Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 23:08 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mráz Ágoston Sámuel: az őszödi beszéd ismerete nélkül nem lehet érteni a magyar politikai helyzetet
Az igazgató annak kapcsán, hogy kedden lesz az őszödi beszéd 14. évfordulója, hangsúlyozta, szerinte a Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök által elmondott beszéd jelenti a magyar politikatörténet elmúlt harminc évének mélypontját.

"Sok dimenziója van ennek a beszédnek: lehet a retorikai részét nézni, lehet a morális részét nézni" - fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, hozzátéve, Gyurcsány Ferencnek megszűnt a legitimitása, miután a beszéd nyilvánosságra került, hiszen csalt a választáson azzal, hogy hazudott az ígéreteit illetően.

Kiemelte, a magyar társadalom túlnyomó többsége - körülbelül 80 százaléka - nem szereti Gyurcsány Ferencet, és nem szeretné, hogy a közéletben fontos szerepet játsszon. Ugyanakkor ezeknek az embereknek a többsége azt is gondolja, hogy az egykori miniszterelnök tehetséges politikus - fűzte hozzá.

"Tehát összességében azt lehet mondani, hogy az a tehetség bizonyítéka, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig politizál, az pedig az ellenzéki politikusok
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 22:43
Koronavírus - XXI. Század Intézet: felerősödik az átrendeződés az ellenzéki oldalon
Ennek hátterében - fűzték hozzá - a Vona Gábor által elindított "néppártosodási" stratégia áll, amelynek keretében fokozatosan feladta önállóságát a párt.

Az MSZP mindeközben - a közvélemény-kutatások szerint - egyre mélyebbre süllyed, míg a "liberális Demokratikus Koalíció" végleg az ellenzék vezető ereje lett - írták.

"Az MSZP sokáig megpróbált ellenállni az újabb pártok nyomásának, azonban mára elvesztette ezt a képességét. Sem Mesterházy Attila, sem Botka László nem tudta megállítani Gyurcsány Ferencék közeledését, hiába igyekeztek egy önálló identitást adni az MSZP-nek, az a belső és külső ellenállás következtében teljes mértékben kudarcba fulladt" - tették hozzá.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök pedig mindeközben saját feleségét, Dobrev Klárát igyekszik a "frontvonalban" tartani, hiszen ő kevésbé elutasított, mint a korábbi miniszterelnök - írta az intézet. Így - fűzték hozzá - a jövőben Gyurcsány Ferenc lényegesen kevesebbet szerepel majd, a főbb vitatémákat Dobrev Klára viheti.

Ezzel
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 17:32
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
elmagyarázni, ezért nem fontosak a külhoni magyarok az ellenzéki pártoknak".

A magyar kormányra mindig számíthatnak a határainkon túl élők, "soha nem áldozzuk fel őket világpolitikai játszmák oltárán" - hangsúlyozta.

Bírálta az ezzel ellentétesen gondolkodó ellenzéki politikusokat. Emlékeztetett arra, hogy a Momentum folyamatosan támadja a külhoni magyarokat, Szabó Tímea (Párbeszéd) a kormányon kérte számon, hogy védőeszközöket juttat a határon túlra, és "a külhoni magyarok nem számíthatnak a Gyurcsány-párt fiókszervezetére, a Jobbikra sem, mert a Jobbik Gyurcsány Ferencet választotta a külhoni magyarok helyett".

"Akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik sem lesz az" - fogalmazott.Székely Sándor: vessenek ki 98 százalékos adót az osztalékra!

Székely Sándor független képviselő arra kérdezett rá a miniszterelnöknél: mikor fizetnek munka nélkül szerzett jövedelmük jután a tőkések? A 48 millió forintot meghaladó osztalékot szerinte 98 százalékos adóval kellene sújtani.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:42
Koronavírus - Fidesz: a baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymás
Halász János elmondta, a baloldal mindig a megszorításokhoz nyúlt a válságokban, amivel tovább növelte a munkanélküliséget és mélyítette a szegénységet. A mostani járványban is sok baloldali önkormányzatnál tettek embereket az utcára és csökkentették a közszolgálatban dolgozók fizetését - húzta alá.

A Fidesz képviselőcsoportjának szóvivője példaként említette, hogy a Niedermüller Péter vezette DK-s Erzsébetváros miközben csökkentette a kerületi óvónők fizetését, több tízmilliós megbízásokat adott Gyurcsány Ferenc ügyvédjének, Czeglédy Csabának.

"Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását" - mondta.

Kiemelte, Hódmezővásárhelyen miközben Márky-Zay Péter polgármester fizetését változatlanul hagyták, más közalkalmazottakat kirúgtak, illetve csökkentették a fizetéseket.

Miskolcon, ahol szintén az ellenzék vezeti az önkormányzatot, a városnak dolgozó fizikai dolgozók bérét azonnal csökkentették - közölte a szóvivő.

Halász János
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 14:13
Krónika 4. rész (különleges gazdasági övezet, vasúti fuvarozás)
egyeztetések, az egyik szövetség inkább támogató volt, a másik kevésbé.

Ugyanaz a forrás ugyanott fog hasznosulni, ahol eddig, ez vonatkozik Gödre is - közölte egy másik felvetésre. Azt gondolják tényleg, hogy idejön a Samsung, és ez úgy zajlott, hogy Szöulban a térképen ráböktek Gödre, itt épüljön a gyár? - kérdezte. A magyar kormány és intézményrendszere hosszú ideje dolgozott azon, hogy a beruházás megvalósulhasson - hangsúlyozta.

Kitért a négy és félórás vita azon "pillanatára", amikor Gyurcsány Ferenc volt kormányfő bejött, meghallgatta saját magát, majd kiment. Amikor elhagyta az üléstermet, ütemes vastapsot, vállveregetést kapott. Amit Gyurcsány Ferenc az ügyben képvisel, az minősül az ellenzék számára alternatívának - mondta. Szerinte az nem működik, hogy azt mondják konstruktívak, utána meg a blődebbnél blődebb politikai toposzokat mondják el a DK kottájából - összegzett az államtitkár.Az általános vitát az elnöklő Sneider Tamás lezárta.

Vasúti fuvarozási
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:07
Krónika 2. rész (különleges gazdasági övezet)
DK: ölik az országot és az önkormányzatokatGyurcsány Ferenc (DK) közölte, "ha megöljük az önkormányzatokat, akkor minden bizonnyal megöljük a hazát".

Az ellenzéki politikus azt mondta, ha van bolsevik párt Magyarországon, akkor az a Fidesz, amely mindent centralizál, mindent a kormányfőnek juttat és semmit az embereknek. Ez szovjettípusú modell - hangoztatta.

Az előterjesztés hatását úgy írta le, hogy van egy település, amely dolgozik, kitűnő embereket választ, tanácsadókat bérel, eléri, hogy történjen náluk valami és a munkájuk gyümölcse einstand lesz. "Jönnek Ács Feriék! Azok is vörösingesek voltak talán? A hétszázát, megint ide találtunk" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc közölte, nem a kormánypártok támogatják a beruházást, hanem a forgalmi adón keresztül "az én nyugdíjasom". Hiányolta a hatástanulmányokat, az egyeztetéseket. Elmondta, legalább 200 milliárd forintot fognak átcsoportosítani, amennyi a felsőoktatás költségvetése. Úgy fogalmazott: "gyalázatos banda", ölik az
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 12:26
Krónika 4. rész (napirend előtt: koronavírus-törvény, EP, gazdaság, roma holokauszt)
új munkahelyet ígért, ami meg is valósult, ezt a célkitűzést pedig a koronavírus pusztító hatásai sem változtatják meg.

A következő időszak legfontosabb feladatának az élet újraindítását, a gazdaság megerősítését nevezte. Kiemelte: a kormány annyi munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz.

Hangsúlyozta: csak három olyan ország van Nyugat-Európában - Németország, Olaszország és Svédország - amely GDP-arányosan többet fordít a vállalkozások megsegítésére, mint Magyarország.

Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalására utalva feltette a kérdést, az vajon rendben van-e, hogy amikor a baloldal volt kormányon, akkor csak megszorításokban gondolkodtak.

Szijjártó Péter külgazdasági és a külügyminiszter elmondta: Magyarország ma kifejezetten jó alapról kezdheti meg új világgazdasági korszakra való felkészülést. A magyar gazdaság megújítása, a magyar munkahelyek megvédése és újak teremtése csak beruházásokkal lehetséges, segélyekből nem megy - hangsúlyozta.Roma
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:22
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
mondta, hozzátéve: versenyről van szó, hogy merre vigyék Nyugat-Európába az árukat, a magyar kormány pedig úgy döntött, benevez ebbe a versenybe. A beruházás munkahelyeket teremt - jelezte.

A különleges gazdasági övezetekről azt mondta, senkitől nem vesznek el beruházásokat és pénzt sem. Vannak olyan települések, amelyek méretüknél fognak nem biztos, hogy megfelelő tárgyalópartnerként tudnak fellépni egy világméretű céggel szemben - magyarázta.DK: borzalom, amit a kormány tettGyurcsány Ferenc (DK) a kormány koronavírus-járvány elleni védekezését "borzalomnak" értékelte. Azt firtatta, hogyan történhetett meg, hogy Magyarországon 1000 megbetegedettből 128 meghalt. Hozzátette: 36 ezer ágyat szabaddá tettek, de pár százalékukra sem volt szükség.

Bírálta, hogy a GDP kevesebb mint 0,4 százalékát fordítják munkahelyvédelemre. Szerinte a digitális oktatásra nem voltak felkészülve az érintettek és amit a kormány az önkormányzatokkal csinált, az dráma, a "szájkosártövény" pedig
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:12
Krónika 2. rész (napirend előtt: munkanélküliség, érettségi, gazdaságvédelmi akcióterv)
felkészülve elmentek az érettségire. A tanárok, az oktatásirányítás és a szülők kitűnőre vizsgáztak, a diákok felelős döntésükkel még az érettségi eredményeinek ismerete nélkül is bizonyították érettségüket, míg az ellenzék ismét megbukott - fogalmazott. Hozzátette: az ellenzéknek ismétlő vizsgára van lehetősége, csak annyit kell tenniük, hogy pártpolitikai szempontjaik helyett az emberek érdekeit helyezik előtérbe.

Úgy vélte: az ellenzék törekvése végig az volt, hogy az érettségit ne tartsák meg, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke folyamatosan meg akarta fúrni a sikeres érettségi lehetőségét, tanárok és diákok halálával riogatott, a Momentum pedig aláírásgyűjtésnek álcázott adatbázisépítést indított.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki az érettségi lebonyolításában közreműködött. Úgy értékelt: az érettségi kezelése megmutatta, hogy a kormányoldal felelősen politizál, az ellenzéknek viszont "semmi sem drága". Az ellenzéki pártok
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 14:22
Székelyföld autonómiájáért meghirdetett aláírásgyűjtés
képviselője!
Ehhez vedd hozzá, hogy továbbra is baloldalinak hazudhatták magukat a legvadabb kapitalistákká váló politikusok!
Az erdélyi magyarok megtapasztalhatták mindezt, és hazalátogatásuk alkalmával megoszthatták Erdélyben maradt rokonaikkal, barátaikkal!!!
*
Szeretném a figyelmet felhívni a 2006-os őszödi beszéd és az azt követő Kossuth téri és más tüntetések kíméletlen ERŐSZAKKAL TÖRTÉNŐ LEVERÉSE ELLENÉRE IS HATALMON MARADHATÓ ÉS AZÓTA IS HAZAÁRULÓ TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ GYURCSÁNY FERENCRE!!!!!!
*
Azt is tudnunk kell, hogy a NEMZETÁLLAMOKAT MINDEN LÉTEZŐ MÓDON GYÖNGÍTENI ÉS MEGSEMMISÍTENI AKARÓ POLITIKUSOK VANNAK AZ eu-BAN IS TÖBBSÉGBEN!
*
Arról is beszélni kellene végre, arról a TÖRTÉNELMI TÉNYRŐL, hogy az akkori politikai ,,elit" megkötötte egymással a PAKTUMOT, és a háttérben mindenben megegyeztek, és azóta is megegyeznek!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
furaila, 2020. május 05. kedd, 15:42
A Mi Hazánk Szibériába küldené a nők gyilkosait
Ugyanakkor a szervezet szerint a családon belüli erőszak legelterjedtebb módja az abortusz, erről pedig sem a Fidesz, sem a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült balliberális tömb nem beszél - közölte Dúró Dóra.

Ezért a Mi Hazánk továbbra is követeli a "szívhangtörvény" elfogadását, vagyis, hogy művi terhesség-megszakítás előtt a nőknek meg kellene hallgatnia a magzat szívhangját - tette hozzá a politikus.

A Mi Hazánk azért tartózkodott az isztambuli egyezményről szóló szavazáskor, mert a párt szerint nem önfényező politikai nyilatkozatokat kellene elfogadni, hanem a büntető törvénykönyv szigorítása szükséges.

Továbbá az isztambuli egyezmény helyett egy olyan egyezmény megkötését kellene kezdeményeznie a kormánynak, ami lehetővé teszi az erőszakos bűnözők szibériai bérrabtartását - fűzte hozzá.

Felháborító ugyanis az, hogy a magyar állam ma többet költ egy fogvatartottra, mint egy fekvőbetegre - mondta a politikus.

Arról is szólt: a Mi Hazánk tiltakozik az ellen, hogy a
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 13:52
Krónika 2. (napirend előtt: munkanélküliség, tájékoztatás, házelnök)
ügyekről szólva beszámolt az elmúlt két hét Magyarországra érkező beruházásiról, amelyek között van dán áruházlánc, amerikai szolgáltató, illetve európai vegyipari vállalat is.Kijelentette: a kormányzati tájékoztató tevékenységet továbbra is fenntartják, hiszen nélküle például a vállalkozások nem ismernék meg azokat a támogatásokat, kedvezményes hiteleket, amelyeket a kormány kínál számukra.DK: az ellenzéki képviselők ne álljanak fel, ha a házelnök az ülésterembe lép!Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője - Kövér László nevének említése nélkül - a házelnök nemrégiben tett nyilatkozatára reagált. Szerinte a házelnök arról beszélt, hogy a magyar ellenzék, a kormánypártokkal egyet nem értő sokaság, nem a magyar nemzet része, illetve arról is, hogy szánalommal tekint azokra, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik, vagyis a nőkre.

Gyurcsány Ferenc "náci" illetve "sztálini" beszédmódnak és gondolkodásmódnak nevezte azt az állítást, hogy az ellenzéki képviselők nem a
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 16:42
1/482
Képek, videók
szent ágoston0101_2.jpg
maroka
2019. január 01. kedd, 17:02
szent ágoston0101.jpg
maroka
2019. január 01. kedd, 17:02
Szent ágoston t.
isti53
2017. december 27. szerda, 06:58
ágoston névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 06. szerda, 18:54
Szt-Ágoston.jpg
cserhat3
2017. augusztus 28. hétfő, 15:50
Ágoston.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:57
ágoston nap.jpg
zsokica45
2016. november 02. szerda, 18:50
SZT-ÁGOSTON.jpg
cserhat3
2016. július 18. hétfő, 14:15
Ágostonné Gabikától
pommerevi54
2016. február 05. péntek, 20:14
Forel Ágostonnak.jpg
chillik
2016. január 27. szerda, 07:14
Ágostonné Gabika
pommerevi54
2015. december 17. csütörtök, 17:46
Jobbik öszödi beszéde.png
menusgabor
2018. március 25. vasárnap, 18:59
Politikai cikkek 01.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai cikkek 02.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai Főiskola 1986-b
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.