Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:19 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vb-2018 - Orosz lap: a labdarúgó-vb ellen készülő terrortámadásokat akadályozott meg az FSZB
Az újság az FSZB-re hivatkozva azt írta, hogy az őrizetbe vett személyek közép-ázsiai országok állampolgárai, akik az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet utasításait követték. Elfogásukban szerepe volt az orosz, a tádzsik és a kirgiz belügyi szervek együttműködésének.

Bérelt lakásaik átkutatása során a szakszolgálatok nagy hatóerejű, roncsoló elemekkel megtöltött, házi készítésű robbanószerkezeteket, detonátorokat, gépkarabélyokat, sorozatlövő pisztolyokat és kézigránátokat foglaltak le. A lap szerint a gyanúsítottak forgalmas helyeken elkövetett robbantásokkal akarták megakadályozni a szurkolók beutazását.

Oleg Sziromolotov hadseregtábornok, orosz külügyminiszter-helyettes pénteken arról számolt be, hogy az orosz biztonsági szolgálatok olyan terrorcsoportokat tettek ártalmatlanná, amelyek robbantásokat készültek végrehajtani Moszkvában az úgynevezett Halhatatlan Ezred Győzelem napi felvonulásán.

A "Halhatatlan Ezred" menetében - a második világháború veteránjainak portréját vivő
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Több mint 24,5 millióan vettek részt a győzelem napjának megünneplésében Oroszországban
Közülük a legtöbben, 7,8 millióan az úgynevezett "Halhatatlan Ezred" mintegy félezer településen megrendezett menetén vettek részt. Ezeken a háborúban elesettek és a veteránok fotóit hordozták a leszármazottak. A moszkvai meneten idén 850 ezren vettek részt, annak ellenére, hogy 4,6 fokos rekord alacsony hőmérsékletével a mostani volt minden idők leghidegebb május 9. az orosz fővárosban.

Az előző negatív rekordot, 5,6 fokkal 1918-ban mérték Moszkvában, de 1945-ben is csak 7,6 fok volt ezen a napon.

Volk szerint Oroszországban az ünnep alkalmából mintegy 7 ezer településen több mint 15 ezer eseményt szerveztek. Ezeken egyedül Moszkvában 8 millióan, a Krasznodari területen 1,1 millióan, Szentpéterváron és a Leningrádi megyében 850 ezren vettek részt. Csak tűzijátékból 745 volt, közülük 16 a fővárosban.

A biztonságra és a rendre Oroszország-szerte 243 ezren felügyeltek.
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 14:43
Ukrán nacionalisták megdobálták a győzelem napi oroszbarát felvonulókat Kijevben
Az ukrán rendőrség közleménye szerint egy rendfenntartó megsérült.

A 112.ua ukrán hírportál arról számolt be, hogy mintegy 800-an vonultak a második világháborús emlékparkban lévő örök tűzhöz a "Senkit, semmit nem felejtünk" jelmondatú, a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából rendezett megmozduláson. Ez az akció hírforrások szerint az oroszországi úgynevezett Halhatatlan ezrednek, azaz a háborúban elesettek és a veteránok fotóit hordozó leszármazottak menetének kijevi megfelelője. Utóbbi mintegy félezer oroszországi településen vonult fel.

Moszkvában a hírek szerint a második világháborús veteránok portréi mellett a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban a Moszkva által támogatott szakadárok oldalán elesettek fotóit is végig fogják hordozni. Petro Porosenko ukrán elnök ezt elítélve kijelentette: a moszkvai akció nem más, mint "politikai indíttatású spekuláció az emberek érzéseivel".

"Ma a moszkvai meneten azoknak a portréit készülnek végighordozni, akiket a
velemenyezd, 2017. május 09. kedd, 13:06
Putyin: a terrorizmus elleni harchoz világméretű összefogásra van szükség
falánál Igor Dodon moldovai elnökkel együtt megkoszorúzta az ismeretlen katona emlékművét, amelyet éppen 50 éve létesítettek a Sándor-kertben.

Katonai parádét rendeztek a nap folyamán 28 orosz nagyvárosban és a szíriai Hmejmímben működő orosz légitámaszponton is, mintegy 140 ezer katona részvételével. Az orosz Rosszija 24 televízió közvetítette a kelet-ukrajnai Donyeckben és Luhanszkban tartott díszszemle képeit is.

Kedden mintegy félezer oroszországi településen vonul fel az úgynevezett "Halhatatlan Ezred", vagyis a háborúban elesettek és a veteránok fotóit hordozó leszármazottak menete. Moszkvában a várhatóan ismét több százezres tömegben a háborús veteránok portréi között, sajtóértesülések szerint, ott lesznek az ukrajnai Donyec-medencei konfliktusban a szakadárok oldalán elesettek portréi is.

Az Eho Moszkvi rádióadó szerint több vidéki város iskoláiban kötelezővé tették a győzelem napi ünnepségeket. Mindezt annak ellenére tették, hogy a Kreml - mint arról az Izvesztyija című lap
velemenyezd, 2017. május 09. kedd, 11:21
Vlagyimir Putyin a terrorizmus elleni összefogásra hívott fel a győzelem napján
orosz haderő idén nem vonultatott fel új haditechnikát, és a díszszemlére Nurszultan Nazarbajev kazah elnök kivételével nem hívtak meg külföldi csúcsvezetőket. Az idei parádé költségvetése 210 millió rubel (mintegy 876 millió forint) volt, ami az elmúlt fél évtized egyik legalacsonyabb kerete.

Katonai díszszemle volt hétfőn több orosz nagyvárosban is. Az orosz média beszámolt a kelet-ukrajnai Donyeckben és Luhanszkban tartott parádékról is.

Sok orosz településen felvonult az úgynevezett "Halhatatlan Ezred", vagyis a háborúban elesettek és a veteránok fotóit hordozó leszármazottak menete. A 2012-ben indult nem politikai mozgalmat a Kreml is felkarolta. Idén a volt Szovjetunió köztársaságain kívül az orosz diaszpóra az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Olaszországban, Ausztriában, Csehországban, Argentínában és Libanonban is tartott hasonló megemlékezést.

A történészek többsége szerint a Szovjetunió mintegy 27-28 millió embert
velemenyezd, 2016. május 09. hétfő, 11:13
Garai Gábor
holnap tiszta öleléssel!

Nem, nem a langy irgalmat hirdetem.
Nem hirdetek bocsánatot rossznak,
kegyelmet a hazugnak,
nem tudok
mentséget a könnyes képmutatásra,
s az öngyilkos szenvelgést gyűlölöm,
akár a nyers önzés orvtámadását.

De hirdetem, hogy bűneink mulandók!
Mint mamut és az ősgyík, a múltba
porlad a gyűlölet és a gyanakvás;
dühünk lehűl,
csak szerelmünk örök.
S halandó gyarlóságai között
csupán maga az ember halhatatlan.
Kérlelhetetlen gyötrelmei ellen
irgalmas vára bizalomból épül;
s az önmagával vívott küzdelemben
csak jósága szolgálhat menedékül.

1965

Garai Gábor: Bizalom - Nagy Norbert
BOLDOGTALANOK

Ők azok, akik válaszolnak
a köznapi
menusgabor, 2016. április 13. szerda, 22:00
Október 6. A MAGYAR GOLGOTA - versekben
el,
Nyugodtan haltunk ama reggelen.

Szemünk nem látta, lelkünk látta csak,
Hisz onnan jönnek mind e sugarak;

Hisz onnan árad, új világ felett,
Szentháromságunk, mely jövőt teremt:

Szabadság minden népnek, aki él
S halni tudott egy megváltó hitér,

Egyenlőség, hogy Ember ne legyen
Mások szabad prédája, becstelen.

Testvériség, mely át világokon
Kézt fog a kézbe, hisz mind, mind rokon.

Ó magyarok, ti élő magyarok,
A halhatatlan élet úgy ragyog

Rátok, ha az egekbe lobogón
Igazság leng a lobogótokon,

Az Igazság, mely tegnap még halott,
Világ bírájaként föltámadott.

A népek szent szövetségébe ti
Úgy lépjetek, mint Kossuth népei.

A föld alól, a magyar föld alól
A vértanúk szent lelke így
menusgabor, 2015. október 06. kedd, 19:15
...Jó reggelt!Légy olyan, mint egy virág,
sugár!
Gyors elmulás a vége bár,
Én semmitől se félek,
Csak élek, élek, élek!"

Bolyongok én is boldogan,
Csak úgy magam,
S lelkemben ujra dal fogan.
Érzem, hogy a halál se más,
Csak folytonos feltámadás
Víz-cseppben, fűben, fában,
Virágok illatában.

Érezlek, roppant Alkotó,
Te bölcs, te jó,
Magadról mindig hallgató!
Érzem, mily szép a földi lét!...
S mély áhitattal száll feléd,
Míg látok, hallok, élek:
A halhatatlan lélek!

SZABÓ BALÁZS
/ benmar /

Hogy is mondjam...

Az ég színe már megkopott,
Csillagok szemüket lehunyták,
Avagy nagy részük elfogyott,
Hiszen valakinek lehozták.

Így hiába is szeretnék,
Egy utolsót ellopni néked,
Tudom, hogy csupán elesnék,
Meg az is lehet, hogy nem kéred.

De akkor mit adjak szépet?
Jer ide hozzám most
kannalidia, 2013. augusztus 19. hétfő, 16:29
szeretettel
Tudjuk, hogy ez ma, dacára a lámpások terén elért haladásnak, még sokkal nehezebb lett. A hárommilliárd bolygólakó közt megtalálni a legnagyobb költőt (- itt bocsánatot kell kérnem az összes többitől. Cervantes hősén keresztül figyelmeztet, hogy egyetlenegy olyan költő sincs, aki ne tartaná saját magát a legnagyobbnak -) csak a Véletlen szeretett fiának lehetséges. Zeusz Hermészt küldte követének; a Véletlen az én esetemben számtalan és fáradhatatlan szolgája közül Mici Mackót választotta. (Halandók és Halhatatlanok, az Elképzeltek és Elképzelőik egyforma híven engedelmeskednek a Véletlennek.)

Amikor fülem mellett eleresztve barátaim jóakaratú tanácsait, nyomdába küldtem latin mackómat, feltettem Persius híres kérdését: "Quis leget haec?... vel duo vel nemo" - ami szabad fordításban azt jelenti, hogy ezt bizony a fene se fogja olvasni.

A szenvedő nem azért jajgat, hogy megsegítsék, hanem mert a jajgatás könnyíti a fájdalmat... aki könyvet ad ki, a könyvét akarja lapozni, simogatni, a
sayuri, 2012. május 10. csütörtök, 13:05
Szenvedés-kultuszok
adózott meghatározott időközönként, tagjai sorából valahánynak az életével azért, hogy a csoport többi tagja sértetlenül élhesse tovább mindennapjait. A fentiekhez képest hoz fordulat-értékű változást az események sorába az, amikor a közösség immár nem egy valóságos külső hatalomnak vet oda áldozatokat, hanem egy láthatatlan, felsőnek titulált hatalomnak, amit istenségnek tart. Itt a tét már nem a közösség háborítatlan életéért letett adó, hanem egyes emberek vágyott képességeiért, javaiért, esetleg halhatatlanságáért cserébe, más emberek élete képezi az alku tárgyát! Ezekben az esetekben beszélhetünk már olyan vallási kultuszokról, amelyek alapját végső soron az életerő birtoklásának gondolati rendszere határozza meg. Ahogy a primitív emberek hiszik/hitték, hogy az általuk leölt ellenségeik képességei átszállnak reájuk, illetve trófeájukkal megszerezhetik azok életerejét, olyan módon, mint ahogy elzsákmányolhatják anyagi javaikat, ugyanezen logika szerint feltételezhető, hogy az ún. istenségnek áldozott
hajdrikpatoselam, 2010. február 24. szerda, 10:10
Kitör a francia forradalom.
Charlotte Corday által, 1793.július 13-án. 1793 októberében valamennyi girondit (Brissot, Vergniaud, stb...) halálra ítélték és lefejeztették.

A francia forradalom idején 40 000 embert küldtek nyaktiló alá, 200 000-et lőttek agyon, és 500 000-et zártak börtönbe.

A naptárat megreformálták (1793. okt. 5.), a hónapoknak új neveket adtak. A régi egyházakat betiltották, és a kezdeti ateista tendenciákra válaszul, Robespierre egyik beszédében kijelentette, hogy a lélek létezik és halhatatlan. Kezdeményezte az ész kultuszát, és a Legfelsőbb Lény tiszteletét (1794 májusa).

1794-ben a francia forradalmi csapatok már annyira erősek voltak, hogy betörtek Spanyolországba és Németalföldre.

Ezzel együtt belső tisztogatás indult a jakobinus táboron belül (Danton és Desmoulins, valamint a veszettek csoportját irányító Jacques Hébert is ekkor került nyaktiló alá). Nemsokára Robespierre és támogatóinak hatalma is megdőlt: a Konvent 1794. július 27-én (thermidor 9.) megbuktatta és
schuro, 2009. július 14. kedd, 07:39
Képek, videók
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
Felcsúti labdarugó akadém
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:25
Felcsut labdarugó akadémi
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:23
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
Cica és az őzike.jpg
pacsakute
2019. január 19. szombat, 23:41
készűl az ebéd
eva6
2019. január 19. szombat, 10:29
Nem késik el az Úr
dandej
2019. január 17. csütörtök, 20:27
szallnak_az_evek__schv alm
menusgabor
2019. január 17. csütörtök, 19:06
szeretem_az_osz__schva lm_
menusgabor
2019. január 16. szerda, 20:05
bizz-az-urban-mindenko r.j
menusgabor
2019. január 16. szerda, 18:45
0 az élet túl rövid ahhoz
lovaszmarika
2019. január 16. szerda, 09:35
0 a az együtt töltött idő
lovaszmarika
2019. január 16. szerda, 09:27
Út az Üdvösséghez
dandej
2019. január 15. kedd, 13:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.