Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 00:10 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (napirend után)
közlekedési és kórházfejlesztéseket említett.

A szintén jobbikos Farkas Gergely a hazai e-sport helyzetéről és a kormány ezzel kapcsolatos feladatáról beszélt, felvetve, "áthatóan, stratégiai szinten" kellene foglalkozni a területtel, amelyen Magyarország fényévnyi távolságra áll a nemzetközi éllovasoktól.

Frakciótársa, Magyar Zoltán arról beszélt: Magyarországon és Európa-szerte is rengeteg méhész hagy fel tevékenységével, ami a gazdaságra éppúgy káros, mint az élővilág sokszínűségére.

Apáti István (független) a magyar gazdák problémái közül a piacra juttatás nehézségeit, a felvásárlási árak alacsony voltát, a munkaerőhiányt, az adó-visszaigénylés, a birtokrendezés és az uniós támogatások szerinte lassú ügyintézését említette.

Dúró Dóra (független) szerint az oktatás problémáinak az az oka, hogy a kormány nem bízik a pedagógusokban, holott éppen az volna a helyzet megoldása, ha kiszámítható jövőképet, méltó bért adnának azoknak, akik a legtöbb időt töltik a felnövekvő nemzedék - az
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:22
Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
javaslattal kapcsolatban, amelyek a gerincvelő izomsorvadásban (SMA I) szenvedő gyermekek gyógyításáról, a túlmunkatörvény hatályon kívül helyezéséről, a munkavállalók szociális biztonságának megerősítéséről, a klímavészhelyzet kihirdetéséről, új Fővárosi Közgyűlés által elfogadott rendelkezések magyarországi érvényesítéséről, a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról és az éghajlatváltozási veszélyhelyzetből fakadó feladatokról szóltak.Bizottsági jelentések vitájaAz elnöklő Jakab István felszólaló hiányában lezárta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2018-as egységes költségvetésének végrehajtásáról szóló javaslat, valamint a hatóság 2020-as egységes költségvetéséről szóló előterjesztés vitáját is.

Egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításárólVécsey László (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: a javaslat pozitív változást hoz a honvédelem területén és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar hadsereg jól felkészült
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:42
Krónika 1. rész (napirend előtt: megemlékezés, gazdaságfejlesztés, légszennyezés, szexuális bűnözők)
Megemlékezés

Az elnöklő Jakab István a Szovjetunióba hurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapján beszélt arról, a második világháború végén a megszálló szovjet csapatok megkezdték a fogságba esett magyar katonák és a polgári lakosság elhurcolását. Voltak, akiket málenkij robotra vittek, de voltak olyanok is, akiket a magyar hatóságok közreműködésével, koholt vádak alapján vittek évtizedekre a gulágra - tette hozzá. Elmondta, az elhurcoltak száma meghaladta a 700 ezer főt, de egyes becslések szerint elérhette a 900 ezer főt.

Az alelnök úgy fogalmazott, "felelősségünk, hogy az emlékezés soha ne érjen véget, feladatunk, hogy múltunk tragédiáit nem felejtve együttesen óvjuk nemzedékünk jövőjét az emberéleteket megnyomorító hatalmi önkény és terror bármilyen formájától".KDNP: a külhoni magyarság szülőföldön maradását segítik a gazdaságfejlesztési programokSeszták Miklós (KDNP) a 2016-ban indult határon túli gazdaságfejlesztési programok eredményeit
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:02
Magyarok Kenyere: 5700 Kárpát-medencei magyar gazda fogott össze
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett program idei zárásaként pénteken a kárpátaljai Nagydobronyban tartott adományozó ünnepségen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és a program fővédnöke, valamint Jakab István és Győrffy Balázs, a két szervezet vezetői adtak át adományokat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A helyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthonban két tonna liszten kívül játékokat és számítástechnikai eszközöket kaptak a gyermekotthon lakói.

Mint írták, idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva, immáron kilencedszer indult útjára a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program. Ennek keretében a Kárpát-medencében gyűjtenek búzát magyar gazdák, majd az abból készült liszt gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez kerül.

Idén 791 tonna búza gyűlt össze, összesen mintegy 5700 magyar gazda - 3551 határon inneni és 2117
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:22
Kovács Árpád: kedvezően alakulnak idén a magyar gazdaság mutatói
európai uniós támogatások a hazai összbevételek három százalékát adják idén, és a következő ciklusban 1-1,5 százalékra csökkennek. Az európai uniós támogatások mértéke nem döntő faktor a magyar gazdaság teljesítményében - fogalmazott Kovács Árpád.

Kitért arra is, hogy Magyarország a kevésbé sebezhető államok közé került, azonban rossz hírnek nevezte, hogy a szomszédos Ukrajna a második, Törökország pedig a harmadik legsebezhetőbb államok közé tartozik a Dél-Afrikai Köztársaság után.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke társadalmi párbeszédet sürgetett egy olyan időszakban, amikor szavai szerint bizonytalansági tényezőként jelen van a klímaválság, a migráció vagy a Brexit.

Az egyik erős piacvédelmi eszköznek nevezte Magyarország GMO-mentességét, hozzátéve, egyre inkább látszik, hogy ezjó út, mert egyre több nyugat-európai ország is erre törekszik. A növénytermesztésben adottak a GMO-mentesség feltételei. Az állattenyésztésben azonban problémás például, hogy míg belföldön évente 180 ezer
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Krónika 12. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
Bizottsági jelentések vitái

Egyetértés alakult ki a törvényszéki végrehajtással összefüggő törvénymódosításokat tartalmazó előterjesztésről. A kormány indítványát ugyanis Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Mesterházy Attila (MSZP) is támogatta.

Fazekas Sándor (Fidesz) az ingatlan-nyilvántartást és egyes közigazgatási hatósági eljárásokat érintő törvénymódosítás céljának az egyszerűbb, átláthatóbb, hatékonyabb ügyintézést nevezte. A javaslat a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel is összefügg, a társasházi ügyintézéssel kapcsolatban - mondta.

Az előterjesztéssel Varga-Damm Andrea és Mesterházy Attila is egyetértett.

Az állampolgársági törvény módosításának bizottsági jelentését tárgyalva Fazekas Sándor (Fidesz) elmondta: a javaslat előzménye, hogy több mint egymillió ember honosítás által szerzett kettős állampolgárságot. A javaslat elfogadásával a többi között kiterjesztik az egyablakos ügyintézést, egyszerűsítik a határon túli magyarok ügyintézését.

A változtatásokat Demeter Márta
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 07:03
Soltész Miklós: a magyar kormány a jövőben is támogatni fogja a magyarországi horvátok kulturális, oktatási és
Kiemelte, az elmúlt évek sikeres együttműködése arra ad lehetőséget és reményt, hogy a sokszor háttérbe szorult, nagyszámú, több mint hetvenezres magyarországi horvát közösség, most végre megamaradásában megerősödjön.

Ugyanakkor a horvát közösség - a horvátországi magyar közösséghez hasonlóan - példát is jelenthet más nemzeteknek arra, hogy nem hátrány, ha egy országban sok nemzetiség él együtt a többségi nemzettel, hiszen nem ellenségei az adott országnak, hanem megerősítői - tette hozzá.

Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke köszöntőjében annak biztosítását emelte ki, hogy bármely ország kisebbségei biztonságban éljenek, megélhessék identitásukat, őrizzék meg hagyományaikat és járuljanak hozzá az adott nemzet értékeihez.

Hangsúlyozta: Magyarország tizenöt, Horvátország pedig hatodik éve tagja az Európai Uniónak. A két nép viszonyát az együttélés során kialakult kölcsönös tisztelet és együttműködés jellemezte, geopolitikai gyökerekből sarjadó közös történelmi, gazdasági, társadalmi
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 21:42
Horthy fővárosi bevonulására emlékezett a Mi Hazánk Budapesten
Budapestre - mondta Toroczkai László.

"Ezért valamennyi vörös rongyot és szivárványszín zászlót le fogjuk tépni, máglyára fogjuk vetni, és visszafoglaljuk nemcsak Budapestet, hanem egész Magyarországot, mert ez a mi hazánk" - fogalmazott a politikus.

Novák Előd, a párt alelnöke is a Tanácsköztársasághoz hasonlította a jelenlegi városvezetést. Azt mondta, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által vezetett fővárosi önkormányzat szintén megtagadja a nemzet ezeréves múltját, amikor száműzi Szent István szobrát.

Bejelentette, a Mi Hazánk és a Horthy Miklós Társaság kezdeményezi, hogy adományozzanak díszpolgári címet Horthy Miklósnak. Újbudai önkormányzati képviselőként pedig kezdeményezi egy Horthyt ábrázoló lovas szobor felállítását a Szent Gellért téren.

Zétényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke Horthy egykori bevonulásáról azt mondta, a főváros ünnepelte és "keblére ölelte" a nemzet hű fiát. Egyben kezdetét vette a független és keresztény Magyarország építésének negyed
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 19:52
Krónika 11. rész (tárgysorozatba-vételi kérelmek, napirend után)
Ellenzéki tárgysorozatba-vételi kérelmek

Elsőként Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke érvelt amellett, hogy az Országgyűlés tárgyaljon a tervezett Budapest-Belgrád vasútvonal építésének és finanszírozásának leállításáról.

Ezt követően szintén Keresztes László Lóránt volt az előadója annak az indítványnak, amely a paksi atomerőmű bővítését kívánja megakadályozni.

A Demokratikus Koalíció nevében Arató Gergely ismertette azt a kezdeményezésüket, amely az illegitim módon létrejövő félkatonai szervezetek létrehozása ellen kíván kiállni egy határozati javaslat formájában.

A jobbikos Bencsik János bejelentette, ismét napirendre kívánják venni azt a javaslatukat, amely lehetővé tenné az állami kitüntetések visszavételét azoktól, akik arra érdemtelenné váltak.

Végül frakciótársa, Potocskáné Kőrösi Anita kérte annak az indítványnak a tárgyalását, amely növelné az állatkínzás büntetési tételeit.

A parlament kedden szavaz ezekről a kérelmekről.

Napirend után

A
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 22:02
Krónika 1. rész (napirend előtt: gyásznap, mentelmi ügy, Fővárosi Közgyűlés)
Megemlékezések, bejelentésJakab István, az Országgyűlés alelnöke elmondta, ezen a napon az 1956-os forradalom és szabadságharc elszánt harcosaira, hőseire és civil áldozataira emlékezik az ország. Elmondta, 1956. november 4-én a szovjet hadsereg támadást indított Magyarország ellen, a magyar nép ezt nem nézte tétlenül, fegyveres ellenállás bontakozott ki. A megszállást széleskörű megtorlás követte, több mint 200 halálos ítélet, több mint 20 ezer büntetőeljárás volt és több mint 200 ezren hagyták el az országot.

Az alelnök megemlékezett a közelmúltban elhunyt Nagy-Bozsoky Józsefről (MDF), aki 1990-1994 között volt az Országgyűlés tagja, valamint Huszár Tiborról, aki az MSZP párton kívüli jelöltjeként 1990-ben került be a parlamentbe.

Bejelentette, hogy László Imre (DK) október 29-én, míg Tóbiás József (MSZP) november 1-jén lemondott mandátumáról; az országgyűlési képviselők létszáma jelenleg 195 fő.DK: Varju László ártatlanGréczy Zsolt (DK) Polt Péter
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 15:21
Mindenszentek ünnepe 11.01
János,
Mindnyájan szent pátriárkák és próféták,**
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Apostolok és tanítványok

Szent Péter és Pál,**
Szent András,*
Szent János és Jakab,**
Szent Tamás,*
Szent Máté,
Mindnyájan szent apostolok,**
Szent Lukács,*
Szent Márk,
Szent Barnabás,
Szent Mária Magdolna
Mindnyájan az Úr tanítványai,**
* Könyörögj érettünk!
** Könyörögjetek érettünk!

Vértanúk
Szent István,*
Antiochiai Szent Ignác,
Szent Polikárp,
Szent Jusztin,
Szent Lőrinc,
Szent Ciprián,
Szent Bonifác,
Becket Szent Tamás,
Szent Szaniszló,
Fischer Szent János és Mórus Szent Tamás,**
Miki Szent Pál,*
Jogues Szent Izsák és Bréfeuf Szent János,**
Chanel Szent Péter,*
Lwanga Szent Károly,
Szent Perpétua és Felicitász,**
Szent Ágnes,*
Goretti Szent Mária,
Mindnyájan szent vértanúk,**
* Könyörögj érettünk!
**
maroka, 2019. november 01. péntek, 07:51
Krónika 3. rész (kérdések)
Az elnöklő Jakab István arról tájékoztatott, hogy hétfőn a polgármesterré választott jobbikos Pintér Tamás lemondott mandátumáról, így jelenleg az képviselők létszáma 197 fő.KérdésekJobbik: a tao-támogatások mértékét miért nem az elvégzett utánpótlás-nevelő munka eredményességéhez kötik?

Steinmetz Ádám, a Jobbik képviselője azt kérdezte, nem kellene-e a tao-támogatások mértékét elsősorban az elvégzett utánpótlás-nevelő munka eredményességéhez kötni. A képviselő a kisvárdai focicsapatot hozta példának, ahol egy szeptemberi mérkőzésen tíz külföldi mellett csak egy magyar játékos kapott helyet a kezdő csapatban, miközben az egyesület 2015-18 között több mint kétmilliárd forint közpénzt kapott képzésre és utánpótlás-fejlesztésre.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár válaszában azt hangsúlyozta: a tao nem egyenlő a labdarúgással, a labdarúgás pedig nem egyenlő a Kisvárda-Mezőkövesd mérkőzéssel. Közölte: a tao-rendszer eredményességének fokmérője a kormány számára,
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:21
1/121
Képek, videók
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
gergely névvs.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:43
gergely névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
gergely_jaras_2011 044.jp
liliana01
2018. március 14. szerda, 19:47
Március 12. Gergely
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:09
Magyar.Zoltán.jpg
agica2004
2016. február 19. péntek, 20:53
Magyar Zoltán.jpg
agica2004
2016. február 19. péntek, 20:49
Magyar Zoltán
nikitta
2008. december 13. szombat, 11:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.