Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 10:48 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harminc magyar érem az antalyai kick-box világbajnokságon
éremtáblázatán.

A legeredményesebb magyar Busa Andrea volt, aki duplázni tudott: pointfightingban és kick-lightban is legyőzhetetlen volt. Aranyérmet szerzett még a felnőttek között pointfightingban az újonc Bálint Martin, valamint Rohonczi Jenő, Murvai Lívia és Kondár Anna. Utóbbi ezzel tizedik vb-címét nyerte, ami egyedülálló a nőknél a sportágban. Kick-lightban szintén pályafutása első felnőtt világversenyén diadalmaskodott Fésű Lajos és Bálint Zoltán.

Valamennyi magyar világbajnokot a Jároszkievicz Krisztián irányította csepeli Halker-Király Team adta, melynek vezetőjét, Király Istvánt nagy magyar sportdiplomáciai sikerként a vb-n a WAKO alelnökének választották. A klub korábbi klasszisa, Mórádi Zsolt a világszervezet sportolói bizottságának vezetőjeként szintén az elnökség tagja lett.

A felnőttek versengése mellett a veterán kategóriákban is osztottak érmeket. A magyar válogatott az idősebbek mezőnyében egy első, két második és négy harmadik helyet szerzett: az aranyat a pointfighting
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 15:51
Kick-box-vb - Tíz magyar aranyérem született a pénteki döntőkben
kick-light szakág 57 kilós súlycsoportjának döntőjében ukrán, light-contactban szlovén ellenfelét győzte le. A sportág egyik legnagyobb tehetsége bejutott a pointfighting szakág szombat esti döntőjébe is.

"A pointfighting szabályrendszerben vagyok leginkább otthon, úgyhogy szeretném behúzni a harmadik aranyat is" - nyilatkozta Veres.

Busa Gabriella szintén két döntőben diadalmaskodott: light-contactban ír, kick-lightban pedig bolgár riválisát verte meg az 50 kilósok fináléjában.

A csepeli Jároszkievicz Krisztiánnak négy egyéni és három csapat világbajnoki címe után lett meg a nyolcadik vb-aranyérme, mivel a pointfighting +94 kilós döntőjében orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak.

"A döntő előtt egy könnycsepp kicsordult, mert karrierem csúcspontja volt hazai közönség előtt nyerni. Lehet, hogy most ezzel búcsúzom az egyéni világbajnokságoktól" - mondta Jároszkievicz.

Világbajnok lett még pénteken pointfightingban a 63 kilogrammos Veres Richárd, valamint a nőknél az 50 kilós Murvai
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 17:02
Kick-box-vb - Tizennyolc magyar a pénteki döntőkben
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint csütörtökön pointfightingban és kick-lightban remekeltek a hazai versenyzők.

Pointfightingban a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt, a hétszeres vb-első Jároszkievicz Krisztián és Veres Richárd is technikai fölénnyel nyerte elődöntőjét és került a fináléba - mások mellett. Meg kellett küzdeni ugyanakkor a döntő jogáért a sportág egyik legígéretesebb fiatal tehetségének, Veres Rolandnak. A bolgár Radulov ellen röviddel a mérkőzés vége előtt is még rendkívül szoros volt az állás, az utolsó találatokat azonban a 18 éves magyar versenyzőnek sikerült bevinnie, így 16-13-ra győzött. Kick-lightban Veres Roland meggyőző fölénnyel nyerte elődöntőjét a szlovén Simnic ellen. A három szakágban indult csepeli fiatalember a light-contactban is fináléba jutott.

A kick-light szabályrendszerben a nőknél Busa Gabriella, Hanicz Nelly, Miskolczi Anett és Nagy Rita lett döntős. Busa és Miskolczi light-contactban is érdekelt lesz a pénteki döntőben,
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 19:12
Kick-box-vb - Nyitóünnepség a BOK Sportcsarnokban, vacsora az Országházban
A BOK Sportcsarnokban zajló vb megnyitóján jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, a Kick-Box Világszövetség (WAKO) teljes vezetősége és Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke is.

Galambos Péter elmondta, az elmúlt időszakban sok munkát fektettek a szervezésbe, ennek a munkának a gyümölcse pedig egy olyan világbajnokság lett, amilyet korábban nem láthattak a sportág képviselői.

A hivatalos megnyitóval megkezdődtek a selejtezők, a nemzeti szövetségek elnökeit pedig Kövér László, az Országgyűlés elnöke nevében Lezsák Sándor alelnök látta vendégül a Parlament Vadásztermében rendezett elnöki vacsorán. A világbajnokság fővédnöke Kövér László, Szabó Tünde és Tarlós István főpolgármester.

Szombatig 60 ország csaknem kétezer versenyzője indul a BOK Sportcsarnokban. A magyar válogatott 39 versenyzőből áll, köztük a sportág történetének legeredményesebbje, a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt és a hétszeres világbajnoki
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 18:44
Kick-box-vb - Hatvan országból kétezer versenyző indul Budapesten
alelnökének választott, elmondta, hogy egy héttel a jelentkezési határidő lejárta előtt 55 ország 1850 sportolóját regisztrálták, de meggyőződése, hogy több mint 60 ország képviselteti magát, a versenyzői létszám pedig a kétezret is eléri. Arról a célról is beszélt, hogy minél több világ- és európai kick-box eseményt szeretnének Magyarországra hozni.

A sajtótájékoztatón jelen volt a sportág történetének legeredményesebbje, a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt és a hétszeres világbajnoki aranyérmes Jároszkievicz Krisztián. Mindketten leszögezték, hogy meg akarják védeni címüket a hazai közönség előtt.

A vb-n induló felnőtt válogatott:

tatami:

pointfighting:

férfiak:57 kg: Veres Roland, 63 kg.: Veres Richárd, 69 kg: Veres Alex, 74 kg: Csák Bence, 79 kg: Opauszky Dávid, 84 kg: Mórádi Zsolt, 89 kg: Bálint Zoltán, 94 kg: Rohonczi Jenő, +94 kg: Jároszkievicz Krisztián

nők:50 kg: Murvai Lívia, 55 kg: Hanicz Nelly, 60 kg: Kádas Adrienn, 65 kg. Busa Andrea, 70 kg: Nagy Henrietta, +70
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 12:42
Harminckilenc magyar a budapesti kick-box világbajnokságon
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint pointfightingban - amely hagyományosan az egyik legerősebb magyar szakág - a vasárnapi országos bajnokságon számos korábbi világ- és Európa-bajnok vívta ki az vb-indulás jogát. A legnagyobb név a kick-box történetének legeredményesebb sportolója, a nyolcszoros vb-aranyérmes Mórádi Zsolt. Részvételi jogot szerzett a több világversenyen győztes Jároszkievicz Krisztián és három Veres fivér is. A pointfighting válogatott gerincét a Halker-Király Team adja 12 fővel, hárman a Debreczeni Team versenyzői.

Huszonnégy magyar a tatamis szabályrendszerekben (pointfighting, light-contact, kick-light), 14 pedig a ringes szakágakban (full-contact, low-kick, K1) indul Budapesten, és lesz egy hazai versenyző formagyakorlatban is. A nap folyamán a teljes válogatott Tatára utazik, ahol a felkészülés utolsó állomásaként 11 napos edzőtáborban vesz részt.

A két hét múlva kezdődő világbajnokság egyedülálló lesz a sportág történetében: korábban
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 11:51
Óriási részvételi rekord várható a budapesti kick-box világkupán
hogy a megnövekedett létszám miatt idén már két helyszínen bonyolítják le az eseményt: a tatamis szabályrendszerek versenyszámait a MOM Sportközpontban, míg a ringben zajló küzdelmeket a Kongresszusi Központban rendezik meg. Király István, a szövetség alelnöke hozzátette, a világszervezetnek, a WAKO-nak mindössze négy ilyen világkupája van, a szervezet értékelési rendszerében pedig a magyarországi számít a második legjobbnak.

A legjobb hazai versenyzők közül két világbajnok, Mórádi Zsolt és Jároszkievicz Krisztián ezúttal szervezőként lesz érdekelt a vk-n, mindketten hangsúlyozták, hogy rendkívül erős mezőny érkezik majd Budapestre.

A világkupán hat szabályrendszerben rendeznek majd küzdelmeket. Ringben a full-contact (teljes erejű akciók engedélyezettek folyamatos küzdelemben, a bírók a menetek végén pontoznak, az ellenfél kiütése szabályos), a low-kick (full-contact szabályok szerinti küzdelem, de a comb is támadható) és K1 (low-kick szabályrendszer szerinti küzdelem, ahol néhány, a thai-box-ban
velemenyezd, 2017. április 12. szerda, 12:12
Kilenc magyar arany a kick-box Európa-bajnokságon
A MOB Sajtószolgálat vasárnapi tájékoztatása szerint Magyarország megnyerte a csapat aranyérmet, mivel a Veres Roland, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Szabó Dorina, Nagy Henrietta összetételű válogatott a negyeddöntőben Bulgáriát győzte le 13-4-re, az elődöntőben pedig Írországot múlta felül 18-12-re. A döntőben aztán Olaszország következett, ahol Király István szövetségi kapitány együttese hosszabbítás után 17-15-re nyert, ezzel megvédte címét.

A kontinensbajnokság utolsó döntős napján a pointfighting veterán mezőnyben a 41 éves Csikós Péter a 94 kilósok között szerzett Európa-bajnoki címet. Az 50 évesek között a +94 kilogrammos kategóriában Tóth István is éremszerző lett, miután súlycsoportjában második lett, Puravecz Péter pedig bronzérmet gyűjtött be zenés formagyakorlatban.

A magyar csapat így 9 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel fejezte be az Európa-bajnokságot, amelyen 34 ország vett részt. Az éremtáblázaton Magyarország a második helyen zárt Oroszország
velemenyezd, 2016. november 27. vasárnap, 12:41
Hét aranyérmet szereztek a magyarok a kick-box Eb első döntős napján
A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a Lutrakiban zajló kontinensviadalon Veres Roland kétszer is a dobogó felső fokára állhatott fel, miután az 57 kilogrammosok között az úgynevezett pointfighting és kick-light szabályrendszerben is a legjobb volt.

Szintén aranyérmet szerzett pénteken Mórádi Zsolt (84 kg), Jároszkievicz Krisztián (+94 kg), Murvai Lívia (50 kg), Busa Andrea (65 kg) és Kondár Anna (70 kg) pointfightingban, melyben Szabó Dorina (60 kg) ezüstérmesként zárt.

A kick-light szabályrendszerben Bayer Péter (+94 kg), Busa Gabriella (55 kg) és Gremen Petra (60 kg) egyaránt a második helyen zárt.

Az Európa-bajnokságon 34 ország versenyzői indultak.
velemenyezd, 2016. november 26. szombat, 13:51
Harminc ország kick-boxosai érkeznek a budapesti világkupára
magyarországi világkupa a harmadik a sorozatban, amely júniusban Olaszországban zárul. A világkupán ranglista-pontokért is küzdenek a versenyzők, ezek azért fontosak, mert az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon jobb kiemelést ér a minél előkelőbb helyezés.

Galambos Péter hangsúlyozta, a sportág korábbi világkupa-versenyeit hatalmas sikerrel rendezték meg Szegeden, illetve Debrecenben, azonban a WAKO szigorú feltételei, illetve a versenytársak külön kérése miatt hozták a fővárosba a viadalt.

Jároszkievicz Krisztián, a világkupa egyik főszervezője kiemelte, az eseményen közel 300 kategóriában avatnak majd győzteseket, a kadett korcsoporttól a veteránokig. A küzdelmek során nagyjából 600 magyar versenyzőért szoríthatnak majd a szurkolók, megjegyezte, köztük harminc olyan sportoló van, aki világ- vagy Európa-bajnoki győzelemmel is rendelkezik, így az ő végső sikerükre számítani lehet.

Szintén a szervezésben tevékenykedik ezúttal a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt, aki megjegyezte, közel
velemenyezd, 2016. május 10. kedd, 12:42
Kilenc egyéni aranyéremmel zártak a magyarok a dublini kick-box-világbajnokságon
A szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a point-fighting szabályrendszerben Veres Roland (57 kg), Mórádi Zsolt (84), Jároszkievicz Krisztián (+94 kg) és Kondár Anna (+70 kg) győzött. Korábban ugyanebben a kategóriában Imre Tamás (94), Nagy Henrietta (70), míg full-contactban Bordás Annamária (56) és Brunner Boglárka (+70) diadalmaskodott. Pénteken a veteránok között Szuknai Zsuzsanna (65) lett aranyérmes.

Az írországi vb-n 63 ország közel ezer versenyzője indult.

A jövő évi világbajnokságnak májusban Budapest, azon belül is a MOM Sportközpont ad helyet.
velemenyezd, 2015. november 29. vasárnap, 14:11
Kick-box karate Eb - Kilenc arannyal zártak a magyarok
A hazai szövetség hétfői beszámolója szerint a válogatottból 15-en jutottak el a döntőkig, nyolcan egyéniben diadalmaskodtak, továbbá a csapat is a legjobbnak bizonyult a tatamis Eb-n.

Pénteken a 94 kilósok súlycsoportjában Jároszkievicz Krisztián győzött, a +94 kilósok között Bayer Péter lett Európa-bajnok, míg Rizmayer Norbert az 57 kilogrammos kategóriában nyert. A hétvégén aztán Mórádi Zsolt (84 kg), Veres Alex (79 kg), Kondár Anna (+70 kg), Veres Richárd (63 kg) és a veteránoknál Szuknai Zsuzsanna (65 kg) bizonyult a legjobbnak, emellett a Veres Richárd, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Nagy Henrietta, Kondár Anna összeállítású csapat is győzött.

A tatamis Eb előtt az októberi ringes Eb-n két aranyat szereztek a magyar kick-boxosok.
velemenyezd, 2014. november 24. hétfő, 11:01
1/2
Képek, videók
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
SZKT-Fodor Andrea 2020..j
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:57
andrea...jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:05
andrea névnj.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névgh.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
andrea név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
Andrea
terezia1951
2018. április 19. csütörtök, 21:47
Celine Dion & Andrea Boce
sanci81
2018. április 03. kedd, 17:23
800px-Andrea_Mantegna_ 049
liliana01
2018. február 03. szombat, 14:44
Andrea-Bocelli-6.jpg
sz719eszter
2017. november 25. szombat, 11:56
andrea névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 06. szerda, 18:55
Bálint György 101 éves
dandej
2020. június 21. vasárnap, 22:20
SZKT- Homoki I. Bálint M-
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:11
arany bálint0627.jpg
maroka
2019. június 27. csütörtök, 16:09
Címkék
elmúlt időszakban, úgynevezett pointfighting, sajtótájékoztatón jelen, pointfighting szakág, versenytársak külön, tatamis Eb-n, legjobb volt, Mórádi Zsolt, Parlament Vadásztermében, Fésű Lajos, küzdelmek során, Opauszky Dávid, Miskolczi Anett, több világversenyen, Kick-lightban Veres Roland, veteránoknál Szuknai,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.