Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:19 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Labdarúgó Magyar Kupa - Egygólos előnyben a Honvéd
A visszavágót egy hét múlva rendezik Soroksáron.

Magyar Kupa, elődöntő: Budapest Honvéd FC-Soroksár SC (II. osztályú) 2-1 (0-0)------------------------------------------------------- Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1929 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Holender (57.), Kálnoki-Kis (87.), illetve Gyömbér (76.)

sárga lap: Holender (22.), illetve Gárdos (64.)

Honvéd:

------Horváth L. - Batik, Kamber, Kálnoki-Kis - Mezgrani (Lovric, a szünetben), Nagy G., Heffler T., Ben-Hatira (Danilo, a szünetben), Uzoma - N'Gog (Tischler, 69.), Holender

Soroksár

--------Kovács D. - Molnár R., Gárdos (Orosz, 67.), Gyömbér, Bor - Tamási (Csernik, 67.), Huszák - Derekas, Lőrinczy, Kundrák (Korozmán, 80.) - Erdélyi

Az első félidőben nyomasztó fölényben futballoztak a kispestiek, sokkal többet birtokolták a labdát, ám a másodosztályú vendégek tíz emberrel védekeztek, szinte minden beadást, lövést hatástalanítottak. Ennek ellenére akadtak helyzetei a Honvédnak, sőt N'Gog egyszer a kapufát
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:40
Idézet: Horváth László írásából
"Egy éjszaka irtózatos, metsző fájdalomra ébredt a beteg.
Rettenetesen hasogatott a térde, s kínjában szinte felkiáltott. Aztán nagy nehezen felült és attól félt, hogy ezzel a kínnal így fog reggelig ülni. Ekkor eszébe jutott, hogy van egy Orvosa - Jézus -, akit ilyenkor is lehet és szabad zavarni, és elpanaszolta neki a kínját.
- Aztán lefeküdtem újra és tudtam, hogy el fogok aludni.
- Aztán már nem fájt? - kérdeztem.
- De fájt.
- Csak nem annyira? - faggattam tovább.
- Még azt sem merném mondani. Fájt bizony: de másként...
- Hogyhogy másképp?
- Azt nem tudom elmondani, de másként. Valahogy vidámabb lettem, aztán aludni is tudtam.
Igen, így már el lehet aludni a szenvedéssel, így már lehet vele élni.
Így már nem fáj? De fáj, csak másként. El lehet viselni, el lehet hordozni, lehet vele élni - sőt annak ellenére -, még szolgálni is, másokkal törődni.
Jézus nem elveszi a szenvedésünket, hanem velünk tart."
maroka, 2019. március 29. péntek, 17:25
Budapest Art Week - Hat nap alatt 74 helyszínen csaknem 100 kiállítás
programok közül felhívta a figyelmet még a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Pszichiátriai Gyűjteményére, ahol tárlatvezetést tartanak, a Pesti Vigadóba szervezett séták során pedig az épületet fedezhetik fel a látogatók. Kifejtette, hogy a kiállítások mellett a legtöbb helyszínen tárlatvezetéseket, tematikus beszélgetéseket és workshopokat is tartanak.

Hagyományosan az esemény zárónapján lesz a Nyitott Műtermek Délutánja; ekkor hat helyszínen várják a látogatókat beszélgetésre a képzőművészek, köztük Horváth Lóczi Judit, a Budapest Art Factory, Esse Bánki Ákos, Majoros Áron és Rajcsók Attila.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a Budapest Art Week nyolcvanoldalas részletes kiadványában a programokról és a helyszínekről tájékozódhatnak az érdeklődők, de cikkeket és interjúkat is olvashatnak képzőművészeti témákban.

Az Art Week központi kiállítása a Mikve Galériában nyílik április 7-én Nyomotokban - Inspiráló erők az orosz és a magyar kortárs művészetben címmel - mondta az igazgató, hozzátéve,
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:32
Labdarúgó NB I - Az Újpest harmadszor is legyőzte a Kisvárdát
Erdős

gólszerző: Traoré (23., 11-esből)

sárga lap: Onovo (10.), Nwobodo (45.), Burekovic (67.), illetve Kravcsenko (23.), Seco (53.), Lukjancsuk (84.)

Újpest FC:

----------Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Rácz (Beridze, 72.), Nagy D. (Zsótér, 56.) - Traoré (Solomon, 79.)

Kisvárda Master Good:

---------------------Felipe - Lukjancsuk, Kravcsenko, Beriosz, Vári B. - Lucas, Karaszjuk (Gosztonyi, 79.) - Seco, Cukalasz, Grozav (Sassá, 69.) - Horváth Z. (Ilic, a szünetben)

Meglehetősen eseménytelenül telt a mérkőzés, az Újpest hiába birtokolta többet a labdát, csak elvétve tudta veszélyeztetni a Kisvárda kapuját. Aztán a 23. percben Traoré harcolt ki tizenegyest, majd magabiztosan értékesítette is azt. A házigazda gólja után szinte azonnal egyenlíthetett volna a vendégcsapat, ám egy támadáson belül előbb Horváth, majd Vári találta el fejjel a keresztlécet.

A fordulás után nem változott a játék képe, a két csapat többnyire
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 19:01
Elemzők: kiugró lendülettel indította az évet az építőipar
építőipar nem csupán éves szinten, hanem hónapról hónapra is egyre jobban teljesít, ezért a szakszövetség várakozásai szerint a szektor idei teljesítménye 15 százalékkal biztosan meghaladja a 2018-ban elért szintet.

Hozzátette, mivel a rendelésállomány szintje sem mutat csökkenést, ezért az ÉVOSZ arra számít, hogy az építőipar 2020 végéig lendületben marad.

Az ágazat januári 29,1 százalékos növekedésében az építőipari cégek hatékonyságának javulása is fontos szerepet játszott - tette hozzá.

Horváth András, a Takarékbank elemzője kommentárjában közölte, az építőipar a tavalyi robusztus teljesítménye után idén is kiugró lendülettel indította az évet. Az elemző szerint a szektor teljesítménye 2019-ben vélhetően több mint 20 százalékkal nő majd az egy évvel korábbihoz képest.

Az építőipart idén az újlakás átadási hullám húzza majd, az elemző legalább 25 ezer lakás átadására számít. Jelentős lesz a fővárosi irodapiac bővülése is, Budapesten 700 ezer négyzetméternyiirodaterület kivitelezése
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:11
Március 15. - Kásler: a kitüntetettek a magyar kultúrkincset gazdagítják
Kásler Miklós úgy fogalmazott, a művészet a lélek talán legfinomabb megnyilvánulása, a művész szeretne értéket adni az emberiségnek és lehetővé tenni az emberek közötti megértést.

Köszöntőjében a miniszter kiemelte, a magyar kultúra rendkívül gazdag, és nemcsak az egyénnek, de a nemzetnek is van lelke; biztos, hogy ez önazonosságunk része, több ezer éves kultúránkkal, hagyományainkkal, hitünkkel, történelmünkkel együtt.

Mint mondta, a magyar kultúra rendkívül gazdag, sok gyökérből táplálkozott, és éppen e gyökerek és sokszínűsége miatt olyan értékeket hozott létre, ami máshol nem található meg.

"A magyar kultúra a magyar nemzet legnyilvánvalóbb kifejeződése, mindenhol megértik Bartókot, Kodályt, Munkácsyt, megértik a herendi porcelánt és a kalocsai mintát" - tette hozzá Kásler Miklós.

A miniszter felidézte: 1848. március 15-e a reformkor kiemelkedő eseménye volt. II. József osztrák császár uralkodása alatt először próbálták a nemzetet identitásától megfosztani, de Bécsben magyar
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:52
Ősbemutatóval ünneplik a Pécsi Kamarakórus alapításának hatvanadik évfordulóját
Mint közleményükben felidézték, a kamarakórust két fiatal zenetanár és jó barát, Dobos László és Tillai Aurél alapította. A hat évtized alatt a tagság összetétele folyamatosan változott, de az énekegyüttest megszakítás nélkül ma is ugyanaz a karnagy, Tillai Aurél vezeti.

Az első hangverseny első műsorszáma Orlando Vecchi Jó ez a fény című madrigálja volt, amely egyúttal a jubileumi koncert címe is lett - hívta fel a figyelmet a PFZ.

Az est legelején ismét Vecchi-művet adja elő a kamarakórus, majd az elmúlt hatvan évben megszólaltatott kórusművek közül válogatnak.

A koncert második részében tartják Tillai Aurél Missa secunda című művének ősbemutatóját a Pécsi Egyetemi Kórus és a PFZ közös előadásában. A darab a szerző második miséje, egyben kilencedik oratorikus alkotása - emlékeztetett a kommüniké.

A jubileumi hangversenyen közreműködnek Kuti Ágnes, Megyesi Schwartz Lúcia, Bognár Szabolcs és Horváth István énekművészek, Murin Jaroszláv mélyhegedű művész, Bajic Ágnes zongorista,
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 10:11
Titkos szolgálati elszigeteltségben élek
apa: BÓNA GÁBOR 1956-os ,,nemzetőr"-ködéséről, meg
2. BÓNA REZSŐ ,,RUDI" 1956-os kölyökharcos féltestvéremről,
3. meg a Kossuth téren szitává lőtt BÓNA ZSIGMOND nagybátyámról
- engem is hátrányos megkülönböztetés ért minden téren.
*
Minderről semmit sem tudva, szembeszálltam a szülőinek hitt akarattal és - MUNKAHELYI JAVASLAT NÉLKÜL is - örökösen továbbtanultam munka mellett.
Majd, amikor szerelmem a felvételi vizsgájára készült, felkereste Horváth István (AVH-s népi bíró a Mansfeld Péter .és Bóna Rezső perében) állítólagos szüleimet, hogy megbeszéljék milyen módon lehetne engem az ő fiáról LEVÁLASZTANI..
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/10/21/12/55/www.tvn.hu_
ec00385cf3936ac8e3a67e65401b75dd.jpg
*
Ma már tudom, hogy Horváth István nem engedhette meg, hogy én tönkretegyem a fia karrierjét!
Találtak a feladatra egy agresszív- alkoholista fiút, akinek lakást ígértek cserébe....
Kovács László titkos ügynökkel
furaila, 2019. március 06. szerda, 06:04
A Premier és a Baal című darabot mutatja be a Vígszínház
Bertolt Brecht Baal című költői darabját a Pesti Színházban Horváth Csaba rendezésében láthatja a közönség - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Baal a mitológia szerint a teljes életet szimbolizáló istenség, akit Brecht egy magányos, lázadó, az erkölcsi normákra fittyet hányó művészként jelenít meg, aki emiatt szembekerül a társadalommal. Brecht darabjában egyszerre beszél a művészetről és a szerelem pusztító erejéről.

A címszerepet Wunderlich József alakítja, a darabot Horváth Csaba a zene, a tánc és a mozgás nyelvét is felhasználva állítja színpadra. Wunderlich József mellett Ember Márk, Szántó Balázs, Majsai-Nyilas Tünde, Petrik Andrea, Bach Kata, Waskovics Andrea, Kopek Janka, Réti Nóra, Tar Renáta, Józan László, Ertl Zsombor, Gyöngyösi Zoltán és Karácsonyi Zoltán is játszik a darabban. A díszlet Antal Csaba, a jelmez Benedek Mari munkája, a produkció zeneszerzője Dobri Dániel, dramaturgja Perczel Enikő.

John Cassavetes Premier című filmjének színpadi
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 17:42
Fonó Klub indult Krakkóban
Az elmúlt években a zeneház Magyarország több pontján indított klubot, ezzel még többeknek tette elérhetővé a néptánc- és népzenekultúrát. Sikerrel működik a szegedi Fonó Klub, évente több programot szerveznek Mezőkövesden és Jászberényben is a Fonó égisze alatt. A zeneház a krakkói indulás után tervezi klubhálózata bővítését a környező országokban és a tengerentúlon is - közölte az intézmény az MTI-vel.

Mint írták, a Fonó a hagyományok és az értékteremtés mentén mutatja be a magyar és Kárpát-medencei autentikus népzenét és a gyökereinkből táplálkozó világzenei és dzsesszirányzatokat rendszeres programok - táncházak, koncertek - és fesztiválok formájában. Emellett független helyszínként és kiadóként is támogatja ugyanezen műfajok alkotóit.

A Magyar Örökség, Prima Primissima és Womex Top Label díjjal elismert Fonó krakkói klubja a húszéves lengyel táncházmozgalom egyik meghatározó alakja, Jan Slowinski népzenész által működtetett Strefa szórakozóhelyen kapott helyet. A Strefa független klubként
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:10
Balázs István Balázs nyerte az IMAGO legjobb operatőrt elismerő díját
Balázs István Balázs a Csoma Sándor rendezésében készült Casting című film fényképezéséért kapta meg az elismerést. A Filmalap támogatásával a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) készült 28 perces alkotás főszereplője Blénesi Kincső, Gijs Naber, Orbán Levente és Vad-Horváth Katalin.

A film a 18 éves Júlia története, aki egy szegény bányavárosban él bátyjával. Egyik nap szerencsét próbál egy modell castingon annak reményében, hogy új életet kezdhet majd külföldön. Csoma Sándor diplomafilmje az Inforg-M&M Film gyártásában készült 2018-ban, producere Mécs Mónika, Muhi András, Bosnyák Miklós és Alföldi Nóra.

Az IMAGO mintegy négyezer szakembert tömörítő nemzetközi operatőri szövetség, amely a világ 49 országának operatőreit fogja össze. A diplomafilm kategóriába idén 27 ország neves filmes egyetemeiről érkeztek a nevezések. A zsűri tagja volt többek között Roger Deakins (Sicario, Skyfall, Fargo) Oscar-díjas operatőr, aki Magyarországon forgatta a Szárnyas fejvadász 2049-et.

Balázs
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 15:51
Szerzői esttel köszöntik a 75 éves Vidovszky Lászlót a Pannon Filharmonikusok
A közlemény szerint az esten a komponista műveiből hallhat négy-öt évtizedet átfogó válogatást a közönség. A zenekart Vidovszky László egykori tanítványa, Dobszay-Meskó Ilona dirigálja, aki a zeneszerző szerint az ifjú karmester-zeneszerző generáció egyik ígéretes tagja - írták.

A szerzői esten Vidovszky László csaknem tíz műve csendül fel. "A (...) műsort három részbe csoportosítottuk. Az első harmadban hangszeres szólók és kamaraművek részletei hangzanak el, a második egy kisopera, míg a harmadik rész darabjai a hagyományos értelemben vett szimfonikus hangzást képviselik" - idézte az írásos összegzés Vidovszky Lászlót.

A műsor kamaraformációjában a PFZ muzsikusai és meghívott vendégművészek lesznek hallhatóak.

Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója szerint a pécsi együttesnek "elengedhetetlen szerepe" van abban, hogy az ehhez hasonló mérföldkövekre is felhívja a figyelmet.
velemenyezd, 2019. február 17. vasárnap, 11:41
1/232
Képek, videók
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
Félidőben..JPG
maroshegy
2009. június 24. szerda, 23:11
Félidőben
tonfruzsi
2008. augusztus 07. csütörtök, 08:39
félidőben
adam19900715
2006. augusztus 17. csütörtök, 15:33
Félidőben 2.
manka13
2006. július 15. szombat, 21:09
vendégek0101.jpg
maroka
2019. január 04. péntek, 12:10
a vendégekkel
orban47
2015. március 16. hétfő, 11:25
Rég várt vendégek
erzsikepuskas
2013. szeptember 22. vasárnap, 12:42
Hívatlan vendégek
janna53
2013. április 24. szerda, 21:19
vendégek1226.jpg
maroka
2012. december 07. péntek, 18:35
a vendégek
orban47
2012. június 21. csütörtök, 11:22
szülinapi vendégek
orban47
2011. október 06. csütörtök, 05:20
vendégek szülinapon
orban47
2011. október 06. csütörtök, 05:20
a szülinapi vendégek
orban47
2011. október 06. csütörtök, 05:19
Vendégek
borcsamama
2011. szeptember 30. péntek, 21:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.