Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:37 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely: már a német kormány is következetes az illegális bevándorlás elutasítás
Gulyás Gergely a közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: tárgyalópartnere, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa megerősítette, hogy "Németországnak mindenki barátja, aki Európa külső határait védi".

A magyar kormány szerint "mindenféle illegális bevándorlás ellen fel kell lépni, és ebben már a német kormány véleménye is következetes" - tette hozzá a Fidesz politikusa.

Most már Berlinben is kormányzati álláspont, hogy a schengeni övezet országainak eleget kell tenniük a külső határok védelmét előíró kötelezettségnek.

Ez azt jelenti, hogy "a mi álláspontunk nem változott, de a vélemények mégis közeledtek egymáshoz" - mondta Gulyás Gergely, aláhúzva, hogy Magyarország az illegális bevándorlás megakadályozásával Németországot is védi.

A magyar-német politikai kapcsolatok az utóbbi években "legalább annyit változtak, amennyit a németek álláspontja változott a migráció kérdésében", így ma egy-egy CDU-s állásfoglalást megnézve "nagyon sok
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 20:54
Gulyás: rendszeres egyeztetést kezd a Fidesz és a német CDU
Gulyás Gergely Novák Katalinnal, a Fidesz alelnökével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárával és a tárca korábbi vezetőjével, Balog Zoltánnal, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnökével, valamint Hende Csabával, az Országgyűlés fideszes alelnökével tárgyalt Berlinben a CDU-hoz közel álló Konrad Adenauer Alapítvány meghívásából.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kétnapos látogatás alatt megbeszélést folytattak mások mellett Annegret Kramp-Karrenbauerral, a CDU új főtitkárával, valamint a CDU és a CSU közös szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetőjével, Volker Kauderral. Kiemelte, hogy a Fidesz és a CDU között "a kölcsönös bizalom adott, és szeretnénk az együttműködést elmélyíteni, amihez állandó keretek közötti kapcsolattartásra van szükség". Ez még az idén elkezdődik - tette hozzá Gulyás Gergely, kiemelve: az a céljuk, hogy a Fidesz és a CDU a legmagasabb szinten egyeztessen rendszeresen Európa
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 22:52
Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely Berlinben: Németország fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában
alá Gulyás Gergely.

"Azt sajnos még nem látjuk az EU-ban, hogy ennek a kötelezettségnek az elmulasztása szankciókkal járna" - tette hozzá.

Hangsúlyozta: Magyarország számára elfogadhatatlan minden politika, amely a kötelező elosztás felől közelíti meg a migráció kérdését, a magyar álláspont szerint éppen ellenkezőleg, a külső határ védelme felől érdemes elindulni, mert ez a garancia arra, hogy "nem növekedik tovább a baj, amely előállt a 2015-ös döntések következtében".

Gulyás Gergely Berlinben a többi között részt vesz a Magyarország Barátai Alapítvány és a Philidor Intézet Magyarország Európában - Európa Magyarországon című rendezvényén, amelyet a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnökével, Hans-Peter Friedrichhel, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusával közösen nyit meg.

A közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: "reméljük, hogy a következő ciklus a jobb megértés jegyében
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Nemzetközi Adalbert-díjjal tüntették ki Kónya Imrét
hozzájárult a Magyarországról kiindult "lendülethez", amely egész Európában elvezetett a szabadság és a demokrácia "áttöréséhez".

Frank-Walter Steinmeier hozzátette: "nem szabad hozzászokunk ahhoz, hogy egyes aktuális viták miatt gyakran túlságosan is a háttérbe szorul ez a közép-európai hozzájárulás, a szabadság és a demokrácia iránti szenvedély, az előrelátás, és legfőképpen mindazok hatalmas bátorsága, akik akkoriban cselekedtek és történelmet írtak".

Ezért is helyes, hogy az idén nyáron Berlinben emlékművet emeltek a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) tiszteletére - mondta a német államfő.

Hozzáfűzte, hogy egyes magyarországi fejlemények "irritálnak és kihoznak a sodrunkból minket", németeket, de éppen a magyarok iránt érzett "közelség és elkötelezettség" miatt.

"Dolgoznunk kell, és dolgozni is akarunk az árkok betemetésén", és ugyan "nem kell mindenben egyetérteni", de ismét létre kell hozni a "közös meggyőződések és célok fundamentumát" - húzta
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 19:13
V4 - Emlékművet emeltek Berlinben a visegrádi négyek tiszteletére
A berlini fal egyik leghosszabb megmaradt szakaszánál, a belvárosi Bernauer utcai központi emlékhelynél felállított szobor nem múltba révedő, hanem "jövőorientált" alkotás, és találkozóhelye lesz sok millió embernek, akik felkeresik afal maradványait - emelte ki az avató ünnepségen Hans Süssmuth, a nyugat- és közép-európai nemzetek közötti barátság erősítéséért dolgozó német Adalbert Alapítvány elnöke.

A fal maradványait polgári kezdeményezések révén sikerült megőrizni, és ezek sorába illeszkedik a V4-ek hozzájárulását méltató emlékmű is, amely a német egység európai összefüggéseit kiemelve jól illeszkedik a történelmi környezetbe - tette hozzá Axel Klausmeier, az emlékhelyet és kutatóintézetet működtető Berlini Fal Alapítvány igazgatója.

Az ötszögletű - Németországot és a négy visegrádi országot jelképező - talapzaton álló, embernagyságú acélszobor Hans Joachim Albrecht német képzőművész, művészeti teoretikus alkotása. A leginkább egy felegyenesedő embert vagy felszállásra készülő madarat
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 17:03
A Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi képviselet-vezetője kapta idén az Antall József-díjat
Az elismerés keddi budapesti átadóján Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke azt mondta, a kitüntetett sokat tett azért, hogy a magyar konzervatív politika és kereszténydemokrácia képviselői közvetlen kapcsolatokat ápoljanak a német pártokkal és tudományos világgal.

Hangsúlyozta, hogy közös felelősség gondozni a két ország közötti kötelékeket, amelyek rendszerváltás utáni alapjait Antall József és Helmut Kohl kancellár fektette le.

Szavai szerint a magyar és a német "néplélek" hasonló: mindkét ország polgáraira jellemző, hogy nehezen fogadnak be új embereket, kezdetben távolságtartóak, később azonban kitartó, hűséges barátokká tudnak válni.

Frank Spengler "tűzoltó szerepet" vállalt: igyekezett még szikrájukban elfojtani a félreértéseket, segített eloltani a nézetkülönbségek lángjait, sőt a kárenyhítésben is partner volt - mondta Gulyás Gergely.

A fideszes politikus kiemelte, hogy Magyarország és Németország ezer szállal kötődik egymáshoz. Nemcsak a magyarok "fürkészik" a német
velemenyezd, 2017. április 18. kedd, 21:34
Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely Berlinben: már Németország szerint is a külső határok védelme a legfonto
Az Országgyűlés fideszes alelnöke a magyar közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte: az EU jövőjéről pénteken Pozsonyban - Nagy-Britannia részvétele nélkül - tartandó uniós csúcstalálkozóra készülve "az Európai Unió vezető hatalma, Németország is keresi azt az utat, amely jövőt jelenthet egész Európa számára".

A jövőt tekintve a migráció kulcskérdés, és most már a németek is "egyértelműen és tisztán látják", hogy az EU-nak vissza kell nyernie azt a képességét, hogy akár hermetikusan le tudja zárni határait, "különben nem fogunk előre jutni, és a migráció problémájára nem lesz megoldás".

Ebből a szempontból egy év alatt "óriási előrelépés" történt Németország hozzáállásában, és "Magyarország mutatott jó példát" a külső határok védelmében - húzta alá Gulyás Gergely.

Mint mondta, német tárgyalópartnereivel egyetértettek abban, hogy elítélendő Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter "durva és szélsőséges" nyilatkozata Magyarország uniós tagságának megvonásáról.

Jean Asselbornnak
velemenyezd, 2016. szeptember 14. szerda, 17:30
Mozart-esttel veszi kezdetét a Remekművek három tételben című sorozat
A koncerten elhangzik többek között az A-dúr klarinétverseny (K. 622) és a C-dúr versenymű fuvolára, hárfára és zenekarra (K. 299).

A hangverseny a Remekművek három tételben című sorozat első alkalma.

Március 10-én a zenei impresszionizmus, Debussy és Ravel művei kerülnek terítékre a Kelemen-kvartett (Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor és Fenyő László), valamint Vigh Andrea (hárfa), Drahos Béla (fuvola) és Szatmári Zsolt (klarinét) előadásában, míg a 2016. december 14-i Saint-Saens-esten a komponista fantáziái és versenyművei csendülnek fel Vigh Andrea (hárfa), Várdai István (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű) és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara előadásában, Vajda Gergely vezényletével - derül ki a koncertsorozatot beharangozó sajtóanyagból.

Szintén az MVM Koncertek keretében két koncert is várja a közönséget a Pollack Mihály téri Festetics Palotában december 12-én, szombaton. Délelőtti kezdettel folytatódik Fülei Balázs sorozata, A Zongora közelről, melynek mostani,
velemenyezd, 2015. december 08. kedd, 18:12
Rogán Berlinben: továbbra is jó a Fidesz és a német konzervatívok együttműködése
"új intézmények és kapcsolati formák" kialakítását is, egyebek között fiataloknak szervezett csere- és képzési programok elindítását. Hozzátette, hogy a részleteket a következő két-három hónapban dolgozzák ki.

Rogán Antal felidézte, hogy a Fidesz több mint két éve kezdett munkacsoport szintű, kölcsönös látogatásokon nyugvó együttműködést a CDU/CSU frakciószövetséggel, és rámutatott, hogy a következő időszakban is hasonló intenzitással folytatják a közös munkát.

Rogán Antal és Gulyás Gergely Berlinben tárgyalt többek között Volker Kauderrel, a CDU/CSU-frakció vezetőjével, Michael Grosse-Brömer frakcióigazgatóval, Gerda Hasselfeldttel, a bajor CSU képviselőcsoportjának vezetőjével. Megbeszélést folytattak továbbá Arnold Vaatz CDU-s politikussal, a frakció helyettes vezetőjével és Hans-Peter Friedrichhel, a frakció CSU-s helyettes vezetőjével, valamint Andreas Schokenhoff-fal, a képviselőcsoport külpolitikai ügyekért felelős helyettes vezetőjével, Philipp Missfelderrel, a frakció külpolitikai
velemenyezd, 2014. november 26. szerda, 17:53
Alkotmánymódosítás - Elfogadták a negyedik alaptörvény-módosítást
visszavonhatatlanul rögzülne az eredeti alaptörvénynek ellentmondó állapot, egy lehetőség maradt, a köztársasági elnök vétója. Az államfő olyan döntés előtt áll, amelyben értelmeznie kell hivatalát és a hivatását: az államszervezet demokratikus működése feletti őrködést - írta Sólyom László.

Gulyás Gergely, a Fidesz szakpolitikusa erre reagálva azt mondta: tudomásul veszik Sólyom László alkotmánymódosítással kapcsolatos véleményét, ugyanakkor tévesnek tartják a volt államfő álláspontját.

Áder János államfő Berlinben azt mondta: egy későbbi időpontban fejti ki álláspontját az alaptörvény-módosításról és az azzal foglalkozó Sólyom László-írásról. Mint fogalmazott: "mindenki biztos lehet abban, hogy meg fogja tudni, mit gondolok a cikkről, a cikkben megfogalmazott kérdésekről és az alkotmányos helyzetről".

Délelőtt fiatalok egy csoportja a Parlament épületénél tartott demonstrációt, és elállta a két autóbehajtót. A rendőrök többüket előállították.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom hétfő délután
velemenyezd, 2013. március 11. hétfő, 21:42
Rogán: új típusú együttműködés kezdődik a Fidesz és a német konzervatívok között
Rogán Antal elmondta: a kormánypárti magyar képviselőcsoport és az ugyancsak kormányzó német konzervatív CDU/CSU pártszövetség frakciója közös munkacsoportot alakít. Az alakuló ülést szerdán tartják Berlinben. Tárgyalnak majd egyebek között az Európai Unió (EU) bővítéséről, és a magyar fél "részletes tájékoztatást ad" a kormány utóbbi két évben végzett munkájáról - mondta Rogán.

Az évente legalább kétszer ülésező testület áttekinti a magyar-német kapcsolatok és az uniós integráció aktuális kérdéseit, és egyezteti a felek álláspontját. A testület munkáját a Fidesz frakcióvezetője és Andreas Schockenhoff, a CDU/CSU-frakció helyettes vezetője irányítja. A napirendet közösen állítják össze. A munkacsoport nem állandó összetételű, a tagságot a napirend alapján válogatják össze. Az első ülésen a Fideszt Rogán mellett Gulyás Gergely, Balla Mihály és Koszorús László képviseli.

Rogán elmondta: frakcióvezetőként Berlinbe vezetett az első hivatalos útja, amivel azt kívánta hangsúlyozni, hogy
velemenyezd, 2012. június 12. kedd, 18:30
Gulyás Gergely: a nemzetbiztonsági bizottságok jogállami működésének feltétele a parlamenti ellenőrzés
A képviselő Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) bizottsági taggal együtt Magyarországot képviselte az európai uniós tagállamok - valamint Norvégia és Svájc - parlamentjei nemzetbiztonsági bizottságainak Berlinben tartott konferenciáján.

A pénteken véget ért tanácskozásról Gulyás Gergely elmondta: a résztvevők teljes mértékben egyetértettek a nemzetbiztonsági bizottságok jogállami működését biztosítani hivatott parlamenti ellenőrzés szükségességében, továbbá abban is, hogy ennek eszközeit minden országban biztosítani kell.

Berlini tartózkodásuk során a magyar képviselők találkoztak Erika Steinbachhal, a CDU képviselőjével, a konzervatív CDU/CSU emberi jogokkal foglalkozó parlamenti csoportjának elnökével, valamint a szabad demokrata Jens Ackermannal, a Bundestag német-magyar baráti csoportjának vezetőjével.

Gulyás Gergely közölte: Steinbachhal egyetértettek abban, hogy a nemzeti kisebbségek jogainak elismerésében az Európai Unió jelentős lemaradásban van az emberi jogok területén saját maga
velemenyezd, 2011. október 28. péntek, 17:26
Képek, videók
Gulyás Gergely
megyerimihaly
2013. január 01. kedd, 15:09
Gulyás Gergely.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:53
Következetesség-TENGER
1vargaildyko
2014. november 21. péntek, 11:37
következetesen
jerne
2010. december 05. vasárnap, 14:06
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
AIDAmar (német) a Kormány
farkas1945
2014. október 20. hétfő, 17:46
közmédia.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:55
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
Kormányos Sándor M
maria_kadar_148
2016. május 05. csütörtök, 10:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.