Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:58 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarországot is újra felajánlják a Fatimai Szűzanyának
Veres András: Magyarországot is újra felajánlják a Fatimai Szűzanyának ma este
................
Portugáliát és más országok között Magyarországot is újból Jézus Szentséges Szívének és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének oltalmába ajánlja Manuel Clemente bíboros, lisszaboni érsek és António Marto bíboros, fatimai megyéspüspök március 25-én 18.30 órától a luzitán állam legismertebb kegyhelyén. Veres András püspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökét kérdeztük ennek kapcsán.
A Portugál Püspöki Konferencia a múlt héten döntött úgy, hogy a koronavírus-világjárványra válaszul megújítják országuk korábbi felajánlását Jézus Szentséges Szívének és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, ezen a mai Mária-ünnepen, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján. Más országoknak is lehetővé teszik, hogy ehhez hasonló felajánlásuk megújítását az övékéhez hozzákapcsolják. Jól tudjuk, hogy Magyarország, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 08:04
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
egyezményt hagyták jóvá.Nemzeti emlékhellyé nyilvánították a győri Káptalandombot

Az Országgyűlés nemzeti emlékhellyé nyilvánított a győri Káptalandombot.

A képviselők 158 igen szavazattal, 23 tartózkodás mellett döntöttek erről a kormány kezdeményezésére.

Az elfogadott előterjesztés indoklásában kifejtették, Káptalandomb Győr kiemelkedő jelentőségű része, ahol a város műemlékeinek többsége található: a Győri Bazilika, a Püspökvár, a Szent László Látogatóközpont, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár, a Hittudományi Főiskola és a Hotel Konferencia.

Az államilag finanszírozott színházaknál a kultúráért felelős miniszter gyakorolja a munkáltatói jogokat

Az Országgyűlés 132 igen, 31 nem és 20 tartózkodás mellett elfogadta az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008-as törvény módosítását. Ennek értelmében ha a közös működtetésre irányuló megállapodás keretében az önkormányzati fenntartású színház éves működésének
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 14:33
Vedd anyai oltalmadba életünket!
A Könnyező Szűzanya búcsúját ünnepelték Győrben 2020. március 15., vasárnap.
A koronavírus miatti vészhelyzet bejelentésének idején nem gyűlt össze tömeg a Könnyező Mária búcsújára Győrben. Március 15-én, a hívek búcsúnapján nem telt meg a székesegyház. Akik ott voltak, Veres András vezetésével sokak nevében és sokakért imádkoztak.
Csendes a Káptalandomb. A hívek megfogadták Veres András megyéspüspök kérését, mellyel a kormány által meghirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódott. A Győri Egyházmegye Könnyező Szűzanya-búcsúját nem a hagyományos ünnepélyes keretek között tartották meg.
A templom azonban virágdíszben van. A főoltáron, az oltárasztal előtt és a mellékoltárokon óriási, piros-fehér-zöld színű virágokból alkotott csokrok. A padok foghíjasan telnek csak meg a Győri Egyházmegye szeretett ünnepén, holott ez az az ünnep, amikor minden alkalommal zsúfolásig tele van a székesegyház. Most visszafogott az ünneplés. ,,Búcsúra jöttünk szép Szűz Máriához" - hangzik fel az ének,
maroka, 2020. március 16. hétfő, 16:58
Lehetséges a templom „beimádkozása
Rekollekció Fábry Kornéllal Győrben 2020. február 12
..................
Február 10-én, hétfőn papi rekollekció keretében Veres András győri megyéspüspök szentmisét mutatott be a Győri Egyházmegye papságával a Brenner János Hittudományi Főiskola kápolnájában. A szentbeszédet Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára mondta, ő tartotta a rekollekciós elmélkedéseket is.
A szentmise elején a főpásztor köszöntötte a paptestvéreket a felújított szemináriumban.
- Fábry Kornél prédikációjában személyes tanúságtételét osztotta meg a hallgatósággal. Elsőként gyermekkoráról és családi hátteréről beszélt. Ötgyermekes katolikus családban nőtt fel, ahová negyedik gyermekként született. Szülei nem csupán vallásosak, de hívők is voltak. Azonban a példaértékű, vallásos neveltetésben részesülő gyermek életében is eljön az a pillanat, amikor meg kell térnie. Fábry Kornél húszévesen bérmálkozott, és huszonkét
maroka, 2020. február 13. csütörtök, 10:58
A betegek szentsége nem utolsó kenet - Győr
Az élni akarás szentsége.
A Lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én tartja az Egyház a betegek világnapját. Ebből az alkalomból a naphoz köthetően a templomokban együtt imádkozunk a betegekkel és a papok kiszolgáltatják a betegek szentségét. Bognár Istvánnak, a győri szeminárium spirituálisának írását adjuk közre.
A betegség és a szenvedés embersorsunk kikerülhetetlen velejárói, életünk legsúlyosabb megpróbáltatásai. Még akkor is, ha jó egészségnek örvendünk, megvan a lehetőségünk arra, hogy megbetegedjünk, mert mindnyájan magunkban hordjuk valamilyen közeli vagy távoli betegség csíráját vagy veszélyét. A szenvedések elől senki sem futhat el, a betegség soha nem kér bebocsátást: leggyakrabban váratlanul és felkészületlenül ér bennünket.
Az evangéliumok tanúsága szerint az Úr Jézus - amerre csak járt -, mindenhol jót tett, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Különös szeretettel fordult feléjük, idejének nagy részét a betegekre szánta. Az Egyház Jézustól kapott és
maroka, 2020. február 11. kedd, 12:24
II. János Pál pápa vízkereszti homíliája Erdő Péter .....
II. János Pál pápa vízkereszti homíliája Erdő Péter és Veres András püspökké szentelésekor
Magyar kurír 2020. január 7.,
Húsz évvel ezelőtt, 2000. január 6-án különleges vízkereszti misét mutatott be II. János Pál pápa a Szent Péter-bazilikában: az Úr megjelenésének ünnepén ugyanis régi szokás szerint püspököket szentelt, köztük két magyar püspököt, Veres Andrást és Erdő Pétert.
.........................
A Szentatya akkori homíliájának fordítását adjuk most közre, melyet első alkalommal olvashatunk magyarul.

1. ,,Kelj fel, és tündökölj, Jeruzsálem, mert elérkezett világosságod, és az Úr dicsősége felragyogott feletted!" (Iz 60,1).
Izajás próféta a jövő felé fordítja tekintetét. Nem annyira a profán jövőt nézi. A Lélek által megvilágosítva az idők teljessége felé, Isten tervének a messiási időben való beteljesedése felé veti pillantását.
A próféta jövendölése a szent városra
maroka, 2020. február 07. péntek, 15:53
II. János Pál pápa vízkereszti homíliája
Erdő Péter és Veres András püspökké szentelésekor.
......................

........................
Húsz évvel ezelőtt, 2000. január 6-án különleges vízkereszti misét mutatott be II. János Pál pápa a Szent Péter-bazilikában: az Úr megjelenésének ünnepén ugyanis régi szokás szerint püspököket szentelt, köztük két magyar püspököt, Veres Andrást és Erdő Pétert.
A Szentatya akkori homíliájának fordítását ezért adjuk most közre, magyarul első alkalommal olvashatjuk.

1. ,,Kelj fel, és tündökölj, Jeruzsálem, mert elérkezett világosságod, és az Úr dicsősége felragyogott feletted!" (Iz 60,1). Izajás próféta a jövő felé fordítja tekintetét. Nem annyira a profán jövőt nézi. A Lélek által megvilágosítva az idők teljessége felé, Isten tervének a messiási időben való beteljesedése felé veti pillantását. A próféta jövendölése a
maroka, 2020. január 06. hétfő, 09:48
Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmesterét
Igazán büszkék lehetünk Budapestre, ugyanis Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmesterét lenyűgözte fővárosunk. :) Erről is beszélt exkluzív interjújában Piero Marini érsek. És még sok másról is szó esett, ezért kísérte el Fábry Kornél atya az M1 stúdiójába!
Ha lemaradtál róla, ide kattintva visszanézheted:

*
- 2019. május 10., péntek | 16:38A szanyi Szent Anna-kápolnánál felállított missziós kereszt előtt szentmisét mutat be május 18-án, szombaton 9.30-kor Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke, Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmestere.
Egykori szertartásmestere helyezi el Szent II. János Pál pápa vérereklyéjét Szanyban.
..................
A szentmise keretében a főcelebráns elhelyezi a szent egyházfő vérereklyéjét a Szent Anna-kápolnában. Piero
maroka, 2020. január 05. vasárnap, 21:48
2020-ban készüljünk nagy kilenceddel a NEK-re
2020-ban készüljünk nagy kilenceddel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra!
2020 januárjától kilenc elsőpéntek van a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra hívja minden katolikus testvérünket, hogy végezzük együtt a nagy kilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz.
..........
2020 januárjától kilenc elsőpéntek van a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra hívja minden katolikus testvérünket, hogy végezzük együtt a nagy kilencedet, ezzel is felemelve szívünket és nemzetünket az Úrhoz.
Alacoque Szent Margitnak a 17. században Jézus tizenkét ígéretet tett. A nagy kilenceddel kapcsolatos ígéret így szól: ,,Szívem határtalan irgalmasságában megígérem neked, hogy Szívem mindenható szeretete megadja a végső bűnbánat kegyelmét mindazoknak, akik kilenc egymás utáni
maroka, 2020. január 04. szombat, 11:20
Püspöki szentmise 2020 első napján - Győr
ünnepén, a béke világnapján Veres András megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.
A főpásztorral koncelebrált Németh László általános püspöki helynök, Böcskei Győző, a Székesegyház plébánosa, valamint a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói, Reisner Ferenc rektor és Kálmán Imre prefektus.
Alapvető emberi tulajdonság a jövő eseményeire irányuló kíváncsiság és a boldogság iránti vágy - kezdte szentbeszédét a Győri Egyházmegye püspöke. Ez a kíváncsiság - milyen lesz a jövő - bennünk hívő emberekben is ott él, mert mi sem vonhatjuk ki magunkat e világ történéseiből. Ezért nekünk is ugyanúgy fel kell vennünk a küzdelmet korunk nehézségeivel szemben, mint bárki másnak. Fontos látnunk, hogy milyen cél felé haladunk. Pál apostoltól nagyon egyértelmű útmutatást kapunk: ,,Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves
maroka, 2020. január 03. péntek, 11:45
Magányos végtisztesség
.............
Vannak, akik magányosan halnak meg. Gervasoni Eszter, a Győri Egyházmegye sajtóreferense riportjából megismerhetünk egy papot, aki nekik akar méltó végtisztességet adni. S megismerhetjük magunkat is, hogy mi hogyan emlékezünk halottainkra...
Mintha az idő is siratná azokat, akikről beszélgetni fogunk. A hideg annyira nem vette el az erőmet, hogy ne tudjak rácsodálkozni a kilencven éve felszentelt győr-gyárvárosi templom és a Mátyás király téri lakóépületek boldog békeidőket idéző harmóniájára. Pedig az ágyúgyár közelében építették fel ezeket. A gyárvárosi harmóniát az 1944. április 13-i bombatámadás sem tudta elpusztítani.
A Szondi utcai plébánián Győri Imre atya, az egyházközség hetvenhat éves plébániai kormányzója nyit ajtót. Otthonos meleg és egyszerűség fogad az előtérben, ahova leülünk. Imre atya íróasztala mellett egy karnyújtásnyira a halotti anyakönyv. Ahogy figyelem a mozdulatait,
maroka, 2019. november 03. vasárnap, 13:31
Halloween keresztény szemmel
avagy miért az életet ünnepeljük halottak napján
Mit ünnepel egy katolikus hívő halottak napján? Miként vélekedik az Egyház a halloweenről? A Győri Egyházmegye Credo című lapja október 31-én közzétett videó-összeállításával e kérdésekre ad választ.
Bővebben
maroka, 2019. október 31. csütörtök, 22:53
1/15
Képek, videók
égi szűzanyánk.jpg
maroka
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:21
Sz-SZŰZANYÁNK--------- ---
katolikusokoldala
2018. január 05. péntek, 17:06
SZŰZANYÁNK.jpg
katolikusokoldala
2016. október 21. péntek, 18:30
Úk-ÚJ-SZŰZANYÁNK.png
keresztenyhivek
2015. november 15. vasárnap, 12:29
Szerető Szűzanyánk.jpg
kkm
2015. június 10. szerda, 23:28
szűzanyánk!
kegyelem
2008. április 18. péntek, 15:25
keresd magyarországot.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 17:22
kisebb Magyarországot.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:14
Szent Korona felajánlása
sanci81
2016. június 13. hétfő, 17:12
Felajánló ima
sacimama
2015. február 07. szombat, 02:44
Szent Ignác felajánló ima
sacimama
2014. április 07. hétfő, 08:47
A római felajánlása.jpg
mohini
2011. november 27. vasárnap, 08:06
Felajánlás.-1.jpg
majus16
2011. október 26. szerda, 20:40
A felajánlás
banustotius
2011. május 16. hétfő, 15:00
Vodafonos felajánlás átad
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.