Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 22:50 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dsida Jenő: Pünkösd
Dsida Jenő versével kívánunk áldott pünkösdöt minden kedves olvasónknak! Egyúttal felidézzük II. János Pál pápa negyven évvel ezelőtt, pünkösd vigíliáján Varsóban oly nagy erővel mondott imáját: ,,Urunk, küldd el hozzánk Szentlelkedet, küldd el hozzánk Szentlelkedet, hogy megújítsa a föld arcát!"

..................
Ujjong a lelkem s telve van örömmel:
Ma érkezik a rég várt vendég!

Bár liliom-palástot
Vehetnék vállaimra
S elébe úgy mehetnék
Hogy szűz fehéren üdvözöljem Őt! -
Bár tűzrózsákat, égő szíveket
Szórhatnék szét a nagyvilágon,

Hogy illatot és színeket
És imákat találjon,
Amerre jár! -
Bár lenne szívem ünnepi
Zsolozsmát zengő, nagy harang,
Mely szétkiáltja örömét,
Hogy csengjen-bongjon tőle a határ!

Pedig, kit várok, csak egy kis madár,
Remegő szárnyú, hófehér galamb! -
-
maroka, 2020. május 25. hétfő, 19:26
Év végén rendezik meg a paksi Gastroblues Fesztivált
koronavírus-járvány miatt elhalasztottfesztiválon.

A Keef Hartley Band és a Spencer Davis Group egykori tagja, Miller Anderson lemezbemutató koncertet ad, amelyen Pál Balázs Jenő együttese kíséri majd. A felvidéki gitáros zenekara szintén lemezbemutató koncerttel készül a paksi fesztiválra. A külföldi előadók között lesz a fiatal brit-norvég gitáros, Krissy Matthews és a moszkvai Blues Cousins zenekar, amely Magyarországon először lép fel, de több európai fesztiválon játszott már. Jubileum koncertet ad a Varga János Project és a Takács Tamás Blues Band.

Robben Ford egész idei, európai turnéját lemondta, a következő évi fesztivál vendége lesz - tette hozzá a szervező.

Nem maradnak el a programsorozat templomi és klubkoncertjei, amelyeknek programját később közlik. A fesztivál a nemzeti összetartozás éve alkalmából megrendezi a testvérvárosok zenés találkozóját, amelyen paksi, galántai, viski és kézdivásárhelyi zenészek lépnek fel, köztük a viski származású Pál István Szalonna, valamint
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 15:12
húsvét 7. hét hétfő 05.25
Cselekedeteiből
A keresztények, amikor megkeresztelkednek és megbérmálkoznak, megkapják a Szentlelket.
Amíg Apolló Korintusban tartózkodott, Pál a felső tartományokon át Efezusba érkezett.
Itt Pál apostol néhány tanítványt talált, és megkérdezte őket: ,,Megkaptátok-e a Szentlelket, amikor hívők lettetek?" Erre ők azt válaszolták: ,,Még csak azt sem hallottuk hogy van Szentlélek."
Pál tovább kérdezte őket: ,,Hát milyen keresztségben részesültetek?" ,,János keresztségében" - felelték.
Ekkor Pál megmagyarázta nekik: ,,János a bűnbánat keresztségével keresztelt. A népet pedig arra biztatta, hogy higgyenek abban, aki őutána jön, vagyis Jézusban."
Ennek hallatára megkeresztelkedtek az Úr Jézus nevében. Pál azután rájuk tette a kezét, és leszállt rájuk a Szentlélek. Ismeretlen nyelveken kezdték dicsérni Istent, és jövendöltek. Összesen vagy tizenketten lehettek. Pál pedig bejárt a zsinagógába, és bátran tanított. Három
maroka, 2020. május 25. hétfő, 08:09
II. János Pál pápa gondolatai Pio atyáról 2. rész
előkészítő szakasza lezárult: a posztulátor, vagyis az eljárást kezdeményező érsek mintegy 104 kötetnyi dokumentumot és tanúvallomást gyűjtött össze, amelyet elküldenek a szentek ügyeivel foglalkozó kongregációhoz. Ez alkalommal a Szentszék illetékesei különösen gyors munkát végeznek: a kongregáció ugyanis az iratok kézhezvételét követően azonnali hatállyal felhatalmazza Angelo Felici bíborost, hogy kezdje meg a boldoggá avatás tényleges eljárását. Az eljárás 1990. február 12-én veszi kezdetét.
II. János Pál pápa eközben nyilvános beszédei alkalmával immár rendszeresen említi Pio atya nevét és munkásságát, méltatva a stigmákat viselő kapucinus atya érdemeit. Ugyanezen év júliusában a pápa Beneventóba utazik, a város székesegyházában mutat be szentmisét és tart szentbeszédet, ott, ahol Pio atyát pappá szentelték. A pápa Pio atyát a szent élethivatást választók elé állítja példaképként, kijelentvén, hogy ,,Pio atya alázatos és buzgó, saját egyházközségével egységben megélt szerzetesi életének
maroka, 2020. május 24. vasárnap, 08:38
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
elborul a lelkünk,
Terád emlékezünk hosszan, szótlan,
Megyek feküdni... imádkozni érted...
Isten megáldjon, édes kis fiam!

Ebből a költeményből ki ne ismerne rá a saját édesanyjára, aki ruhát, falatot, szórakozást megvon magától, hogy mindezekből több juthasson nekünk?

Az édesanyja képének, lelkületének száz és százféle árnyalatát találhatjuk meg a költeményekben megfestve. Akaratlanul is magunk előtt látjuk Vörösmartynak: ,,Az elhagyott anya", Arany Jánosnak: ,,Mátyás anyja", ,,Ráchel siralma", báró Eötvös Józsefnek: ,,Megfagyott gyermek", Gyulai Pálnak: ,,Az éji látogatás", ,,Pókainé", Petőfinek: ,,Az árva leány", Váradi Antalnak: ,,Melyiket?", Feleki Sándor: ,,Egy szó" című költeményeit, azoknak változatos, örökbecsű színeit.

Beszélhet-e festmény, szobor többetmondóan az anyai szív jóságáról, megbocsátni tudó, gyermeke iránti szeretetéről, mint Jakab
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Első alkalommal II. János Pál pápa San Giovanni Rotondóban
987 május 23 II János Pál. San Giovanni Rotondóban
A római pápa apostoli zarándokként érkezett Pio- atya zárdájához, meglátogatta kórházát, , és a San Giovanni lakosságát. De a legfontosabb pillanat a nap legszebb és legizgalmasabb pillanata volt, amikor lement a kriptában, ahol Padre Pio pihent . Ott térdelve lehajtva a fejét, 10 percre megállt odaadó emlékezetben. Ez az első alkalom az egyház történetében, amikor egy pápa megáll Isten szolgájának sírja előtt, még nem jelentették boldognak Pio atyát, és még nem volt a folyamat befejezve. Ha ő, ha a pápa ezt megtette, az azért van, mert szerette volna rámutatni az embereknek Pio hitére, a keresztény elkötelezettségére, a Pio atya csendes üzenete mellett.
Látogatása során többször beszélt arról, hogy Padre Pio a Madonnának szentelte magát : ,,benne Krisztus utáni vágy különösen él.
Vallásként nagylelkűen élte a kapucinus népszerű eszményét, mint a pap ideálját .
Ezért hivatkozási pontot is kínál manapság, mivel megtalálja olyan elemeit
maroka, 2020. május 23. szombat, 17:54
Urunk mennybemenetele 05.24
könyvemben, kedves Teofil, elbeszéltem, mi mindent tett és tanított Jézus egészen addig a napig, amelyen megbízást adott a Szentlélek által kiválasztott apostoloknak, és fölvétetett a mennybe. Szenvedése után sokféleképpen bebizonyította, hogy él: negyven napon át ismételten megjelent nekik, és beszélt az Isten országáról.
Amikor egy alkalommal együtt étkezett velük, megparancsolta nekik, hogy ne hagyják el Jeruzsálemet, hanem várjanak az Atya ígéretére, amelyről, mint mondta, tőlem hallottatok: ,János csak vízzel keresztelt, de ti néhány nap múlva a Szentlélekkel fogtok megkeresztelkedni." Az egybegyűltek erre megkérdezték: ,,Uram, most fogod helyreállítani Izrael országát?" Ő azt felelte: ,,Nem a ti dolgotok, hogy ismerjétek az időpontokat és az alkalmakat. Ezeket az Atya szabta meg a saját tetszése szerint. De amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig." Miután
maroka, 2020. május 23. szombat, 16:24
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú
szívesen!"
Apor Vilmos hálát adott Istennek, hogy ,,ilyen nagypénteket adott" neki, és szenvedései alatt papjaiért, híveiért és hazánkért imádkozott, és megbocsátott támadóinak. Április 2-án, húsvéthétfőn hajnalban halt meg. Újratemetésére csak 1986. május 23-án kerülhetett sor, azóta a győri bazilika Héderváry-kápolnájában nyugszik
................
Egy évvel később, 1997. november 9-én II. János Pál pápa boldoggá avatta Apor Vilmos püspököt a római Szent Péter téren, több ezer magyar zarándok jelenlétében.
.................
Istenünk! Te Boldog Vilmos püspöknek megadtad, hogy életét feláldozza juhaiért. Közbenjárására add meg nekünk, hogy akaratodban helytálljunk és testvéreink üdvösségén fáradozzunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és
maroka, 2020. május 22. péntek, 23:34
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Köszönöm szépen .
Szép estét , jó éjszakát kívánok szeretettel .

Puszillak .
Mit hoznak majd az előttünk álló évek ? Hogy fog kinézni az ember jövője a földön ? Nekünk nem adatik meg , hogy tudjuk . Bizonyos azonban , hogy sajnos az új fejlődés mellett a fájdalmas élmények nem hiányoznak majd .

János Pál pápa II
eva6, 2020. május 22. péntek, 22:08
Az ukrajnai püspökök közleménye Szent II. János Pál pápa
Az ukrajnai püspökök közleménye Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóján
2020. május 18-án volt száz éve annak, hogy Wadowicében, ebben a kisvárosban, Karol Wojtyła és Emilia Kaczorowska gyermekeként világra jött Karol Wojtyła, a későbbi Szent II. János Pál pápa.
Ugyancsak Wadowicében ,,kezdődött minden" - ahogy a pápa szűkebb hazájában tett látogatásakor visszaemlékezett rá: ,,Itt kezdődött minden. Az életem, az iskola, a tanulás, a színház, a papság." Így működik Isten - belép történelmünkbe, családunk, népünk történetébe, annak minden körülményébe és minden zugába, hogy mindegyikünk, a kis Karolhoz hasonlóan, meghallja az Ő szelíd szavát: ,,Kövess engem!"
A hitnek az a válasza, melyet a fiatalember Wadowicében kimondott, nem csak az ő életét, hanem milliók életét, történelmét változtatta meg. 104 apostoli utat tett 135 országba, 14 enciklikát, 42 apostoli levelet, 14 szinódus utáni buzdítást adott ki, ezernyi prédikációt és
maroka, 2020. május 22. péntek, 16:05
II. János Pál pápa gondolatai Pio atyáról
Az 1986. február 23-án, a Szent Péter téren összegyűlt fiatalok előtt tett tanúságtételét, így folytatja II. János Pál pápa: ,,Újra meg kell találnunk magunkban ezt a fajta hitet mind a papok részéről, akik gyóntatnak és szerető gonddal meg akarják menteni a hozzájuk forduló lelkeket, mind pedig a hívek részéről. Sok esetben a gyóntató pap hite az, amely kisugárzásával a gyóntatószékbe vonzza a híveket. Amikor én még szeminarista voltam, azt tanították nekünk, hogy a papoknak a gyóntatószékben kell a híveket várniuk, ezzel is ki kell fejezniük szolgálatkészségüket, és várakozás közben imádkozniuk kell a bűnösök lelkéért. Így járt el az ,,ars-i plébános is, vagy a nagy olasz szentek közül Néri Szent Fülöp, és még sokan mások. A gyóntatás nagy problémát jelent az egész egyház számára Rómában, Olaszországban és mindenhol, mert sajnos - és ez aggodalomra ad okot - a gyónások száma manapság szinte folyamatosan csökken. Ez pedig rossz jel. Még nagyobb hitet kell találni magunkban, és
maroka, 2020. május 22. péntek, 14:27
Egész életetekkel öltözzetek Krisztusba!
Ferenc pápa üzenetet küldött a lengyel fiataloknak Szent II. János Pál születésének centenáriumán
Az irgalmasság óriásának nevezte elődjét videoüzenetében Ferenc pápa, melyben a krakkói fiatalokat köszöntötte Szent II. János Pál születésének centenáriuma alkalmából, arra buzdítva őket, hogy mélyítsék el hazájuk nagy szülöttének tanítását. Az olasz nyelvű üzenetet május 18-án este, egy fiatalok számára rendezett koncert végén tette közzé lengyel felirattal a TVP1 állami televízió.

Bővebben
maroka, 2020. május 22. péntek, 14:20
1/803
Képek, videók
250px-Jeno_Dsida.jpg
lilagondolatok
2018. november 03. szombat, 09:21
Dsida Jenő - Valami nagy
sanci81
2018. január 27. szombat, 16:44
Dsida Jenő - Én vagyok a
sanci81
2018. január 26. péntek, 17:50
dsida_jeno_kopott_alom _19
menusgabor
2017. december 30. szombat, 15:03
dsida jenő s ha ág dobol
liliana01
2017. november 17. péntek, 15:39
dsida jenő istenem ki jár
liliana01
2017. november 17. péntek, 15:39
dsida jenö.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:45
dsida jenö 002.png
chillik
2016. szeptember 09. péntek, 16:49
Dsida Jeno Anagytermeszet
charlotteani
2016. április 27. szerda, 21:12
Dsida Jenő - Itt van
sanci81
2015. december 09. szerda, 16:07
dsida_jeno__a_gyongek_ ima
menusgabor
2015. november 16. hétfő, 18:06
dsida_jeno szeptember.gif
menusgabor
2015. november 16. hétfő, 18:04
Szép arcát
sanci81
2015. október 29. csütörtök, 16:14
Bús arcát
sanci81
2015. január 16. péntek, 15:36
megnézném a pap arcát!
csigamalac
2010. október 29. péntek, 08:47
Címkék
Varga János Project, legfontosabb pillanat, egyház történetében, papok részéről, Blues Cousins, gyóntatószékbe vonzza, János Pál, stigmákat viselő, alkalommal együtt, Jézus Krisztus, saját édesanyjára, szentek ügyeivel, költeményekben megfestve, Szent II János Pál, Emilia Kaczorowska, nemzeti összetartozás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.