Belépés
2020. március 30. hétfő | 14. hét | 90. nap | 05:47 | Zalán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorizmus - Elítéltek Németországban egy biológiai fegyverrel merényletre készülő iszlamistát
találta, hogy a 31 éves tunéziai származású férfi a feleségével együtt pokolgépes merényletet készített elő 2018-ban Kölnben.

A házaspár beszerzett több ezer ricinusmagot, amelyekből jelentős mennyiségű ricint nyertek ki. A mérgező anyagot ki is próbálták egy hörcsögön.

Robbanószert is szereztek, valamint 250 acélgolyót, amelyeket a méreggel együtt akartak elhelyezni a pokolgépben. Az előkészületek részeként próbarobbantásokat is végeztek.

A férfi a művelet előtt hűséget esküdött a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetnek.

A házaspárt 2018 júniusában fogták el, a rendőrség egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott értesülés révén figyelt fel rájuk.

Az tízéves letöltendő szabadságvesztés megfelel az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfelsőbb ügyészség indítványának. A hatóság szóvivője az ítélethirdetés után tett nyilatkozatában hangsúlyozta: első alkalommal emeltek vádat biológiai fegyverrel elkövetni tervezett merénylet miatt.

A férfi
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:33
Az amerikai igazságügyi tárca csalódott, mert London nem ad át bizonyítékokat két terrorista ellen
folytatják a nyomozást, és továbbra is együttműködnek a brit kollégáikkal annak érdekében, hogy garantálják a terrorcselekmények elkövetőinek felelősségre vonását.

A londoni legfelsőbb bíróság szerdán megsemmisítette egy alsóbb szintű törvényszéknek azt a korábbi ítéletét, amelynek alapján a brit hatóságok megosztanák az amerikai társszervekkel a két terroristával kapcsolatos információikat.

A két brit állampolgárságú férfit - El Shafee Elsheikhet és Alexanda Koteyt - azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam tagjaként nyugati, köztük amerikai túszok lefejezésében vettek részt Szíriában. Az amerikai támogatást élvező kurdok vezette, Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milícia nagyjából két évvel ezelőtt fogta el őket. Tavaly adták át őket az amerikaiaknak, akik el is szállították őket Szíriából Irakba, de nem tudni, hogy ott hová.

A két férfi annak a négyfős hírhedt csoportnak volt a tagja, amelyet - mivel egymás közt angolul beszéltek - csak Beatlesként emlegettek. 2014 óta több mint 20
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 07:04
Trump közvetve megerősítette, hogy az Iránban fogva tartott amerikai Robert Levinson halott
le, hogy Levinson meghalt az iráni fogságában. "Nem tudjuk, hol és hogyan hunyt el, csak azt, hogy még a Covid-19 járványa előtt" - olvasható a család közleményében.

Az 1949-ben született Robert Levinson a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kábítószerellenes részlegének munkatársa volt, de 2007-es eltűnésekor feltételezhetően a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízását teljesítve járt Iránban. Bár azóta valamennyi amerikai kormányzat cáfolta, hogy bármiféle kormányzati megbízásra utazott volna az iszlám köztársaságba, a család kitartott amellett, hogy a férfit a CIA küldte Iránba.

A CIA később 2,5 millió dolláros életjáradékot fizetett Levinson családjának azért, hogy ne indítsanak pert az ügynökség ellen. Szakemberek szerint egy bírósági eljárás során valószínűleg napvilágra kerülhettek volna Levinson esetleges küldetésének részletei is.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az előző héten felszólította Iránt, hogy azonnali hatállyal bocsássa szabadon az ott fogva tartott amerikai
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 07:04
Terrorizmus - Belgiumban a brüsszeli terrortámadások áldozataira emlékeztek
2016. március 22-én az Iszlám Állam nevű terrorszervezet három robbantásos merényletet hajtott végre Brüsszelben: kettőt a Zaventem repülőtéren, a másikat az egyik uniós intézményekhez közeli metróállomáson. A támadásnak 32 halálos áldozata, és több mint kétszáz sebesültje volt.

A megemlékezésen csak a brüsszeli Zaventem repülőtéri és a STIB fővárosi tömegközlekedési vállalatok, valamint az áldozatok hozzátartozóit képviselő szervezet elnökei vettek részt, tekintettel a koronavírus -járvány megfékezésre bevezetett restrikciós intézkedésekre.

"Ezekben a nehéz időkben nagyra értékeljük, hogy sort kerül a megemlékezésre. A szolidaritás és egymás támogatása most még jobban felértékelődik" - mondta Phillippe Vansteenkiste áldozatok hozzátartozóit képviselő szervezet elnöke.

"A különleges körülmények ellenére is kötelességünk, hogy megemlékezzünk az áldozatokról. Nem felejtjük el őket" - írta Sophie Wilmés a belga miniszterelnök Twitter üzenetében.
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 17:41
Iszlám Állam - Washington a nemzetközi terroristák feketelistájára helyezte a szervezet új vezetőjét
Megnevezte az illetőt, s ezzel hivatalosan is megerősítette, hogy Amír Mohammad Abder-Rahmán al-Maula asz-Szalbi az Iszlám Állam új vezetője. Elődjével, Abu Bakr al-Bagdadival tavaly október végén végzett egy amerikai kommandós akció Szíriában.

A terrorszervezet nem sokkal Abu Bakr al-Bagdadi likvidálása után Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasit nevezte meg "a muszlimok új kalifájaként", de hírszerzési szakértők és elemzők számára oly mértékben ismeretlen volt ez a név, hogy még az is felmerült, az illető nem is létezik. Később több nyugati és amerikai hírszerző szervezet beazonosította, hogy Kurasi valójában Maula fedőneve volt.

Január végén egy iraki kurd vezető a brit sajtónak megerősítette, hogy Maulát a térségben a terrorszervezet egyik alapítójaként és fő ideológusaként tartják számon, aki korábban az Iszlám Állam iraki és szíriai regnálása idején az Észak-Irakban élő jazidi kisebbség rabszolgasorba taszítását irányította, és részt vett a világ több pontján végrehajtott különböző
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 07:04
Az amerikai képviselőház megszavazta a törvénymódosítást az elnök Irán elleni katonai akcióinak megakadályozásá
amelyet február közepén a szenátus is elfogadott. A képviselőház ezt követően ismét megtárgyalta, és némi módosítás után szerdán este 227:186 arányban igenlően voksolt. Ezzel a kongresszus mindkét háza véglegesen elfogadta a törvénymódosítást, amelyet most megküldenek a Fehér Házba. Az elnök azonban vétót helyezett kilátásba, így a javaslat várhatóan nem is emelkedik törvényerőre.

A törvénymódosítás értelmében az Egyesült Államok elnöke vagy kormányzatának tagja nem indíthat katonai akciót az Iráni Iszlám Köztársaság ellen a kongresszus "kinyilvánított felhatalmazása" nélkül.

A törvényjavaslatot demokrata párti és republikánus politikusok együttesen nyújtották be még januárban, azt követően, hogy az amerikai kormányzat Donald Trump elnök utasítására dróntámadással likvidálta Kászim Szulejmáni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda különleges egységének parancsnokát. A dróntámadást Washington Bagdad mellett hajtotta végre, s a támadásban életét vesztette Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 07:04
Zalmay Khalilzad felszólította a tálibokat, azonnal kezdjenek tárgyalásokat az afgán kormánnyal
A különmegbízott azt követően tette közzé mikroblog-bejegyzését, hogy Kabulban Asraf Gáni afgán kormányfő kedden aláírta a tálib foglyok szabadon bocsátásáról szóló dekrétumot. Mintegy ötezer fogoly szabadon bocsátása a tálibok egyik feltétele volt a kétoldalú tárgyalások megkezdéséhez.

Khalilzad - aki maga is afganisztáni születésű - az összes fogoly kölcsönös szabadon bocsátásásáról folytatandó tárgyalások megkezdését és ezzel az afgán felek közötti béketárgyalások megindítását sürgette. Mint írta: "az afgán kormány készen áll erre". A tárgyalásokat a felek Katar fővárosában, Dohában tartanák, ott, ahol február végén az amerikai-tálib megállapodást is aláírták.

Az amerikai diplomata kijelentette a Twitteren azt is, hogy a tálibok "túlságosan is sok" támadást követnek el, és arra szólította fel őket, hogy tartsák tiszteletben az Egyesült Államokkal aláírt megállapodásban az erőszak csökkentésére vállalt kötelezettségeiket.

Kedden délelőtt az amerikai képviselőház fegyveres erőkkel
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 07:04
Mike Pompeo: Washington "határozottan ellenzi" a kettős kormányzást Afganisztánban
meg. Az ünnepségen amerikai részről jelen volt Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottja, Austin Miller tábornok, az Egyesült Államok afganisztáni erőinek parancsnoka, továbbá magas rangú külföldi diplomaták, köztük Jamamoto Tadamicsi, az ENSZ-főtitkár afganisztáni különmegbízottja is.

Gáni a kabuli elnöki palotában, Abdulla pedig a szomszédos kormányzati épületben tette le hivatali esküjét. Az ünnepségek idején két pokolgép is robbant Kabulban, a merényletekért később az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Kabulban Sonny Leggett ezredes, az afganisztáni amerikai kontingens szóvivője hétfőn közleményben jelentette be, hogy a tálibokkal kötött megegyezés értelmében az amerikai csapatok megkezdték az előkészületeket a csapatcsökkentéshez. A közép-ázsiai országban szolgáló 13 ezernyi amerikai katona létszámát az elkövetkező négy hónapban 8600 főre csökkentik.

A csapatcsökkentést az amerikai kormányzat nem kötötte az afganisztáni helyzet
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 07:04
Illegális bevándorlás - Dezső Tamás: a biztonsági kockázat magasabb, mint 2015-ben
Dezső Tamás, az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a Szíriából elinduló, maguknak menekültnek valló emberek között lehetnek az Iszlám Állam harcosai.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok között terjednek az álhírek, például arról, hogy megnyílnak a határok, és olyan információk is, hogy Nyugat-Európában hol lehet segélyekből könnyen megélni.

Kitért arra is, hogy kurd harcosok havi 500-600 dollárt kaptak, ennyiért "vitték vásárra a bőrüket", és a harcokban közülük több ezren meghaltak, megsebesültek. Az intézetigazgató azt mondta: a Nyugat-Európába érkező migránsok hasonló összegekre számíthatnak a szociális ellátórendszertől.
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 09:51
KKM: Magyarország üdvözli az amerikai-tálib békemegállapodást
az alapokat ahhoz, hogy beindulhassanak az afgánközi megbékélési tárgyalások. Egyben lehetőséget teremt a nemzetközi katonai jelenlét érezhető csökkentésére és azt is célozza, hogy Afganisztán területét semmilyen terrorista csoportosulás ne használhassa békeszerető nemzetek fenyegetésére.

"Az évtizedek konfliktusa és az ezzel járó szenvedés után az afgán nép megérdemli, hogy végre békében éljen és új lapot nyisson társadalmi és gazdasági fejlődésében" - emelték ki, hozzátéve: ehhez az Afganisztáni Iszlám Köztársaság kormányának, a táliboknak és a megbékélési tárgyalások összes többi résztvevőjének felelős hozzáállására és kompromisszumkészségére van szükség, ami elvezethet egy tartós békerendezéshez.

Magyarország teljes mértékben támogatja az erre irányuló erőfeszítéseket - közölte a KKM.

A NATO Eltökélt Támogatás Misszió csapathozzájáruló országaként és az afgán biztonsági erők pénzügyi támogatójaként Magyarország továbbra is partner lesz abban, hogy elősegítse Afganisztán biztonságát és
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 16:21
Azbej Tristan: a kormány stratégiai partnerként tekint az egyházakra
Azbej Tristan Anthony Muheria nyeri (Kenya) érsek előadása előtt mondott köszöntőjében kiemelte: a segítségnyújtás során "luxus lenne" lemondani az együttműködésről, hiszen az egyházak kiterjedt hálózatuk, jó helyzetfelismerésük és közösségmegtartó erejük miatt nélkülözhetetlen pillérei a társadalomnak.

Elmondta: az egy évvel ezelőtti tényfeltáró, a segítségnyújtás lehetőségeit felmérő kenyai misszió tagjaként meggyőződött arról, hogy a kenyai egyházak emberek tízmilliói számára teszik lehetővé az emberhez méltó életet.

Sok esetben az állam mellett egyedüliként az egyházak gondoskodnak az oktatásról, a leszakadt rétegek felemeléséről, az ifjúság segítéséről - tette hozzá az államtitkár.

Meglátása szerint a "nyugati világ liberális diskurzusában a szélsőséges szekularizmus diktál", ami az "egyház és az állam szétválasztását úgy értelmezi, hogy az egyház hallgasson és maradjon a templom falai között, az állam pedig zárkózzon el tőle".

Ez a doktrína száműzi az együttműködés
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 21:02
Öt éve végezték ki a 21 kopt vértanút
bocsáss meg nekik, mert nem tudták, nem tudják, mit cselekednek. E könyörgés nélkül nincs megbékélés, csak dühödt igazságkeresés. Az igazság pedig a kopt keresztények számára sem igazoló tények pontos halmaza, hanem egy személy, Istennek egyszülött Fia, akit mindnyájunk bűnéért emeltek a fára.
Emléküket már nemcsak templom, szobor is őrzi.
Egyiptom ortodox egyháza hálával emlékezik a huszonegy mártír hősies tanúságtételére. A koptokat 2015. február 15-én végezték ki a líbiai Sirte tengerpartján az Iszlám Állam terrorszervezet fanatikus hóhérai. Vértesaljai László SJ jegyzetét olvashatják.
Ha megtagadják a hitüket, és az iszlámra térnek, megkímélhetik az életüket - hitegették őket fogvatartóik. Egyikük sem tette meg, hanem mindvégig hűségesek maradtak Urukhoz, akinek nevét megvallva vettek búcsút ettől az élettől. ,,Uram, Jézus Krisztus!" - mondták, ahogy az ősi Alexandria keresztényei a Nílus torkolatánál magától Márk evangélistától hallották a hitvallást még az apostoli
maroka, 2020. február 21. péntek, 16:56
1/390
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
merénylet idején0328.jpg
maroka
2020. március 28. szombat, 19:10
gyász a merénylet helyszi
maroka
2017. május 25. csütörtök, 09:33
merenylet_grid2_fekvo_ lea
lilagondolatok
2015. november 16. hétfő, 13:10
Merénylet Damaszkuszban
sacimama
2013. június 27. csütörtök, 23:23
merénylet.jpg
maroka
2013. április 18. csütörtök, 11:09
0 38 a merénylet.png
lovaszmarika
2013. február 04. hétfő, 14:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.