Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 13:01 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Park a főváros szívében - Margitsziget
fordulhat elő, hogy ne állnák körbe az érdeklődők a fény- és hangjátékot minden napszakban.
A Margitsziget teljes külső megújulására egészen a 2017-ben hazánkban rendezett vizes világbajnokságig kellett várni. Az ekkor lebonyolított leglátványosabb fejlesztések közé tartozik negyvenháromezer négyzetméternyi gyep, száznyolcvanezer ültetett növény, száznegyven új parki bútor, száznegyvenhat új kandeláber, új közösségi terek és egy fénykert is.
Régi igény volt az 1930-ban épült Hajós Alfréd Sportuszoda modernizálása is, ahol a világbajnokságra megújult az uszodatér, a tanmedencék, a gépészeti és technikai berendezések, az öltözők és a lelátók, új gépek kerültek az edzőterembe, továbbá teljesen új sporteszközök kerültek a létesítménybe, így kötelek, zászlók, kapuk és rajtkövek is. Emellett kiépült a sziget teljes körű csatornahálózata is, de bővült a szabadtéri fitneszpark, a gyerekek játszótere és az északi parkoló is, megújultak a sétaútvonalak, valamint a Palatinus strand, amely a kiépült
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:47
Maccabi Európa Játékok - Megemlékezés Hajós Alfréd felújított síremlékénél
Alfréd az első mérföldkő. - "Ő indította el azt a folyamatot, amelynek köszönhetően Magyarország a sportban a világ élvonalába tartozik, és saját sportágát is a legeredményesebbek közé emelte Magyarországon."

Felidézte, hogy Hajós Alfréd nemcsak úszó, hanem labdarúgó, játékvezető, atléta és tornász is volt, valamint a szellemi sportban is maradandót alkotott. Építészként is sok sportlétesítmény fűződik a nevéhez, mint például a Maccabi Európa Játékok egyik helyszíne, a margitszigeti Nemzeti Sportuszoda.

"Hajós Alfréd életműve olyan fényes, mint egy olimpiai aranyérem" - jelentette ki Deutsch Tamás, az MTK elnöke és a Maccabi Európa Játékok védnöki testületének vezetője.

Hangsúlyozta: ma már elképzelhetetlen, ami Hajós Alfrédról elmondható, hogy több sportágban is a legjobbak közé tartozott, majd sportvezetőként és építészként is maradandót alkotott.

"Szegény zsidó családból indult, talán a sport feledtette el vele az élet nehézségeit. Modern korunkat a gyors felejtés jellemzi, Hajós
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 12:41
Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot
A jelenleg is zajló világbajnokság helyszínén a FINA illetékesei úgy határoztak, hogy a 2025-ös vb-nek az oroszországi Kazany adhat otthont, két évvel később pedig - akárcsak 2017-ben - ismét a magyar főváros lesz a házigazda.

Budapest - amely tavalyelőtt Balatonfüreddel közösen rendezte meg a vizes sportágak csúcseseményét - Perth (1991, 1998), Róma (1994, 2009), Barcelona (2003, 2013), Fukuoka (2001, 2021) és Kazany (2015, 2025) után a hatodik olyan város lesz, amely két vb-nek is otthon ad.

A 2027-es rendezésre heten pályáztak.

A végső szavazást megelőző döntő prezentációt Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Fürjes Balázs, a pályázat vezetője, Budapest fejlesztéséért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős államtitkár és Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nemzetközi vezetője tartotta. A pályázati bizottság társelnökeként jelen volt Wladár Sándor olimpiai bajnok, a MÚSZ
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 13:41
Maccabi Európa Játékok: 250 nap múlva rajtol a budapesti multisport esemény
tagjai az elmúlt bő évszázadban Hajós Alfrédtól kezdve mind a magyar, mind a nemzetközi sportéletben kiemelkedő sikereket értek el.

Deutsch Tamás kifejtette, hogy az eredetileg tervezett központi helyszín, a Kerepesi úti MTK Sportpark az előkészületek elhúzódása miatt csak 2020-2021-re fog megvalósulni, emiatt a játékok helyszíneit újra kellett tervezni. Mint elhangzott, a legtöbb versenyt a Ludovika Campusban rendezik majd meg, de a nyolc budapesti helyszín között ott lesz még a Hajós Alfréd Sportuszoda, a Bp. Honvéd Dózsa György úti vívóterme, amely egykor zsinagógaként működött, míg az Orczy-kertben koncerteket, kiállításokat, közösségi programokat tartanak majd. Lesznek vidéki helyszínek is, a golfversenyeket Alcsútdobozon, a kerékpáros eseményeket Kincsesbányán fogják lebonyolítani. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a rendezésben együttműködnek a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, valamint a sportági szakszövetségekkel.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be az
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:48
Női vízilabda Európa Kupa - A kapitány szerint értékfelmérő hét vár a válogatottra
A válogatott hétfőn sajtónyilvános edzésen vett részt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, ahol Bíró Attila elárulta: az a céljuk, hogy a következő bő egy hétben négy meccset játszanak, ami úgy jöhet össze, hogy az Európa Kupa hatos döntőjének első napján legyőzik az oroszokat.

"Nem lesz egyszerű feladat, de nem is megoldhatatlan" - mondta a szövetségi kapitány, aki szerint a résztvevő hat csapat tulajdonképpen hasonló játékerőt képvisel. Bíró kiemelte: kíváncsian várja, hogy csapata mire lesz képes az "éles mérkőzéseken".

"Igazi értékfelmérő hét elé nézünk. A csapatépítés során voltak szép pillanataink, de megéltünk hullámvölgyeket is. Gondolok itt elsősorban a hollandoktól elszenvedett hazai vereségre a világligában" - tette hozzá a szakember, aki hangsúlyozta, hogy a pontevedrai torna még mindig nem a júliusi Európa-bajnokságra való közvetlen felkészülés részét képezi.

Bíró Attila a keret tagjai közül megdicsérte az UVSE játékosait, akik szerinte "profin lehozták" a Padova elleni
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 13:01
Női vízilabda világliga - Bíró Attila egy kicsivel jobb játékot vár
"Igaz, az ellenfél is erősebb, jobb csapatnak tartom jelen állapotban a spanyolt, mint a hollandot. Azért bízom benne, hogy Keszthelyi Rita újbóli játéka erősíti majd a támadásainkat, kapusposzton pedig Gangl Edina visszatérésével még stabilabbak lehetünk, noha ez nem volt nagy probléma Hollandiában" - mondta a tréner a csapat hétfői sajtónyilvános edzése után az MTI-nek a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Az Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott november 21-én 7-6-ra kapott ki Hollandiában, az alaposan megfiatalított kerettel elégedett volt a kapitány, most azonban Keszthelyi és Gangl személyében a két legrutinosabb játékosát is csatasorba állítja.

"Van a fejemben egyfajta előre eltervezett rotáció, de sérülések és formahanyatlás miatt ez változhat, ráadásul az euroligás csapatok terhelése miatt, most szinte mindenkiben komoly fáradtság van" - tette hozzá a szakember.

Bíró Attila megjegyezte, szeretnék a soron következő három hazai mérkőzést, a spanyolok, az oroszok, majd a
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 12:22
Ha már az összes munkaképes magyar, Nyugaton keresi a boldogulást, akkor HÁNY %-os lesz a foglalkoztatottság?
hős ténye sem tudna meggyőzni!... Azzal jönnétek: - Miért nem voltak többen?... (Persze, lehettek volna, csak ahhoz talán 1867-nél előbb kellett volna emancipálni hitsorsosaikat, illetve 1920-tól nem kellet volna jogfosztottként kezelni, üldözni, majd 1944-'45-ben elpusztítani őket...)
● Magyarország első Olimpiai bajnokát úgy hívták: Hajós Alfréd. — Úszó volt, és építész. Az első újkori Olimpia (Athén, 1896) magyar bajnoka, 2 aranyéremmel. A Margit-szigeti Nemzeti Sportuszoda, és a debreceni Aranybika Szálló az ő tervei alapján készült. Ja!... És zsidó-vallású volt a lelkem... (Persze, lehetne azt mondani: - Ááá!... Ez olyan snassz, hogy egy zsidó az első olimpiai bajnokunk!... Miért nem egy 'echte ungarische' szittya-vérű magyar nyert olimpiai aranyérmet, Athénban, 1896-ban?! Igen, lehetne ezt mondani, csak ahhoz jobban kellett volna úsznia annak az 'echte ungarische' szittya-vérű magyarnak, Hajósnál...)
● Leírtam már
foxworkinspace, 2017. november 29. szerda, 21:27
A vízilabdázók definíciója így szól:
A Margitsziget a bölcső. A magyar vízilabda bölcsője. Számos nagy dinasztia születési helye. Itt cseperedtek fel, itt váltak azzá, akivé a Szívósok, a Gyarmatik, a Kásások, a Steimetzek, a Kemények. Itt születtek az Aranygenerációk. Utolsóként a Kemény-legények. Ez az a hely, ahol a sárga labda művészete apáról fiúra száll. Ez az a hely, ahol apák ezrei általuk, a nagy elődök által kikövezett aranyösvényre léptetik fiaikat, mert a srác egy csütörtökihez hasonló nyári este után csillogó szemmel azt mondta: Apa, olyan szeretnék lenni, mint ők!
A Hajós patinás falai, az ötvenes medence kék csempéi árasztják a sikert. Nyolcvanhét év alatt beleivódott a győzelem íze. Kitörölhetetlenül. A Hajós ezért a SZENTÉLY. A vízilabda szentélye. Nem csak a magyaré, de a nemzetközié is. Aki játékosként a klinkertéglás épületbe lép, az a magyar vízilabda történelemkönyvbe lép. Az aulában feltekint a márványtáblákra és félelemmel teli tisztelet járja át a testét. Látja a bajnokok sorát és fejet hajt. Mindenki így
maroka, 2017. július 28. péntek, 08:42
Vizes vb 2017 - Több mint tízezren neveztek már a masters vb-re
A szervezők tájékoztatása szerint eddig - a kísérő személyekkel, edzőkkel együtt - 87 országból összesen 10 122-en, csak a sportolókat tekintve több mint 8700-an regisztráltak. A 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók számára kiírt világversenyen a szervezők szerint akár 10-12 ezer sportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vesz majd részt.

A versenyzők számára a jelentkezés június 29-én zárul, így a hazai rendezésű masters vb akár minden idők legtöbb indulójával rajtolhat el, mert addig megdőlhet a 2012-es riccionei rekord, ahol is 12 671 résztvevőt jegyeztek fel.

Öt és félezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Rendkívül komoly érdeklődés mutatkozik bizonyos számok iránt, például a férfi 50 méter gyorson 1200-nál, 100 méter gyorson pedig 1000-nél is több nevezést regisztráltak.

A vízilabdacsapatok nevezési procedúrája lezárult, betelt az előzetesen kijelölt, 120 csapatban
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 11:32
Vizes vb 2017 - Rekordlétszám is lehet a masters világbajnokságon
A 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók számára kiírt világversenyen a szervezők szerint akár 10-12 ezer sportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vesz részt.

Eddig - a kísérő személyekkel, edzőkkel együtt - 87 országból összesen 10 122-en, csak a sportolókat tekintve több mint 8700-an regisztráltak.

A versenyzők számára a jelentkezés június 29-én zárul, így a hazai rendezésű Masters világbajnokság akár minden idők legtöbb résztvevőjével rajtolhat majd el, hiszen addig megdőlhet a 2012-es riccionei rekord, ahol 12 671 indulót jegyeztek fel.

Öt és félezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Rendkívül komoly érdeklődés mutatkozik bizonyos számok iránt, a férfi 50 méter gyorson már 1200-nál, 100 méter gyorson 1000-nél is több nevezést jegyeztek fel.

A vízilabdacsapatok nevezési procedúrája lezárult, betelt az előzetesen kijelölt, 120 csapatban maximalizált létszám. A
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 16:53
A 17. FINA világbajnokságot 2017. július 14. és 30. között .
.......
Az időpont választása nem véletlen: 117 nap 11 óra és 7 perc, pontosan ennyi idő volt hátra Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye, a 17. FINA világbajnokság kezdetéig a leleplezés pillanatában.
- A 17. FINA világbajnokságot 2017. július 14. és 30. között rendezik. A versenyzők hat sportágban (úszás, műugrás, szinkronúszás, nyílt vízi úszás, vízilabda és óriás toronyugrás), öt helyszínen, Balatonfüreden és Budapesten (Duna Aréna, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Batthyány tér, Városliget) mérik össze tudásukat.
- Az esemény moderátora, Gundel Takács Gábor Hosszú Katinkát kérdezte arról, hogyan készül az eseményre, mik a kitűzött célok, mennyiben lesz más érzés hazai közönség előtt szerepelni. Az úszónő elmondta, lényegében 23 éve készül erre a világbajnokságra, azóta, mióta eldöntötte, a legmagasabb szintre szeretne érni.
,,Nekem nagyon jókor jött, hogy idén Budapesten lesz a
maroka, 2017. április 20. csütörtök, 14:58
Masters-vb - Tizennégy olimpiai bajnok vízilabdázó a magyar keretben
A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának keddi tájékoztatása szerint a Millennium csapatnéven induló együttesben ott lesz a Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen játékosként három olimpiát nyerő Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

"Az elsőszámú motiváció, hogy újra együtt legyünk" - nyilatkozta a még mindig aktív Kiss Gergely. "Év közben erre ritkán van alkalom, szinte kivitelezhetetlen, hiszen mindannyiunknak sok a munkája, így egymástól távol vagyunk. Éppen ezért ez a masters világbajnokság remek apropó, hogy újra találkozzunk. Az egymás iránti tisztelet, a bajtársi ösztönök úgymond fel tudnak újra paprikázódni, ami arra ösztökéli a csapatot, hogy megpróbáljon jó eredményt elérni. A mezőny lutri, hiszen akár baráti társaságok,
velemenyezd, 2017. április 18. kedd, 19:13
1/6
Képek, videók
szentmise_margitsziget 091
maroka
2019. szeptember 19. csütörtök, 18:35
margitsziget_kolostor rom
maroka
2019. január 21. hétfő, 11:50
Szökúkút--Margitsziget .jp
agica2004
2018. március 06. kedd, 20:48
margitszigeti bejáró.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:15
Margitszigeti_fa.jpg
taszat
2017. október 09. hétfő, 18:49
Margitszigeti rimek 01.jp
chillik
2017. augusztus 03. csütörtök, 05:14
Margitszigeti rimek 02.jp
chillik
2017. augusztus 03. csütörtök, 05:14
margitsziget_vizilabda .jp
maroka
2017. július 17. hétfő, 12:11
Margitsziget gólyák
vizibobe
2017. június 11. vasárnap, 21:37
Margitszigeten
orban47
2016. március 17. csütörtök, 20:35
Margitszigeten
sanci81
2015. november 26. csütörtök, 18:02
Sportuszoda.jpg
agica2004
2007. augusztus 02. csütörtök, 16:38
szeretet isten szívében04
maroka
2019. április 06. szombat, 21:38
Akinek a szivében....
csalogany13
2018. május 22. kedd, 09:43
Aki aggódik szívében.jpg
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.