Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:01 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jelentősen növelte bevételét és eredményét a királyegyházi cementgyár 2019-ben
Iskolaközpont új óvodája, a kaposvári szennyvízüzem, a Kőrös-híd, valamint a Mol székház építése is a vállalat által biztosított építőanyag segítségével valósult meg.

Felidézték, hogy a baranyai királyegyházi gyárukban tavaly elindított kétmilliárd forint összértékű, saját forrásból megvalósuló környezetvédelmi beruházás eredményeként a gyár további tíz százalékkal tudja csökkenteni a fajlagos széndioxid-kibocsátását az alternatív tüzelőanyagok nagyobb arányú hasznosításával.

Az idei tervekről Hoffmann Tamás ügyvezető igazgatót idézve azt írták, a vállalat környezetvédelmi beruházásának következő fázisaként az alternatív tüzelőanyagot tároló csarnokot bővíti. A termékportfólió fejlesztése mellett további digitális megoldásokat kíván bevezetni, hogy egyszerűsítse az ügyfelek, logisztikai partnerek munkáját. Jelezték azt is, hogy a pécsi egyetemmel szoros együttműködésben támogatják a fiatal generáció szakmai fejlődését, valamint a betonlabor és a 3D nyomtatás terén megkezdett közös munkát tovább
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 19:02
Idén 43 díjazottnak adták át a KÓTA díjait
Jubilate Nagykórusa, a Marczibányi téri Kodály Iskola Leánykara és a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa, karnagyok kategóriában Arany János, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Református Gimnáziumban tanára, a Tiszántúli Református Egyházkerület zeneigazgatója, a Debreceni Kollégiumi Kántus társkarnagya és a budapesti Psalterium Hungaricum kórus alapítója és jelenlegi vezetője; Cseri Zsófia, az Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya, Erdélyi Ágnes, a Veszprém Város Vegyeskara karnagya, valamint Hoffmann-né Kemenes Vera, a komáromi Vox Femina Nőikar vezetője kapta.

Zeneszerző és zeneíró kategóriában Juhász Előd zenetörténész, Kovács Mária karnagy, zeneíró; Tillai Aurél Kossuth-díjas karnagy, zeneszerző; Zelinka Tamás zenetanár, zenei író; tanár kategóriában Auth Ágnes énektanár, karnagy; Boros Erzsébet népzenetanár, Csider István népzenetanár, Husi Gyula népzenetanár, Makkai Gézáné énektanár, karnagy; Makráné Kónya Melinda énektanár, karnagy és Sárközyné Pomázi Ágnes énektanár, karnagy
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 11:31
Új, jótékony célú újévi hangversenyt szervez a közmédia és a Zeneakadémia
A január 1-jei koncertet Újévi Nyitány címmel, hagyományteremtő céllal, a bécsi újévi koncert mintáját követve, de önálló hazai karakterrel rendezik meg. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia közös koncertjét a Bartók Rádió és az M5 kulturális csatorna is közvetíteni fogja - mondta el Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója.

Vásáry Tamás mellett a Junior Prima-díjas karmester, Rajna Martin is dirigál, valamint közreműködik Kovács Gergely, Pálfalvi Tamás és zenei együttesek is. Az előadás során felcsendülnek Liszt Ferenc művei, valamint Rossini Tolvaj szarka című operájának a nyitánya.

A hangverseny a Jónak lenni jó! jótékonysági program részévé válhat, mert a koncertjegyek bevételei a koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítványhoz kerülnek. Az adománygyűjtés révén már körülbelül negyedmilliárd forint került az alapítványhoz, amelyből mentőautót vásárolnak és képzéseket tudnak szervezni - mondta Siklósi Beatrix.

A Zeneakadémia már tavaly is szervezett
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 14:11
Önkormányzat 2019 - Dr. László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) Budapest XI. kerületének polgármestere
A jelöltek sorrendje:1. Dr. László Imre (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 50,52 százalék (31 411 szavazat)2. Dr. Hoffmann Tamás (FIDESZ-KDNP) - 43,19 százalék (26 854 szavazat)

3. Lengyel Domokos Bernát (ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE) - 3,24 százalék (2014 szavazat)

4. Kubinyi Tamás (Mi Hazánk-MIÉP-FKgP) - 1,84 százalék (1145 szavazat)

5. Görög Krisztián (Független) - 1,22 százalék (757 szavazat)
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:16
Mága Zoltán hegedű virtuóz adott koncertet. 2019.10.12
Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolát segíthetik. Templomuk nevére utalva az esperes úgy fogalmazott: az emberi képzetben és a művészetben az angyalokat hangszeren játszó alakokként társítják, és ez azért van, mert a muzsikaszó Istennek tetsző hang. A zene felemeli a lelket, és magasztosságot, belső szépséget ad, és egy koncert alkalmával felülemelkedhetünk a hétköznapokon is - tette hozzá. Szederkényi Károly Miklós szintén köszönetet mondott a kerület polgármesterének, Hoffmann Tamásnak és az alpolgármesternek, Király Nórának, hogy a kerület hitéletéhez, kulturális eseményeihez minden támogatást megadott, és pártfogásukba vették jótékonysági kezdeményezésüket is.
Mága Zoltán köszöntőjében szintén kiemelte, hogy a XI. kerületi önkormányzat és a Primarius Szimfonikus Zenekara között több éve van együttműködés, évente több jótékonysági koncertet is ad a kerületben, emellett nőnapkor, az idősek világnapja, vagy advent alkalmából is tart előadásokat. Megemlítette azt is,
maroka, 2019. október 13. vasárnap, 22:03
Önkormányzat 2019 - Budapesti kerületi polgármesterek - RÉSZEREDMÉNY
szavazat)

3. Cséplő Dániel (Független) - 1,80 százalék (230 szavazat)Budapest X. kerület (56,58 százalék)

1. D. Kovács Róbert Antal (FIDESZ-KDNP) - 50,99 százalék (6643 szavazat)

2. Somlyódy Csaba (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 45,14 százalék (5881 szavazat)

3. Tubák István (JOBBIK) - 2,91 százalék (379 szavazat)Budapest XI. kerület (37,39 százalék)

1. Dr. László Imre (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 50,94 százalék (10 794 szavazat)

2. Dr. Hoffmann Tamás (FIDESZ-KDNP) - 42,81 százalék (9071 szavazat)

3. Lengyel Domokos Bernát (ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE) - 3,11 százalék (660 szavazat)Budapest XII. kerület (27,27 százalék)

1. Pokorni Zoltán (FIDESZ-KDNP) - 61,34 százalék (4039 szavazat)

2. Élő Norbert (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 38,66 százalék (2546 szavazat)Budapest XIII. kerület (42,53 százalék)

1. Dr. Tóth József (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 81,38 százalék (15 166 szavazat)

2. Dr.
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 21:46
újjászületik a Kelenföldi Pályaudvar épülete
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Újbuda polgármestere, dr. Hoffmann Tamás közösen jelentette be, hogy a jövőben újjászületik a Kelenföldi Pályaudvar épülete, amely a Közlekedési Múzeum vasút történeti tárlatának lesz az otthona. Nyilatkozatukat az alábbi videóban megtekinthetik.
Facebook oldali videó
maroka, 2019. október 10. csütörtök, 00:03
Közlekedési múzeum lesz a Kelenföldi vasútállomás régi épületéből
A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely kedden Budapesten, a vasútállomás előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Újbuda Budapest legnagyobb lélekszámú kerülete, amely Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) vezetése alatt sokat fejlődött. Vannak még viszont épületek, amelyek további fejlesztésre várnak, ezek közé tartozik a vasútállomás épülete is - tette hozzá.

Közölte: a XI. kerületi önkormányzat kereste meg a Miniszterelnökséget azzal, hogyan lehetne jól hasznosítani az épületet.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Budapesten jelenleg nincs közlekedési múzeum; bár a nagy közlekedési múzeum tervei már elkészültek, de megvalósítása még jó néhány évig eltarthat. Ugyanakkor egy ilyen intézmény a legnépszerűbb múzeumok közé tartozik, korhatár nélkül bárkinek érdekes kikapcsolódást jelent.

A tervek szerint a Kelenföldi vasútállomás épületében létrehozandó múzeumban a magyar vasút történetét is megtekinthetik az érdeklődők. A mintegy 130 éves épület a legméltóbb otthona lesz a jövőben egy kis
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 17:31
Félmilliárd forintos közfoglalkoztatási mintaprogram beruházásait adták át az Ormánságban
A félmilliárdos, 420 millió forintos belügyminisztériumi támogatással megvalósuló mintaprogram segítségével az ormánsági Drávacsehiben vágóhíd és húsfeldolgozó üzem, Szaporcán egy ezer sertés tartására alkalmas telep, keverőegység és kocaszállás létesült, tizenkilenc új munkahely jött létre.

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkára a húsüzem átadóján arról szólt, hogy a háztáji sertéstartás újjáélesztését, a gasztronómiai hagyományok ápolását és munkahelyteremtést szolgáló program azt mutatja, hogy "a közfoglalkoztatás értéket teremt".

A közfoglalkoztatásban 2016-ban még 223 ezren vettek részt, az idén júliusban pedig már csak 103 ezren, a csökkenés arra utal, hogy a rendszerben lévők elsődleges munkaerőpiacra juttatásával kapcsolatos kormányzati szándék megvalósult.

Hoffmann Imre vélekedése szerint település- és vidékfejlesztést foglalt és foglal magában, az ország valamennyi hátrányos térségében értékteremtő folyamatokat
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 15:01
Novák: a kormány a jövőben is folytatja a kora gyermekkori intervencióval kapcsolatos fejlesztéseket
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kijelentette, hogy az intézményben végzett munka kapaszkodót ad a családoknak akkor, amikor kiderül, gyermekük fejlődésében valamilyen eltérés van, és emiatt kiszolgáltatottnak érzik magukat.

Mint mondta, jó döntés volt a 2017-ben elindított hatmilliárd forintos, a korai fejlesztést támogató kormányzati program, és ígéretet tett arra, hogy kormányzati szinten folytatják a kora gyermekkori intervencióval kapcsolatos fejlesztéseket.

Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos arról beszélt, komoly szakmai támogatással lett korábban Czeizel Barbara a korai intervencióért felelős miniszteri biztos, és kitartó munkájával nagy lendületet adott ennek a területnek.

Mint mondta, a korai fejlesztés területe az a szakmai terület, ahol különösen szükség van a különböző ágazatok - oktatás, egészségügy, szociális ellátás - együttműködésére a gyermekek érdekében. "Magyarországon vannak olyan szakemberek, akik ezt az
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 19:42
Önkormányzat 2019 - Petíciót vitt a TV2-nek a fővárosi ellenzék
tanúvallomás nélkül" fogalmazta meg a vádat - közölte.

Karácsony Gergely közölte, hogy este fél hatra a televízió épülete elé hívják a szimpatizánsaikat.

László Imre nyomatékosan állította, hogy a Tények hazudik, az ellene felhozott vádak közül pedig semmi sem igaz. Bejelentette, hogy az ügyben sajtó- és polgári pert is indít a csatorna ellen, valamint büntetőfeljelentést tesz.

Az újbudai polgármesterjelölt azt mondta, emberileg hatalmasat csalódott fideszes ellenfelében, a kerületet vezető Hoffmann Tamásban, mert akár ő rendelte meg a lejárató anyagot, akár csak tudott róla, "óriásit csökkent a szememben". A politikus, aki azt üzente a XI. kerületi polgármesternek és a Fidesznek, hogy "ha harc, hát legyen harc", és azt is megjegyezte, amíg ellenfelei hazugsággal, lejáratással és gonoszsággal akarnak harcolni, addig ő tisztességgel.

V. Naszályi Márta I. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt azt mondta, azok számára, akik a "gyűlöletkampányt gerjesztik és fenntartják" az a legfontosabb,
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:02
Az egészséges életmód áll a fókuszban az újbudai EgészségPart rendezvényen
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a megnyitón arról beszélt, az ilyen programok alkalmasak arra, hogy közelebb jussunk az egészséges életmód kialakításához, segítséget kapjanak az emberek a betegségek megelőzésében.

Kiemelte, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sokat dolgozik a megelőzés érdekében, és támogatásáról biztosított minden olyan mozgalmat, rendezvényt, amivel egészségnyereség érhető el.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere arról beszélt, hogy a kerület évek óta arra törekszik, hogy minél több sportolási lehetősége legyen az itt lakóknak: futópályákat, szabadtéri kondiparkot hoztak létre sok helyen.

Kiemelte, az egészségügy területén is történtek fejlesztések. Ezek között említette az új gyermekegészségügyi centrum építését. Az épület szerkezeti kialakítása elkezdődött, az építkezés első üteme februárra befejeződik - tette hozzá.

Simicskó István (KDNP), Újbuda országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az egészség megőrzésében nagy
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 12:11
1/26
Képek, videók
batari10 Dustin hoffmann.
foldinefehereva
2019. szeptember 23. hétfő, 22:40
Hoffmann.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:25
O.V.- Hoffmann.jpg
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:45
-hoffmann-rozsa.jpg
agica2004
2012. december 01. szombat, 15:34
Réthelyi-Hoffmann.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:57
pokorni-zoltan-hoffman n-r
agica2004
2011. november 11. péntek, 14:54
20070126hoffmanne1.jpg
durcimarcika
2010. november 11. csütörtök, 22:31
Hoffmann Mónika-énekesnö.
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 13:56
Hoffmann.jpg
sztana45
2010. augusztus 10. kedd, 07:40
Heinrich Hoffmann_Muinch.
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:52
Heinrich Hoffmann_Invite.
sztana45
2010. augusztus 01. vasárnap, 07:51
Alagút, cementgyár, part
fega13
2008. május 09. péntek, 17:15
Kaposvári kosárlabda.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:54
kaposvári kosárlabda.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:59
090804 Kmét-Kaposvári gyo
brummologus
2011. április 14. csütörtök, 22:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.