Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 17:04 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Márciusban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált
A teátrum közleménye szerint az idei programsorozat mottója: a művészet fiatalon tart. Március 23-tól a legifjabb színházrendező generáció tagjainak előadásai mutatkoznak be Szegeden. Ezek az "ifjú titánok" már túl vannak a kezdeti szárnypróbálgatásokon, feltörekvő, kiemelten tehetséges alkotók, akik már több rendezésükkel felhívták magukra a színházi szakma és a nézők figyelmét. Újítani vágyók, kísérletezők, új nézőpontból közelítenek a színpadi munkához, ez a színészeket és a nézőket is nyitottságra készteti.

A nyitóelőadás a Rózsavölgyi Szalon produkciója, a Salamon király szorong című színmű. Émile Ajar regényének színpadi változatát Dicső Dániel rendezte.

József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából készítette el a költő életútját, szerelmeit és versrészleteit bemutató estjét Vecsei H. Miklós. A darab március 24-én szerepel a fesztivál programján.

A nagyváradi Szigligeti Színház William Shakespeare Szentivánéji álomjával vendégszerepel Szegeden. Az előadást a budapesti Színház-
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:07
Európa legnagyobb közösségi passiójátéka
Európa legnagyobb közösségi passiójátéka 2020 önkéntes résztvevővel.
............
- Az európai keresztény közösségi kultúra egyik alapköve volt a minden településen húsvétkor előadott passiójáték, a mai európai színjátszás is ebből nőtte ki magát. 1945-ig szinte minden magyar templomi közösségnek önálló színjátszó társulata volt, amely előadta a Passiót. A közösségek újjáépítésének ma is alapkövei lehetnek a közösségeket megmozgató színjátékok, történelmi felvonulások, passiójátékok.

- A passiójáték a ferences szerzetesek passiójátszási hagyományára épül, amely megteremtette például a legendás Csíksomlyói Passiót is. Ezek a passiójátékok mindig a kor emberének tekintetén keresztül láttatják a 2000 évvel ezelőtti történetet.

- A Passió 2020 hőse Jézus mellett egy mai huszonéves, pályakezdő fiatalember, aki saját
maroka, 2020. február 12. szerda, 12:04
Háromnaposra bővül a nagykanizsai fánkfesztivál
A február 20-án kezdődő tizenkettedik fánkfesztivál főszervezője a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház.

Az első napról Száraz Csilla, a nagykanizsai Thúry György Múzeum igazgatója elmondta: farsangi élményekről szóló - a múzeum gyűjteményét is gyarapító - fotópályázatot hirdettek, amelyre február 12-ig lehet még jelentkezni, a legjobb alkotásokból pedig kiállítást rendeznek. Az ördög ünnepe címmel tudományos konferenciát is tartanak, amelyen négy dunántúli megye néprajzkutatói számolnak be arról, hogy miként változtak a farsangi hagyományok a 19. század óta.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta, hogy február 21-én, pénteken délután új helyszínként a fürdő "száraz és vizes" farsangi gyerekprogramokra vár mintegy 200 fiatalt, a családoknak pedig kedvezményes belépőt kínál. Mivel a fürdő az idei esztendőt a gyerekek évének szenteli, ez egyben a nyitóprogramja is az egész éves rendezvénysorozatnak.

Kámánné Szép Terézia fesztiváligazgató a fő attrakciónak
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:11
MSZP: a kormánynak be kellene avatkoznia a forint védelme érdekében
számolnak el. Példaként említette, hogy ha egy multi egy alkalmazottjának 300 ezer forintot fizet, akkor ez 300 forintos euró mellett 1000 eurójában került, most azonban csak 880-890 eurójába.

Az ellenzéki politikus elmondta, a magyar kormány is sok mindent euróban fizet ki, például a letelepedési, azaz a "Rogán-kötvényeket". Ezek a kötvények most járnak le, visszajár a pénz, és megint a magyar adófizetők járnak majd rosszul - hangoztatta.

Szakács László közölte, írásbeli kérdéssel fordul Matolcsy Györgyhöz, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökéhez és Varga Mihály pénzügyminiszterhez. Hozzátette: a legfőbb kérdés az, hogy a két vezető beszél-e egymással. Varga Mihálytól azt is megkérdezi, elegendő-e a költségvetési tartalék az árfolyamromlásra, illetve mennyivel kerülnek többe most a letelepédési kötvények - sorolta kérdéseit. Szakács László a jegybank elnökétől azt kérdezi, mennyit keresett az MNB azzal, hogy "olcsósították" a forintot.

Komjáthi Imre MSZP-alelnök felidézte, hogy a múlt héten
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 15:01
Gyöngyöspatai iskolaügy - Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés
sebet ejt az emberek igazságérzetén, hogy a pénz kifizetése csak súlyosbítaná a meglévő problémákat.

Az önkormányzat és a tankerület próbál most egyeztetni az érintett családokkal arról, hogy a kártérítést ne készpénzben kérjék, hanem oktatásban, képzésben, egyéb szolgáltatásban, ami a beilleszkedést segíti, mert hosszú távon ez biztosít számukra előnyt - jelezte az országgyűlési képviselő.

Horváth László azt mondta, hogy az érintett cigány családok nem maguktól fordultak bírósághoz, egy Soros György által támogatott alapítvány vette rá őket a pereskedésre.

"Sajnos a bíróság zöld utat adott a pénzszerző akciónak" - fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy Gyöngyöspatán a cigányok aránya nem éri el a húsz százalékot, az elmúlt években a többség mégis arra kényszerült, hogy elhagyja a helyi iskolát.

A miniszterelnöki megbízott úgy vélekedett, hogy a gyöngyöspatai iskola az erőltetett és álszent integráció kudarca.

Az ilyen integrációban a gyengébb nem lesz jobb képességű, a jó képességű
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 13:11
Hétfőn indul a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületének első akciója
A magyar dokumentumfilmeseket összefogó szakmai és érdekvédelmi szervezet célja népszerűsíteni a minőségi kreatív dokumentumfilmeket, megismertetni azokat a hazai és a nemzetközi közönséggel, valamint párbeszédet kezdeményezni az alkotók és a döntéshozók között.

Józsa László producer, a MADOKE elnöke elmondta, hogy a szervezet jelenleg már mintegy száz tagot számlál. Olyan neves alkotók is csatlakoztak hozzá, mint Almási Tamás, Soós Ágnes, Pálos György, Ferenczi Gábor vagy Buglya Sándor. Kiemelte, hogy a tagok közé nemcsak producerek, rendezők, operatőrök kerülhetnek, hanem forgalmazók és fesztiválszervezők is.

Zurbó Dorottya rendező, a szervezet elnökségi tagja hangsúlyozta: a szakmai egyesület lehetőséget ad arra, hogy a dokumentumfilmesek különböző generációi a fesztiválokon túl is találkozhassanak egymással és megismerhessék egymás munkáit. De céljuk a műfaj népszerűsítése is, ezért indítja útjára a szervezet hétfőn első akcióját, amelynek keretében február 9-ig öt többszörösen
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:42
Gianni Infantino is részt vesz a budapesti AIPS-kongresszuson
Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, az AIPS európai szekciójának alelnöke az MTI-nek kedden elmondta, az olasz-svájci sportvezetővel a gála helyszínén, a Grand Hotel Budapestben tartanak pódiumbeszélgetést jövő hétfőn. Az eseményen részt vesz a nagy nemzetközi szövetségek képviselői közül Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első embere, illetve Marius L. Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség vezetője is.

Az AIPS 83. alkalommal rendezi meg kongresszusát, Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedszer lesz házigazdája az eseménynek, amelyre 110 országból 310 vendég érkezik Budapestre.

A hétfő esti gálán második alkalommal adják át az AIPS médiadíjait, 11 kategóriában hirdetnek győzteseket, akiknek személyéről egy tíztagú szakmai zsűri Budapesten hozza meg a végső döntést. Emellett az MSÚSZ díjazni fogja a legjobban szerepelt magyar pályázatokat is, valamint itt veszi át díját az AIPS által az év európai női sportolójának választott háromszoros
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 11:21
Jakab Péter választották a Jobbik elnökévé
A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Jakab Péter elmondta: az új pártvezetéssel a Jobbik új lendületet vesz. Hozzátette, "érdemelvű pártként" kívánnak működni, amely lehetőséget kínál az előrelépésre minden szorgalmas, tehetséges embernek.

A pártelnökről egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek, akárcsak Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről.

Mellettük bekerült az elnökségbe Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel.Jakab Péter elmondta: 2022-ig úgy akarnak eljutni, hogy addigra lényegében minden magyar embert meg tudjanak szólítani, ideológiától függetlenül.

Miközben fontos az ideológia és magunkat továbbra is jobboldali nemzeti keresztény és konzervatív pártként definiáljuk, rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy emberközpontú pártként politizáljon a Jobbik, és az emberek mindennapi életére fókuszáljon - fogalmazott az elnök.

A mi feladatunk az, hogy minden
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 21:42
Magyar kultúra napja......
utasokat a Szegedi Közlekedési Kft. négy villamoson is este fél 6-tól, a magyar kultúra napja alkalmából. Így például zenére lehetett hazavillamosozni a munkából.

Nem ez az első eset, hogy élőzene vagy énekszó hallatszott a szegedi villamosokról. Tavaly októberben, a zene világnapján a Marching Jazz Band zenélt, a december 20-án a Vocakom kórus adott a karácsonyi hangulatnak Szegeden.

A 2-es villamoson, az Aradi vértanúk terétől az Indóház térig a Nyenyere Egylet zenélt: Tóthné Zombori Györgyi és Tóth Antal a klasszikus népi hangszerrel, tekerővel csalt mosolyt az utasok arcára,

a 3-as villamoson a Dugonics tértől a Vadaspark irányába a Csörgő Banda - Haskó János (koboz), Barta Márton (furulya), Barta Csilla (gordon) és Gera Márta (ének) - zenélt és énekelt.

A 3-ason Tarján felé Bauer Iván (furulya), Páli Tibor (doromb), Tolna Péter (dob), Benyó-Korcsmáros Réka (koboz, ének) és Mészáros Csaba (koboz) játszottak vidám dalokat (a lenti videónkban ők
agica2004, 2020. január 24. péntek, 18:15
Sulyok Tamás: nincs rendszerszinten probléma a magyar igazságszolgáltatásban
különböző munkabizottságok döntéseket hoztak arról, hogy egy polgári eljárásjogi vita esetében hogyan kellene eljárni. A tisztítószándék ebben a hatásában helyes - mondta.

Hozzátette, hogy nehéz helyzetbe hoz azonban olyan testületeket, amelyek értékes munkát végeztek. Példaként hozta fel az új polgári törvénykönyv tanácsadó testületét, amely számos olyan értelmező állásfoglalást és véleményt fogadott el, amely az új polgári törvénykönyv alkalmazásában orientálni tudta az alkalmazókat.

Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke azt mondta: az Országos Bírói Tanáccsal már egyeztetett arról a kérdéskörről, hogy milyen konkrét intézkedéseket igényelhet a tágabb értelemben vett bírósági egységeken belüli ellentét, amely a kommunikációs zavaron túl a bíróságok működésére is kihat.

Kitért arra is, hogy fontos a bíróságok társadalmi szerepvállalását is áttekinteni és újragondolni. A bíróságokat alapvetően senki sem fogja szeretni, azonban a jogkereső közönség értékelni fogja a
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 16:21
ITM: egyre több egyetem csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért! programhoz
György László hozzátette: legutóbb, hatodik felsőoktatási intézményként az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) csatlakozott a programhoz.

A programban négy megye 35 településen kétszáz egyetemista mentor nyolcszáz diákkal foglalkozik, látogat meg átlagosan hetente egyszer - mondta az államtitkár.

A programmal szeretnék segíteni azokat a gyerekeket, akik sikeresen vették az általános iskolai feladatokat, de az átlépés a középiskolába kihívást jelenthet számukra - hangsúlyozta. Megjegyezte: a programban résztvevő gyermekek az egyetemisták tapasztalati által ráláthatnak a továbbtanulási, munka- és kikapcsolódási lehetőségekre, a nagyváros ingergazdagabb környezetére. Így a programban résztvevő gyerekek kibővült "álomkészlettel" tudnak nekivágni a felnőttkornak és ennek megfelelően tudják befutni a tehetségüknek megfelelő pályát - fogalmazott az államtitkár.
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 12:02
Februárban újra nemzetközi fesztivált rendez az SZFE
önkormányzatiság azt jelenti, hogy több olyan programot terveznek, amelyeket a hallgatók kezdeményeznek. A diákoknak az egész program kialakításában és a lebonyolításban egyre nagyobb szerepük van - tette hozzá Upor László, megjegyezve, hogy a hallgatók szervezésében nemzetközi workshopokat is tartanak.

A fesztiválra meghívást kaptak a bécsi, a prágai, a marseille-i, a vilniusi, a müncheni, a versciói és a kaposvári egyetem produkciói. A házigazda SZFE két előadása látható: az Octopus, avagy Szent György és a sárkány, valamint az Amphitryon című darab.

Bagossy László, az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője elmondta: a fesztiválon vegyesen láthatók klasszikus és kísérleti, kortárs produkciók. A Kaposvári Egyetem egy mozgásszínházi és egy beavatószínházi előadással érkezik. A Tavaszi áldozat az Uray-Kéri osztály vizsgaelőadása, a Lear beavató színházi előadás, amely hallgatói kezdeményezésre jött létre.

A verscióiak a fesztiválra Pitch! című fizikai színházi produkciójukat hozzák el,
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 17:22
1/664
Képek, videók
Gózon Gy.Kamaraszínház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:20
Rózsavölgyi Vilmos.jpg
agica2004
2014. augusztus 30. szombat, 15:40
Repülőtér-Rózsavölgyi V..
agica2004
2014. június 02. hétfő, 17:19
salamon_kiraly_bolcs_b ibl
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 14:43
salamon király gyűrűje120
hollygergo
2008. november 25. kedd, 21:04
bunuel és salamon király
picurcica
2007. augusztus 18. szombat, 17:16
Salamon Király Kincse.hu.
finike
2007. június 19. kedd, 16:24
Salamon Király Kincse.hu.
rambobby
2007. május 22. kedd, 03:38
Bunuel És Salamon Király
rambobby
2007. február 26. hétfő, 21:09
Emile Zola - Igazságosnak
sanci81
2018. január 29. hétfő, 16:54
Emile Zola - A legyőzhete
sanci81
2018. január 29. hétfő, 16:53
emile zola.png
chillik
2017. november 20. hétfő, 14:09
Émile Zola:Életöröm
idvigjanos
2013. szeptember 18. szerda, 06:52
emile Zola.jpg
sarkadykati
2013. május 03. péntek, 09:44
Emile Zola idézet.gif
pacsakute
2012. október 13. szombat, 19:53
Címkék
József Attila, műfaj népszerűsítése, családoknak pedig, Magyar Sportújságírók Szövetségének, húsz százalékot, Szabó Gábor, programban résztvevő, egyetemisták tapasztalati, forint védelme, Dudás Róbert, nézők figyelmét, hallgatók kezdeményeznek, gála helyszínén, legjobban szerepelt, fesztivál programján, Thúry György Múzeum,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.