Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:15 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A szeretet mindennél többet ér!
Mindenütt a földön vágynak valami jó után
Minden ember keresi hol a boldogság
Sok mindent elérhetsz, mégis üres maradhat a szív,
Ha nincs benne igazi érték,
Mely mindenen átsegít.

Az élet néha bonyolult, nem is mindig értem én,
De kell, hogy a szívemben ott legyen a hit, szeretet, remény,
E három dolog közül legnagyobb a szeretet
Mert mindent elhordoz, ha kell,
Sok vétket elfedez.

ref:
A szeretet nem fogy el sosem
A szeretet átvisz az életen,
Mindent elhisz, és remél,
A szeretet mindennél többet ér.

Senki nem tud úgy szeretni, ahogy az Úr szeret,
Ha elhagyna mindenki, ő megmarad neked,
Mert nem tud nem szeretni, hiszen Õ a szeretet.
Mindent elhordoz, ha kell, sok vétket elfedez.

ref:
A szeretet nem fogy el sosem
A szeretet átvisz az életen,
Mindent elhisz, és remél,
A szeretet mindennél többet ér.

Szeretet Istene téged is elér ha nyitva a szíved,
dandej, 2019. január 19. szombat, 16:53
Isten
,,Az az elképzelés, hogy van Isten, de kényelmesen távol van, nem szerepel semmilyen keresztyén egyház tanításában. Mindenkit, aki elismeri, hogy ezt vallja, eretneknek tekintenek, és elkerülik a tiszteletreméltó vallásos emberek. Cselekedeteink azonban és különösen váratlan kijelentéseink jobban elárulják igazi véleményünket, mint bármilyen hagyományos hitvallás, és ha ezek alapján ítélnek meg bennünket, akkor azt hiszem, aligha tagadható, hogy az átlagos keresztyének úgy gondolkodnak Istenről, mint aki biztonságos távolságban van, és másfelé tekint."

-A. W. Tozer-
kalmanpiroska, 2019. január 19. szombat, 09:56
Szellemi hierarchiák
A isteni-szellemi világban az élet éppen olyan változatos mint a fizikai valóságunkban. A magasabb létsíkokon nem csak elhunyt emberek és állatok lelki-szellemi, igaz valójuk található meg, hanem olyan lények is, akik nem tartoznak a Föld fizikai fejlődéséhez.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan lények akik nem testesülnek meg mint fizikai ember, bár igazi helyük az éteri sík. Ha a Földről nézünk szellemileg "felfelé" akkor először az ún. aionokat találjuk, akik lényegében az angyalokhoz tartoznak, bár ők nem érték el teljesen az angyali tudatot. Az aionok időről-időre emberként öltenek testet. Ők, az emberiség tanítói, hiszen magasabb tudattal rendelkeznek, spirituálisan fejlettebbek. Ők az angyalok és az emberek közt található szellemi lények.

Természetesen minden hierarchikus fok között van egy ilyen "lemaradt" fok, akik különböző okok miatt maradtak le. Ők az ún. luciferi lények, akik nem gonoszak, hanem egoisták, akik épp azért luciferiek, mert nem állnak be a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:07
Eugenika
eugenika vége

Wilhelm Frick azon kijelentése, hogy a rasszhigiéne és az eugenika a jövőben elválaszthatatlan a Harmadik Birodalom sorsától, részben igaznak bizonyult. A nemzetiszocializmus bukása az általuk eugenikának nevezett, de azzal semmi kapcsolatban nem álló és minden tudományos alapot nélkülöző, csupán a nácik emberiségellenes bűntetteinek leplezésére szolgáló és céljaiknak megfelelően kiforgatott tudományág halálát is jelentette. Az emberi történelemnek ez a szégyenfoltja azonban az igazi eugenikát is oly mértékben kompromittálta, hogy a legtöbb országban még az ilyen jellegű intézmények és szaklapok címéből is törölték az eugenika megnevezést. A célt, a genetikai ártalmak megelőzését nem lehetett feladni, de azt más, új elnevezésekkel illették, mint pl. preventív genetika, genetikai tanácsadás, kvalitatív családtervezés stb. Azonban eugenika hivatalos elnevezésétől magukat távol tartók között voltak, akik folytatják mindazt, amit e kifejezés jelent. Tény, hogy a II. világháborúval -
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:56
Az Urantia könyv - 53. írás
tanúsítja e kiváló vezető későbbi viselkedése. Már régen felajánlották neki, hogy tanúsítson megbánást, de csak néhány beosztottja fogadta el a felajánlott kegyelmet. Az edentiai Nappalok Hűséges Követője a Csillagvilági Atyák felkérésére személyesen ismertette neki Mihály tervét e hírhedt lázadók megmentésére, azonban a Teremtő Fiú irgalmát mindig elutasította, mégpedig minden alkalommal egyre növekvő lenézéssel és megvetéssel.

3. A luciferi kiáltvány
53:3.1 Bármi volt is a bajok igazi forrása Lucifer és Sátán szívében, a lázadás végső kitörésére a Lucifer-féle Szabadság-nyilatkozat formájában került sor. A lázadók ügye három alapon nyugodott:

53:3.2 1. Az Egyetemes Atya valósága. Lucifer azt állította, hogy az Egyetemes Atya valójában nem is létezik, és hogy a fizikai gravitáció és a térenergia eredendően jelen van a világegyetemben, továbbá, hogy az Atya hitregéjét a paradicsomi Fiak találták ki azért, hogy az Atya nevében uralhassák a világegyetemeket. Tagadta, hogy a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:50
ooOoo
egyetlen dolog, ami változtat. Bízz! A jó, ha lassan is, növekszik!" Akkor térdre borul a Harag, és olyan végtelen higgadtságot érez, mint még soha annak előtte.

Ezután a gyermek a Büszkeségre néz, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Te nélkülözhetetlenné tetted magad, s minduntalan mások segítségére siettél, még ha nem is hívtak, így magadhoz láncoltál másokat. Megbetegít, ha nem hálásak neked. Add nekem koronádat! Nézd: én egyszerűen csak itt vagyok. Teérted. Fogadd el ezt az ajándékot. Ez az igazi alázat." Akkor térdre borul a Büszkeség, és szíve hirtelen végtelen tágassá lesz, szabadnak érzi magát, valóban szabadnak.

Ezután a gyermek a Hazugságra pillant, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Te félsz, hogy eltéveszted célodat, s hogy kudarcot vallasz. Apró trükkjeiddel akarod elkerülni, hogy vesztesként állj előttünk. Én azonban átlátok rajtad. Azt is látom benned, ami nem ragyogó. Add nekem a kudarctól való félelmedet!" Akkor meghajol a Hazugság a gyermek előtt, hirtelen
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:46
Az evangélium hirdetésének következménye
,,Nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő anyósa közt. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe." (Mt 10,34-36)

Az Ószövetség minden viszálya és háborúja előképe volt az evangélium hirdetésénelk, mert ennek is harcot, meghasonlást, széthúzást és zűrzavart kell okoznia. Ilyen állapotban volt a keresztyénség az apostolok és vértanúk idejében, amikor a legvirágzóbb volt. Üdvös az a békétlenség, kavarodás és felbolydulás, amelyet Isten Igéje támaszt. Itt veszi kezdetét az igaz hit, kezdődnek a megpróbáltatások és üldöztetések, a keresztyén nép igazi mivolta.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. január 17. csütörtök, 08:43
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére
Kilenced a megszentelt hivatásokért Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére

(Kezdése január 24.-én)

Kezdő ima

Teremtő Atyánk, Te minden léleknek megteremtésekor megálmodtad a hivatását, amelynek beteljesítésével a leggyorsabban elérheti a megszentelődését.
Emellett tiszteletben tartod a lelkek szabad akaratát és párbeszédben velük áldásodat adod az elfogadott mellett a kiimádkozott és a választott hivatásra.
Áldd meg a hivatáskereső és a megszentelt életre készülő fiatalokat, hogy a Te terveidet felfedezzék életükben és megéljék Hozzád egyre közelebb kerülve és Tehozzád eljutva.
Áldd meg a már elköteleződött megszentelt életű személyeket is, hogy életük bő termést hozhasson sokak javára.

Megváltó Jézusunk, Te példát adtál az Atya Akaratának beteljesítésére, életed odaszentelésére és a lelkek szolgálatára. Szolgálatod kezdetén a pusztába vonultál az Atya Akaratához való közelebb kerüléshez. Erősítsd meg a fiatalokat, hogy tudjanak elkötelezetten a
suzymama, 2019. január 17. csütörtök, 07:36
Tisztaság
,,Ha a tisztaság útján akarunk járni, akkor Isten irányába kell fordulnunk. Nem fedezhetjük fel egyszerre a tisztaság határait és az igazság útját, hiszen ellenkező irányba mutatnak. Az igazi tisztaság a lehető leggyorsabban és a lehető legtávolabbra menekül a bűn és a megalkuvás elől."

-Joshua Harris-
kalmanpiroska, 2019. január 16. szerda, 19:59
Gárdonyi Géza idézetek
Géza/A láthatatlan ember....részlet..

,,Ha téged látlak, nem vagyok beteg.
Úgy érzem, mintha május volna körülöttem,
s te egy szál nárcisz volnál a virágzó nárciszok közül,
leánnyá vált nárcisz.
És mikor a te szavadat hallom,
mintha angyaléneket hallanék."

/Gárdonyi Géza /


Akik egymáshoz illők, az az igazi pár. Azt nem más választja meg. Az érzés választja meg, (...) az a szent mágnestű, amit Isten a szívekbe tett.

/Gárdonyi Géza/Az ajak lehet néma. A szív nem. És a szív is megárad olykor, mint a Duna vize. És olyankor
lilagondolatok, 2019. január 14. hétfő, 12:34
Zöldséggel töltött palacsinta
Szaftos, zöldséges töltött palacsinta: ezekkel az arányokkal tökéletes a tészta.
A zöldséges töltelékhez sós palacsintatészta illik. Formázz belőle batyut, még étvágygerjesztőbb lesz!

Nemcsak az édes palacsinta lehet isteni, megtöltheted különféle zöldségekkel is. Rakhatsz bele répákat, borsót, zellert, használhatsz mirelit vagy frissen pucolt zöldségeket is. A palacsintabatyukhoz pedig készíthetsz besamel- vagy sajtmártást.

Zöldséges töltött palacsinta

Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg liszt 2 dl tej 2 dl szénsavas víz 2 db tojás 1 evőkanál olaj 1 teáskanál só

A töltelékhez
40 dkg zöldségkeverék 10 dkg sajt 2 evőkanál olaj 1 dl tejszín 0.5 db vöröshagyma, só, bors
Recept idők előkészítési idő: 20 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 13:55
Gyöngy versei
Neked!

Megköszönöm, a sok átvirrasztott, átsírt éjszakát,
Mert így lettem felnőtt Melletted!
Megköszönöm, a sok fájdalmat, mit okoztál,
Mert így lettem irigylésre méltóan elszánt és dacos!
Megköszönöm, a sok hazugságot, mellyel elhalmoztál,
Mert így sikerült kiölnöd belőlem a szerelmet!
Megköszönöm Neked, hogy elvetted az álmaimat,
Mert így tudtam végleg lezárni a közös múltat!

Egyetlen dolgot tudok jó szívvel megköszönni Neked,
Mert ez az egyetlen igazi érdemed amit adni tudtál!
Ez az egyetlen maradandó, igazi érték Tőled!

Ő a FIAM!Kristálykönnycsepp

Könnycseppek kristállyá gördülnek arcomon,
Jéggé fagyott kéz markolja, jég hasította szívem.
Jégcsapokat fon körém ez
menusgabor, 2019. január 12. szombat, 21:45
1/1382
Képek, videók
Szeretett Istenem.jpg
kkm
2015. május 05. kedd, 16:16
Istenemet szeretet
sacimama
2013. november 07. csütörtök, 19:11
A szeretet mindennél több
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:24
Szeretet mindennel felér!
sargarozsa15
2013. október 07. hétfő, 00:59
A nők annyira vágynak a k
kohlinka
2015. november 29. vasárnap, 18:36
Milliók vágynak
irmus
2010. május 22. szombat, 08:15
cicák szeretetre vágynak.
roxanna
2009. július 03. péntek, 22:47
1.Neha az eletben ...Bara
anci-ani
2012. november 03. szombat, 10:39
Az élethez néha kell
tnemarika
2012. október 28. vasárnap, 06:27
Az életben néha előfordul
anci-ani
2012. június 02. szombat, 16:50
neha_az_eletbe1.gif
mailona
2010. november 28. vasárnap, 20:29
Az életben néha.jpg
skorpiolilike
2010. március 12. péntek, 14:53
Néha de nehéz az élet....
cicapuszi58
2006. október 02. hétfő, 18:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.