Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 05:20 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság szerint ismét végrehajthatnak halálos ítéleteket
legfelsőbb bíróság hétfőn e fellebbviteli bíróság döntését hagyta érvényben. Az indoklásként nyilvánosságra hozott rövid szövegből kiderült: a négy liberális alkotmánybíró közül ketten inkább újabb fellebbviteli bírósági meghallgatást szorgalmaztak.

A négy elítéltet júliusban és augusztusban egy indianai szövetségi börtönben végzik majd ki.

Bár az egyes amerikai tagállamokban változatlanul hajtottak végre a helyi bíróságok által hozott halálos ítéleteket, de a szövetségi kormányzat 2003-ban - George W. Bush elnöksége idején - leállította a szövetségi bíróságok által hozott halálos ítéletek végrehajtását. Az ok az ítélet végrehajtásának módja miatt kirobbant vita volt.

William Barr igazságügyi miniszter azonban tavaly bejelentette: a Trump-kormányzat szorgalmazza a halálbüntetések újbóli végrehajtását. A tárcavezető a törvényes rend fenntartásának szükségességével indokolta a szándékot. Mint mondta: "tartozunk annyival az áldozatoknak és a családtagjaiknak, hogy végrehajtjuk az igazságügyi
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 20:53
Az amerikai legfelsőbb bíróság eltörölte a louisianai abortusztörvény szigorításait
A döntés meghozatalakor az alkotmánybíróság elnöke, a konzervatív - még George W. Bush elnök által kinevezett - John Roberts a négy liberális bíróval együtt szavazott, azzal érvelve, hogy a törvény "súlyos terheket" ró az abortuszra váró nőkre.

A 2014 óta érvényben lévő törvény értelmében a mesterséges terhességmegszakítást végző orvosoknak Louisiana állam egész területén úgynevezett betegbefogadási engedélyt kellett kérniük a praxisjoguk szerinti 30 mérföldes (48 kilométeres) körzetben lévő bármely kórháztól. Szakemberek szerint az ilyen engedélyek megszerzése sok helyütt kifejezett nehézségekbe ütközött.

A déli állam e törvényt támogató vezetői és törvényhozói a nők egészségének védelmével érveltek, ám a bírálók szerint a törvény korlátozta a nők jogát az abortuszhoz, s jogvédő csoportok ezért fordultak a szövetségi legfelsőbb bírósághoz. A keresetet Shreveport város egyik klinikája nyújtotta be, jogvédők támogatásával.

Indoklásában a legfelsőbb bíróság utalt arra is, hogy 2016-ban
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 19:23
Uniós biztos: az Európai Bizottságon belül is tapasztalható strukturális rasszizmus
Reynders igazságügyi biztos csak "félig-meddig" kért bocsánatot, azért mert 2015-ben, még belga külügyminiszterként egy brüsszeli népünnepélyen többekkel együtt feketére mázolt arccal jelent meg, Dalli azt válaszolta, hogy az embereket a munkájuk alapján ítéli meg.

"Kollégám hatékonyan járult hozzá a biztosi kollégium rasszizmusról folytatott vitájához.Az ő nevéhez fűződik a múlt héten bemutatott áldozatjogi stratégia is, amellyel kapcsolatban Reynders kiváló munkát végzett" - fogalmazott.

A George Floyd rendőri brutalitás okozta halála által előidézett tüntetéssorozatokkal kapcsolatban Dalli egy - ugyancsak az Euractiv portálon megjelent - véleménycikkében azt írta, hogy "a harag, amelyet az incidens kiváltott felbecsülhetetlen értékű, és a szociális reformokba kell csatornázni ahelyett, hogy veszni hagynánk".

Belgiumban főleg II. Lipót egykori belga király emléke és hagyatéka és az őt mintázó szobrok állnak a tiltakozások középpontjában, mert személyes irányítása alatt az egykor Kongói
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:52
Labdarúgó NB I - Először bronzérmes a Puskás Akadémia
A felcsúti együttes története során először végzett a dobogón, ami egyben azt is jelenti, hogy a következő idényben indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

OTP Bank Liga, 33. forduló:Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 2-1 (1-1) ------------------------------------------------- Pancho Aréna 1918 néző v.: Iványi

gólszerzők: Nagy Zs. (35.), Slagveer (83.), illetve George (22.)

sárga lap: van Nieff (19.), illetve Szendrei (50.), Lovric (86.), Hidi (89.)

PAFC:

----Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff - Gyurcsó (Slagveer a szünetben), Plsek (Urblík, 76.), Knezevic (Spandler, 88.), Nagy Zs. - Vanecek

Honvéd:

------ Tujvel - Batik, Kamber (Cipf, 87.), Lovric - Mezgrani, Hidi, Szendrei (Moutari, 73.), Gazdag, Uzoma - Ugrai, George (Kesztyűs, 47.)

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a bronzéremre és ezzel a nemzetközi kupaindulásra hajtó Puskás Akadémia, mégis a vendégek szereztek vezetést a Costa Rica-i Mayron George révén, akinek ez volt az
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 22:22
Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a történelmi emlékművek és szobrok védelméről
utasítást David Bernhardt belügyminiszternek Washington egyetlen konföderációs szobrának helyreállítására. Albert Pike, az amerikai polgárháború (1861-1865) déli államai seregeinek, az úgynevezett konföderációs seregeknek a tábornoka volt, szobrát június 19-én éjjel döntötték le a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) nevű radikális mozgalom aktivistái. A vandalizmus egy órán keresztül tartott, és a szövetségi főváros rendőrsége nem avatkozott közbe.

Az Egyesült Államokban az afroamerikai George Floyd rendőri beavatkozás miatti halála óta kirobbant tüntetéssorozatok és erőszakos megmozdulások során az amerikai történelem több személyiségének emlékművét, szobrát döntötték le vagy rongálták meg. Köztük azonban nemcsak a rabszolgaság híveiként ismert személyek szobrai voltak, hanem például Amerika felfedezőjének, Kolumbusz Kristófnak vagy a polgárháború északi csapatai vezetőjének, Ulysses Grant kapitánynak a szobra is.

Az Egyesült Államokban 2003 óta van érvényben egy szövetségi törvény,
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 07:05
Az amerikai képviselőház törvényjavaslatot szavazott meg arról, hogy a szövetségi főváros az 51-ik tagállam leg
Washington DC 230 évvel ezelőtti létrehozása óta először fordult elő, hogy a törvényhozás megszavazta Washington DC államiságát. A törvényjavaslat azonban nem fog továbbjutni a képviselőháztól. Mitch McConnell, a republikánus többségű szenátus vezetője ugyanis még pénteken jelezte, hogy a javaslatot nem is bocsátja szavazásra a felsőházban. Donald Trump amerikai elnök már korábban közölte, hogy nem támogatja a szövetségi főváros államiságát.

A képviselőház 1993-ban egyszer már voksolt arról, hogy a valamivel több mint 700 ezer lakosú főváros esetleg önálló állam legyen, de akkor a javaslat 277:153 arányban elbukott.

A képviselőházi vitában a republikánus politikusok azzal érveltek, hogy a főváros állami rangra emeléséhez módosítani kellene az amerikai alkotmányt, és szerintük az ötlet a demokraták "politikai mesterkedése", mert ezzel jelentősen megnövelnék a demokrata párti törvényhozók számát. Washington DC-ben ugyanis eddig csakis demokrata párti polgármestert választottak.

"A
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 07:04
A volt szovjet vezető, Nyikita Hruscsov fiának halálát fejlövés okozta az Egyesült Államokban
halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség már akkor jelezte, hogy nincs bűncselekményre utaló jel.

Szergej Hruscsov a moszkvai energiaipari egyetem elvégzése után mérnökként foglalkozott ballisztikus rakéták, robotrepülőgépek és űrhajók fejlesztésével, a műszaki tudományok doktora és nemzetközileg elismert tudós volt. 1991-ben, mint vendégtanár érkezett az Egyesült Államokba a tekintélyes Brown Egyetem meghívására.

Letelepedési kérelmét két amerikai elnök is támogatta. Richard Nixon és George H. Bush elnökök, valamint Robert McNamara, volt védelmi miniszter támogató levelei is valószínűleg hozzájárultak, hogy 1999-ben ő és a felesége, Valentyina Golenko amerikai állampolgár lett. Ugyanakkor mindketten megtartották orosz állampolgárságukat is. A The New York Times című amerikai lap szerint Szergej Hruscsov 2001-ben azt nyilatkozta: amerikai állampolgárságának apja is örülne.

Szergej Hruscsov 2001-ben, a Providence Journal című lapnak nyilatkozva fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy:
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 20:02
A NASA TESS, Spitzer missziója egy Neptunuszhoz hasonló nagyságú bolygót fedezett fel
bolygók után az AU Microscopii csillag körül. Az AU Mic rendszer páratlan lehetőséget biztosít arra, hogy a csillagászok megfigyeljék, miként formálódnak és fejlődnek a bolygók és légkörük, és milyen kölcsönhatásban vannak csillagjaikkal - közölte a NASA.

"Az AU Mic egy fiatal, közeli M törpecsillag, kőtörmelékek korongja vette körül, amelyben porhalmazok mozgása volt megfigyelhető, és most köszönhetően a TESS-nek és a Spitzernek, van körülötte egy tiszta méretű bolygó" - mondta Bryson Cale, a fairfaxi George Mason Egyetem kutatója.

"Nincs másik olyan ismert rendszer, amely megfelel ezeknek a fontos skatulyáknak" - tette hozzá.

AZ AU Mic egy hideg vöröstörpe csillag, amely 20-30 millió éves lehet, a 150-szer idősebb Naphoz viszonyítva még gyermekcsillagnak számít. A csillag energiájának kevesebb mint 10 százaléka származik hidrogén-hélium fúzióból magjában. A rendszer 31,9 fényévre van a Microscopium déli konstellációban.

Az AU Mic b névre keresztelt új bolygót a Nature című tudományos
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 13:51
Koronavírus - Hölvényi: az egyházak a járvány elleni küzdelemben is készek az emberek segítségére
generáció jövője forog kockán.

Jörgen Skov Sorensen, a nemzetközi protestáns-ortodox szervezet főtitkára elmondta, hogy a járvány hatalmas próbatétel elé állította az élő közösségre épülő hitéletet, az egyházaknak ugyanakkor sikerült a reményt és a tevékeny segítségnyújtást közvetíteni a szükséget szenvedők felé. Hangsúlyozta azt is, hogy a virtuális imádkozás új tapasztalatot jelent a vallásgyakorlásban, mivel nem szabad elfelejteni, hogy a fizikai távolság nem zárja ki a lelki közelséget.

George Valcu, az ortodox egyház uniós képviseletének irodavezetője fontosnak nevezte, hogy a gazdasági élet fokozatos újraindításával párhuzamosan a hitélet gyakorlása elől is elháruljanak az akadályok Európa valamennyi országában.

A vallások közötti párbeszéddel foglalkozó parlamenti munkacsoportnak több mint 10 éve meghatározó szerepe van a vallások közötti dialógus és együttműködés elősegítésében. A vallási szervezetek alapvető szerepet játszanak a konfliktusok megoldásában, és hozzájárulnak a
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 20:03
Obama segített 11 millió dollárt gyűjteni Biden elnökválasztási kampányára
hogy a koronavírus-járvány idején mennyire megváltozott körülmények között kell kampányolniuk a politikusoknak. Obama és Biden a lakásából jelentkezett be, egy megosztott képernyő segítségével, s a résztvevők az interneten élőben társaloghattak velük és egymással.

A nyilvános rendezvényen Obama többször is bírálta Donald Trump elnököt, aki szerinte kihasználja az amerikaiak közötti megosztottságot. Becstelennek nevezte Trump kormányzási stílusát.

A korábbi elnök nem értékelte az afroamerikai George Floyd rendőri erőszak miatti halála után országszerte kirobbant tüntetéssorozatot, sem annak erőszakba torkolló fejleményeit.

"Nagy küzdelem folyik jelenleg, s nem csupán ebben az országban, hanem szerte a világban azt illetően, hogy kik is vagyunk" - mondta.

Az AP amerikai hírügynökség elemzője megjegyezte: amikor Obama elnök volt, nem sikerült más demokrata párti politikusokat népszerűvé tenni a választásokon, hiszen 2010-ben a demokraták elvesztették a többséget a képviselőházban, 2014-ben
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 07:05
Megrongálták Colbert szobrát a francia nemzetgyűlés előtt, az elkövetőt őrizetbe vették
nevéhez fűződik az úgynevezett fekete kód kidolgozása is 1685-ben, amely a rabszolgaságot szabályozta a francia gyarmatokon.

Párizsban a francia nemzetgyűlés előtt álló szobrát kedden először tetőtől talpig leöntötték vörös festékkel, majd a talapzatra firkálták az említett feliratot.

Az úgynevezett "Négerfóbia-ellenes brigád" a Twitteren közzétett egy videót, amelyen előállítás közben a rongáló azt mondja: "Ami tiltott, az a rasszizmus. Ez a férfi dicsőítette a négerfóbiát."

Az amerikai George Floyd május 25-i halála után kirobbant, világszerte tartó, rasszizmus elleni tüntetéssorozat egyik meghatározó eleme a gyarmatosításért és a rabszolgatartásért felelősnek tartott történelmi személyek köztéri szobrainak ledöntése vagy megrongálása. Ugyanakkor Franciaországban nem ez az első alkalom, hogy az ezekhez köthető történelmi személyiségek emlékműve vagy szobra az emlékezéspolitikai viták kereszttűzébe kerül.

Emmanuel Macron államfő a 2017-es elnökválasztási kampányban emberiesség elleni
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 07:04
Egy párizsi előállítást követően meghalt férfi családja a rendőrök felfüggesztését kéri
"Hagyd abba", "nem bírom", majd húsz másodperc alatt hétszer "megfulladok" - ezeket mondta Cédric Chouviat, amikor január 3-án a párizsi Eiffel-toronynál három rendőr a földre szorította, miután provokatívan viselkedett velük szemben egy közúti rutinellenőrzés során. A 42 éves futárt a helyszínről szívroham miatt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol két nap múlva meghalt. A boncolási jegyzőkönyv szerint a halálát gégesérülés miatt bekövetkezett fulladás okozta. Az ügyben nem szándékos emberölés gyanújával indult vizsgálat még januárban.

A jelenet rekonstruálásához a rendőrség felügyeleti szerve 13 felvételt vizsgált meg. Ezek közül kilencet a futár maga készített, hármat egy negyedik rendőr, aki jelen volt az előállításkor, egyet pedig egy arra haladó autós. Ezek tartalma jelent meg a francia lapokban.

A jegyzőkönyv szerint a 12 percig tartó beszélgetés során Cédric Chouviat többször "bohócoknak" és "szerencsétlen figuráknak" nevezte a rendőröket. Azt is kérte tőlük, hogy ne
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:00
1/566
Képek, videók
George and Amal Clooneys
durcimarcika
2020. május 03. vasárnap, 14:45
George Orwell - Reménytel
sanci81
2018. február 04. vasárnap, 18:43
George Orwell idézet
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:05
orwell_george_orwell_i dez
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 19:34
Georges Seurat
sanci81
2017. február 11. szombat, 21:54
george michael
anitazs
2017. február 05. vasárnap, 11:04
0 Money St-George-And-The
lovaszmarika
2016. augusztus 01. hétfő, 17:51
george-gordon-noel-byr on-
fiducika
2016. január 31. vasárnap, 22:08
George W. Bush
sanci81
2015. november 16. hétfő, 16:05
George Eads
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:32
george-gordon-noel-byr on-
borigit
2015. június 21. vasárnap, 07:22
az-este-verse--william -wo
menusgabor
2019. november 03. vasárnap, 21:08
Williams9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.