Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 09:55 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
Puch László

Az MSZP volt pénztárnokának, elsőszámú gazdasági háttéremberének és parlamenti képviselőjénekkarrierje bőven a rendszerváltás előtt kezdődött, amikor 1980-ban belépett az MSZMP-be. 1994 és 2014 között az Országgyűlés tagja volt, a szocialista párt frakciójának szürke eminenciásaként tevékenykedett. A pártpolitika mellett a baloldali kormány munkájában is részt vett: előbb a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, közvetlenül ezután a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkárának nevezték ki. A politikai elit köreiben eltöltött évei alatt nemcsak politikai, hanem médiabeli és gazdasági befolyása is megnőtt: évekig tulajdonolta a Népszavát, amit aztán Leisztinger Tamásnak adott tovább, cégeivel pedig rengeteg közpénzt szerzett az MSZP-SZDSZ kormányok idején. Elképesztő vagyont halmozott fel, amit mi sem mutat jobban, minthogy feleségével és gyerekeivel 80 millió forint értékű luxusjachtot
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Június 26-ig várják a versenyfilmeket a Kulturális Filmek Fesztiváljára
területein ma is élő helyi magyar kultúra értékeit mutatják be - olvasható a fesztivál versenykiírásában.

Olyan, 2019. szeptember 1. és 2020.június 26. között készült alkotásokat várnak a szervezők, amelyek segítenek megérteni a helyi magyar kultúra, azon belül is a hagyományok és a táji értékek szerepét a magyar kultúrában, felhívják az emberek figyelmét a helyi magyar kultúra, a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzésének fontosságára.

A verseny első helyezettje a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által felajánlott 800 ezer forintos fődíjat kapja, a második helyezett 400 ezer forint, a harmadik 250 ezer forint jutalomban részesül, de több más értékes különdíjat is kiosztanak.

A 300 ezer forinttal járó közönségdíjat a fesztivál weboldalán - a döntőbe jutott versenyfilmek közül - a legnépszerűbb videó érdemli ki. Az online verseny július 2. és augusztus 2. között tart.

Egy alkotó több filmmel is jelentkezhet, a döntőben azonban egy pályázó csak maximum három
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 10:41
NMHH: Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság
A hatóság MTI-nek küldött csütörtöki elemzése kiemeli: többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit alapul véve az NMHH a járvány kitörése óta rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról.

Az Analysys Mason kutatóintézet májusi előrejelzései nemzetközi szinten a távközlési cégek jövőbeli piaci lehetőségeit három forgatókönyv szerint vázolják fel. Az optimista verzió szerint 2020 végére lesz hatékony koronavírus-ellenszer, egyik gazdasági térséget sem éri túlzottan a válság okozta kiesés és körülbelül egy év után helyre is áll a piac. A második, realista forgatókönyv - amely a Nemzetközi Valutaalap (IMF) áprilisi, 2020-ra és 2021-re vetített előrejelzéseit veszi alapul - legalább két évre becsüli azt az időt, amely a gazdasági visszaépüléshez szükséges. A harmadik, pesszimista variáns elhúzódó visszaeséssel számol, amelyben a járvány második hulláma is akadályozza az élet normalizálódását, emellett más instabilitást jelentő eseményeket
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 16:31
Krónika 7. rész - (fogyasztóvédelem, elektronikus hírközlés)
alapvetően meghatározza, jobbá teszi az elektronikus piac működését.

Közölte: a cél, hogy Magyarország eleget tegyen az uniós jogharmonizációs kötelezettségének.

Fontos célnak nevezte a szolgáltatók közötti verseny erősítését, a beruházások ösztönzését és a fogyasztói jogok védelmét, a javaslat ezek érdekében ír elő módosításokat. A technológiai fejlődés, a piaci modellek átalakulása, a fogyasztói igények változása tette szükségessé az új szabályozás megalkotását, de fontos, hogy a hazai hírközlési szektor igényeire is reagáljanak, ezért bevonták az ipari szereplőket is a munkába - mondta.

Fidesz: a versenyképesség növelését segíti a javaslat

Witzmann Mihály (Fidesz) kifejtette: Magyarország versenyképességének további növelését is segíti a javaslat, amely egy uniós irányelv elfogadásáról, jogharmonizációs kötelezettség teljesítéséről szól.

Úgy látja, sokakat érint a javaslat, hiszen szinte már mindenki rendelkezik valamilyen internet-előfizetéssel, és a szolgáltatók piaca
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 19:18
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
1-jétől az állandó személyazonosító igazolványt elektronikus úton is lehet pótolni, míg szeptember 1-jétől a lakcímbejelentésre lesz lehetőség elektronikusan meghatározott esetekben.

Meghatározták a kiberbiztonsági központ és kutatóintézet feladatait. Amennyiben a szervezet a kibertér biztonságát fenyegető eseményt érzékel, akkor elrendelheti az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adat vagy szolgáltatás ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét. A végrehajtásban részt vesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is. Az ideiglenesen hozzáférhetetlenné tétel időtartama maximum kilencven nap lehet, amit további kilencven nappal meg lehet hosszabbítani.

Egyértelművé tették, hogy a közterület-felügyelő a parkolás ellenőrzésekor nem gyakorolhatja közhatalmi tevékenységét, így például nem alkalmazhat kerékbilincset.

A jövőben kizárhatják a közmunkából azt, akinek rendezetlen a lakókörnyezete; a jogsértés megvalósulhat közegészségügyi vagy közbiztonsági kockázat okozásával vagy a közösségi
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 14:42
Krónika 12. rész (honvédség, biztonság)
személyiségi jogokat sérthetnek.

A nemzetbiztonsági szolgálatokról törvény módosítására áttérve kiemelte a tervezett kiberbiztonsági központ és kutatóintézetet létrehozását. A cél az, hogy a kibertámadásokra megfelelően tudjanak reagálni - szögezte le. Amennyiben a szervezet a kibertér biztonságát fenyegető eseményt érzékel, akkor elrendelheti az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adat vagy szolgáltatás ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét. A végrehajtásban részt vesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is - emelte ki. Az ideiglenesen hozzáférhetetlenné tétel időtartama maximum kilencven nap lehet, amit további kilencven nappal meg lehet hosszabbítani - érvelt.

A javaslat lehetőséget teremt arra is, hogy a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) azonosíthassa az egyéb szervek és az ügyészségek által párhuzamosan folytatott titkos információgyűjtéseket, nyomozásokat és a leplezett eszközalkalmazásokat - mondta.

A menekültügyi őrizetet - kivételes
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 20:44
Koronavírus - Egyre több bejelentést kap az NMHH, rémhírekre is panaszkodnak
használja ügyfélszolgálatán, a személyes ügyfélfogadást a járvány miatt felfüggesztette. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a tavalyi év ugyanezen időszakához képest negyedével kevesebb hatósági ügy indult az elmúlt egy hónapban az ügyfélszolgálatról.

Ugyanakkor - a kötelező előírások miatt is - egyre többen veszik igénybe az e-szolgáltatásokat, az NMHH Adatkapuját: idén márciusban már 77 százalékkal több volt az ilyen jellegű ügyintézés az előző év hasonló időszakához képest.

A hírközlési építésügyi bejelentések száma viszont - vélhetően a beruházások megtorpanása miatt - a negyedére esett vissza.

Az NMHH égisze alatt működő média- és hírközlési biztoshoz 25 százalékkal több panasz érkezett az elmúlt hónapban, mint tavaly ilyenkor. Az esetek jelentős része a hírközléshez kapcsolódott, és ötödükben az ügyfelek nevesítették a koronavírust.

A bejelentők például kerülnék a szolgáltató személyes munkavégzését az otthonaikban, vagy nem személyesen intéznék a szerződésmódosítást. Volt
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 16:04
Április 29-én újabb átállás lesz az Antenna Hungáriánál
A közleményben kiemelték, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban, április 29-én éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők - írják a közleményben.

Az átállás Bakonyszentkirály, Győr, Kőszeg, Lenti, Sopron, Szentgotthárd, Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg térségében érinti a MinDig TV Extra előfizetőket. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi a HEVC kódolásra történő átállás - írták.

Április 29-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

Kiemelik: a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert mert a
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 13:27
Koronavírus - Az otthoni internetezést segíti tanácsaival az NMHH
az ajtónyílásokra.

Ajánlásuk szerint érdemes figyelni arra, hogy az eszköz szabadon legyen, ne szekrénybe kerüljön, és lehetőleg legyen távol a nagyobb háztartási gépektől, a nagyméretű fémtárgyaktól is.

Szintén érdemes ellenőrizni a wifirouter tulajdonságait is: az újabbak többnyire képesek a 2,4 gigahertz mellett 5 gigahertzen is kommunikálni. Ez gyorsabb netet ad, de jó tudni, hogy nem "hord" olyan messzire.

Az NMHH szerint átgondolandó az is: a családtagoknak valójában milyen hírközlési eszközökre van szükségük egyszerre, hogy azok feleslegesen ne haladják meg a wifirouter kapacitását. A munkavégzés és a tanulás idejére érdemes korlátozni a tévé, a táblagépek, az Xbox, a vezeték nélküli hangszórók használatát, és hasznos az időpont-egyeztetés is, hogy ne akadjon össze például a munkahelyi konferenciabeszélgetés az online tanrenddel - írták.

A Gyorsabbnet oldal ajánlása szerint az akadozó internet-szolgáltatást érdemes több napon keresztül, különböző időpontban mérni, amihez az NMHH
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 17:42
Április 15-én újabb átállás lesz az Antenna Hungáriánál
A közleményben kiemelték, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban, április 15-én éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők - írják a közleményben.

Az átállás Battonya, Békéscsaba, Csávoly, Kecskemét, Kiskőrös, Szeged, Szentes körzetekben érinti a MinDig TV Extra előfizetőket.

Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi egy HEVC kódolásra történő átállás - ismertetik.

Részletezik, hogy április 15-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

A MinDig TV Extra előfizetők a technológiaváltás következő lépéséig - tehát a HEVC kódolás bevezetéséig - ugyan változatlanul nézhetik a már
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 09:31
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
szabályokAz Országgyűlés módosításokat fogadott el a különleges jogállású szervekről és az általuk foglalkoztatottak jogállásáról szóló törvény hatálybalépésével összefüggésben.

A képviselők 134 igen, 36 nemszavazattal és 21 tartózkodás mellett hagyta jóvá az igazságügyi miniszter előterjesztését.

A 2019-ben elfogadott, a különleges jogállású szervekről - például a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság hivatala, vagya Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Tudományos Akadémia Titkársága - szóló törvény a foglalkoztatás legfontosabb keretszabályait határozta meg. A mostani jogszabályt azért kellett elfogadni, hogy a különleges jogállású szerveknél dolgozókat május 1-jétől a 2019-ben elfogadott törvény alapján lehessen továbbfoglalkoztatni.

Számszerűsítették a törvényben, hogy a főpolgármester közel 1,3 millió, megyei jogú város, valamint fővárosi kerületi polgármester 997 200 forint havi
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 16:52
Koronavírus - ITM: több mint kétszeresére nőtt a Digitális összefogásban beérkezett felajánlások száma
így ezeket célzottan osztják ki.

Az ITM szerint a felajánlások széles körben hasznosulnak, a három mobilszolgáltató által felajánlott plusz mobiladat csomagokat bárki igénybe veheti. A Digitális összefogás eredményeként elérhetővé vált megoldások közel négyötöde az oktatás résztvevőinek megsegítését célozza. A távoktatást támogató digitális alkalmazások 1,6 millió diáknak és 200 ezer tanárnak, oktatónak segítenek a köznevelésben, a szakképzésben és a felsőoktatásban. Például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiaszertár zárt Facebook csoportján keresztül nyújt szakmai támogatást a távoktatással kapcsolatban segédanyagokkal, tanácsokkal.

Kiemelték azt is, hogy a távmunkára felajánlott digitális megoldások egymillió munkavállaló otthoni munkáját segítik, számos eszköz, alkalmazás könnyíti meg a több mint kétmillió szépkorú és családjaik számára a kapcsolattartást, a leginkább veszélyeztetett korosztály védelmét.

Az akció a Digitális jólét program koordinálásában folytatódik, további
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 12:05
1/85
Képek, videók
Rendelkező forgalmi szolg
mezixy
2008. szeptember 09. kedd, 17:08
lipp lászló atya.png
maroka
2020. június 07. vasárnap, 22:42
Kovács László III,III-as
furaila
2020. január 31. péntek, 14:27
Bóka László őszi emlékkön
liliana01
2019. október 12. szombat, 15:59
lászló atya_in memori0825
maroka
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:40
0 a Gulyás lászló festmén
lovaszmarika
2019. július 07. vasárnap, 19:09
SZKV-1982.-Nemes László.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:26
lászló_ dobogókő0427_10.j
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:36
lászló_ dobogókő0427_8.jp
maroka
2019. április 28. vasárnap, 23:35
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.