Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:24 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: a gyermekvállalási korban lévők bizakodva várják az új családtámogatások indulását
százaléka, a nagycsaládosoknak pedig 22,8 százaléka venné igénybe.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénybevételét a nagycsaládosok 26,7 tervezi, de a kétgyerekesek 7,5 százaléka és az egygyerekesek 6,9 százaléka is szeretne 3 éven belül élni a lehetőséggel.

A jelzáloghitel-elengedés lehetősége az összes megkérdezett 37,2 százaléka, míg a négygyermekes nők szja-mentessége és a nagyszülői gyed 21,4, illetve 21,7 százalék számára tűnik vonzó lehetőségnek.

Arra a kérdésre, mennyi az ideális gyermekszám egy családban Magyarországon, a válaszadók 40 százaléka kettőt, 49 százalékapedig hármat jelölt meg. A gyermekek tervezett száma a válaszok alapján átlagosan 2,33. A válaszadók 54 százaléka azt mondta, hogy a következő öt évben szeretne gyermeket.

A telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást 2019 áprilisában, ötszáz 18-45 éves férfi és ötszáz nő megkérdezésével végezték. Az országos, területileg reprezentatív mintában ötszáz gyermektelen, kétszáz egygyermekes, kétszáz kétgyermekes
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:45
Mit üzen egy csokor rózsa?
(pl. ballagásra), a legférfiasabb színek: a zöld, a fehér, a barna ajánlható, a csokorba ezeken kívül csak a sötétebb árnyalatú virágok közül válogassunk.
Sárga és vörös rózsa

Egy szál rózsa a szerelem jelképe, a csokor rózsa az áhított szerelemre utal, míg száz szál rózsa a kibírhatatlan vágyakozás jelképe. Így nem biztos, hogy már az első randevún érdemes ezzel indítani. A fehér rózsa a szerelem, ártatlanság, megbecsülés, a szülői szeretet virága, de nemrég szült édesanyáknak is ideális választás csokorba kötve, míg a rózsaszín a kecsességet és a tökéletes boldogságot szimbolizálja. Szerelmünknek lehetőleg ne válasszunk sárga rózsát, hiszen az a lanyha érzelmekre utal. A tövis nélküli rózsa azt jelzi, hogy a hölgybe első látásra beleszerelmesedett a férfi. De nem csak rózsával fejezhetjük ki érzelmeinket a virágok nyelvén.

Virágnyelv

A virágok már az ókorban is üzentek, a virágnyelv használatára a Bibliában, sőt az ókori mitológiában is találhatunk
eva6, 2019. április 05. péntek, 15:44
Az őszülő haj és a táplálkozási hiányosságok
Mindenki arra vágyik, hogy majd csak idősebb korában boruljon őszbe a haja, azonban sok nő már a húszas, harmincas éveiben megtapasztalja az egyre elszaporodó ősz hajszálakat. Kutatók felfedezték, hogy a nem megfelelő táplálkozás, azaz a tápanyag-hiányosságok és az őszülő haj között szoros összefüggés állhat fenn. Természetesen a genetika, illetve a mentális és az érzelmi stressz is szerepet játszhat abban, ha valaki korán el kezd őszülni.

A melanin az, ami színt ad a szemünknek, a bőrünknek és a hajunknak. Ismert antioxidáns, gyulladáscsökkentő, radioprotektív és immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a vércukorszint csökkentésében, valamint a gasztrointesztinális rendszer és a máj egészségének megőrzésében.

Az oxidatív stressz nagymértékben befolyásolja a melanintermelő sejteket, amelyet melanocitáknak neveznek. Egyszerűen fogalmazva a korán jelentkező szürke hajzat lényegében a felgyorsult öregedési folyamat bizonyítéka.

A melanin aminosavból, B12-vitamin, vas,
pacsakute, 2019. március 30. szombat, 22:07
Labor eredmények
A vérben lévő szilárd alkotók (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék) térfogatarányát mutatja. A normálérték férfiaknál 45-51%, nőknél 37-48%.

Összkoleszterin: Ez a vérzsírok arányát jelenti, mely vérzsírok a zsíroknak és a koleszterinnek a testben való mozgatását szolgáló fehérjékben találhatóak. Az egyszerűség kedvéért most ezek mindegyikét az általános kolesztérin névvel illetjük. Ide tartoznak az LDL-ek (alacsony sűrűségű lipoproteidek) és a HDL-ek (magas sűrűségű lipoproteidek). Ideális esetben a koleszterinszint 120-140 mg/dl érték körül mozog.

HDL-koleszterin (HDL, HDL-C): Olyan lipoproteid-típus, amely segít a zsírokat a test távolabbi részeiről a májba szállítani. Az emésztési folyamatban a máj központi szerepet tölt be. A belekből felszívott étel a májba kerül, hogy ez a szerv feldolgozza, utána elossza a test különböző területeire, majd visszajuttassa ugyanide újbóli feldolgozásra. Az elosztási folyamat utolsó lépéséhez, vagyis az étel májba való visszajuttatásához
koszegimarika, 2019. február 09. szombat, 08:58
ooOoo
KayCee

https://www.youtube.com/watch?v=VDBpZdQNp9E" >target="_blank"
Can - Mother Sky

Genres: Krautrock, Experimental/Psychedelic Rock, Avant-funkDowntempo, lounge és chillout

Az elektronikus zene - 11. rész

Az elektronikus zene cikksorozat ezen darabjában a nyugis, lazítós, relaxálós elektronikus zenéről lesz szó: a downtempo-ról, a lounge-ról és a chillout-ról, melyek a kilencvenes években jöttek létre. Közös jellemzőjük a lassú, nyugodt ritmus, mely ideális pihenéshez, kikapcsolódáshoz. Nyilvánvalóan ezek nem a táncparkettre készült muzsikák.

A chillout (chill out, chill-out, vagy egyszerűen chill) kifejezést használják mint műfajt, de átfogó értelemben is közismert: ilyenkor minden olyan elektronikus zenei stílust értünk alatta, melynek pihentető, viszonylag lassú tempójú alapja van. Az angol chill kifejezés ugyanis egy szleng felszólítás arra, hogy valaki dőljön hátra,
eposz, 2019. január 29. kedd, 08:58
9 évelő, amiket ősszel érdemes elültetni
és virágzáskor a súlypontjuk felülre kerül, ami azt jelenti, hogy könnyedén eldőlhetnek. Ennek elkerülése érdekében javasolt karóhoz kötni őket ahogy növekednek, hogy ne kelljen lemondanod magas pompájukról, de egyenesben is maradjanak. A karók helyett egy határvonal mentén is elültetheted őket, ahol az előttük növekedő alacsonyabb növények szolgáltatják a támaszt.

Végül pedig a kiültetéssel ne várd meg a hideg szeleket (hacsak nem a 8-11 USDA zónákban vagy, ahol bármikor ültethetsz). Ideális esetben legalább 6 héttel a talaj keményre fagyása előtt el kell végezni az ültetést.
A legjobb 9 őszi évelő növény
1. Aranyvessző

Az aranyvessző világos, derűs, sárga virágai sokkal vidámabbá és szebbé tehetik az őszi napokat. Egy gyönyörű , szívós növényről van szó, ami még a nyári szárazságot és forróságot is jól tűri, és nem számít gyakori allergiaforrásnak sem
vorosrozsa66, 2018. november 15. csütörtök, 19:02
A hajszárítás rejtelmei
Te a hajad melyik részét szárítod meg először? 4 hiba, amitől szárazak és töredezettek lesznek a tincsek.
A hajszárítás rengeteg kárt okozhat a tincsekben, főleg akkor, ha nem figyelsz néhány fontos dologra.

Hajmosás után az ideális a szálak számára az lenne, ha mindenki hagyná magától, a levegőn megszáradni a tincseit. Ez viszont általában az időhiány - vagy télen a hideg - miatt nem megvalósítható, nem beszélve arról, hogy így a többségnek kuszára, kissé kócosra áll be a frizurája.
A hajszárító használata így tehát a legtöbbször elkerülhetetlen.

Néhány fontos dologra figyelve azonban nagymértékben csökkentheted a forró levegő roncsoló hatását. Ha ezeket beveted, rövid időn belül látványosabb szebb, fényesebb és egészségesebb lesz a hajkoronád.A hajszárító még károsabb is lehet. Egy rossz hajszárító rengeteg kárt okozhat, ezért érdemes beruházni egy minőségi darabra, ami ionizáló hatással is rendelkezik. Ez segít megőrizni a szálak nedvességtartalmát, megelőzi a
pacsakute, 2018. október 24. szerda, 13:39
Tallóztam
születik.
3. A kor nem a legfontosabb dolog egy nő életében, szép lehetsz 20 évesen, elragadó 40 évesen és egyedi maradhatsz életed végéig.
4. Íme egy paradoxon: minél butább egy férfi és minél több kudarcban volt része annál nagyobb az elvárása a nővel szemben.
5. Az a férfi amelyik kedves és szépen beszél egy nővel, szerelemre van ítélve.
6. Ha egy nő szépsége és eleganciája elbűvölt, de nem tudsz visszaemlékezni rá, hogy milyen ruha volt rajta, akkor az a tökéletes öltözék.
7. Az ideális kiegészítő bármelyik nő számára egy jóképű férfi.
8. Semmi nem öregít annyira egy nőt, mint a túlbonyolított öltözék.
9. Az az igazi önzőség amikor megbocsájtasz olyan embereknek akiket nem is ismersz igazán.
10. Ahhoz, hogy szabadnak érezd magad nincs az az összeg, ami túl sok lenne.
11. Vannak olyan emberek akiknek van pénzük és vannak olyanok akik igazán gazdagok.
12. Minden a mi kezünkben van, ezért nem engedhetjük el!

Nem a ravatalnál kellenek a
horvathnemagdi, 2018. szeptember 22. szombat, 19:58
Tallóztam
férfiaknál 45-51%, nőknél 37-48%.
Olvasd el ezt a cikket is >- Az élesztő a legjobb műtrágya a virágok számára! Mutatjuk hogyan alkalmazd!

Összkoleszterin: Ez a vérzsírok arányát jelenti, mely vérzsírok a zsíroknak és a koleszterinnek a testben való mozgatását szolgáló fehérjékben találhatóak. Az egyszerűség kedvéért most ezek mindegyikét az általános kolesztérin névvel illetjük. Ide tartoznak az LDL-ek (alacsony sűrűségű lipoproteidek) és a HDL-ek (magas sűrűségű lipoproteidek). Ideális esetben a koleszterinszint 120-140 mg/dl érték körül mozog.

HDL-koleszterin (HDL, HDL-C): Olyan lipoproteid-típus, amely segít a zsírokat a test távolabbi részeiről a májba szállítani. Az emésztési folyamatban a máj központi szerepet tölt be. A belekből felszívott étel a májba kerül, hogy ez a szerv feldolgozza, utána elossza a test különböző területeire, majd visszajuttassa ugyanide újbóli feldolgozásra. Az elosztási folyamat utolsó lépéséhez, vagyis az étel májba való visszajuttatásához
horvathnemagdi, 2018. augusztus 27. hétfő, 04:21
Van-e LÉNYEGI különbség a két novella között?
- ,,...A francba! A spiné előttem fog odaérni, és lehet, hogy a rokona vagy ismerőse..." - morzsolta a fogai között lemondóan, és önkéntelenül is lassított valamennyit eredeti - amúgy is szándékoltan kimért és lassú - lépés-ritmusán. ...Aztán: - ,,O. K.! Tovább megy..." - nyugtázta röviddel a forduló előtt, majd miután elhaladt a szemben jövő nő mellett (rá se pillantott), már valamelyest oldottabban szemlélte az első ránézésre ideális ,,alanyt"...
Odaért a talán 80-es évei vége felé járó, láthatólag ,,jó állagú" öregúrhoz.
- Szabad leülni? - kérdezte udvariasan. Mire az: - Csak tessék!
Alig karnyújtásnyira az ábrahámi korútól, egy arasznyira a pad szélétől foglalt helyet. Lezseren kinyújtotta lábait, kezeit combjaira helyezte, s néhány percig úgy tett, mint ha csak a koraesti napsütést szándékozná élvezni. Pedig fáradt volt, kétségbeesetten elszánt, és tanácstalanul
foxworkinspace, 2018. augusztus 04. szombat, 21:55
1/105
Képek, videók
bizakodva
pandika
2006. július 16. vasárnap, 23:11
oly korban.jpg
sz719eszter
2018. március 18. vasárnap, 14:38
Idős korban
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:55
felnőtt korban.jpg
szecsianna
2014. szeptember 29. hétfő, 15:01
A legjobb korban.jpg
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:25
lúgosítás idős korban.jpg
snbela44
2013. április 28. vasárnap, 06:24
lúgosítás idős korban.jpg
sarkadykati
2013. április 27. szombat, 11:02
ilyen korban élünk.jpg
dnemethk
2012. szeptember 19. szerda, 21:16
Abban a korban
rodes53
2012. szeptember 03. hétfő, 11:06
a legjobb korban vagy.jpg
dnemethk
2012. augusztus 14. kedd, 07:46
Idős korban
rodes53
2012. június 27. szerda, 10:23
1 az idős korban és a leg
snbela44
2012. június 10. vasárnap, 14:30
A legjobb korban vagy.jp
szakcsi56
2011. augusztus 28. vasárnap, 11:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.