Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 02:45 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A "játszmák"... A családban azt kell mondani
A "játszmák"...
A családban azt kell mondani a nagypapa születésnapján, aki egy alkoholista disznó, hogy tisztelettel köszöntünk nagypapa, de jó, hogy köztünk vagy - és csak magunkban tehetjük hozzá: milyen jó hogy ma még nem hánytál az asztalra. A nagypapa meg két böffentés között azt mondja, milyen jó érzés, hogy így tiszteltek engem, milyen nagyszerű családom van! Ez a játszma. Úgy kell tenni a munkahelyen is, mintha a főnököt tisztelnéd, a főnök meg úgy tesz, mintha ő mindentudó lenne. Egy belgyógyász professzor úgy viselkedik, mintha nem azért lenne a posztján, mert jó szervező és kiváló nexusai vannak, hanem mert ő a legjobb belgyógyász az országban. Lehet valaki egyszerre a legjobb endokrinológus, a legjobb pulmonológus és a legjobb gasztroenterológus? Dehogy lehet! De a viziten ezt kell játszania. Elől megy, persze Scholl papucsban, hogy magasabbnak látsszon, nyakában lóg a fonendoszkópja, nehogy azt higgyék, hogy ő a műtősfiú. A zsebébe is tehetné, ott sokkal nagyobb biztonságban lenne, de a
koszegimarika, 2020. május 26. kedd, 07:34
Koronavírus - Franciaországban a karantént megelőző szintre csökkent a napi halálozás
A fertőzés halálos áldozatainak száma vasárnap estére 26 380-ra emelkedett.

Kórházban 16 642-en haltak meg a járvány kezdete óta, közülük 69-en az előző nap óta, az idősotthonokban és egyéb szociális intézményekben eggyel 9738-re emelkedett az áldozatok száma szombat óta.

Kórházban 22 569 beteget ápoltak vasárnap este, ami 45-tel kevesebb, mint az előző nap. Közülük 2776-an szorultak lélegeztetőgépre, a számuk 36-tal csökkent szombat óta. A súlyos betegek száma összességében a karantén végére harmad annyi lett, mint az április 9-i tetőzésekor, amikor is 7148-an voltak lélegeztetőgépen.

"Erőfeszítéseink sikeresnek bizonyultak a karantén alatt, amely több tízezer életet mentett meg" - hangsúlyozta a tárca, amely arra is figyelmeztetett, hogy a vírus még mindig aktívan terjed Franciaországban.

Erre utal, hogy két délnyugat-franciaországi megyében újabb gócpontokat találtak a hétvégén. Dordogne-ban egy temetés utáni családi rendezvény résztvevőinél mutatták ki a vírust, míg Vienne
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 20:24
Koronavírus - A francia szenátus elutasította a kijárási korlátozások enyhítésének menetrendjét
A jobbközép Köztársaságiak által vezetett felsőházban a szenátorok közül 89-en igennel, 81-en nemmel szavaztak, 174 tartózkodtak.

Jóllehet a szenátusi szavazásnak nincsenek jogi következményei -, a voksolás az ellenzék kérésére jelképes jellegű volt -, jól tükrözi a kormány stratégiájával szembeni általános bizalmatlanságot, elsősorban az iskolák újranyitásának kérdésében.

A stratégiát múlt kedden nagy többséggel már elfogadta a kormánytöbbség a nemzetgyűlésben. Hétfő délután pedig Edouard Philippe miniszterelnök a szenátorok előtt is bemutatta az általános karantént egy hét múlva felváltó fokozatosan bevezetendő óvintézkedéseket, amelyeknek legfőbb pontjai a tömeges tesztelés, a tüneteket produkálók elkülönítése, az iskolák és a kereskedelmi egységek újranyitása, valamint a tömegközlekedési járműveken a kötelező maszkviselés.

"A gazdasági életnek muszáj gyorsan újra beindulnia" - hangsúlyozta a miniszterelnök mintegy félórás beszédében, azt hangsúlyozva, hogy a március 17-én
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 20:42
Moretti Gemma versei
MORETTI GEMMA VERSEI

Isztambulban születem, 1932-ben. Édesapám olasz, édesanyám magyar származású volt.
Kétéves koromban költöztünk Kalocsára édesanyámmal és két fivéremmel.
Iskoláimat is itt végeztem, 1950 évben óvónői oklevelet szerezve.

Óvónőként csak rövid ideig dolgoztam, házasságkötéssel kerültem Bajára, ahol könyvtárosi végzettséget szerezve 24 évig szolgáltam az olvasókat. Nyugdíjasan még nyolc évig könyvtároskodtam egy általános iskolában, majd önkéntesként egy alapítványi könyvtárban.
Baján élek, otthonomnak érzem és szeretem a várost. Négy felnőtt gyermekem, hét unokám és négy dédunokám van.

Szabadidőmben szeretek zenét hallatni, olvasni, haikukat írni.

Gyermekkorom óta verselek.
Az évtizedek során sok költeményem jelent meg helyi lapokban, megyei folyóiratokban, antológiákban.

Az alapítástól kezdve tagja voltam bajai könyvtárban működő Sugókör Irodalmi Társaságnak. A kör által
menusgabor, 2020. április 25. szombat, 19:30
Tokió 2020 - Mohamed Aida a halasztás ellenére kitart és hetedik olimpiájára készül
"Most itthon vagyok a két lányommal, csak bevásárolni megyek el, de azt sem mindennap, és beöltözve maszkba, szemüvegbe, kesztyűbe" - mondta az MTI-nek az UTE 44 éves versenyzője. "Délelőttönként tanulással telik az időm, harmadik osztályos Olívia lányommal a távoktatásban veszünk részt, és az ötéves Leila is itthon van, hiszen óvoda sincs".

Mohamed Aida hozzátette: igyekszik saját magát minél jobban edzésben tartani, kondicionáló tréningeket végez, lábmunkázik napi másfél, két órában. Az otthoni edzések nem szokatlanok számára, mivel amikor kanadai férjénél tölti az időt a család, akkor is meg kell oldania a rendszeres testedzést.

"Amíg jó idő volt, a kertben a lányokkal együtt mozogtunk, ők labdáztak, én ugrálóköteleztem. Igaz, a vívóterembe nem mehetünk, mégsem az edzések megoldása jelent gondot, hanem a háztartás vezetése a kihívás számomra. Amíg a lányok iskolában, óvodában voltak, ott étkeztek, most viszont főznöm is kell, és a tanulással, főzéssel, edzéssel el is telik a nap" -
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 16:03
Tokaji Márton versei
TOKAJI MÁRTON VERSEi

Tokaji Márton (Debrecen, 1940. szeptember 9. - Debrecen, 2014. március 31.) költő.
Az 1960-as és 1970-es években a debreceni Járműjavítóban és Konzervgyárban dolgozott. Ezt követően húsz éven át a Mezőgépgyártó Vállalatnál tevékenykedett, és a Közgazdasági Főosztály osztályvezetőjeként vonult nyugdíjba. Csak nyugdíjas éveiben kezdett komolyabban foglalkozni a költészettel. 2014-ben bekövetkezett haláláig aktív szervezője és tagja volt a helyi amatőr művészvilágnak.

Több évig főszerkesztője volt a Főnix hangja című irodalmi folyóiratnak, majd 2007-től az Alföldi Tollforgatók Lapja című irodalmi és művészeti folyóirat főszerkesztője lett. A Cserhát Művészkör vezetőségi tagja volt, valamint a Cserhát Művészkör
menusgabor, 2020. március 15. vasárnap, 22:30
Domahidi Klára versei
DOMAHIDI KLÁRA VERSEI

Domahidi Klára ( Marosvásárhely 1969. december 18. - ) Marosvásárhelyen született, Tiszalúcon nőtt föl, s itt él ma is. A miskolci Herman Ottó Gimnáziumban érettségizett, majd Sárospatakon tanítói diplomát szerzett. 2000 óta ír verseket és prózákat. Festészettel és fotózással is foglalkozik. A tokaji Váci Mihály Irodalmi Körnek és a Magyar Alkotók Internetes Társaságának a tagja.

RólamGyermekek számára írt versei

Isten kegyelméről szóló versei
menusgabor, 2020. március 05. csütörtök, 22:00
Mégis tönkretette az életét
Az egyetlen ember, akit Sztálin szeretett mégis tönkretette az életét

A Kreml kicsi hercegnője, a párt első számú vezetőjének szeme fénye, az ellentmondást nem tűrő kislány, nő és asszony. Nyikita Hruscsov szerint ő volt az egyetlen ember, akit Sztálin talán őszintén szeretett. Igaz, hogy a többi gyerekéhez hasonlóan, vele sem sokat törődött. A milliók haláláért felelős zsarnok lányaként egész életében követték az orosz, majd az amerikai titkosszolgálat tagjai, életét csalódások, konfliktusok és tragédiák övezték. A kommunista diktatúra mély megdöbbenésére azonban sikeres írónőként kitűnő hírnevet és a megélhetéshez szükséges egzisztenciát is megteremtette. Ma 94 éve, 1926. február 28-án született Szvetlana Joszifovna Allilujeva, az egykori szovjet diktátor, Sztálin lánya.

A sorsát nem bánhatja meg az ember, de azt bizony bánom, hogy anyám nem egy ácshoz ment
foldinefehereva, 2020. február 29. szombat, 15:38
Vargha Gyula versei
VARGHA GYULA VERSEI

Vargha Gyula (Káva, 1853. november 4. - Budapest, 1929. május 2.) statisztikus, költő, műfordító, a jog- és államtudományok doktora, igazgató miniszteri tanácsos, a magyar királyi központi Akadémia és a Kisfaludy Társaság rendes tagja és az utóbbinak főtitkára, az MTA tagja


ÁLMATLAN ÉJEK

Elég a nappal gyötrelme, gondja,
Várom az éjt, mely fátylát kibontja;
Várom az éjt, de hiába várom,
Mit ér, ha nem száll szememre álom.

Mind, ami zaklat, háborgat ébren,
Megsokasodva támad az éjben,
Repdesve, mint az éj denevéri;
Rút szárnyuk folyvást homlokom éri.

Vergődöm kínos, álmatlan ágyon,
menusgabor, 2020. február 27. csütörtök, 22:00
Sárközi György versei
SÁRKÖZI GYÖRGY VERSEI

Sárközi György (Budapest, Terézváros, 1899. január 22. - Balf, 1945. március 8.) magyar költő, prózaíró, folyóirat-szerkesztő, műfordító. A Válasz szerkesztője, a Magyarország felfedezése c. történelmi értékű könyvsorozat elindítója, irodalmunk mártírja, 1919-től 1938-ig az Athenaum Könyvkiadó lektora.
1933-ban feleségül vette Molnár Mártát, Molnár Ferenc és Vészi Margit lányát.

Sárközi György összes verse és kisebb
menusgabor, 2020. február 19. szerda, 22:30
Bodó János versei
BODÓ JÁNOS VERSEI


Amikor a világ...

Amikor a világ
Elhervadni készül:
Mindenét eldobja,
Megtagadja végül-
Már-már csak az anyag
Lenne...Kivirágzik
A sárból, a szennyből
Kilép és elválik
Örökre egy dallam,
S fel a magas égre
Száll és eldalolja:
A szerelem örök...
S a föld újraéled,
S e dallamot dúdolja
Milliárdnyi ember,
Szegény öreg földünk
Sok boldog lakója!Anyám sírjánál

Tested már porrá lett,
Férgek vacsorája -
De a szemed fénye
Csillagok közt sétál,
Szeretettől fénylik
Az éj fényes - ékes
Csillag-promenádja!

Anya
Barkaág


Barkaágat tettél a cserépbe,
És
menusgabor, 2020. február 08. szombat, 17:15
1/79
Képek, videók
Medve a családban
sanci81
2017. április 23. vasárnap, 09:08
Csanád születésnapján
bartokiovi
2011. január 19. szerda, 16:29
Zsolti születésnapján
bartokiovi
2010. április 29. csütörtök, 17:56
Petra születésnapján
bartokiovi
2010. január 27. szerda, 20:06
Édesanyám születésnapján
smpeti
2010. január 12. kedd, 07:44
Boglárka születésnapján
bartokiovi
2009. június 12. péntek, 21:49
Alkoholista illusztracio.
charlotteani
2018. május 10. csütörtök, 22:43
Alkoholista nőinterju3.jp
charlotteani
2018. május 10. csütörtök, 22:27
Alkoholista nő3.jpg
charlotteani
2018. május 10. csütörtök, 22:27
Alkoholista nő2.jpg
charlotteani
2018. május 10. csütörtök, 22:26
Alkoholista nő1.jpg
charlotteani
2018. május 10. csütörtök, 22:26
Alkoholisták.jpg
scorpionsrose
2017. július 16. vasárnap, 21:01
orult-alkoholistak8.jp g
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:37
orult-alkoholistak.jpg
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:36
alkoholistak.jpg
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:35
Címkék
legjobb pulmonológus, ácshoz ment, számuk 36-tal, halasztás ellenére, iskolák újranyitásának, szenátorok közül, Molnár Mártát, MORETTI GEMMA VERSEIIsztambulban, miskolci Herman, otthoni edzések, alapítványi könyvtárban, Sugókör Irodalmi Társaságnak, megélhetéshez szükséges, lányok iskolában, legjobb endokrinológus, fertőzés halálos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.