Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 09:39 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Kövér: a tét, hogy alkalmas, hozzáértő és tisztességes képviselőket választunk-e
Kövér László úgy fogalmazott: az ellenzék egy politikai háború egy csatájaként készül az önkormányzati választásokra. Azt tűzték ki célul, hogy minél több településen hozzanak létre "enklávékat, bunkereket", ahol erőt gyűjtenek, és ahonnan 2022-ben majd kitörnek és megtámadják a központi kormányzatot - fűzte hozzá a házelnök.

Az ellenzéket értékelve kifejtette: azzal akarják az embereket mozgósítani, és elérni, hogy a jelöltjeikre szavazzanak, hogy ez eszköz a hatalom visszaszerzésére.

Kövér László azt mondta, az ellenzék vezérfiguráit "Gyurcsány Ferencnek és Dobrev nem Gyurcsányné Klárának hívják". Ha vannak olyanok, akiknek nincs helyük a közéletben, az Gyurcsány Ferenc és csapata, "ott ártottak ennek az országnak, ahol lehetett" - jelentette ki a Fidesz országos választmányának elnöke.

A Jobbik 2017-es közleményét is idézte, miszerint a Jobbik semmilyen baloldali párttal nem fog össze a jövőben, és kitért a szocialista Mesterházy Attila 2012-es szavaira, miszerint fasisztával nem
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 20:22
Végső búcsút vettek Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendezőtől
A Makovecz-ravatalozóban Korzenszky Richárd, a Tihanyi apátság emeritus perjele vezetésével római katolikus szertartás szerint búcsúztak Kósa Ferenctől. A filmrendező, volt MSZP-s parlamenti képviselő életének 82. évében, 2018. december 12-én hunyt el.

Áder János köztársasági elnök búcsúbeszédében hangsúlyozta: sokan tisztelték, becsülték Kósa Ferencet kérlelhetetlen igazságszeretetéért. Ideálja volt egy világ, ahol az ellenvéleménynek helye, építő szerepe van, ahol létezik közös emberi, művészi és nemzeti cél, filmjeiben ezért kereste mindig az igazságot.

Mint elmondta, Kósa Ferenc tizennyolc évesen jegyezte le személyes életcélját: megőrizni az embert, szabaddá tenni másokat. Hitvallásához egy életen át hű maradt - tette hozzá.

Az államfő kitért arra, hogy Kósa Ferenc pályafutása rögtön első filmje, a Tízezer nap betiltásával kezdődött, majd játék- és dokumentumfilmjei másfél évtizedet töltöttek a cenzúra által lepecsételt dobozokban. Mégsem adta fel és az idő őt igazolta - emelte
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:22
1956-os életrajzi lexikon - NÉVJEGYZÉK -
Boldizsár
Németh István
Németh Károly
Németh Miklós
Neszméri Ernő
Neuberger Flóriánné Rácz Margit
Őri László
Paár Jenő
Pandúr György
Pauer Gyula
Paukovits László
Pápai Ferenc
Peter Fryer
Picher Béla
Pintér Gizella
Pintér László
Popovchich Rezső
Rácz Anna
Réhling Zoltán
Robl Ferenc
Rokop József
Rolf Gillhausen
Savanyu Józsefné Mátyus Erzsébet
Schwendtner Ferenc
Simon József
Sipos Gyula
Styop Ferencné Harmath Ilona
Szabad György
Szabó Viktor
Szalai Imre
Szalai István
Szécsi István
Székehyhidi László
Szigethy Attila
Szimhardt Károly
Szuhányi József
Tadeusz Sliwiak
Takács Miklós Ferenc
Tánczos Lóránt
Thiesz József
Tihanyi Árpád
Tolnay László
Varga Ernő
Varga Erzsébet
Vági József
Világhy József
Virág Vendelné Farkas Margit
Vörös Antal
Wachek Lőrinc
Wachtler
azenujsagom, 2019. január 02. szerda, 03:14
'56-os pályázatok 2006-ból
állítottak össze, 2 pályázat nem felelt meg a pályázati kiírásban megfogalmazott témaköröknek.

Eredmények:
" ÍGY EMLÉKEZÜNK - SZÜLŐFÖLDÜNKÖN"
Forgatókönyv írás
I. díj Jelige: Gulyás Lajos - Szerző: KUTASNÉ SZABÓ PIROSKA (nettó: 100.000,-Ft)
II. díj Jelige: Őszirózsa. - Szerző: KONKOLYNÉ FALLER ESZTER, GYŐR (nettó: 80.000,-Ft)
III. díj Jelige: Összefogás III. - Szerző: A mosonszolnoki Általános Iskola tanárai: GYŐRINÉ REIDINGER ILDIKÓ, LÁSZLÓ FERENCNÉ ÉS LOVÁSZ LÁSZLÓNÉ (megosztva nettó: 25.000,-Ft) III. díj Jelige: Szigethy Attila - Szerző: BOGNÁRNÉ HEGYMEGI ILDIKÓ ÉS NÉMETHNÉ TÓTH KATALIN, A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanárai. (megosztva: nettó: 25.000,-Ft)
Könyvjutalomban részesül:
Jelige: Nem szabad feledni. - Szerző: HORVÁTH ILDIKÓ, GYŐR

Óravázlat írása
I. díj - Jelige: A szózat éneklése közben - Szerző: BÉRCINÉ IVÁNCSICS ETELKA, MOSONMAGYARÓVÁR (nettó:
azenujsagom, 2018. október 22. hétfő, 06:17
Választás 2018: a hajdú-bihari jelöltek listája
Független
Lakatos Miklós Erik MAGYARORSZÁGÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT
Oláh Dávid SZP
Örvendi Cintia Nóra SEM
Radics Péter LMP
Rigán István JOBBIK
Sipos Sándor MUNKÁSPÁRT
Szemők Zoltán EGYÜTT
Varga Réka Független

6. SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET

Andorkó László SZEM PÁRT
Apáti József ÖSSZEFOGÁS PÁRT
Balogh Bettina MCP
Csige Tamás MSZP-PÁRBESZÉD
Daróczi Sándor A HAZA PÁRTJA
Demeter Pál JOBBIK
Dobány László MUNKÁSPÁRT
Kiss Ferencné MIÉP
Kiss Szabolcs IRÁNYTŰ
Kovács Máté EMMO
Kovács Roland MOMENTUM
Mezei Alex KÖSSZ
Papp Csilla TENNI AKARÁS MOZGALOM
Pintér Zsolt CSP
Támcsu Erzsébet OP
Dr. Tiba István FIDESZ-KDNP
Tóth Tamás LMP
Szitai István EU.ROM
Vadas Erika MISZEP

RÖVIDÍTÉSEK

CSP: Családok Pártja
DK: DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ
EMMO: ELÉGEDETT MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM
EU.ROM: EURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS
tinka1951, 2018. március 21. szerda, 09:20
Átadták a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) díjait
Népzenei kategóriában Tóth György népdalkörvezető, nemzetiségi kategóriában a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör (Saltzer Géza művészeti vezető), népzenei együttes kategóriában a Konyári Pávakör (Juhász Erika művészeti vezető), zeneszerző kategóriában Horváth Márton Levente Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karnagy kategóriában Varsányi István, a Kőbányai Szent László Kórus karnagya érdemelte ki az első helyezést. A kórusok közül a Vox Mirabilis Kamarakórus (Zemlényi Katica karnagy), zenekari kategóriában az Új Muravidéki Citerazenekar (Német Atilla művészeti vezető), a kórusénekesek és kórustitkárok között Medgyesi Schwarcz István, a Pécsi Kamarakórus alapító tagja lett kategóriagyőztes. A tanárok között Kunváriné Okos Ilona zenetanárnak, karnagynak, életmű kategóriában Soltészné Lédeczi Judit Liszt-díjas karnagynak, posztumusz kategóriában Kreisz Ferencnek, a német nemzeti dalkörök vezetőjenek, mecénási kategóriában pedig Bukor Irén népművelőnek, művelődés-szervezőnek ítélték az első helyet.

A
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 11:53
Piskóta alapok
cukor 6 dkg, liszt 38 dkg, élesztő 4 dkg, tejföl 2 ek. só 1 késh. tej 1 dl, tojás 1 db.

Elkészítése: A nyolc tojássárgáját 28 dkg vajjal, 6 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 38 dkg lisztet, 4 dkg tejben áztatott élesztőt, 2 kanál tejfölt, késhegynyi sót. Ezeket jól kidolgozzuk, ha kemény, még egy dl tejet adunk hozzá. Deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, szeletekre vágjuk, ritkán tepsibe rakjuk, ha megkelt, tojással megkenjük, és kisütjük.
Valódi piskóta-tészta mértéke (Móra Ferencné)

1 db tojáshoz 3 dkg cukor, 1 dkg liszt. Így könnyen hajlítható, vagy sodorható.
Vizes piskóta

Hozzávalók: 4 tojás, 21 dkg cukor, 4 ek. víz, 17 dkg liszt

A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, 4 ek vízzel és a liszttel, géppel 2-3 percig keverjük. Ha a tészta már könnyű, laza - akkor óvatosan elvegyítjük a tojások fehérjéből vert kemény habbal. Sütőpapírral bélelt / kikent, lisztezett (csak az alján!!!) tepsiben megsütjük.
Vizes piskóta (Horváth Ilona
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
MLSZ - Pénzbüntetés öt klubnak és egy edzőnek
A FEB a Balmazújváros-Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt, a Haladás-Puskás Akadémia találkozóval összefüggésben a Haladást, valamint a Honvéd-DVSC mérkőzésen történtek miatt a Honvédot mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért marasztalta el. A Haladás büntetése annak is szól, hogy az ellenfél egyik játékosát a nézőtérről lelocsolták.

A fegyelmi testület a Videoton-FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Videotont rendezéssel összefüggő szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért, a Diósgyőr-Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban pedig a Diósgyőrt mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért kötelezte bírság befizetésére.

Horváth Ferencnek, a Balmazújváros vezetőedzőjének 50 ezer forintot kell fizetnie, mert a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után adott nyilatkozatában a játékvezetők működésére negatív kijelentést
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 21:44
A Kinizsi-vár
A Kinizsi-vár vagy Nagyvázsonyi vár (castrum Wasonkew, vagyis Vázsonykő vára) a magyar középkor egyik nevezetes erőssége. A Nyugat-Dunántúlon, a Veszprém megyei Nagyvázsony községben található, nem messze a Veszprém-Tapolca úttól, a Vázsonyi-medencében.

Maga a vár egy, a Séd-patak fölé magasodó, forrás közeli dombra épült, mely a mai Kinizsi utcából nyíló Vár utcán lefelé haladva közelíthető meg. Elhelyezkedését tekintve, bár katonai szemszögből előnytelen, ám két fontos útvonal ellenőrzésére is alkalmas helyen emelkedik, lévén elsősorban középnemesi rezidencia volt inkább, mint erős védőművekkel rendelkező épület.

A Balaton-felvidék kisebb-nagyobb lankái között található Nagyvázsony községe, melynek egyik domboldalában tör az égbolt felé a középkori vár lakótornya.
schuro, 2017. július 04. kedd, 20:30
Horváth Ferenc a Balmazújváros új vezetőedzője
Tiba István emlékezetett rá, hogy kellemetlen helyzet alakult ki a klubnál, amikor az előző edzői stáb - miután a Balmazújváros feljutott az NB I-be - jelezte, az NB II-ben kiesett MTK Budapestnél folytatja a szakmai munkát.

"Olyan új trénert kerestünk, akiben a csapat és a vezetőség is megbízik, aki alkalmas a feladatra, és arra, hogy a csapat ne essen ki az NB I-ből" - tette hozzá a sportvezető.

Tiba István elmondta: az elsőszámú jelöltje Horváth Ferenc volt, akivel kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött. A vezetőedzővel Balmazújvárosba érkezik Szamosi Tamás másod- és Borsos Vilmos kapusedző. A rehabilitációs szakembert hétfőn nevezik meg, ő valószínűleg külföldi lesz.

A klubelnök megköszönte Horváth Ferencnek, hogy vállalja a munkát olyan klubnál, amelyet kiesőként könyvelnek el, s amelynek a legkisebbek az anyagi lehetőségei a hazai mezőnyben.

A korábbi válogatott labdarúgó több élvonalbeli együttesnél volt már vezetőedző és saját bevallása szerint váratlanul érte a
velemenyezd, 2017. június 14. szerda, 16:24
Visszaemlékezések 1956-2016
November 4-én hajnalban szovjet páncélosok egysége foglalta el a várost és tankok vették körül a Vár és a kollégiumunk épületét. Fegyvereinket le kellett tennünk. A megfélemlítés körében ezután elhagytuk a várost.
1957májusában megalakult az akadémiai rendkívüli fegyelmi bi-zottság, melynek feladata az óvári események vizsgálata volt. Igazgatói megrovással, ösztöndíjam 50%-os elvonásával büntettek. Reményeink nem valósulhattak meg, hogy egy szabad országban élhessünk szabadon.

Énekes Ferencné Cserjési Ilona

1956-ban harmadéves akadémiai hallgató voltam. Énekes Ferenc évfolyamtársam és vőlegényem a pesti eseményeket figyelte. Október 23-án több társávalegyütt összeállították az akadémiai hallgatók követelését. Így többek között az egyetemmé alakítását.
Október 26-án kivonultunk a pártbizottság és a városháza épülete elé, ahol a vörös csillagokat a munkások leverték, majd a járásbírósághoz mentünk. Itt valaki elkiáltotta magát, hogy menjünk a laktanyához. Ekkor
otvenhatosemlekev2016, 2016. november 19. szombat, 08:46
Labdarúgó NB I - Ötmillió forintra büntette játékosait a DVTK
A DVTK honlapjának pénteki beszámolója szerint az elmúlt évek legkomolyabb pénzbüntetését szabta ki a klubvezetés az elfogadhatatlan teljesítmény miatt.

"A klubvezetés és a tulajdonosok számára is elfogadhatatlan a csapat teljesítménye, ezért a többségi tulajdonossal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ötmillió forintra büntetjük a csapatot" - idézi a honlap Benczés Miklós sportigazgatót, aki elmondta, a döntést először a játékosokkal közölte, és ők elfogadták azt. - "Nem szerettük volna, hogy idáig fajuljon a helyzet, de bízunk abban, hogy ennek köszönhetően is minden egyes labdarúgónk mélyen magába néz és vállalja a személyes felelősségét a DVTK hírnevéhez méltatlan szereplés miatt."

A Diósgyőr tíz forduló után nyolc ponttal sereghajtó az élvonalban.

"Érthetetlen, hogy az egész DVTK családban pont a lehető legjobb körülmények között dolgozó, minden szempontból kiemelten kezelt első osztályú labdarúgó csapat teljesít a saját lehetőségeihez képest messze a leggyengébben" - emelte ki Benczés
velemenyezd, 2016. szeptember 23. péntek, 14:12
1/10
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
tisztessége.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:24
Mindig legyél tisztessége
jakabgasparne
2009. július 27. hétfő, 04:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.