Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 04:46 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyar kultúra napja - Díjátadó irodalmi gálaestek, koszorúzás és kiállítás megnyitók Vasban
Szombathelyen és Kőszegen január 22-én az ünnepség keretében köszöntik és díjazzák a város kulturális életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket.

Bükön Bódi Barbara Boba festőművész, művésztanár Forrás című képzőművészeti vegyes tárlata nyílik meg január 22-én, a kiállítást Nagy Csaba Munkácsy-díjas grafikusművész nyitja meg.

Celldömölkön hagyományosan a magyar kultúra napján adják át Kresznerics Ferenc-díjat, a díjátadó után pedig idén Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész Kaleidoszkóp, válogatás a magyar költészet gyöngyszemeiből című előadói estjét tekinthetik meg az ünneplők.

Körmenden a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban az iskola udvarán megkoszorúzzák a költő szobrát, kihirdetik az intézmény által meghirdetett műveltségi és előadói verseny eredményét, az iskola galériáján pedig megnyílik egy karikatúra kiállítás.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Szatmárcsekén.
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 13:56
Orbán Viktor és Tarlós István aláírta a kormány és a főváros közötti megállapodást
a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nyugalmazott főigazgató-helyettese, Eszenyi Enikő színművész, rendező, a Vígszínház igazgatója, Halzl József gépészmérnök, egyetemi tanár, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke, Szegvári Péter önkormányzati főtanácsadó, Vékás Lajos jogtudós, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke és Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. (Eszenyi Enikő elismerését édesanyja, Eszenyi Lajosné vette át.)

Budapestért díjban huszonhatan részesültek, köztük Hűvösvölgyi Ildikó színművész, Marék Veronika író, grafikus, Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója, Raduly József, a magyar kultúra lovagja, Szacsvay László színművész, a nemzet színésze, Szidor László, az Old Boys zenekar vezetője, Szőke Gábor Miklós képzőművész, Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Tomkó László, az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia diakónusa, Túry Árpád
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:48
Celldömölki társulat nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját
A szakmai zsűrit Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész vezette. A testület a KASZT fődíját a celldömölki társulat Szentivánéji álom című darabjának ítélte oda. A Soltis Lajos Színház tavaly a Vaknyugat című darabbal nyerte meg a komlói fesztivált.

A második helyezett a győri RÉV Színház és az inárcsi KB35 csoport koprodukciója, az Othelló lett. A harmadik helyet pedig a komlói Súgólyuk Egyesület Még egyszer hátulról című darabja szerezte meg.

Legjobb rendező elismerését Nagy Péter István, a celldömölkiek előadásának rendezője kapta. A legjobb férfi főszereplőnek Nagy Zsoltot választották, az Othellóban nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplő címet Törsök Márta, a székesfehérvári Szabad Színház tagja nyerte el a Római karneválban mutatott játékáért. A legjobb mellékszereplő Ákli Krisztián, a pécsi Escargo Hajója társulat tagja lett. Különdíjban részesült az Escargo Hajója csoport a Büntető című produkcióért és az érmihályfalvi MÓKA színjátszó kör Az ördög című előadásért -
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 21:09
Pozsonyban, Brnóban és Győrben is fellép júniusban az Operaház balettegyüttese
Elton John és Lee Hall népszerű zenés darabja, a Billy Elliot - a Musical június 19-től július 14-ig tartó nyári szériája zárja. Szirtes Tamás non-replika rendezése 2016 nyarán mutatkozott be az Operaházban, az idén Seregi-díjjal kitüntetett Tihanyi Ákos koreográfiájával. Míg a hármas szereposztásban kiállított produkcióban a kezdetek óta olyan neves művészek működnek közre, mint Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Auksz Éva, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Bencze Ilona, Csákányi Eszter és Hűvösvölgyi Ildikó, a gyerekszereplők közé a Madách Táncművészeti Iskola növendékeinek újabb és újabb generációi kerültek be. Billy szerepében Halász Dávid és Puczkó-Smith Levente debütál Bakonyi Simon, a produkcióban a premier óta szereplő Lukács Olivér és Vízlendvai Áron mellett. Michael szerepében Bacsur Dániel, Marinka Móricz, Sütő Zalán és Vasstorda Nemere először lép a közönség elé, de Császár Patrik és Halász Dávid is visszatér korábbi karakteréhez.

A darab A hattyúk tavából is tartalmaz egy betétet,
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 21:03
Jótékonysági gálaműsor a Duna Palota dísztermében
A bevétel kedvezményezettjei a Rahói Magyar Ház - Kárpátalja első Magyar Háza - és a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány - tette hozzá a szervező.

Molnár Adrienn elmondta, hogy 17 művész lép fel a gálaesten. A fellépők közül kiemelte Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművészt, aki saját zongorakísérete mellett mond verset és Kiss B. Atilla Kossuth- és Liszt-díjas operaénekest, aki kalotaszegi népdalokkal készül az gálaestre.

Posta Victor színművész, az est egyik fellépője elmondta, hogy a Madách Színházban bemutatott Lélek című zenés estjéből, valamint A padlás, az Édeskettes hármasban és az Én, József Attila című darabok jeleneteiből ad elő részleteket.
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 14:03
A magyar kultúra napja - Kiállítások, zenés irodalmi estek Fejér megyében
tanári kamaracsoportja és a Dunaújvárosi Vegyeskar.

Móron, a Lamberg-kastély Kulturális Központban január 22-én Miklós János keramikus művész, szobrász Magura című kiállítását Nagy Benedek szobrászművész nyitja meg. Másnap Hoztam valamit a hegyekből - Mezei Mária címmel Tóth Auguszta önálló estje lesz az Erzsébet téri Művelődési Házban. A sok zenével, humorral és iróniával fűszerezett előadást Szilassy Nelly kíséri zongorán.

Rácalmáson a művelődési házban január 18-án Színes orchideák címmel Hűvösvölgyi Ildikó és Kautzky Armand zenés irodalmi estjén vehetnek részt az érdeklődők.

Székesfehérváron pénteken a Pelikán Galériában Jónás Attila képzőművész kiállítását Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója nyitja meg. A Kisfaludi Közösségi Házban Színek és formák címmel nyílik meg a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium fotográfus tanszakának tárlata, majd ezután a zene és az irodalom találkozik a Boka Akusztik Band és Bakonyi István jóvoltából.

Az Öreghegyi Közösségi Ház
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:24
Újra látható a Billy Elliot - a Musical az Erkel Színházban
Elton John és Lee Hall darabja július 16-ig szerepel az Erkel Színház műsorán, augusztus 23. és 27. között pedig további hat előadás vezeti fel az új évadot - olvasható a Magyar Állami Operaház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A nemzetközi sikernek örvendő - 4 Olivier- és 10 Tony-díjat is elnyert - zenés darabot tavaly nyáron mutatták be Szirtes Tamás rendezésében, non-replica változatban. A darab főszereplői, Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Auksz Éva, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit, júliusban mind visszatérnek az Erkel Színházban látható produkcióba.

A csaknem 200 művész összehangolt munkáját igénylő monumentális produkcióban idén nyáron öt új gyerekszereplőt is avatnak. Billyként Bakonyi Simon és Császár Benedek, Michael szerepében Halász Dávid, Serényi Misa és Császár Patrik debütál a produkcióban.

Vizlendvai Áron a főszerepben, Borka Dávid és Gáspár Sámuel pedig Michaelként ismét színpadra lép a tavalyi sorozat után,
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 16:24
Bajkó Edina kapta a Versünnep Fesztivál fődíját
A vasárnapi döntőn 14 produkció versenyzett a különböző díjakért és elismerésekért, az elődöntők márciusban zajlottak - olvasható a közleményben, amely felidézi: a versenyzők mellett a rendezvényen fellépett Földes László Hobo előadóművész, dalszerző, Lovasi András dalszerző, énekes, Földes Eszter színművész, valamint a 2016. évi Versünnep Fesztivál diákseregszemléjének két győztese és két "szenior" versmondó, Gyulányi Eugénia és Szabó Ildikó.

A Versünnep Fesztivál zsűrijének elnöke Márta István zeneszerző, tagja Juhász Judit, az MMA szóvivője, Sebő Ferenc énekes, dalszerző, valamint Ráckevei Anna és Szarvas József színművész volt.

A Versünnep Alapítvány professzionális előadók kategóriájának győztese a L'Aura Band lett, a zenekar Nemes István Péntek éjjeli álom című festményét, valamint 50 ezer forint pénzjutalmat vihetett haza. A zenekar nyerte el a közönség különdíját is - Rádóczy Gyarmathy Gábor Garabonciás című alkotását, melyet a művész és a Forrás Művészeti Intézet ajánlott fel.

A
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 11:41
Átadták az első Psota Irén-díjat
Psota Irén emlékére Almási Éva, a nemzet színésze hozta létre az alapítványt, amely mostantól minden évben díjat adományoz annak a színpadi sokszínűségét és tehetségét bizonyító színésznőnek, akinek kiemelkedő képességei Psota Irén örökségéhez méltónak bizonyultak.

A díjra minden magyarországi színház állíthat jelöltet. Hegyi Barbarát a Spirit Színház terjesztette fel az alapítvány kuratóriuma által odaítélt elismerésre Az ajtó és az Ölelj át című előadásokban játszott szerepeiért.

A Psota Irén-díj egy ezüst plakett, amelyen a Madách Színház legendás művésznőjének aláírása és kedvenc bohóca látható. A plakettet Rosta Péter grafikus tervezte és Tóth László ötvösművész készítette. A díjjal 500 ezer forint jutalom is jár.

A díjátadó gálaesten összegyűltek a nemzet színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas Psota Irén pályatársai, hogy megidézzék emlékezetes alakításait, felejthetetlen lényét, vibráló egyéniségét. A programban helyet kapott számos archív felvétel,
velemenyezd, 2017. március 24. péntek, 23:14
Arany Jánosra emlékeznek a Bartók Rádió Stúdiókoncert-sorozatán
Az esten Kiss Tivadar énekét Elek Szilvia kíséri zongorán, a prózai részeket Hűvösvölgyi Ildikó és Varga Tamás tolmácsolja a közönségnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A melodrámák között elhangzik Arany János Ráchel siralma című műve Kapi Gyula zenéjével, a Mátyás anyja Mosonyi Mihály dallamaival, Kutass (Kutnyánszky) Jenőnek az Ágnes asszonyra komponált darabja, de hallhatja a közönség Lányi Ernőnek a Zács Klára című balladához írt művét, illetve Elek Szilviától a Hídavatást és a Pázmán lovagot.

A dalok között elhangzik Mosonyi Mihály feldolgozásában a Letészem a lantot és a Mátyás anyja, Kodály Zoltán a Haja, haja, hagyma haja című versre írt dala, Arany János dalai közül pedig A hegedű száraz fája, A toronyban delet harangoznak, A tintás üveg, Csokonai, A tudós macskája, illetve a Toborzó című művei.
velemenyezd, 2017. február 24. péntek, 13:11
Kacsóh Pongrác János vitézét mutatják be a Nemzeti Filharmonikusok
családi matinén a közönség meglesheti, hogyan alakul egy előadás, kik dolgoznak benne együtt, mit adnak hozzá a hangszerek, az énekesek személyiségei. A résztvevők "darabokra szedik" a klasszikus tündérmese szerkezetét, és választ keresnek arra is, hogy mitől lesz izgalmas egy történet a jól ismert végkifejlet ellenére.

A 11 és 15 órakor kezdődő előadások karmestere Farkas Róbert, a rendező Gábor Sylvie. Iluskát Szalai Ágnes (szoprán), Kukorica Jancsit Viszló István (tenor), a gonosz mostohát Hűvösvölgyi Ildikó színművész, a francia királyt Boros Sándor (tenor), a francia királylányt Bódi Zsófia (szoprán) alakítja.

A Nemzeti Filharmonikusok következő koncertjén, február 9-én Dvorák Karnevál-nyitány, Sosztakovics Varieté-szvit és Carl Orff Carmina burana című műve szólal meg a Müpában Dénes István vezényletével.

Az esten közreműködik Szemere Zita szoprán, Horváth István tenor, Haja Zsolt bariton, a Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba), a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 14:12
Bajor-magyar szimpózium
Keresztényszociális Unió /CSU/ parlamenti képviselője, megyei elnök volt. Az előadás témája az Ezeréves bajor-magyar barátság, A CSU, mint emberközeli néppárt, Társadalmi szervezetek Bajorországban, civil kapcsolatok erősítésének lehetőségei és a ma annyira aktuális Migráció volt. A szimpóziumon részt vett Rétvári Bence államtitkár, Őry László, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnöke, Dr.Dr.Franz Szabad, magyar származású, bajor orvosprofesszor, Dr. Csizmadia László CÖKA elnök és sokan mások. Fellépett Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuh-díjas színművésznő. A rendezvényről az ECHO Televízió felvételt készített.

Landratswahl Rhön-Grabfeld: Thomas
menusgabor, 2016. szeptember 30. péntek, 21:15
1/7
Képek, videók
Szombathelyen az első gól
cipello
2015. február 28. szombat, 14:31
Szombathelyen
frencsy
2011. szeptember 18. vasárnap, 19:27
0701-szombathelyen-600 [1]
csilla663
2011. március 17. csütörtök, 10:34
Szombathelyen
sadrienn
2007. július 21. szombat, 15:20
Szombathelyen
krisztina_13_
2006. július 16. vasárnap, 16:04
barbara.jpg
bnedora
2018. december 11. kedd, 17:53
Mecseki Barbara
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:03
barbara-palvin-1-by-va lon
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:36
barbara név.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:34
December.4.Barbara
rushlilly
2017. december 27. szerda, 16:56
rözsaszin barbara Mry tut
53ilona
2017. szeptember 19. kedd, 19:19
0 a Munkácsyí kép vicces
lovaszmarika
2018. május 01. kedd, 16:52
P1610246Munkácsy Mihály M
irmus
2018. április 11. szerda, 07:27
P1610244Munkácsy Mihály M
irmus
2018. április 11. szerda, 07:27
Siralomház_Munkácsy_Mi hál
tunkiss
2017. július 25. kedd, 01:19
Címkék
szimpóziumon részt, Spirit Színház, Nagy Csaba Munkácsy-díjas, programban helyet, alapítvány kuratóriuma, iskola udvarán, karikatúra kiállítás, Kodály Zoltán, dalok között, Nagy Benedek, Vidnyánszky Attila, versenyzők mellett, közönség Lányi, Leukémiás Gyermekekért, Somos Csaba, Hegyi Barbarát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.