Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 05:16 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eurojust: fontos a terror áldozatainak, hogy megfelelő mértékű ítéletek szülerssenek a perek végén
nemcsak terrorszervezethez való csatlakozás, hanem alapvető nemzetközi bűncselekmények elkövetésével is vádolnak, növelve ezzel a magasabb büntetések kiszabásának, valamint az áldozatoknak járó igazságszolgáltatás esélyét. Az eljárás alá vont harcosok gyakran valamelyik uniós tagállammal állnak kapcsolatban állampolgárság, vagy érvényes tartózkodási engedély birtoklása révén, más esetekben menekültként, vagy menedékkérőként léptek az unió területére.

Az esetek bizonyítékul szolgálnak arra, hogy az Iszlám Államot, vagy az an-Nuszra Frontot nem pusztán terrorszervezeteknek, hanem egy nem nemzetközi fegyveres konfliktus szereplőinek kell tekinteni Irak és Szíria területén, tagjaik háborús és emberiesség elleni bűncselekményeket és népirtást követtek el. Ezzel összefüggésben kiemelték, a gyanúsítottakat gyakran terrorista bűncselekmény elkövetése miatt vonták eljárás alá, de felelősséget kell vállalniuk az unión kívüli országokban elkövetett egyéb bűncselekményekért is. Ezek között szerepelhet a
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 07:04
Kibertámadás ért több ezer izraeli honlapot
"Állj készen a meglepetésre" - üzenték a megtámadott honlapokon angol és héber nyelven. A szöveget egy lángoló tel-avivi házakat ábrázoló képen helyeztek el, a montázson a tengerben a súlyosan megsebesült Benjámin Netanjahu miniszerlentök megpróbál elérni egy mentőövet. Videoüzenetet is elhelyeztek: több izraeli város bombázását is szimulálják, Jeruzsálemben az Al-Aksza mecsetnél arab imádkozókat, és a zsidó állam megsemmisítésével fenyegetnek, miszerint "Izrael nem fogja megérni a következő 25 évet".

Minden érintett honlapot a UPress nevű internetes cég szerverein tárolták a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet tudósítása szerint. A vállalkozás megígérte ügyfeleinek, hogy az esti órákig helyreállítja az eredeti állapotot.

Kisvállalkozások, vendéglők, városi önkormányzatok, jobboldali politikai csoportosulások, továbbá a baloldali liberális Merec pártot vezető Nicán Horovic honlapja is a kibertámadás áldozata lett.

A támadást a szakértők szerint az arab világ hackereinek egy
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:42
Koronavírus - NATO: fel kell készülni egy esetleges jövőbeli, akár más természetű krízis kezelésére
partnerországok békéjének megőrzéséhez.

A békére és a biztonságra leselkedő veszélyeket sorolva kiemelte, hogy a vírussal összefüggésben egyre szélesebb körben terjedő hamis információk alááshatják a demokráciákat, Oroszország az elmúlt hetekben több ízben megsértette szövetséges országok légterét, Afganisztánban pedig egy kórház és civilek ellen követtek el robbantásos merényletet még törékenyebbé téve az ország biztonsági helyzetét. Irakkal kapcsolatban Peach arra hívta fel a figyelmet, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felszámolására irányuló erősfeszítések még nem vezettek végleges sikerre. A nemzetközi koalíció nagy erőkkel folytatja küzdelmét az elért eredmények megőrzéséért - mondta.

Tájékoztatása szerint a csütörtöki ülés folyamán a NATO-tagállamok arról biztosították egymást, hogy a koronavírus-járvány okozta krízis nem érinti hátrányosan a kollektív védelmet. Az elrettentés és védelem politikájának fontosságát hangsúlyozták minden lehetséges fenyegetéssel szemben. Kiemelték
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 20:53
Pompeo felszólította az afgán kormány, működjön együtt a tálibokkal
az afgán kormányzatnak együtt kell működnie, hogy az elkövetőket az igazságszolgáltatás elé állítsák. Afganisztánt mindaddig fenyegetni fogja a terrorizmus, amíg nem sikerül tartósan csökkenteni az erőszakot és érdemleges eredményt elérni a tárgyalásos úton kimunkált politikai rendezésben" - fogalmazott közleményében Pompeo.

Megemlítette ugyanakkor: a tálibok tagadták, hogy felelősek lennének a kórház elleni támadásért vagy az öngyilkos merényletért. A nangarhari akció elkövetőjeként egyébként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Pompeo hangsúlyozta: "különösen iszonyatos, hogy a kettős támadást a ramadán szent hónapjában és a Covid-19 járvány fenyegetésének árnyékában követték el". Leszögezte azt is, hogy az afgán nép "terror nélküli jövőt érdemel", és a jelenlegi békefolyamat folytatása rendkívül fontos lehetőséget teremt egy ilyen jövőhöz. Az amerikai miniszter fontosnak mondta azt is, hogy az afgánok összefogjanak és egységesen küzdjenek meg a terrorizmus fenyegetésével.

Az
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 07:04
Ankara szerint a földközi-tengeri politikáját elítélő öt állam létrehozta "a gonoszok szövetségét"
indokokkal eltorzítják.

A török szóvivő hozzátette: ugyanez érvényes Egyiptomra nézve is, amelynek "vezetői ahelyett, hogy saját népük érdekeit és jogait védenék, úgy tűnik, már inkább régen lemondtak ezekről".

Az érintett külügyminiszterek felszólították Törökországot, hogy hagyjon fel a beavatkozással a líbiai polgárháborúba, és tartsa tiszteletben az ENSZ-nek az észak-afrikai állammal szemben elrendelt fegyverembargóját. A líbiai konfliktus szereplőit pedig sürgették, hogy tartsák be a ramadán iszlám böjti hónap alatt a tűzszünetet.

Hami Aksoy szerint az Egyesült Arab Emírségeket, amelynek "semmi köze a Földközi-tengerhez", a Törökország-ellenesség hozta össze a többi országgal. A szóvivő azt is írta, hogy Törökország a tavaly október elején Északkelet-Szíriában indított Béke Forrása fedőnevű hadműveletével súlyos csapást mért Franciaország azon törekvéseire, amelyek egy ottani "terrorállamocska" kialakítását célozták, Párizs pedig "ebben a lelki állapotban láthatóan nekilátott pártfogolni
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 17:42
Lengyelországban őrizetbe vettek négy tádzsik férfit terrorista cselekményekre való toborzás miatt
A tádzsikokat május 7-én vette őrizetbe a lengyel határőrség, együttműködve a belbiztonsági ügynökséggel (ABW) - mondta el a PAP hírügynökségnek Stanislaw Zaryn, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője. Nem közölte, hogy a férfiak legálisan tartózkodtak-e Lengyelországban.

Az ABW által összegyűjtött bizonyító anyag szerint a tádzsikok rokonszenveznek az Iszlám Állam terrorszervezettel, és támogatják a tevékenységét.

A gyanúsítottakkal szemben egyebek között a terrorizmus elleni védelemről szóló törvény alapján járnak el. A külföldiek számára létesített egyik őrzött központba szállították őket, ahol kiutasításra várnak. Várhatólag nemkívánatos személynek minősítik őket az egész schengeni övezetre vonatkozóan.
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:21
Terrorizmus - Támadásra készülő dzsihadistát vettek őrizetbe Barcelonában
A hatóság tájékoztatása szerint lakhelyén ütöttek rajta a marokkói állampolgárságú férfin, akit már jó ideje figyeltek a nyomozók, miután internetes tevékenysége szembetűnő radikalizálódást mutatott.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet nyíltan támogató férfi célpontokat keresett a katalán fővárosban, hogy merényletet hajtson végre - közölték a csendőrök.

Az őrizetbe vett dzsihadistáról legkevesebb négy éve rendelkeznek információkkal, ám eddig nem tartották veszélyesnek.

A koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások bevezetését követően figyeltek fel viselkedésének "szembetűnő és aggasztó" változására, ezért döntöttek elfogása mellett.

Az akciót nemzetközi támogatással, a marokkói hatóságok és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közreműködésével hajtották végre.

A dél-európai országban több mint két hete vették őrizetbe az Iszlám Állam egyik legkeresettebb terroristáját a dél-spanyolországi Almeríában. Sajtóértesülések szerint egy brit rapperről van szó, aki
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 12:32
Sikertelen volt az amerikai szenátus kísérlete az iráni határozat elnöki vétójának megkerülésére
A szenátusi voksoláson nem sikerült az ehhez szükséges kétharmados támogatást elérni. A szenátorok - a párthovatartozásuktól függően - 49:44 arányban utasították el az elnöki vétó felülírását.

Donald Trump amerikai elnök szerdán vétózta meg azt a kongresszusi határozatot, amely korlátozta volna az Irán elleni katonai akciókat. Az elnök akkor közleményében "bosszantó határozatnak" nevezte a kongresszus mindkét háza által elfogadott döntést, amelyet szerinte a demokraták terjesztettek elő ezért, hogy a november 3-i választások előtt megosszák a Republikánus Pártot.

A határozat tervezetét a demokrata párti többségű képviselőházban terjesztették elő, még január elején, nem sokkal azt követően, hogy Trump utasítására az amerikai hadsereg a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében likvidálta Kászim Szulejmáni iráni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát. A demokrata párti törvényhozók valószínűsíthetően a további katonai akcióknak akarták elejét venni, bár
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 07:04
Trump megvétózta az Irán elleni katonai akciók korlátozásáról szóló kongresszusi határozatot
választások előtt megosszák a Republikánus Pártot" - fogalmazott a döntésről szerda este kiadott közleményében az amerikai elnök. Trump kiemelte: azok a republikánusok, akik megszavazták a határozatot, "a demokraták kezére játszottak".

A határozatot mind a képviselőház, mind a szenátus elfogadta, mivel a republikánus többségű szenátusban nyolc republikánus politikus is a demokratákkal együtt voksolt. A rendelkezés kimondta volna, hogy az Egyesült Államok kormányzata nem indíthat katonai akciót az Iráni Iszlám Köztársaság ellen a kongresszus egyértelmű felhatalmazása nélkül.

A tervezetet a demokrata párti többségű képviselőházban terjesztették elő, még január elején, nem sokkal azt követően, hogy Donald Trump utasítására az amerikai hadsereg a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében likvidálta Kászim Szulejmáni iráni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát. Az akció nyomán tovább romlott az amúgy is rossz amerikai-iráni viszony, s a demokrata párti
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 07:04
Lengyelországban felmentették a terrorista kapcsolatok vádja alól az első fokon elítélt marokkói férfit
valamint hamis iratok használatában mondta ki bűnösnek a 2016-ban letartóztatott férfit, amiért büntetését másfél éves szabadságvesztésre változtatta.

Afellebbviteli bíróság szóvivője szerint a fő vád csak közvetett bizonyítékokon alapult, ezek pedig nem utalnak egyértelműen terrorista tevékenységre - jelentette a PAP hírügynökség.

A vád egyik bizonyítéka Murád T. mobiltelefonos beszélgetésein alapult, a fellebbviteli bíróság szerint azonban - bár ezek arra utalnak, hogy a férfi találkozott az Iszlám Állam tagjaival - nem bizonyítják, hogy együtt is működött volna velük.

Murád T. ügyében 2016-os lengyelországi letartóztatása előtt nemzetközi nyomozás folyt az Európai Unió több tagállamának területén. Ennek során feltárták, hogy a férfi informátora volt a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezőjének, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoudnak.

A vádhatóság szerint Murád T. 2014 decembere és 2016 szeptembere között aktív tevékenységet
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 16:43
Trump utasítást adott az amerikaiakat "zaklató" iráni naszádok tűz alá vételére és megsemmisítésére
Az amerikai haditengerészet szóvivője az újságírókat Mark Esper védelmi miniszter titkárságához és az amerikai haderő Középső Parancsnokságához irányította, ám egyikük sem kívánta kommentálni az elnök Twitter-bejegyzését.

Donald Trump egy héttel az követően tette közzé bejegyzését, hogy az amerikai haditengerészet bejelentette: 11 iráni hajó "veszélyes és zaklató" módon megközelített amerikai hajókat a Perzsa(Arab)-öböl északi térségének nemzetközi vizein. "Az Iszlám Forradalmi Gárda haditengerészetének veszélyes és provokatív akciói megnövelték a tévedések és összeütközések kockázatát" - írta akkor kiadott közleményében az amerikai haditengerészet.

Az első incidensek március elején történtek, miután az Egyesült Államok és a vele szövetséges koalíciós erők repülőgépei iraki területen támadást intéztek az Irán által támogatott, Kataib Hezbollah nevű milícia csoportjai ellen. Az amerikai és koalíciós erők ezzel megtorló csapást intéztek a milicisták ellen, akik egy nappal korábban végrehajtott
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 18:28
Izrael szerint Irán műholdprogramja a ballisztikus rakétaprogram leplezését szolgálja
"Izrael határozottan elítéli az Egyesült Államok által terrorista szervezetnek tartott Iráni Forradalmi Gárda katonai műholdakkal végzett kísérleteit"- hangsúlyozta közleményében az izraeli külügyminisztérium.A szerdai műholdindítás megszegte az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát és Irán nemzetközi közösségnek tett kötelezettségvállalásait - állította az izraeli közlemény.

Izrael felszólította a nemzetközi közösséget, hogy további szankciókat léptessen életbe az iráni rezsimmel szemben annak érdekében, hogy elrettentse az ilyen veszélyes és tiltott lépésektől.

Az Iráni Forradalmi Gárda szerda reggel bejelentette, hogy Irán sikeresen pályára állított egy katonai műholdat agárda megalakulásának 41. évfordulójának alkalmából.

Izrael és Irán között az 1979-es iszlám forradalom óta feszült a viszony, az Izrael-ellenesség az iszlám köztársaság külpolitikájának egyik alappillére. A teheráni vezetés nyíltan támogatja a Hezbollah libanoni radikális síita, valamint a
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 17:08
1/392
Képek, videók
Bombázások áldozatainak e
szjozsefm
2009. szeptember 20. vasárnap, 17:37
A Concorde áldozatainak e
repulestorci
2007. szeptember 26. szerda, 13:41
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
AUS-allamok.png
andomanyi
2012. február 07. kedd, 17:01
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Arlighton Egyesült Államo
agica2004
2008. március 28. péntek, 21:25
Az együtt töltött perekbő
sanci81
2015. február 10. kedd, 20:00
Bűnök és büntetések mág b
hollyka
2014. március 22. szombat, 22:04
bűntetések a templom falá
kopornyikcsilla
2006. november 07. kedd, 14:30
Sortűz áldozatok 1.
azenujsagom
2019. július 14. vasárnap, 07:40
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
Líbia -áldozatok.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.