Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 16:13 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ellenzék: a demokrácia megcsúfolása, hogy csak fideszes jelöltek kerültek a médiatanácsba
Az ellenzék közös, budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman (Jobbik) a demokrácia megcsúfolásának nevezte, hogy az illetékes eseti bizottság hétfőn ismét csak "fideszes" tagokat jelölt a testületbe. A frakcióvezető-helyettes azt mondta, az ellenzéki képviselőcsoportok azt tartanák szükségesnek, hogy az ötfős médiatanácsba legalább két ellenzéki tagot válasszanak.

Gurmai Zita (MSZP) azt mondta, hogy idén júniusban a kormány egy salátatörvényben olyan jogosultságokat adott a médiatanácsnak, amiket "akár Vlagyimir Putyin is megirigyelhetne". A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott: a testület bírálhatja el a rádiók és televíziók frekvenciaengedélyeit, vagyis a médiatanács akár indoklás nélkül megszüntetheti bármelyik adó működését. A kabinetnek ez sem volt elég, újabb kilenc évre kormánypárti tagokkal töltötték fel a médiatanácsot - sérelmezte.

Gréczy Zsolt (DK) úgy látta, hogy nem történt meglepetés, a Fidesz azt tette, amire az ellenzék számított. A kormánypártok azzal az erőfölénnyel
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 13:31
Meghiúsult számhordozási kérelem miatt bírságolt a hírközlési hatóság
A tájékoztatás szerint a Telekom előfizetője szeptemberben fordult a hírközlési hatósághoz, mert mobiltelefonszámát többszöri igénybejelentése ellenére sem sikerült áthordozni a Telekomtól a Vodafone Zrt.-hez. Az előfizető ezen kívül azt is kifogásolta, hogy a szolgáltató nem fizetett kötbért az elmaradt számhordozás miatt, és panaszait a szolgáltatók elutasították.

Az általános felügyeleti eljárásban az NMHH megállapította, hogy a Telekom a hordozási igényeket két esetben is azért tagadta meg, mert az igénylő előfizető lakcímében a közterület neve a nyilvántartásában nem egyezett meg azzal, amit a Vodafone mint átvevő szolgáltató küldött: az hol Krúdy utca, hol Krúdy Gyula utca néven szerepelt. A Telekom annak ellenére utasította el az előfizetőt, hogy az utcanévtől eltekintve a Vodafone által megküldött összes többi adat - név, telefonszám, irányítószám, település, közterület típusa, házszám - megegyezett a nyilvántartásában szereplőkkel, azaz az előfizetőt egyértelműen be lehetett
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 09:31
Szavazásokkal zárul a parlament ülése
Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a határozathozatalok követnek. Több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett ekkor döntenek például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi zárszámadásáról és jövő évi költségvetéséről, valamint energetikai, oktatási és pénzügyi tárgyú törvénymódosításokról is.

Szavaznak arról a javaslatról is, amely szerint a jövőben csak a trafikokban lehet majd kapni az e-cigaretta, a dohányzást imitáló elektronikus eszköz és az új dohánytermékek kiegészítő termékeit is, továbbá a jelenlegi 30 százalékról 40 százalékra emelhetik a nemzetiségi pedagógusok pótlékának felső határát.

A parlament - a honlapján elérhető ülésterv alapján - december második hetében fejezi be őszi ülésszakát.
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 07:04
Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
I) szenvedő gyermekek gyógyításáról, a túlmunkatörvény hatályon kívül helyezéséről, a munkavállalók szociális biztonságának megerősítéséről, a klímavészhelyzet kihirdetéséről, új Fővárosi Közgyűlés által elfogadott rendelkezések magyarországi érvényesítéséről, a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról és az éghajlatváltozási veszélyhelyzetből fakadó feladatokról szóltak.Bizottsági jelentések vitájaAz elnöklő Jakab István felszólaló hiányában lezárta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2018-as egységes költségvetésének végrehajtásáról szóló javaslat, valamint a hatóság 2020-as egységes költségvetéséről szóló előterjesztés vitáját is.

Egyes törvények honvédelmi kérdésekkel összefüggő módosításárólVécsey László (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: a javaslat pozitív változást hoz a honvédelem területén és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar hadsereg jól felkészült gárdával rendelkezzen.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) ezzel szemben úgy
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:42
Médiatanácsi tagokat jelölt az Országgyűlés eseti bizottsága
A jelölésre azért volt szükség, mert lejárt a Médiatanács négy tagjának kilencéves mandátuma - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság elnöke.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:42
Két új képviselő foglalhat helyet az ellenzéki padsorokban
Az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik, először a képviselők a közelmúltban 99 éves korában elhunyt Horváth Jánosra (Fidesz) emlékeznek, aki 1945 és 1947 között kisgazda nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt. Horváth János 2003-tól 2014-ig a parlament korelnöke volt.

A napirend előtti felszólalások után két új ellenzéki képviselő teheti le esküjét.

Szakács László korábban 2006-2010 és 2014-2018 között is volt már az MSZP-frakció tagja, ezúttal a családi okokból távozó Tóbiás József helyét foglalhatja el a szocialisták között. A DK padsoraiban Sebián-Petrovszki László pártigazgató az októberben a XI. kerület polgármesterévé választott László Imrét váltja.

Az interpellációkra ezúttal egy óra áll rendelkezésre, amit az azonnali kérdések követnek szintén hatvan percben, majd a kérdések hangozhatnak el fél órában.

Kedden szavazásokkal folytatódik az ülés, több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett ekkor döntenek például a Nemzeti Média- és
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 07:04
Tizennyolc javaslatról szavaz a parlament a jövő héten
Az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik, először a képviselők a közelmúltban 99 éves korában elhunyt Horváth Jánosra (Fidesz) emlékeznek, aki 1945 és 1947 között kisgazda nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt. Horváth János 2003-tól 2014-ig a parlament korelnöke volt.

A napirend előtti felszólalásokat követően két új ellenzéki képviselő teheti le esküjét.

Szakács László korábban 2006-2010, valamint 2014-2018 között is volt már az MSZP-frakció tagja, ezúttal a családi okokból távozó Tóbiás József helyét foglalhatja el a szocialisták között. A DK padsoraiban Sebián-Petrovszki László pártigazgató az októberben a XI. kerület polgármesterévé választott László Imrét váltja.

Az interpellációkra ezúttal egy óra áll rendelkezésre, amit az azonnali kérdések követnek szintén hatvan percben, majd a kérdések hangozhatnak el fél órában.

Kedden napirend előtti felszólalásokkal indul az ülésnap, majd szavazások következnek. Több nemzetközi szerződés kihirdetése
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 11:51
Daczó Katalin filmje kapta a XIX. Lakiteleki Filmszemle fődíját
MTI-vel.

Az Országgyűlés elnökének 600 ezer forint összegű és a tiszaalpári Nyugdíjas Baráti Kör, a mórahalmi KAPOCS Népfőiskola, a jakabszállási Nyugdíjas Klub és a kunszállási "Aranyalkony" Nyugdíjas Klub egyenként 25 ezer forintos különdíját a budapesti Lukács Csaba Gyökérkeresők - ezredvégi emberkereskedelem című filmje kapta.

A Miniszterelnökség 500 ezer forintos különdíját Fazakas Szabolcs és Barabás Árpád székelyudvarhelyi alkotók A Tejút című alkotása érdemelte ki.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 500 ezer forintos, és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat különdíját a Szőnyeg alá söpört negyed című alkotásáért az erdélyi Székelyudvarhelyről nevező Szabó Attilának ítélték.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet 250 ezer forintos különdíját, a Kairosz Kiadó százezer forintos különdíját, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet különdíját és a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 25 ezer forintos különdíját Szeretünk itt élni című filmért
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 14:48
Több mint 60 filmet vetítenek az V. Magyar Speciális Független Filmszemlén
A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szemle az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény az országban, amely a fogyatékkal élők életére, gondolataira és érzéseire kívánja ráirányítani a többségi társadalom figyelmét, hogy ezzel segítse az elfogadást.

A filmszemle programjában sérültséggel élő speciális filmes alkotók, valamint professzionális filmesek, televíziós szakemberek és diákok alkotásait láthatja a közönség. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítői számára a Magyar Nemzeti Filmalap, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a VI. kerületi polgármesteri hivatal, valamint a Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány és az ELTE - Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar ajánlott fel értékes díjakat, amelyeket a november 20-ai díjkiosztó gálán adnak át.

A rendezvény két napja alatt a közönség a filmek alkotóival személyesen is találkozhat majd - írták a tájékoztatóban.
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 13:51
A Rossz versek kapta a közönségdíjat a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon
A közlemény szerint a filmfesztiválon a legjobb film díját Ujj-Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című krimije kapta. Tóth Barnabás személyesen vehette át a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért járó díjat, és az Alex Friedman nevét viselő humanitárius díjat is az Akik maradtak című filmjéért.

Az Akik maradtak Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, a film forgatókönyvét - amely F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült - Tóth Barnabás Muhi Klárával közösen jegyzi.

A legjobb színésznő díját megosztva Balsai Móni az X - A rendszerből törölve főszerepéért és Szőke Abigél az Akik maradtak című filmért kapta meg. A legjobb színész díját Lengyel Ferencnek ítélték oda a Curtiz című filmben nyújtott alakításáért, a film rendezője Topolánszky Tamás Yvan volt, Dévényi Zoltán a film fényképezéséért a legjobb operatőr díját nyerte el.

A legjobb dokumentumfilm díjával Csuja László Kilenc hónap háború című filmjét tüntette ki a zsűri. Dobó Kata,
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 10:51
Krónika 6. rész (NMHH-zárszámadás, -költségvetés, ülésnap lezárása)
akkor ezt a 45 milliárd forintot "gyakorlatilag korlátlanul lehet még költeni arra, hogy valahogy, legalább az átmeneti időben ezt az egészet működtetni tudják" - fogalmazott.Szabó: fideszes "barátok" szállítanak műsort a közmédiába

Szabó Szabolcs független képviselő szerint a Fidesszel "jó barátságban lévő cégek" tulajdonosai a beszállítói a közmédia műsorainak, értékesítik a reklámidőt.Az ülésen elnöklő Hiller István (MSZP) a vitát lezárta.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2020. évi egységes költségvetéséről

Költségvetési bizottság

Szűcs Lajos, az NMHH büdzséjét benyújtó költségvetési bizottság alelnöke elmondta: a fő számokról már szavazott a Ház a jövő évi állami költségvetés elfogadásakor.

Az NMHH egységes költségvetése tartalmazza az NMHH, a médiatanács valamint az MTVA büdzséjét is. A költségvetés az NMHH függetlenségének biztosítása érdekében nem része az államinak.

Rámutatott: a jövő évi előterjesztés egy új tétellel is kiegészült, a
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:31
A számvevőszék tavalyi tevékenységét véleményezi a parlament
A parlament aktuális ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden két általános vita szerepel.

A képviselők elsőként az ÁSZ tavalyi beszámolójáról mondhatják el a véleményüket, majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2018-as költségvetésének végrehajtásáról, valamint 2020-as büdzséjéről tárgyalnak.

A Ház jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be ülését.
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 07:04
1/83
Képek, videók
A megcsúfolt ember 01.jpg
chillik
2016. október 24. hétfő, 04:59
A megcsúfolt ember 02.jpg
chillik
2016. október 24. hétfő, 04:59
freskó brenner jánosról10
maroka
2019. október 23. szerda, 10:54
brenner kános erkelye1023
maroka
2019. október 23. szerda, 10:33
brenner jános0226.jpg
maroka
2019. február 26. kedd, 12:29
brenner jános emlék0816.j
maroka
2018. augusztus 16. csütörtök, 11:28
brenner János.jpg
maroka
2018. május 01. kedd, 19:36
szombathely_006_brenne r.j
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:31
Brenner József
romaikatolikusfgy
2009. október 07. szerda, 07:38
it-652-071-brenner-080 516
pyxyfox
2008. november 30. vasárnap, 22:05
it-tw-brenner-070715-0 01.
pyxyfox
2008. november 30. vasárnap, 22:03
Gurmar-vércukrszint csökk
pacsakute
2018. december 08. szombat, 09:53
vlagyimir-putyin.jpg
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:54
-vlagyimir-putyin-es-f ele
agica2004
2013. június 28. péntek, 17:37
20120829-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.