mellé vette a gyermek apját, anyját, s kísérőivel együtt bement (a helyiségbe), ahol a gyermek volt. Megfogta a kislány kezét, és azt mondta neki: ,,Talita
maroka, 2020. február 04. kedd, 00:50
2. évközi hét péntek 01.24
király leszel, és a te kezedben lesz Izrael királysága."
Ez az Isten igéje. 1Sám 24,3-21

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus kiválasztja apostolait.
Abban az időben Jézus fölment egy hegyre, és magához hívta, akiket kiválasztott. És ők csatlakoztak hozzá. Tizenkettőt választott ki, hogy vele tartsanak, és hirdessék az igét. Hatalmat is adott nekik a betegek gyógyítására és az ördögűzésre.
A következő tizenkettőt választotta ki: Simont, akinek a Péter nevet adta; Jakabot, Zebedeus fiát és Jánost, Jakab testvérét - akiket Boanergesznek, vagyis ,,mennydörgés fiainak" hívott. Továbbá kiválasztotta Andrást, Fülöpöt, Bertalant, Mátét, Tamást, Jakabot Alfeus fiát, Tádét, a kánaáni Simont és a karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,13-19
...................

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te mindenkit arra hívsz, hogy részese legyen
maroka, 2020. január 24. péntek, 10:02
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Négy ponttal győztek az FTC pólósai
160 8. Demeter Irén (Kopasz Bálint)128 9. Szokolai László (Rasovszky Kristóf) 9010. Dancsházy-Nagy Tamás (Siklósi Gergely) 76

Az Év férfi labdarúgója: 1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 742 2. Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) 404 3. Dibusz Dénes (FTC) 378 4. Willi Orbán(RB Leipzig) 301 5. Szalai Ádám (Hoffenheim, Mainz) 197 6. Davide Lanzafame(FTC, Honvéd) 129 7. Pátkai Máté (MOL Fehérvár) 113 8. Cseri Tamás (Mezőkövesd) 71 9. Holman Dávid (Slovan) 3010. Vida Máté (DAC) 29

Az Év női labdarúgója: 1. Jakabfi Zsanett (Wolfsburg) 810 2. Vágó Fanny (Sankt Pölten, FTC) 556 3. Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen) 343 4. Fenyvesi Evelin (FTC) 211 5. Szabó Viktória (Ferencváros) 115 6. Rácz Zsófia (Haladás-Viktória) 113 7. Csiki Anna (Ferencváros) 89 8. Zeller Dóra (Bayer Leverkusen) 57 9. Mosdóczi Evelin (FTC) 5110. Turányi Lilla (MTK) 49

A fogyatékos sportolókra, csapatokra, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzőkre a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksoltak.

Az
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 18:16
M4 Sport-Az Év sportolója gála - Hosszú utolérte Egerszegit, Milák először nyert
kategóriában pedig Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic világbajnok női teniszpárosa végzett az élen a szavazáson.

"Most átvettük a stafétát a győzi kézisektől, de remélem, méltóak leszünk rá és mi is hasonló sikerszériát indítottunk el" - utalt a zöld-fehérek csapatkapitánya, Varga Dénes a másik jelöltre, a 2017-ben, 2018-ban és tavaly is BL-győztes győri kézisekre.

Az év férfi labdarúgójának Gulácsi Pétert, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusát, míg az év női futballistájának Jakabfi Zsanettet, a Wolfsburg játékosát választották, mindketten megismételték tavalyi sikerüket. Az év gólja a tavasszal még debreceni Zsóri Dániel Ferencvárosnak a hosszabbításban ollózott győztes találata lett, amellyel a világfutballjának legszebb góljáért járó Puskás-díjat is elnyerte. A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját Mezey György korábbi szövetségi kapitány kapta.

A Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ életműdíját a kilencszeres világbajnok kenusnak, Wichmann Tamásnak ítélték, akit
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 23:35
M4 Sport-Az Év sportolója gála - A győztesek
A kategóriaelsők:

-----------------

Az év férfi sportolója:Milák Kristóf (úszó)

Az év női sportolója:Hosszú Katinka (úszó)

Az év csapata hagyományos csapatsportokban:FTC férfi vízilabdacsapata

Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben:Babos Tímea, Kristina Mladenovic (női teniszpáros)

Az év edzője:Varga Zsolt (az FTC férfi vízilabdacsapata)

Az év férfi labdarúgója:Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Az év női labdarúgója:Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)

Az év gólja:Zsóri Dániel (Debreceni VSC) Ferencváros elleni találata

MLSZ-életműdíj:Mezey György

MSÚSZ-MOB-életműdíj:Wichmann Tamás (kenus)

Az év fogyatékos férfi sportolója:Kiss Péter Pál (parakajakos)

Az év fogyatékos női sportolója:Ekler Luca (paraatléta)

Az év fogyatékos csapata:férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott

Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:Szabó Álmos (úszás)
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 23:15
A vád tanúja című produkciót mutatja be a Játékszín
pontos jogi okfejtést takar, mindez pedig hatalmas színészi feladat.

A közleményben Bank Tamás igazgatót is idézik, aki elmondta, hogy a kínálatuk magját vígjátékok alkotják, emellett azonban sikerrel játszanak olyan filmadaptációkat is, amelyek nem feltétlenül tartoznak ebbe a műfajba. "Színházunkhoz az idei évadban ismét neves színészek csatlakoztak - ezt a sort erősíti többek közt Kern András és Kocsis Dénes" - mondta a premier előtt.

Az előadásban színpadra lép még Bacsa Ildikó, Vadász Gábor, Jakab Csaba, Kerekes József, Zsurzs Kati, Barabás-Kiss Zoltán, Szirtes Balázs, Oláh Béla, Nagy Johanna, Petyi János és Várnai Péter. A produkció díszlettervezője Bátonyi György, jelmeztervezője Papp Janó, a dramaturg Lőkös Ildikó.

A Játékszín szokásos, bemutatóhoz kapcsolódó időszaki kiállítása ezúttal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együttműködésben jön létre. Az amerikai törvényhozás állandó és emblematikus szereplői a tárgyalótermi művészek - ennek mintájára készítenek rajzokat az intézmény
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 16:19
Az elmúlt év sportolói és edzői 2019 évben
Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra)
- Női teniszpáros (Babos Tímea, Kristina Mladenovic)

Az Év csapata (klasszikus csapatsportok):
- FTC-Telekom Waterpolo (férfi vízilabda)
- Győri Audi ETO KC (női kézilabda)
- Női jégkorong-válogatott
*
Az Év férfi labdarúgója:
- Dibusz Dénes (FTC)
- Gulácsi Péter (RB Leipzig)
- Szoboszlai Dominik (Salzburg)
*
Az Év női labdarúgója:
- Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen)
- Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)
- Vágó Fanny (St. Pölten, Ferencváros)
*
Fogyatékos sportolók:
nők:
- Ekler Luca (para atléta)
- Illés Fanni (para úszó)
- Latinovics Lívia (speciális szövetség tornász)

férfiak:
Juhász Szebasztián (speciális olimpia tornász)
Kiss Péter Pál (para kajak-kenus)
Mihálovits Tamás (szervátültetett atléta)
*
csapat:
Kosárlabda-válogatott (Magyar Speciális Olimpia Szövetség)
Labdarúgó-válogatott (Magyar
maroka, 2020. január 10. péntek, 21:55
1/68
Képek, videók
O.V.-védekezés.jpg
agica2004
2015. augusztus 14. péntek, 20:37
Orbán védekezés.jpg
kicsoda57
2015. július 27. hétfő, 22:58
Vedekezes
borigit
2014. november 20. csütörtök, 13:12
Legjobb védekezés.gif
pacsakute
2013. február 03. vasárnap, 13:17
védekezés.jpg
agica2004
2012. december 01. szombat, 18:27
védekezés.jpg
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 19:07
védekezés a hőség ellen
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:09
védekezés 2006.
bmari
2010. június 18. péntek, 15:20
jakabfi zsanett0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:16
jakab-l.jpg
katolikusokoldala
2018. június 07. csütörtök, 15:59
jakab név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:41
JAKAb_L.jpg
katolikusokoldala
2018. május 21. hétfő, 14:15
szentfülöp és jakab.jpg
maroka
2018. május 03. csütörtök, 14:30
jakab_gyorgy_milyen_sz ep_
menusgabor
2017. szeptember 14. csütörtök, 15:48
szentfülöp és jakab2.jpg
maroka
2017. május 03. szerda, 17:20
Címkék
amerikai törvényhozás, Sport-Az Év, Csipes Tamara, alkalomból rendezett, Mosdóczi Evelin, Magyar Labdarúgó Szövetség, Jakabfi Zsanett, Kern András, Demeter Irén, Pátkai Máté, dramaturg Lőkös, Balogh János, Hosszú Katinka, tanulók hétfőtől, Babos Tímea, Jakab Ferenc,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.