Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:26 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uniós bíróság: jogszerű egy kártérítéssel kapcsolatos magyar szabályozás
Az ügy előzménye, hogy a Bayer Pharma német gyógyszeripari cég szabadalmaztatott egy fogamzásgátló hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerkészítményt. A Richter Gedeon és az Exeltis Magyarország nevű magyar vállalkozások a szabadalmi védelem ellenére fogamzásgátló gyógyszertermékeket kezdtek forgalmazni Magyarországon.

A magyar cégek azt kérték a szabadalmi hivataltól, állapítsa meg, hogy a termékeik nem ütköznek a Bayer szabadalmába, továbbá kérték a szabadalom megsemmisítését is. A Bayer a magyar bíróságokhoz benyújtott kérelmére a magyar vállalkozásokat eltiltották az érintett gyógyszerek forgalmazásától. A magyar bíróságok később azonban hatályon kívül helyezték az ideiglenes intézkedéseket, ezzel párhuzamosan a magyar cégek kérelmére a szabadalmi hivatal megsemmisítette a Bayer javára bejegyzett szabadalmat.

A magyar cégek ezt követően a számukra okozott kár megtéríttetését kérték a magyar bíróságoktól.

A magyar hatóságok annak megállapítását kérték az Európai Unió Bíróságától, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 18:32
Folsavval - Parkinson kór ellen
alapján Dr. Mattson feltételezése szerint megfelelő mennyiségű folsav bevitele - akár étkezéssel, akár gyógyszeres pótlással - jótékony hatással lehet a korosodó emberi agyra, és segíthet megvédeni azt az Alzheimer-kórtól és más idegrendszeri rendellenességektől.

A zöldségek, a citromfélék, a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, a szárazbab mind igen jó forrásai ennek a fontos vitaminnak (lsd.: napi ajánlott bevitel). 1996-tól kezdve a Food and Drug Administration (Élelmezési- és Gyógyszeripari Hatóság) megköveteli a kenyér, a gabonapelyhek, a liszt, a kukorica, a tésztafélék, a rizs és a gabonából készült élelmiszerek folsavval történő gazdagítását.

Mivel a Parkinson-kór első tünetei néha csak igen hosszú idő után jelentkeznek, a kutatók szerint évekbe telhet mire az élelmiszereknek ezzel a vitaminnal történő gazdagítása észrevehetően csökkenti az ilyen megbetegedések számát.

A Parkinson-kór először az agy olyan területein jelenik meg, amik a memóriáért és a kognitív
pacsakute, 2019. március 14. csütörtök, 11:22
Új főigazgató az OGYÉI élén
Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Miniszterének döntése alapján az új főigazgató október 8-tól irányítja az egyik legnagyobb - számos tevékenység esetében hatósági feladatokat ellátó - egészségügyi háttérintézményt - áll a közleményben.

Az új főigazgató jelentős gyógyszeripari tapasztalattal rendelkezik - írták.
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 11:52
Betegen és becsapva - lányok HPV oltás után
nem mernének megtenni: megvizsgálták a HPV oltás ellentmondásait, amiről sokan azt állítják, hogy oly sok fiatal nő életét tette tönkre, és közzétették kutatásuk eredményét.

2013 decemberében Katie Couric készített egy műsort a HPV elleni Gardasil oltásról, ahol meg merte interjúvolni annak a lánynak az édesanyját, aki nem sokkal az oltás beadása után meghalt. Couric műsorát nem lehet éppen oltáspártinak nevezni.
Az érme mindkét oldalát megmutatta, és nagy hangsúlyt helyezett a gyógyszeripari oldalra, akik azt állították, hogy az oltás biztonságos. A vezető médiától mégis éles támadások érték, és bocsánatkérésre kényszerítették azért, mert kérdéseket mert feltenni a HPV oltás lehetséges kockázatairól.

A hivatalos amerikai médiában tapasztalt ennyire nyilvánvaló cenzúra mellett üdítő azt látni, hogy a dán média elkészítette ezt a dokumentumfilmet angol felirattal, hogy a világ többi részén is megnézhessék. Családokat és orvosokat kérdeznek benne, és a kemény kérdések nincsenek
tinka1951, 2018. május 11. péntek, 07:47
Elgondolkodtató
vénykötelessé tennék.

Miért nem teszik? Azért, mert ez viszont bomba üzlet. Persze most valaki rámutathat, hogy itt kicsit keverem a gyógyszerhatóságot, meg a gyógyszeripart, hiszen csak a gyógyszerhatóság tilthat és engedélyezhet, a gyógyszeripar csak kérheti az engedélyezést. Sajnos nem én keverem a dolgokat, hanem a valóságban keveredik össze, hogy ki kit irányít. Bár országonként változó korrupciós szinttel, de minden gyógyszerhatóság a megengedettnél jóval melegebb kapcsolatot ápol a gyógyszeripari cégekkel.

Angliában becslések szerint 4.000 millió 500 mg-os paracetamol tabletta fogy évente! Persze nem generikus, olcsó formában, hanem ízesített porok, forróitalok, és az influenzát két vállra fektető szuper tabletták formájában. A gyógyszeripart sosem zavarta, ha valami veszélyes, nem az ő dolga védekeznie saját maga ellen. Mi több, a gyógyszeripar újra és újra megpróbál életveszélyes gyógyszereket szabad forgalmúvá átminősíttetni, csakhogy növelje profitját. Nemrég az USA-ban azt
pacsakute, 2018. február 21. szerda, 21:03
Elfogadta a román szenátus az oltástörvény tervezetét
közvitára az egészségügyi minisztérium. Az eredeti tervek szerint a törvény 2018 január elsején lépett volna hatályba, ezt a rendelkezést azonban a szenátus törölte a szövegből.

A román egészségügyi hatóságok az oltásmegtagadás büntetésével akarták elejét venni annak, hogy a kanyaróhoz hasonlóan más, felszámoltnak hitt ragályos betegségek okozzanak járványt az országban, de szándékuk heves ellenállásba ütközött az oltások káros mellékhatásaitól tartó, a kanyaró körüli médiakampány mögött gyógyszeripari érdekeket sejtő civil szervezetek részéről. A kidolgozott tervezet végül nem írt elő közvetlen büntetést az oltásmegtagadásért, viszont megbélyegzéssel és kiközösítéssel próbál nyomást gyakorolni a szülőkre.

A törvénytervezet szerint a gyerekek bölcsődei, óvodai vagy iskolai beíratásához oltási bizonylatot kell mellékelni, vagy háziorvosi igazolást arról, ha valamely vakcina beadása ellenjavallt. Amennyiben a gyermek nem kapta meg a korának megfelelő kötelező védőoltások mindegyikét, az oktatási
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 21:03
Mellékhatás: HALÁL
igazat a gyógyszergyárakról

Orvosok lekenyerezése, hatalmas profit, méregdrágán kínált filléres hatóanyagok, gyógyszerek nem tudományos tesztelése, a hatóságok megvesztegetése, kitalált betegségek, hatalmas marketingkampányok, sötét titkok, rengeteg pénz, amivel mindent el lehet tusolni, seregnyi károsult és szenvedő ember, akinek fogalma sincs, hogy minek is esett áldozatául. Így lehetne legjobban leírni a mai gyógyszeripart néhány szóban.

John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép és leleplező vallomásával próbálja megállítani a lavinát, amit egykori gyógyszergyári vezérigazgatóként elindított. Ő volt ugyanis az egyik legnagyobb gyógyszeripari óriás, az Eli Lilly svédországi vezérigazgatója, aki végigjárta a ranglétrát egészen az üzletkötőtől a vezérigazgatóig és teljesen átlátta a rendszert.

Idős korára azonban, amikor megállapodott és ő is apa lett, rádöbbent, hogy a gépezet, aminek építésében része volt, ami a
menusgabor, 2017. augusztus 24. csütörtök, 11:45
A dehidratációról
Batmanghelidj a dehidratáció kutatója
Hogy miért van szükség vízre, az ok, amiért a víz hiánya a testet stressz állapotba és betegségbe juttatja, valamint nagyon egyszerű módszerek, amivel fenntarthatjuk a kicsattanó egészségünket, Dr. Fereydoon Batmanghelidj 2003. márciusában, Washington D.C.-ben, az Állami Egészségügyi Fórumon tartott előadásán elmondásra kerültek.

Ennek a bizonyos előadásnak az átiratából idézünk részleteket, amik a vízivás és a betegségek közötti összefüggésekre és a gyógyszeripari elnyomásra hívja fel a figyelmet.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj M.D. — Állami Egészségügyi Fórum, Washington D.C., 2003. március 28-30.

,,Amit nekünk, orvosoknak az orvostudományi iskolákban tanítanak, egy alapvetően rossz tudományos feltevésen alapszik. Az orvostudomány sok hibás feltevésen alapszik. A 20. század tudománya hibás, az emberi testről alkotott tudás »sötét kora«. A 20. század orvostudománya, hogy »tudományosnak« tűnjön, sok
lovaszmarika, 2017. augusztus 17. csütörtök, 11:59
OGYÉI-főigazgató: az összes hiánycikk gyógyszernek van alternatívája
becsült gyógyszerkészítménnyel ellássa a piacot.

A rendelkezésre álló gyógyszermennyiség kirívó helyzetekben - például járvány, katasztrófahelyzet - változhat. Ilyen volt például a két évvel ezelőtti migrációs helyzet, amikor például a szokásosnál több Hepatitis A oltás fogyott - ismertette.

Egy más témáról Pozsgay Csilla úgy fogalmazott, személy szerint szomorú, hogy Magyarország nem pályázott az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) székhelyére, hiszen az ország számára a gyógyszeripar, a gyógyszeripari innováció egy kormányzat által is támogatott terület.

Véleménye szerint óriási lökést adhatott volna a gyógyszeriparnak, ha Magyarország pályázik és esetleg elnyeri az EMA székhelyét.

A határidő lezárultáig huszonegy ország huszonhárom városa pályázott a még Londonban működő, de az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése miatt költözni kényszerülő uniós ügynökségek új székhelyére. Magyar város nincs a jelentkezők között - tudatta kedden az Európai Unió Tanácsa. Az Európai
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 18:03
A Teva 500 fős leépítést tervez gödöllői üzemében
A terv a társaság globális hálózati működési stratégiájának részét képezi, amelynek célja, hogy a Teva gyártókapacitását a piac és a betegek globális igényeihez tudja igazítani.

A gödöllői üzem a tervek szerint 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést. A cég a munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott "korrekt és méltányos, ugyanakkor hatékony" konzultációt követően igyekszik gondoskodni arról, hogy az érintett munkavállalók olyan juttatásokban részesüljenek, amelyek segíthetik őket abban, hogy új állást találjanak - írják.

Hangsúlyozzák: a Teva továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaság magyarországi működése iránt, a terv az együttesen több mint 2000 embernek munkát adó debreceni és sajóbábonyi üzemet, valamint a társaság magyarországi kereskedelmi egységét nem érinti. A Teva továbbra is folyamatosan befektet a debreceni üzem működésébe, elsősorban a termelésbe, valamint a kutatás-fejlesztésbe.

A közlemény kitér arra is, hogy a Teva aktívan keres új
velemenyezd, 2017. május 16. kedd, 17:16
A Richter közgyűlése jóváhagyta a részvényenként 106 forintos osztalékot
Az osztalék kifizetése június 12-én kezdődik. A saját részvényekre eső osztalékot a társaság az osztalékra jogosult részvényeseknek fizeti ki.

A gyógyszeripari vállalat a 2016. évi, magyar számviteli szabályok szerinti 54,474 milliárd forint adózott eredményéből összesen 19,756 milliárd forintot fizet ki osztalékként a részvényeseknek. A fennmaradó 34,718 milliárd forint eredménytartalékba kerül.

Tavaly részvényenként 72 forint osztalékot fizetett a cég.

A Richter Gedeon Nyrt. konszolidált adózott nyeresége 24,4 százalékkal nőtt 2016-ban, 67,023 milliárd forintot tett ki. A csoport éves árbevétele 389,69 milliárd forint volt, 6,7 százalékkal több, mint az előző évben. Euróban mérve 6,1 százalékkal 1,25 milliárd euróra emelkedett a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált beszámoló szerint, a közgyűlés ezt jóváhagyta.

A közgyűlésen a részvényesek 53,12 százaléka volt jelen.

Bogsch Erik vezérigazgató a tavalyi évet értékelve elmondta, hogy a
velemenyezd, 2017. április 26. szerda, 18:14
Érdekesség!
vénykötelessé tennék.
Miért nem teszik? Azért, mert ez viszont bomba üzlet. Persze most valaki rámutathat, hogy itt kicsit keverem a gyógyszerhatóságot, meg a gyógyszeripart, hiszen csak a gyógyszerhatóság tilthat és engedélyezhet, a gyógyszeripar csak kérheti az engedélyezést. Sajnos nem én keverem a dolgokat, hanem a valóságban keveredik össze, hogy ki kit irányít. Bár országonként változó korrupciós szinttel, de minden gyógyszerhatóság a megengedettnél jóval melegebb kapcsolatot ápol a gyógyszeripari cégekkel.

Angliában becslések szerint 4000 millió 500 mg-os paracetamol tabletta fogy évente! Persze nem generikus, olcsó formában, hanem ízesített porok, forróitalok, és az influenzát kétvállra fektető szupertabletták formájában. A gyógyszeripart sosem zavarta, ha valami veszélyes, nem az ő dolga védekeznie saját maga ellen. Mi több, a gyógyszeripar újra és újra megpróbál életveszélyes gyógyszereket szabadforgalmúvá átminősíttetni, csakhogy növelje profitját. Nemrég az USA-ban azt szerették
piroska0101, 2017. január 27. péntek, 18:40
1/13
Képek, videók
zenevel_kapcsolatos_ke pek
menusgabor
2018. január 28. vasárnap, 21:14
Kajával kapcsolatos magya
anci-ani
2017. július 31. hétfő, 21:24
epével kapcsolatos.jpg
szidi001
2008. január 09. szerda, 11:39
Szabályozott vízszint
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:50
kh.google.com_icons_ph arm
tvnati
2013. február 26. kedd, 09:52
Monte Carló Richter1.jpg
menusgabor
2018. február 12. hétfő, 15:07
richter.jpg
snbela44
2015. december 05. szombat, 04:27
RICHTER MAGDA
1vargaildyko
2014. október 04. szombat, 16:12
Richter fiú.jpg
agica2004
2013. március 09. szombat, 10:27
Richter Kostüm
csalogany13
2011. április 02. szombat, 09:19
A Richter-terem.JPG
farkas1945
2010. december 24. péntek, 20:47
Richter Magdolnától kapta
kszilona
2010. szeptember 03. péntek, 19:26
Madárka Richter mamától.p
sarkadykati
2010. március 19. péntek, 02:44
Jean_Paul Richter.jpg
ujjozsef
2009. március 06. péntek, 18:11
Címkék
gyógyszeripari elnyomásra, kidolgozott tervezet, Kásler Miklós, korának megfelelő, debreceni üzem, csoport éves, magyar bíróságoktól, emberi testről, ilyen megbetegedések, gyógyszeripar újra, Egyesült Királyság EU-tagságának, gyógyszeripari oldalra, hatóságok megvesztegetése, szabadalom megsemmisítését, nemzetközi pénzügyi, betegek globális,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.