Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 01:20 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
DK: Varga Zoltán kapja meg Gréczy Zsolt parlamenti mandátumát
Az 57 éves politikus Debrecenben született, politológusként végzett a Miskolci Egyetemen, két felnőtt lány édesapja - ismertette Wirsching Viktória a leendő képviselő életrajzát. Elmondása szerint Varga Zoltán hosszú évek óta részt vesz a helyi közéletben és politikában, 2006 óta a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselője. A Demokratikus Koalíció színeiben 2014 óta politizál.

Wirsching Viktória arra is kitért, hogy a mandátumáról lemondott Gréczy Zsolt munkájával továbbra is segíti a Demokratikus Koalíciót, hogy "az orbáni rendszer leváltása után mielőbb visszaállíthassuk a köztársaságot és a jogállamiságot Magyarországon".
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 12:11
Fidelitas: Varju László folyamatosan hazudik
bányász", Varju László azt állítja hogy újpesti, holott decemberben a saját Facebook-oldalára olyan dokumentumot töltötte fel, amelyből kiderült, hogy a Rózsadombon él.

A fidelitas politikusa szerint Varju László rózsadombi lakásának tényét szintén igazolja a közösségi portálon megosztott korábbi posztja, amelyben büszkén hirdeti, hogy indul Újpestre kampányolni a rózsadombi villájából.

Varju László bábként rángatja Újpest momentumos polgármesterét, Déri Tibort, így többek között bukott párttársa, Gréczy Zsolt fia is pozíciót kapott az önkormányzatnál - mondta Renge Zsolt.

Hozzátette: a DK-s politikus vagyonnyilatkozatában elfelejtette feltüntetni az általa privatizált taksonyi üdülőkomplexumát. Varju László "sumákolására" - folytatta Renge Zsolt - Lamperth Mónika, a Gyurcsány-kormány egykori belügyminisztere hívta fel a figyelmet elhíresült mondatával, amelyet egy közösségi portálon Varju László által közzétett fotóhoz írt: "Lacikám, nem látom a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót".
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 14:01
DK: nemzeti érdek, hogy a Fideszt zárják ki a Néppártból
A párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárással összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalási indítványt.

Barkóczi Balázs a szavazást értékelve azt mondta, Európa számára mostanra világossá vált, hogy Orbán Viktor semmit sem tanult a Sargentini-jelentésből, és "boldogan ugrál tovább a magyar demokrácia romjain". A politikus hangsúlyozta, hogy az Európai Néppárt képviselőinek jelentős része is az indítvány elfogadása mellett szavazott.

Európában elfogyott a levegő Orbán Viktor körül - fogalmazott a DK-s politikus. A csütörtöki szavazás megmutatta, hogy a magyar miniszterelnök mára a legutolsó szövetségeseit, a sokáig tétlen néppártiakat is elveszítette, ezzel pedig karnyújtásnyira kerültünk a Fidesz kizárásához a Néppártból - tette hozzá.

Barkóczi Balázs azt mondta, ha ezek után felgyorsul a 7-es cikk
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:41
DK: a kormány felelőssége a jövedelmi különbségek növekedése
A DK frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján egy Eurostat felmérésre hivatkozva azt mondta, hogy az EU-n belül Magyarországon nő a leggyorsabban a különbség a gazdagok és a szegények jövedelme között. Arató Gergely kijelentette, hogy jelenleg 1,2 millió magyarnak nincs esélye arról, hogy kitörjön a szegénységből.

Az Orbán-rendszerben sokkal könnyebb egy gazdagnak még gazdagabbá válnia, mint egy szegénynek eljutni a tisztességes megélhetésig - fogalmazott. Hozzátette, hogy tíz év fideszes kormányzás után az adórendszer, a fizetések, a családi támogatások és az állami rendszerek is a magasabb jövedelműeknek kedveznek.

Más témában kérdezték a gyöngyöspatai iskola szegregációs ügyében megítélt százmillió forintos kártérítésről. A politikus azt felelte, hogy az ügyben született egy bírósági ítélet, amit egy jogállamban végre kell hajtani. "Az pedig szégyenletes, hogy ha egy miniszterelnök egy bírósági ítélet ellen uszít, az pedig különösen, hogyha ezt meglehetősen
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 15:29
LMP: a kormány elhanyagolja a szociális szektort
Az ellenzéki politikus az elsődleges problémának a "megalázó bérhelyzetet" nevezte a szociális szektorban. Azt mondta: Magyarország az uniós átlag alatt költ a szociális szektorra, az ágazatban dolgozók pedig a legalulfizetettebbek az összes állami szféra közül. A szociális ágazatban a nettó átlagbér 167 ezer forint, és a dolgozók 70-80 százaléka nem keres többet a garantált bérminimumnál - hangsúlyozta. Megjegyezte: a szociális dolgozókat nem hagyják sztrájkolni sem.

Ha "egyszer majd új kormánya lesz Magyarországnak, vagy az LMP-nek ehhez köze lesz", a szociális szektorra költött GDP-arányos költségvetési összeg eléri az európai uniós mediánértéket, ami jelenleg 2,9 százalék - jelentette ki Ungár Péter.

Szerinte a Fidesz nem emelte az idős hozzátartozóikat otthon gondozók ápolási díját, ami 38 ezer, illetve 58 ezer forint. Emellett az elmúlt négy évben az Orbán-kormány nem bővítette a férőhelyeket az időskori ellátásban, amit az elöregedő társadalom miatt súlyos problémának
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 14:03
A Jobbik közérdekű adatigényléssel él a Mátrai Erőműnél történt vízszennyezés ügyében
Dudás Róbert parlamenti képviselő hangsúlyozta: a közvélemény és a környéken élők sem kaptak megfelelő tájékoztatást a november 12-én a Mátrai Erőműben és környékén történt szennyezés ügyében. Hozzátette: a katasztrófavédelem is elismerte, hogy nagy mértékű légszennyezés volt tapasztalható az erőmű területén belül, melyet kezeltek.

Úgy fogalmazott: az erőmű melletti gabonafeldolgozónak köszönhetően a környékbeli patakok idén már másodszor komoly szennyeződésnek lettek kitéve, de erről semmilyen adat nem áll rendelkezésre.

A Jobbik ezért közérdekű adatigényléssel fordult az illetékes minisztériumhoz és a helyi kormányhivatalhoz. Azt szeretnék tudni, hogy a csak "felkavarodott és iszapos víznek" minősített, a Greenpeace által azonban szennyvíznek nevezett víz milyen mértékű szennyeződést tartalmaz, veszélyes lehet-e a környező falvakban élőkre, az ivókutakra és a termőföldekre.

Nunkovics Tibor parlamenti képviselő kiemelte: a Mátrai Erőmű a magyar energiaellátás csaknem húsz százalékáért
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 13:03
Lemond parlamenti mandátumáról Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt közölte: december 31-i hatállyal mond le parlamenti mandátumáról, erről péntek délután tájékoztatta Gyurcsány Ferenc pártelnököt is.

Gyurcsány Ferenc, aki elfogadta a DK-s politikus döntését, a képviselő bejelentését követően közösségi oldalán "magánéleti hülyeségnek" minősítette Gréczy Zsolt magánügyét, amelyből - mint írta - közügy lett.

Gréczy Zsolt azzal indokolta döntését, hogy intim tartalmú képeinek nyilvánosságra kerülése terhet jelentene a Demokratikus Koalíciónak.

A fényképek, amelyeket szerinte "nyilvánvalóan csak bűncselekmény útján" hozhattak nyilvánosságra, "azt a látszatot keltik, mintha egy erkölcstelen figura lennék" - mondta Gréczy Zsolt. Hozzátette: most is úgy gondolja, nem zaklató, hanem az ügy áldozata. Úgy fogalmazott: "soha senkit nem zaklattam."

Kitért arra is: továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy az általa kilátásba helyezett perek "mennek majd a maguk útján".

A műsorban arra a kérdésre, hogy elküldte-e a képeket valaha
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 21:11
Fidesz: erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben
önkormányzattól.Halász János a győri gyerekgyilkosságra vonatkozó kérdésre válaszolva úgy értékelt: "a bíróság hibázott". Hiszen - tette hozzá - hogy lehet az, hogy egy ilyen erőszakos férjet, aki kalapáccsal verte a feleségét, kiengedték a börtönből, és le sem kellett ülnie az öt éves büntetését, hanem 3,5 év után szabadult.

Halász János hangsúlyozta: a férfi által elkövetett bűncselekmény 5 és 15 év között büntethető, így ha a középmértéket alkalmazza a bíróság, akkor a gyerekek ma is élnének.

A DK-s Gréczy Zsoltot ért zaklatási vádakról szóló kérdésre Halász János úgy fogalmazott: ha ezek a hírek igazak, akkor annyit tud mondani, "undorító", hogy a politikus ilyen módon zaklat nőket.

Arra, hogy a kispesti polgármester Gajda Péter lemondását az őt ért korrupciós vádak miatt most már ellenzéki politikusok is követelik, Halász János úgy reagált: a Fidesz már az első hírek megjelenése után, októberben azt mondta, hogy a Gajdának el sem kellene indulnia a választáson.

"Jó
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 15:41
Gyurcsány Ferenc : az önkormányzat az ellenzéki politizálás új színtere
Gy. Németh Erzsébet (DK) humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes azt hangsúlyozta: Budapest kulturális sokszínűsége egy olyan érték, amit a főváros vezetése meg fog őrizni az Orbán Viktor utáni időkre.

A Katona József Színház igazgatója marad - szögezte le a DK-s politikus, a színházban lezajlott zaklatási ügy kapcsán. Normálisan kezelték az ügyet - fűzte hozzá.

Ugyanakkor az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan az, amit egy hasonló ügyben Dörner György, az Újszínház igazgatója tesz.

Gy. Németh Erzsébet a fővárosi önkormányzattal kapcsolatos korábbi, megfogalmazása szerint "vérlázító" gazdasági ügyletekről kijelentette: ennek véget vet az új ellenzéki vezetés, ezután pályázati formában lehet pénzt kapni a fővárostól.

Az ellenzéki politikus példaként említette, hogy a Budapest Európa Sportfővárosa rendezvénysorozat 200 millió forintos költségvetéséről egyoldalnyi szöveget, egy táblázatot és színes képeket tartalmazó elszámolás készült. A költségek
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 14:41
DK: vissza kell állítani a nyugdíjszámításnál a svájci indexálást!
A DK frakciószóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz tudatosan hagyja elértéktelenedni a nyugdíjakat és elszegényedni az időseket. Az Orbán-kormány a saját törvényeit is megszegi, amikor még a trükkösen alacsonyra kiszámított inflációval sem emeli a nyugdíjakat - fogalmazott Gréczy Zsolt.

A kormány elvileg úgy biztosítja a nyugdíjak értékállóságát, hogy minden évben annyit emel rajtuk, amennyi az infláció - emlékeztetett. Ez szerinte évek óta nem teljesül és az is kiderült, hogy jövőre a kormány mindössze 2,8 százalékkal fogja emelni a nyugdíjakat, holott még a jegybank szerint is 3,4 százalék lesz az infláció. Figyelembe véve, hogy az élelmiszer-infláció az elmúlt években mindig meghaladta az általános inflációt, több ezer forint hiányozhat majd januártól az idősek pénztárcájából - érvelt Gréczy Zsolt.

Hozzátette: azzal, hogy a Fidesz eltörölte a nyugdíjak reálbérekhez kötését, a nyugdíjasok 10 éve nem részesültek nyugdíjemelésben. Mára az átlagnyugdíj az
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:46
DK: a Fidesz ki akarja véreztetni a független színházakat
Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány arra készül, hogy jelenlegi formájában megszünteti a Nemzeti Kulturális Alapot, elveszi az állami támogatásokat a budapesti színházaktól, valamint Kásler Miklóson, az emberi erőforrások miniszterén keresztül bele fog szólni a fővárosi fenntartású színházak igazgatóinak kiválasztásába.

A kabinet előbb a színházaknak adható társasági adót vette el, most pedig azt mondja, hogy ahol nem az lesz a színházigazgató, akit ő akar, ott nem lesz pénz és nem lesz színház sem - fogalmazott.

A politikus felszólította a Fideszt, hogy "tegyék végre túl magukat a választási vereségen", fogadják el a budapestiek döntését, ne akarják a vereségüket a budapesti színházakon megbosszulni.

A frakciószóvivőt kérdezték arról a hírről, amely szerint a kormány az egyetemekhez hasonlóan a színházak élére is kancellárokat nevezhet ki, de azt felelte, hogy erről nincsen információja.

Gréczy Zsoltot kérdezték arról,
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:52
Önkormányzat 2019 - Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje
A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:01
1/43
Képek, videók
Varga Zoltán.jpg
1vargaildyko
2010. április 17. szombat, 13:58
gréczy.png
astropapa58
2013. november 07. csütörtök, 10:52
képviselő fánk.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:07
Cs.m-i képviselők.jpg
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 18:28
Képviselő fánkok
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:20
Képviselő fánk
horgasnora
2013. január 13. vasárnap, 14:19
képviselő bér.jpg
dnemethk
2012. február 08. szerda, 20:32
képviselő fánk....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:44
képviselő fánk
zsula10
2011. március 09. szerda, 22:06
képviselők vagyonnyilatko
agica2004
2011. február 28. hétfő, 15:51
képviselő fánkom
zsula10
2011. február 09. szerda, 17:56
Nők a közéletben
furaila
2014. május 26. hétfő, 03:51
Debreceni Zoltán.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:08
Debreceni_-kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:46
A debreceni run 01.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.