Belépés
2020. május 28. csütörtök | 22. hét | 149. nap | 04:11 | Emil, Csanád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török offenzíva - Brit külügy: a térség destabilizálásával fenyeget a katonai akció
Dominic Raab külügyminiszter a tárca által szerda este kiadott nyilatkozatában közölte: súlyos aggályai vannak Törökország egyoldalú katonai akciójával kapcsolatban.

Raab szerint a művelet a térség destabilizálása mellett csak még tovább mélyíti az emberi szenvedést, és alááshatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépés eredményeit.

A brit külügyminiszter szerint a kollektív figyelmet az Iszlám Államra kellene összpontosítani.

Dominic Raab hangsúlyozta: Törökország komoly nagyvonalúságról tett tanúbizonyságot a rengeteg szíriai menekült befogadásával. Nagy-Britannia azonban nem fogja támogatni a menekültek visszatérését célzó terveket mindaddig, amíg nincsenek meg a feltételei a menekültek önkéntes és biztonságos hazatérésének - áll a szerdai nyilatkozatban.

A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson brit miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök is tárgyalt szerda este telefonon a szíriai török offenzíváról, és mindketten súlyos aggodalmuknak adtak hangot
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 22:32
Diplomáciai feszültséget okozott Horvátország és Bosznia-Hercegovina között a The Jerusalem Post cikke
Kolinda Grabar-Kitarovic khorvát újságíróknak úgy nyilatkozott: semmi ilyet nem mondott sem az izraeli államfőnek, sem Benjámin Netanjahu kormányfőnek, csak annyit, amennyi a közös sajtótájékoztatójukon is elhangzott kedden, mégpedig, hogy azt szeretné, ha Bosznia-Hercegovina mielőbb az Európai Unió (EU) tagjává válna.

"Nem tudom, honnét ez a nyilatkozat, mert nem beszéltem egyetlen újságíróval sem, nem adtam interjút, kivéve azt a sajtótájékoztatót, amelyen önök is jelen voltak" - mondta a horvát újságíróknak Grabar-Kitarovic szerdán.

A cikk miatt a háromtagú boszniai államelnökség horvát és bosnyák tagja, Zeljko Komsic és Sefik Dzaferovic élesen bírálta a horvát kormányfőt állítólagos kijelentése miatt. Komsic szerint nem Bosznia-Hercegovina instabil, hanem Grabar-Kitarovic, míg Sefic úgy vélte: a horvát államfő hazugságokat terjeszt és idegengyűlöletet kelt, valamint Horvátország szerinte "fasiszta politikát" folytat Boszniával szemben. Szarajevóban hétfőn a külügyminisztériumba kérették a
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 18:41
Illegális bevándorlás - Szijjártó: növelni kell Jordánia európai uniós támogatását
térség biztosan sokkal boldogabb és biztonságosabb hely lenne" - fogalmazott a magyar diplomácia vezetője, felidézve, hogy a magyar kormány 1,3 millió eurót adományozott a jordániai keresztény közösségeknek, hogy képesek legyenek turisztikai beruházásokat végrehajtani, valamint 700 ezer euróval támogatta a templomépítést a Jordán partján, azon a helyen, ahol a Biblia szerint Jézust megkeresztelték.

Támogattuk a keresztény közösség iskoláinak felújítását és működését, hogy csökkentsük a jordániai államra nehezedő terheket, amit az egyre több, ide érkező menekült oktatása jelent - mutatott rá Szijjártó Péter.

A miniszter kiemelte, hogy Magyarország és Jordánia vállvetve küzd a terrorizmus ellen, mindkét ország részt vesz az Iszlám Állam elleni harcban, és Budapest és Ammán szorosabbra fűzte védelmi együttműködését.

Szijjártó Péter arra is kitért, hogy az elmúlt két évben Magyarország tűzszerészkiképzést tartott jordániai katonáknak, és idén ismét lesz ilyen; húsz jordániai katona vesz részt
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:21
Terrorizmus - Törökország és Irak fokozza együttműködését
délnyugatra húzódó Karadzsak-hegységben.

Noha Irakban a biztonsági helyzet jelentősen javult az elmúlt évekhez képest, még mindig aggasztó, hogy az Iszlám Állam fegyveresei - áttérve a gerilla hadviselésre - továbbra is merényleteket és emberrablásokat követnek el az országban, visszavonulási területként pedig az iraki-szíriai sivatagos határtérséget használják. Bassár el-Aszad szíriai elnök vasárnap engedélyt adott Iraknak arra, hogy a jövőben további engedélyeztetés nélkül csapást mérjen az Iszlám Államra Szíria területén.

Donald Trump amerikai elnök december 20-án bejelentette, hogy megkezdik az amerikai erők - mintegy kétezer katona - kivonását Szíriából, mert szerinte ott sikerült legyőzniük az Iszlám Államot, és nincs rájuk tovább szükség. Január 2-án azonban Trump a Fehér Házban újságíróknak már azt nyilatkozta, hogy "nincs menetrend és nincs határidő az amerikai katonák kivonására, csak bizonyos idő után vonulunk ki Szíriából". Az amerikai elnök kijelentette azt is: a visszavonulás közben
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 15:20
Szíria - A Pentagon még nem állította le a fegyverszállításokat a szíriai kurdoknak
(Pentagon) szóvivőjére hivatkozva közölte a hírt.

Robert Manning ezredes szóvivő mondta el a riportereknek, hogy egyelőre még nem állították le, hanem csak felülvizsgálják a fegyverszállítást a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, amerikaiak támogatta fegyveres koalíció részeként harcoló, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciának.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a tárca felülvizsgálja "a kurd partnereinknek nyújtott katonai támogatás mértékét, amely attól függ, hogy az Iszlám Államra mért vereség és a stabilizálási erőfeszítések mennyire teszik lehetővé számunkra az Iszlám Állam visszatérésének megakadályozását".

Bekir Bozdag török kormányszóvivő pénteken az egyik török televíziónak adott interjújában azt állította, hogy Erdogan államfővel folytatott pénteki telefonbeszélgetésében Donald Trump megígérte a szíriai kurd harcosoknak szánt fegyverszállítások leállítását. A Fehér Ház azonban szombaton azt közölte: az amerikai elnök csupán a Washington szíriai partnereinek nyújtott
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 07:04
New York-i gázolás - M1: kezd körvonalazódni az elkövető háttere
Kedden egy kisteherautó forgalmas bicikliútra hajtott Manhattan délnyugati részében, több embert elgázolt, majd egy iskolabusszal ütközött. A támadásban nyolcan meghaltak és több mint tízen megsebesültek.

A 29 éves üzbég elkövetőt, miután éjjel megműtötték, kihallgatta a rendőrség. A NBC csatorna korábban azt közölte: Sayfullo Habibullaevic Saipov nemcsak nem bánt meg semmit, hanem dicsekvően szólt a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet nevében elkövetett akciójáról.

Az M1 tudósítója a Híradóban azt mondta: a tettes Üzbegisztánban könyvelőként dolgozott a szállodaiparban, 2010-ben - vízumlottó révén állampolgárságot kapva - költözött az Egyesült Államokba. Először Ohióban apja barátjához ment, s szeretett volna szakmájában elhelyezkedni. Viszont nem volt, aki segítette volna, angoltudása sem volt megfelelő. Otthonából ki kellett költöznie, vállalkozó lett, sofőrként kezdett dolgozni. Államról államra költözött, "nem találta a helyét" - fogalmazott a tudósító. Feleségül vett egy
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 20:43
Terrorizmus - Börtönbüntetésre ítéltek egy francia anyát, aki pénzt küldött Szíriába utazó dzsihadista fiának
A bíróság ugyanakkor az ügyészség kérése ellenére nem rendelte el a nő azonnali elzárását. A vádhatóság egyébként csak 18 hónapi börtönbüntetés kiszabását kérte, de azt állította: a nő hazudik, amikor azt állítja, hogy azért adott pénzt a fiának, hogy vakációra utazzon el.

A rendőri felügyelet alatt álló, 43 éves nő ügyvédje már jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. A szabadságvesztés elektronikus karperec viselésével is kiváltható.

A bíróság Nathalie Haddadi egyik másik fiát is elítélte terrorizmus finanszírozása miatt, ő másfél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

"Nehéz elhinnem, hogy a nevemet terrorizmus finanszírozásával hozzák kapcsolatba. Én csak segítettem a fiamat, hogy legyen mit ennie. Soha nem küldtem pénzt Szíriába vagy Törökországba" - mondta a vádlott még az ítélethirdetés előtt.

Az igazságszolgáltatás azután vádolta meg a vallását nem gyakorló, muzulmán származású, kereskedelmi tanácsadóként dolgozó elzászi nőt, hogy 2015-ben kifizette a fia, Belabbas
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 16:43
Könyvfesztivál - Az Európa Könyvkiadó újdonságai
nem hajtott végre, de bekerültek olyan visszaemlékezések, amelyek még a peresztrojka idején sem láthattak napvilágot nyomtatásban - számolt be.

M. Nagy Miklós elmondása szerint Boualem Sansal 2084 című regénye orwelli ihletésű disztópia, míg azonban az 1984-ben nem játszott szerepet a vallás, az algériai író munkája egy teokratikus diktatúráról szól. A kötet főhőse ez ellen próbál lázadni azzal, hogy válaszokat keres kérdéseire.

A franciául 2015-ben megjelent munka egyértelműen utal az Iszlám Államra és arra a veszélyre, amely Európát is fenyegeti - jegyezte meg.

A kiadóvezető szerint ebben a témában ma hatalmas politikai indulatok feszülnek egymásnak, de abban talán minden oldal egyetért, hogy a radikális iszlám komoly veszélyt jelent Európára, ha az európai kultúra tehetetlen lesz vele szemben. Sansal algériai íróként elsősorban egy új reneszánszt, egy új felvilágosodást vár a nyugati világtól. Hazájában ezért nem is lehet "próféta"; a betiltással, a cenzúrával kell szembenéznie az iszlám
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 10:21
Kövér László: az "egészséges laicitás" jegyében működő államok képesek visszaadni Európa identitását
szolgáltatja; illetőleg a már említett relativizmus diktatúrája" - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.

Napjainkban "sokhelyütt az alávetendő népességeknek először nem a területét, hanem a tudatát, identitását szállják meg" - mutatott rá Kövér László, felidézve a Ferenc pápa (XVI. Benedek utóda) által használt "ideológiai gyarmatosítás" fogalmát. Szíria és Líbia példájára utalva leszögezte: másutt "magát az államot semmisítik meg brutális fizikai túlerővel".

"Ezért van nagy szükség napjainkban is az államra, a maga szervezettségével, a maga intézményeivel, hogy kereteket, s eszközöket adjon az emberek védelmére" - fejtette ki Kövér László, rámutatva XVI. Benedek tanítására, miszerint szükség van az állam szerepének megerősítésére, miközben sokan a globalizmus nevében "éppenséggel temetnék az államot, különösen azt, amit mi nemzetállamnak nevezünk".

A politika felelőssége "éppen abban rejlik, hogy olyan rendet és határokat tudjon és akarjon szabni a globalizációnak", amellyel elkerülhető, hogy
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 11:32
Fehér Ház: nem lehet megbékélés Szíriában, amíg Aszad elnök hatalmon van
Spicerszokásos napi sajtótájékoztatóján leszögezte: Washington készen áll arra, hogy további légicsapásokt mérjen Szíriára.

A szóvivő kifejtette, hogy a Trump-kormányzat álláspontja szerint mindazonáltal az Iszlám Állam terrorszervezetmegfékezése.a legfontosabb, amit a szíriai nép megsegítéséért tehetnek:A szóvivő nem a Trump elnök általkorábban megnevezett célt, azaz a terrorszervezet megsemmisítését említette, hanemszó szerint megfékezéséről beszélt. .

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Iszlám Államra mért csapással megteremtődik a lehetőség arra is, hogy politikai úton történjék személyi változás a szír vezetésben. A szóvivő a védelmi minisztérium adataira hivatkozva közölte azt is, hogy a múlt péntekre virradóra végrehajtott Szíria elleni légicsapásokban a szíriai repülőgépek 20 százaléka megsérült vagy teljesen használhatatlanná vált.

James Mattis, védelmi miniszter a sajtóértekezlettel egy időben adott ki közleményt erről, s a többi között leszögezte azt is, hogy mivel a légicsapások
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 21:23
Az Egyesült Államok fontolgatja, hogy kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából
vállaljon aktív szerepet az ENSZ Emberi Jogi Tanács munkájában, és Tillerson erre válaszul fogalmazta meg a reformokat sürgető álláspontot. Mint kifejtette, az Egyesült Államok 2009 óta vesz részt az Emberi Jogi Tanács munkájában, és azóta mindig igyekezett, hogy "a szervezet még hatékonyabb legyen".

A Tillersonnak írt levélben a szervezetek rámutattak: a tanács munkája máris változóban van, és az eddig Izraelre fordított, aránytalanul nagy figyelem immár inkább az emberi jogokat durván megsértő néhány államra, a "haramiaállamokra és terroristákra" irányul, valamint azokra a független vizsgálatokra, amelyek "az emberi jogokkal elkövetett komoly visszaéléseket" tártak fel, például Észak-Koreában, Iránban, Szíriában, az Iszlám Állam vagy a Boko Haram terrorszervezetek által uralt területeken. Az Izraelnek szentelt határozatok és különleges ülések száma szintén "jelentős mértékben csökkent" - húzták alá a levélírók.

Válaszlevelében az amerikai diplomácia irányítója - a reformok sürgetése mellett -
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 07:05
Szijjártó Péter: az Egyesült Államok és Oroszország együttműködése nélkül nem oldhatók meg az Európát fenyegető
támogatunk, amely közelebb hozza egymáshoz az Egyesült Államokat és Oroszországot, s minden olyan döntést abszolút károsnak tartunk, amely az árkokat még mélyebbre ássa, legyenek azok politikai, vagy gazdasági döntések" - hangsúlyozta a miniszter. Leszögezte: Magyarország és Közép-Európa azt szorgalmazza, hogy az Egyesült Államok és Oroszország között kölcsönös bizalmon és a nemzetközi jog tiszteletén alapuló párbeszéd jöjjön létre. "Iyen együttműködés nélkül nem reális végső csapást mérni az Iszlám Államra, márpedig az Iszlám Állam megsemmisítése nélkül nincs megoldás az Európát sújtó bevándorlási válságra sem" - hangsúlyozta.

A magyar diplomácia vezetője szerint az Európával szomszédostérség biztonsága közvetlen hatással van Európa biztonságára is, s ennek megoldása olyan hatalmas feladat, hogy lehetetlen orosz-amerikai összefogás nélkül megoldani. "Ezért úgy látjuk, hogy az európai biztonság kulcsa az orosz-amerikai együttműködés jövője. Amennyiben lesz a mostaninál jobb, pragmatikusabb
velemenyezd, 2017. február 21. kedd, 20:04
1/6
Képek, videók
Dominican Republic
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 13:46
dominic davison.jpg
durcimarcika
2015. április 28. kedd, 19:47
Dominica
kincsesszigeten
2011. augusztus 02. kedd, 08:38
Dominic Monaghan 35.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:38
St. Dominic, c.jpg
szabokatalin64
2010. október 09. szombat, 02:31
Flag_Dominican-Republi c.j
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:00
Flag_Dominica.jpg
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:00
Dominic Adiyiah
karoly49
2010. február 04. csütörtök, 12:07
Dominic-kal
phagnes
2009. május 17. vasárnap, 14:59
Dominica 1 238.JPG
himzotunder
2009. március 19. csütörtök, 16:34
iszlám kép.jpg
maroka
2019. október 23. szerda, 12:04
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
Iszlám mecset, Nairobi.jp
jegesmedve21
2012. szeptember 14. péntek, 09:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.