Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 00:36 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ötven éve játszott Debrecenben a Nashville Teens
zenét. Ők vagy állójegyesek - bár nem tudok róla, hogy lett volna ilyen valamikor - vagy potyázók. Óvatos becslések szerint a két szinten kétszáz fő plusszal számolhatunk, vagyis a két előadást körülbelül 2500 fő láthatta.

nashville2.jpg

Ugyancsak a plakáton olvasható Csengery Judit neve, akit konferansziéként tűntet fel a nyomtatvány. Meséld el, kérlek a maiaknak, hogy ki volt ő!

A Nashville énekese, Arthur is kérdezte tőlem két éve, hogy mi lett Csengery Judittal. Keveset lehet róla tudni. Színésznőként volt ismert, de rádióműsorokat is vezetett. Az egykor a Városligeti fasorban működő Rátkai művészklubban tevékenykedett egy időben, és könyveket is írt.

Mi volt akkoriban a szerepe egy beatkoncerten a konferansziénak?

Ahogy ma mondják, jópofizni kellett a közönség felé. Az időt húzni, ha elromlik valami, kitölteni a számok közötti átmeneteket. Sztorizni, anekdotázni. A brit zenekar tagjai természetesen egy szót sem tudtak magyarul, Judit
tinka1951, 2018. március 16. péntek, 12:17
Március 15. - Kossuth-díj - Tordai Teri színművész
árulkodó jellemformálásai elismeréseként kapta a Kossuth-díjat a Parlamentben.

"A családban nem volt szakmabeli, bár pedagógus anyukám bábozott és rendezett is darabokat az egri általános iskolában, ahová jártam. Amikor szavaltam, játszottam valamit, vagy táncoltam, valahogy kiszíneztem a világot, bele tudtam bújni az emberek lelkébe, bőrébe" - idézte fel a kezdeteket Tordai Teri.

Mint mondta, a mai napig megmaradt a barátság főiskolai társaival, a szintén Kossuth-díjas Béres Ilonával, Halász Judittal, és amikor most értesítették, hogy megkapja a kitüntetést, lányán kívül ők voltak az elsők, akiket telefonon felhívott. "Soha nem volt közöttünk féltékenység, és most boldog vagyok, hogy talán én is rendelkezem valami olyan csodával, amelyet tovább tudok adni az embereknek".

Tordai Teri már főiskolásként szerepelt Keleti Márton Esős vasárnap című filmjében (1962), a következő években mások mellett Makk Károly is forgatott vele. Aztán felfedezték a német nyelvterületen és 1965-től számos külföldi
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 17:52
Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon
A nézők betekinthetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak többek között Halász Judittal, Szulák Andreával, Vastag Csabával, visszatekintést láthatnak az elmúlt tíz év legfelemelőbb pillanataiból, valamint több száz adag étel is készül a tápióvidéki hagyományőrzők segítségével - hangsúlyozta Gáspár Monika, a műsor vezető szerkesztője az MTI-nek.

A tizedik születésnapon az őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:33
Halász Judittal indul az idei Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten
A Színes Faluban interaktív kiállításon a török, kínai, nigériai és mongol kultúra mutatkozik be, a bábelőadásokon pedig egzotikus népmeséket láthatnak majd a gyerekek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kabóca Bábszínház utcaszínházi produkciójában Zöld Marci története elevenedik majd meg, a kalandvágyók pedig a Betyár7próbán is megmérettethetik magukat.

Új helyszínen, a Kerek Perec Gasztronómiai Játszótéren megtudhatják az érdeklődők, milyen a jó étlap, hogyan kell szépen megteríteni egy asztalt, segíthetnek a séfnek vagy játszhatnak a babakonyhában.

A Gyerek Paradicsom Bazsalikomos kertjének fűszer- és növényiskolájában pedig mindent megismerhetnek a fűszernövényekről, azok felhasználásáról.

A Gyerek Szigeten nyit majd ki az ország egyik legkisebb közértje is, ahol ki lehet majd próbálni, milyen lehet a pénztárban ülni, berendezni a zöldségpultot vagy feltölteni a hűtőt.

Új helyszínen, a Modellezők Terén az első hétvégén a repülőgép modellezés mellett lesz kiállítás,
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 14:23
Egyre népszerűbb a balatonföldvári Kultkikötő
című komédiáját Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában, július 10-én pedig a Gerlóczy Márton azonos című könyvéből készült, A csemegepultos naplója című előadást.

A szezont június 14-én Halász Judit nagyszínpadi koncertjével indítják. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház A csúnya című fekete komédiával érkezik.

Júliusban Balatonföldváron vendégszerepel az Orlai Produkciós Iroda két előadása, az Amadeus Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, valamint a Hitted volna? Hernádi Judittal és Kern Andrással a főszerepben. A budapesti Játékszín Bányavirág című előadását, a Honvéd Táncszínház a Csárdás! című fergeteges Zsuráfszky Zoltán-koreográfiát, a kecskeméti Katona József Színház pedig Cseke Péter rendezését, a Páratlan páros című bohózatot hozza el a Kultkikötőbe, ahová a Quimby is visszatér.

Augusztusban a L'art pour L'art, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásai mellett a Budapest Bár is a
velemenyezd, 2014. június 11. szerda, 19:14
Halász Judit koncertjével kezdi a szezont a balatonföldvári Kultkikötő
érdeklődőket.

A Kultkikötő az idei szezont június 14-én Halász Judit koncertjével indítja. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház A csúnya című előadását játsszák, majd június 28-án az Orlai Produkció és a Kultkikötő közös bemutatója, Bill Manhoff komédiája, a Bagoly és Cica látható Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás szereplésével.

Júliusban többek között műsorra tűzik az Orlai Produkció Amadeus című előadását Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, valamint a Hitted volna? című produkciót Hernádi Judittal és Kern Andrással.

A Kultkikötő programjában megtalálható a budapesti Játékszín Bányavirág című produkciója László Zsolt és Stohl András főszereplésével, valamint a Honvéd Táncszínház a Csárdás! című előadása Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával. A kecskeméti Katona József Színház Cseke Péter rendezésével, a Páratlan páros című bohózattal érkezik Balatonföldvárra, ahol július 18-án a Quimby zenekar ad koncertet.

Július 10-én ismét színházi bemutató várja a nézőket: a Kultkikötő és az
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 13:44
Betörő az albérlőm - májusi bemutató a Madách Színházban
nagy sikerű angol film, az 1955-ös Betörő az albérlőm színpadi adaptációja. A mulatságos krimikomédiát a parádés színészi alakítások tették nagyszabásúvá - idézte fel.

Két éve Londonban mutatták be a film színpadi változatát, és a Madách Színháznak sikerült megszereznie a darabot, amelyet most Szente Vajk rendezésében tűznek műsorra.

Szente Vajk a szereplőválasztásról az MTI-nek elmondta: a londoni előadást látva úgy érezte, Mucsi Zoltán tökéletes lenne a szerepre, Szirtes Tamás pedig Halász Judittal képzelte el a darabot, így megegyeztek ebben a szereposztásban. Nagy öröm, hogy a két elfoglalt színész igent mondott a felkérésre - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a színészeket, ha különböző iskolákból érkeznek is, mindig összehozza a stílus és a darab, ennek a színműnek pedig markáns a stílusa. A krimivígjáték műfajának alapja a nemes egyszerűség: mindenki egyszerű eszközökkel játszik, a természetesség a közös nyelv - fűzte hozzá.

Mint mondta, egy pénzrablás története a vígjáték,
velemenyezd, 2013. április 05. péntek, 15:32
Sokan keresték fel a Gyerek Sziget programjait
A rendezvények nemcsak élményekkel gazdagították a résztvevőket, jótékonysági gyűjtés keretében 150 kg játékot adtak le a látogatók a Kórházpedagógusok Egyesülete számára, és 40 darab kézzel festett virágládát készítettek a Derűs Alkony Gondozóháznak és a Hatvany Idősek Klubjának - közölték vasárnap a programok szervezői az MTI-vel.

Sok kis rajongó találkozhatott kedvencével, köztük Halász Judittal, Gryllus Vilmossal, a Makámmal, Szalóki Ágival és a Kalákával is. Bemutatkozott az amerikai Presidio Táncszínház, amely nemzetközi turnéja keretében lépett fel a Gyerek Szigeten.

Az idei évben előtérbe kerültek a sportesemények, nagyobb hangsúlyt is kaptak a programban és többen is vettek részt rajtuk.

A Gyerek Sziget Magyarország legnépszerűbb, legnagyobb ingyenes családi rendezvénye, amely több mint tíz éve vár kicsiket és nagyokat a júniusi hétvégéken - olvasható a szervezők közleményében.
velemenyezd, 2012. június 24. vasárnap, 18:24
Olyan csórók voltunk
agyrém a jó. Ennek már az első bulin is nagy sikere volt. Egyébként rengeteg dallam jut az eszembe. Ilyenkor felkapom a gitárom, felveszem a digitális magnómra azt a kis kezdeményt, és elteszem. Aztán amikor kell, előveszem. Rengeteg ilyen kis motívum van, amit aztán kibővítek, kikerekítek, amikor szükséges. Ilyenek horgászás közben ugyanúgy eszembe jutnak, mint Görögországban a tengerparton. Igaz, hogy Görögország után eléggé görögös számokat írtam: például a húgomnak a Zorba dalát.

- Judittal milyen kapcsolatban voltatok és vagytok?

- Összejárunk. Régen az ORI-turnékon én kísértem, a szovjet és NDK-s turnékhoz is én válogattam a zenekari tagokat magunk mellé. Megszámolni sem tudom mennyi dalt írtam neki - volt olyan lemeze, amelyen majdnem mindegyiket. Napjainkban is írat szöveget egy-egy témámra. Minden lemezén gitározom, és fel is lépek vele. Volt olyan időszakom, amikor nem volt zenekarom, például amikor a Dinamit szétment, és nem volt semmi. Akkor a húgomhoz
horvathnemagdi, 2012. június 24. vasárnap, 06:09
Gyereksziget Halász Judittal és Gryllus Vilmossal
Szombaton a szombathelyi Mesebolt Bábszínház A vitéz szabólegény történetét eleveníti fel, majd a Kisötlet Gyerekszínpad Bűntény az erdőben című előadása és Halász Judit Apa, figyelj rám! című műsora várja a közönséget. Vasárnap Gryllus Vilmos gyerekműsora, a Majorka Színház A kékfestőinas című előadása és az Apacuka Zenekar koncertje várja az érdeklődőket.

A gyerekek mindkét nap alkothatnak és kézműveskedhetnek: a Kézműves Palota berkein belül agyagozhatnak, a zöldségszoborműhelyben répából, uborkából, burgonyából készíthetnek kis állatokat, mézeskalácsot díszíthetnek, a népi alkotótáborban A szívből lett táltos paripa és a Jankó és az elátkozott királykisasszony című mesék szereplőit készíthetik el. A Szürke Falka Egyesület a kelta hagyományokat mutatja be az érdeklődőnek, akik kipróbálhatják a pénzverés és ruhafestés művészetét is.

A Poronty Cirkuszban a Rippel Fivérek mozgásakadémiája, a Labirintus házában logikai és ügyességi feladatok várják a vállalkozó kedvűeket, akik a tudományos
velemenyezd, 2012. június 07. csütörtök, 13:43
Zorán énekes, gitáros.
Vígadóban Az elmúlt 30 év címmel... öt unplugged előadásból álló koncert-sorozat tartott. Ez év novemberében unplugged koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban, vendégei Presser Gábor, Schöck Ottó, Gerendás Péter és Dés László voltak.

1994 novemberében megjelent a Kell ott fenn egy ország című maxi CD. Decemberben Zorán Bródy János Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjén együtt énekelte a Mindannyian mások vagyunk... című számot Koncz Zsuzsával, Somló Tamással, Tolcsvay Lászlóval,Halász Judittal és a szerzővel, Bródy Jánossal. 1994. december 3-án megkapta az ARD televízió Arany Európa-életműdíját. 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki.

1996-ban aranylemez lett Az elmúlt 30 év... címú dupla CD, illetve a Majd egyszer... című szóló-album. 1996 novemberében elhunyt Zorán felesége. A művész lemondta összes tervezett fellépését, beleértve a Budapest Sportcsarnokba szervezett nagyszabású koncertjét is.

1997-ben koncertet tartott
schuro, 2010. szeptember 09. csütörtök, 17:06
1/2
Képek, videók
Nashville.jpg
szicu
2013. április 13. szombat, 10:45
Parthenon Nashville-ben
mecsery
2013. január 12. szombat, 22:40
Nashville főutcája
mecsery
2013. január 12. szombat, 22:39
Petőfi Sándor Debrecenben
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:26
havazás Debrecenben 1
taltos1
2016. december 14. szerda, 22:50
Debrecenben
orban47
2015. augusztus 29. szombat, 19:11
Péterem Debrecenben
orban47
2014. július 29. kedd, 14:40
b_ingyen_wifi_debrecen ben
tinka1951
2013. június 30. vasárnap, 09:23
4 Szobrok Debrecenben, a
lovaszmarika
2013. február 28. csütörtök, 16:29
Aquapónia debrecenben.jpg
sarkadykati
2012. március 24. szombat, 03:42
Petőfi Debrecenben
bodajne
2012. február 10. péntek, 07:08
Debrecenben hüsölve.jpg
tikopapa100
2011. szeptember 24. szombat, 11:16
olvasható S.Ö.R..jpg
dnemethk
2012. június 12. kedd, 11:11
Nyugodtan olvashatok!!.pn
farkas1945
2011. március 25. péntek, 15:37
olvasható0209.gif
maroka
2009. február 09. hétfő, 11:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.