Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:14 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kormány megvásárolta Munkácsy Golgotáját
A kormány megvásárolta Munkácsy Mihály Golgota című festményét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője és Papp László, Debrecen polgármestere társaságában. Gulyás közölte, [C]a festményt 3 milliárd forintért vette meg a kormány Pákh Imrétől.[/C]

..................

...............
Bővebben Index oldalon
maroka, 2019. január 10. csütörtök, 11:45
Gulyás: a kormány megvásárolta Munkácsy Golgota című festményét
Gulyás Gergely közölte, a festményt 3 milliárd forintért vette meg a kormány Pákh Imrétől. Hozzátette, több szakértői vélemény is készült, a becslések pedig igazolják a vételárat.

Így most már a Munkácsy-trilógia mindhárom festményének - a Krisztus Pilátus előtt, az Ecce Homo és a Golgota - rendezett a tulajdoni viszonya, mindhárom kép magyar állami tulajdonban van, a műalkotásokat pedig hosszú távon is a debreceni Déri Múzeumban helyezik el - fejtette ki a Miniszterelnökség vezetője az Országház Munkácsy-termében tartott bejelentésen.

"Ez egy fontos hír a magyar kultúra kedvelőinek, fontos hír a Munkácsy-rajongóknak", Debrecen és az ország egésze is gazdagodott - mondta a politikus.

Kósa Lajos felidézte, hogy a képek először 1995-ben a Déri Múzeumban voltak láthatók együtt, majd azt is felelevenítette, hogy a Krisztus Pilátus előtt című alkotást 2015-ben vette meg a magyar állam - a Magyar Nemzeti Bank Értéktár-programja keretében - a kanadai Hamilton Galériától.

A képviselő úgy
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 18:13
Gulyás: az ellenzék nagy része antidemokratikus
Gulyás Gergely kifejtette, a demokratikus döntéshozatalban az országgyűlési többség fogad el törvényeket, ennek az ellehetetlenítése a képviseleti demokrácia működése elleni támadás. A tárcavezető szerint ez történt a parlament utolsó idei ülésén, az ellenzéki képviselők köztévénél tartott fellépése pedig jogellenes volt.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, amennyiben a köztévé követett el hibát, akkor legfeljebb annyit, hogy egyáltalán beengedte épületébe a tiltakozó ellenzéki képviselőket. A képviselők jogállásáról szóló törvény ugyanis tiltja a közintézmény működésének megzavarását, az ott megjelent képviselők azonban bevallottan a televízió rendes működésnek megzavarását, egy petíció beolvasását szerették volna elérni - mondta.

A Miniszterelnökség vezetője az év végi tiltakozásokról szólva úgy fogalmazott, egy tízmilliós országban nem teljesítmény azt elérni, hogy néhány ezer ember radikalizálódjon és szívből utálja a kormányt. Szerinte az ellenzék a "kemény magnak politizál", ami kizárja
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 15:05
Gulyás: a balliberális oldal felelőssége, hogy megjelent az erőszak a parlamentben
A pestisracok.hu oldalon pénteken megjelent interjúban Gulyás Gergely a decemberi tüntetésekről szólva azt mondta: ami a parlamentben és az utcán történt, az az ellenzék kizárólagos felelőssége. Ezt a felelősséget jogilag értékelni, politikailag pedig vállalni kell.

"Mi demokraták vagyunk, mi a választókhoz fordulunk a politikai felelősség levonása érdekében, a jogi felelősség megállapítása pedig nem a mi dolgunk" - fogalmazott.

Hozzátette, a választóktól azt kérik, ha normális, demokratikus jogállamot szeretnének, ahol nem a kisebbség határozza meg erőszakkal a politikai döntéshozatalt, akkor az EP-választásokon szavazzanak bizalmat a kormánypártoknak.

Gulyás Gergely szerint általánosságban a magyar közélet viszonyainak eldurvulásában mindenkinek van felelőssége, és nincs joguk Áder János köztársasági elnök azon intését vitatni, hogy a parlamenti erőviszonyok számosságából adódóan a mindenkori kormánypártok felelőssége meghatározó. Abban azonban a balliberális oldalt és holdudvart
velemenyezd, 2018. december 28. péntek, 16:10
Többlettámogatást a kormány az előadóművészeti szervezeteknek
A közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint a 2019-es költségvetési törvénybe, "beépülő jelleggel" kerül bele az előadóművészeti szervezetek többlettámogatása.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2018. október 25-én közölte, hogy a kulturális tao-támogatások terén történt visszaélések miatt új pályázati rendszert hoznak létre, amelyhez a szakminisztérium a taóhoz hasonló nagyságrendű támogatást biztosít.
velemenyezd, 2018. december 28. péntek, 12:52
Két az ÁSZ-szal kapcsolatos törvény módosítását visszaküldött az államfő a parlamentnek
A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján pénteken közzétett levelében az államfő azt írta, hogy a törvény - egyebek mellett - úgy módosítja az Állami Számvevőszékről szóló törvényt, hogy az ÁSZ szervezetére és működésére vonatkozó szabályokat az ÁSZ elnöke által kiadott szervezeti és működési szabályzat állapítja meg. Áder János arra hívta fel a figyelmet, hogy az ÁSZ az Országgyűlés pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve. Az alaptörvény pedig az ÁSZ szervezete és működése részletes szabályainak megállapítását sarkalatos törvény szabályozási tárgykörébe utalja.

Áder János úgy értékelt, hogy a törvény a pontos szabályozási tárgy és keretek meghatározása nélkül hatalmazza fel az Állami Számvevőszék szervezetére és működésére vonatkozó szabályok megállapítására az ÁSZ elnökét. Ez az általános felhatalmazás nyilvánvalóan nincs összhangban az alaptörvénnyel és sérti a jogalkotásról szóló törvény több rendelkezését is - tette hozzá.

A köztársasági elnök kifogásolta azt is, hogy a törvény lehetővé
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:18
Balesetezett a Gulyás Gergely minisztert szállító autó Budapesten
A közlemény szerint a minisztert szállító gépkocsi akkor ütközött a taxival, amikor az kihajtott a Nagymező utcából. A miniszteri autót a Miniszterelnökség hivatásos sofőrje vezette.

Az ütközés után mindenki saját lábán szállt ki a kocsiból. A miniszter gépjárművezetője, kolléganője és a taxi sofőrje nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, Gulyás Gergely sértetlen maradt - tették hozzá.

A miniszter azt követően hagyta el a baleset helyszínét, hogy a könnyebb sérülést szenvedett embereket kórházi kivizsgálásra mentővel elvitték. A kórházból már mindenkit hazaengedtek - tudatták.

A rendőrség szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit - közölték.
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 09:21
Zenetanárokat és előadókat díjazott az Artisjus
Kocsis-Holper Zoltán karnagy, szólóénekes és zenetanár; Kosztándi István, a szegedi Kosztándi Vonósnégyes alapítója és primáriusa; Lakatos György, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa; valamint Rajk Judit énekművész.

Zenetanári díjat vehetett át könnyűzene kategóriában Andrásik Remo gitáros, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára és a Music Media Magazin tulajdonosa és főszerkesztője; Bordás József dobművész, zenepedagógus, zeneszerző; Mits Gergely basszusgitáros, a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola alapítója és igazgatója; Nagy János, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének dzsessz-zongora tanára; Toldy Mária énekművész és tanár.

Komolyzenei Zenetanári díjat pedig Darázsdi Zita énektanár-karvezető; Gulyás Csilla hárfaművész; Lukácsházi Győző, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója; Vadász Zsuzsanna zongora- és szolfézstanár, a Papp Lajos Regionális zongoraverseny egyik alapítója és Varga Károly zenetanár,
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 18:02
Gulyás: az ellenzéki pártoknak "óriási a felelősségük" az erőszakért a tüntetéseken
Gulyás Gergely azt mondta, az Országgyűlés szerdai ülésén az ellenzék magatartása törvénytelen, agresszív és erőszakos volt, néhányan pedig az utcán is úgy érezték, ha ellenzéki képviselőknek szabad így viselkedni, akkor nekik is lehet.

Kiemelte, sem a képviselők, sem az ellenzéki politikai aktivisták nem állhatnak a törvények fölött.

A Fidesz 2006-ban, "az államcsődhöz vezető szocialista hazugságkormányzás" idején is elítélte az erőszakot, és arra hívta fel a tüntetőket, hogy csak alkotmányos keretek között, békésen és jogszerűen gyakorolják a gyülekezési jogukat - hangsúlyozta.

A túlóratörvénnyel kapcsolatban azt mondta, a munkavállaló önkéntes beleegyezése nélkül a jelenlegi túlóraszám egyetlen órával sem nőhet. Bármilyen munkaidőkeretre vonatkozó eltérés csak a munkaadók és munkavállalók megállapodása esetén kollektív szerződésben rögzítettek szerint lehetséges. A túlórákat pedig havonta kell kifizetni - tudatta.

Az önkéntesség a jelenlegi munkaerő-piaci környezetben valóban
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 16:12
Gulyás: Participanţii la demonstraţiile de miercuri, din Budapesta au fost activişti politici agresivi
participanţii au fost activişti politici agresivi şi, în număr semnificativ, "întreţinuţii organizaţiilor lui György Soros", au agresat poliţiştii, iar aceasta este o faptă penală gravă - a spus, adăugând că manifestările au avut un caracter clar de ură anti-creştină, de dispreţ faţă de sărbătoarea Crăciunului.

Potrivit datelor avute la dispoziţie în prezent, poliţia a arestat 34 de persoane, dintre care 20 pentru vandalism, 5 pentru furt, iar 4 pentru încălcarea legii adunării publice - a comunicat Gergely Gulyás, exprimând mulţumiri poliţiştilor pentru intervenţia justificată şi proporţională.A accentuat, totodată, faptul că au fost răniţi 5 poliţişti.

În legătură cu modificarea legislaţiei muncii, adoptată miercuri, ministrul a declarat că, contrar celor susţinute de opoziţie, orele suplimentare prevăzute în lege vor putea fi efectuate exclusiv cu acordul voluntar al angajaţilor. Legea nu permite mai multe ore suplimentare faţă de practica altor ţări europene - a mai adăugat el. De asemenea, a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 14:52
Gulyás: agresszív politikai aktivisták vettek részt a szerdai budapesti tüntetésen
törvénytelen volt, agresszív politikai aktivisták és szép számmal "Soros György szervezeteinek kitartottjai" vettek részt a tüntetésen, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ami súlyos bűncselekmény - fejtette ki, hozzátéve, hogy nyílt kereszténygyűlölet, a karácsony ünnepével szembeni megvetés világlott ki a megnyilvánulásokból.

A jelenlegi adatok szerint a rendőrség 34 embert tartóztatott le, közülük 20-at garázdaság, 5-öt lopás, 4-et pedig a gyülekezési törvény megsértése miatt - közölte Gulyás Gergely, köszönetet mondva a rendőröknek az arányos és indokolt fellépésért.

Kiemelte, hogy 5 rendőr megsérült.

A munka törvénykönyvének szerdán elfogadott módosításával kapcsolatban a miniszter azt mondta, hogy az ellenzék állításával szemben minden olyan túlórára, amelyet a jogszabály lehetővé tesz, kizárólag önkéntes munkavállalói beleegyezéssel van lehetőség. A törvény nem ad alkalmat több túlórára, mint más európai országokban a gyakorlat - tette hozzá. Azt is megjegyezte, hogy a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:11
Gulyás: 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre
A tárcavezető szólt arról is, a kabinetnek nyugdíjprémium kifizetéséről is döntenie kellett, ami összesen 41 milliárd forintos kiadást jelent az államnak az idei évben, és átlagosan 16-17 ezer forintot jelentett valamennyi nyugdíjasnak. Megjegyezte továbbá, készek a nyugdíjemelés későbbi korrekciójára, amennyiben a végleges inflációs adatok változást mutatnak.

Gulyás Gergely emlékeztetett, a kormánynak idén tavasszal sikerült Erzsébet-utalványokkal is támogatni a nyugdíjasokat, reményeik szerint pedig a jövőben is évente egyszer sor kerül hasonlóra a magyar gazdaság jó teljesítménye esetén.

Azt is közölte, hogy jelentősen emelkedik az ápolónők bére, akiknek a fizetése 2012-2019 megduplázódik, majd 2022-ig további csaknem 70 százalékkal emelkedik.

A Miniszterelnökség vezetője a részletekről kifejtette: az ápolók fizetése a következő négy évben 72 százalékkal fog emelkedni. 2019 novemberéig még tart az a korábbi bérmegállapodás, amely szerint utolsó ütemben 8 százalékkal emelik jövőre a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:31
1/101
Képek, videók
Munkácsy_Golgota.JPG
kkm
2015. március 17. kedd, 21:57
_munkacsy__golgota_1.j pg
erzsikepuskas
2014. május 16. péntek, 13:40
Golgota Munkácsy M.JPG
pacsakute
2013. július 19. péntek, 12:05
Munkácsy:Golgota
drozdikata
2011. október 21. péntek, 17:33
munkacsy_mihaly__golgo ta_
isti53
2011. május 01. vasárnap, 16:22
munkacsy_golgota_lead_ big
klara50
2011. április 22. péntek, 02:46
GOLGOTA Munkácsy
lovaszmarika
2011. január 22. szombat, 15:19
munkacsy_golgota.jpg
kati51
2010. augusztus 20. péntek, 11:06
megvásárolni.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:48
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
Kormányos Sándor M
maria_kadar_148
2016. május 05. csütörtök, 10:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.