Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 05:30 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Száraz bőr ellen
szintén kezelni tudja a száraz bőrt.

Léteznek úgynevezett bőrbarát táplálékok, amelyek rendszeres fogyasztása elősegíti, hogy elkerüljük a bőr szárazságát és a különféle bőrbetegségeket. Többek között a halak is segíthetnek a bőrproblémák megelőzésében, hiszen gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak és E-vitaminnak. Az E-vitamin egy antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást és a káros szabad gyökök ellen is eredményesen lép fel.

A mandula szintén gazdag telítetlen zsírsavakban és E-vitaminban, amelyek gyulladást is csökkentenek, így kisebb az esélye a bőrszárazság kialakulásának.

A napraforgómag is hasznos, hiszen az E-vitamin mellett cinket is tartalmaz. Ez a vitamin és ásványi anyag a bőrsejtek védelmét látja el.

Az avokádó is nagyon sok E-vitamint tartalmaz, de esszenciális zsírsavakban is gazdag, amelyek védelmet jelentenek a bőr számára.

Az olívaolaj szkvalént tartalmaz, amely védelmet nyújthat a bőrszárazsággal szemben, emellett a telítetlen zsírok
pacsakute, 2019. november 04. hétfő, 19:58
Az idegrendszer és az agy fontos táplálékai
tejben, a tejtermékekben, a tengeri halakban, a petrezselyemben, a tojássárgájában, a kukoricában, a paprikában.

A B1-vitamin szintén kedvező hatással van az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre, az idegrendszer energiaellátását is biztosítja. B1-vitamin-források: teljes kiőrlésű gabonafélék, gabonacsírák, élesztő, hüvelyesek, dió- és mogyorófélék, tej, tojás, petrezselyem, fokhagyma, húsfélék, kagylók, burgonya, máj.

Stresszes állapotban megnő a B2-vitamin-szükségletünk. B2-vitaminban gazdag táplálékok: tej, tejtermékek, belsőségek, húsok, hal, élesztő, diófélék, gomba, tojás, gabonafélék.

Az idegrendszer helyes működéséhez B3-vitaminra is szükség van, és ez a vitamin a migrénes fejfájást is csillapítja. B3-vitamin-források: teljes kiőrlésű gabonák, belsőségek, hal, tojás, élesztő, hüvelyesek, zöldségfélék, mogyoró, lencse.

A B5-vitamin a központi idegrendszer fejlődésében játszik szerepet, és általa védelmet élvezhetünk a fárdatsággal szemben.
pacsakute, 2019. november 04. hétfő, 18:57
Az agy tápanyagai
fontos az egészség megőrzése érdekében.

A mentális egészség legfőbb támogatói:
Folsav - a folsavban gazdag ételek közé tartoznak a gyümölcsök és zöldségek, a teljes kiőrlésű magvak, a babfélék, a müzlik és további dúsított magvas termékek.

B12-Vitamin - ehhez a vitaminhoz tojásból, sajtokból, tejtermékekből, hús- és halárukból, és szárnyasokból is hozzájuthatunk.

C-Vitamin - bár a C-vitamin legnépszerűbb forrása a narancs, léteznek még más, C-vitaminban gazdag ételek. Ezek közé tartozik a paprika, a brokkoli, a kelbimbó, a karalábé, a kivi, a mangó, a papaya, az ananász és az eper.

D-Vitamin - a D-vitamin legfőbb forrása a Nap. A test előállít még D-vitamint, olyan ételekből, mint például a lazac, a makréla, a marhahús, a borjúmáj, a tojás sárgája, a tonhal, a szardínia, a shiitake- gomba, a joghurt és a mandulatej.

E-Vitamin - az E-vitamin segíthet megelőzni a kognitív képességek romlását és az Alzheimer-kórt is.
pacsakute, 2019. november 03. vasárnap, 21:35
Olívaolaj és citromlé keringés javítására és méregtelenítés
A citromlé és az olívaolaj keverékéről nem is gondolnánk, hogy milyen előnyös lehet a szerveztünk számára. Ez az elegy tele van egészséges zsírokkal, antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek nagyon hatásosak lehetnek egyes betegségek megelőzésében.

Olívaolajból az extraszűz olívaolajat érdemes használni, hiszen ez nem esett át semmilyen kémiai kezelésen, így sok értékes tápanyagot tartalmaz. A citrom meglehetősen gazdag egy antioxidáns vitaminban, mégpedig a C-vitaminban, de van benne B-vitamin, kálium, foszfor és antioxidáns flavonoidokat is tartalmaz.

Az olívaolaj és a citromlé kettőse jobb emésztést garantál, és mivel könnyen eltelít, így a fogyásban is a segítségünkre lehet. Gyorsabb anyagcserét is biztosít ez az elegy, valamint gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ha sikerül fogynunk, akkor csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek
pacsakute, 2019. október 25. péntek, 13:49
Ránctalanító pakolások otthon
hatékonyan veszi fel a harcot a száj és szem körüli barázdákkal, mivel a benne lévő E-vitamin, az antioxidánsok és a fitoszterolok részt vesznek a bőr megújításának folyamatában. A meggymagolaj erősít, hidratál és feszesít, a szódabikarbóna pedig külsőleg is csodaszer, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és tisztítja a pórusokat. Az élesztős pakolás ránctalanít, és jó gyulladások, pattanások ellen is. Mutatjuk, hogy készítsd el őket!

Kókuszos-szódabikarbónás:
A kókuszolaj gazdag E-vitaminban, telített zsírsavakban, tápláló, gombaölő, antioxidáns, sőt antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Normál típusú arcra egyforma arányban keverd össze a hozzávalókat, ha viszont érzékenyebb a bőröd, a szódabikarbóna érdessége miatt két adag kókuszolajhoz adj egy adagot belőle. Miután elkeverted, vidd fel egyenletesen az arcodra, dekoltázsodra, és hagyd tíz percig rajta. Langyos vízzel öblítsd le.

Tejszínes-élesztős :
10 g élesztő
10 ml tejszín
egy evőkanál
pacsakute, 2019. október 22. kedd, 00:09
Leveles kel jótékony hatásairól
szervezetének szüksége lenne. Egy adag leveles kel a napi ajánlott rost mennyiség 5%-át tartalmazza, ezen felül egészéges, nem savasító növényi fehérjével látja el szervezetünket.

5, Omega zsírsavak. Az esszenciális omega zsírsavak rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartásában. Egy adag leveles kel 121 mg omega 3, 92,4 mg omega 6 zsírsavat tartalmaz.

6, Immunrendszer erősítés. A leveles kel rendkívül gazdag karotinoidokban, flavonoidokban, antioxidánsokban, A vitaminban, melyek támogatják az immunrendszer megfelelő működését.

7, Fenntarthatóság, környezetvédelmi szempontok. A leveles kel kb. 55-60 nap alatt érik be, míg egy szarvasmarha felneveléséhez 1,5-2 év szükséges.

Még döbbenetesebb az arány, ha azt is vizsgáljuk, hogy egy
szarvasmarha felnevelése mennyi ivóvizet igényel, mennyi takarmányt, valamint
az állat az élete során mennyi metán gázt bocsájt a levegőbe. Sok kutató a
globális felmelegedés egyik fő okát az intenzív
pacsakute, 2019. október 21. hétfő, 21:20
A birs ősrégi idők óta használt házi gyógyszer
régen a szekrény tetején tartották lakásillatosító gyanánt.



A birs termékenységi szimbólum, a görög mitológiában is szerepel. A régi cigány hagyományok szerint a terhes lánynak, ha erős gyermeket akar, erős férfi vérével átitatott birset kell ennie, ráadásul fogyó holdnál.
Elképesztően illatos nyersen, főzve és sütve viszont az aromája érvényesül.


Mit tartalmaz?


Az almával és körtével megegyező a szénhidráttartalma, viszont C-vitaminban gazdagabb. Pektint és csersavat is bőven tartalmaz. A pektin a héjában és a magházában található, ettől keményedik meg a birsalmasajt, tehát ha ezt szeretnénk készíteni, ne hámozzuk meg a birset.
A pektin (E440) egy olyan vegyület, mely húsos gyümölcsök és zöldségek sejtfalából állítható elő
Rendkívül egészséges gyümölcs, alacsony energiatartalommal. Jól lebomló szénhidrátokat, A-, B3-, B6-, C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot tartalmaz. Több értékes
eva6, 2019. október 17. csütörtök, 10:30
Sütőtök gyógyhatásairól
Dél-Amerika trópusi vidéke, földrészünkre pedig Amerika felfedezése után került be és terjedt szét az egész kontinensen, de manapság már mindegyik földrészen elterjedt, termesztik és előszeretettel fogyasztják értékes tápanyagai miatt.

A sütőtök nem csak étek, hanem gyógyír is egyben, mivel egészségmegörző és gyógyító hatással bír. De lássuk csak mit is tartalmaz valójában?

A sütőtök belseje igen gazdag káliumban, kalciumban, cinkben, mangánban, rézben, vasban, foszforban, C-vitaminban, biotinban, niacinban, pantoténsavban, A, B1, B2, B6, E vitaminok és folsavban, valamint: flavonoidokban, kumarin származékokban és karoténban, ez utóbbiak határozzák meg a sütőtök színét, ízét és értékét. Minél sötétebb a színe, annál gazdagabb esszenciális aminósavakban, amikből a szervezet képes előállítani azokat az antitesteket, melyekkel hatékonyan tud küzdeni a kórokozókkal szemben, ezzel erősítve immunrendszerünket.

Ízletes magjaiban értékes olaj található, mely azon kívül hogy táplál,
pacsakute, 2019. október 04. péntek, 18:04
A kivi gyógyhatásairól
A kivi az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon. Nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz. Tele van antioxidánsokkal, fitonutriensekkel és flavonoidokkal. Bővelkedik még folsavban, C-vitaminban, E-vitaminban, kalciumban, krómban, magnéziumban, vasban, rézben, káliumban és cinkben.

Mivel a kivi antioxidánsokat, flavonoidokat és fitonutrienseket tartalmaz, így nagy harcos lehet a rák elleni védelemben. Egyes feltételezések szerint védelmet nyújthat a máj-, az emlő- és a gyomorrákkal szemben. A kiviből készült kivonat gátolja a rákos sejtek poliferációját és védelmet nyújt a DNS-károsodásokkal szemben.

Mivel a kivi karotinban és C-vitaminban is rendkívül gazdag, így segít megőrizni a szem egészségét. Mindkettő védelmet nyújt a káros hatású szabad gyökökkel szemben, és így az oxidatív stresszel szemben is védelmet élvezhetünk általa. Persze csak akkor, ha rendszeresen
pacsakute, 2019. október 04. péntek, 12:31
Pajzsmirigy betegek diétája
szójabab, és garnélarák fogyasztásával juthat.

Kókuszolaj
Ha ételeit kókuszolajjal készíti, javítja szervezete anyagcsere folyamatait, és segíti a fogyást. Ez az olajban található zsírsav láncnak köszönhető. A kókuszolajat a pajzsmirigy alulműködésben szenvedőknek kifejezetten ajánlják.

Antioxidáns vitaminok és B-vitaminok
Az A, C, és E-vitaminok magas antioxidáns tartamuknak köszönhetően megszüntetik az oxidatív stresszt, amely káros hatással lehet a pajzsmirigyre. B-vitaminban gazdag ételeket szintén mindenképp fogyasszon. A, C, és E-vitaminban gazdag a marhahús, a tojás, a csirkehús, a halfélék, a tengeri ételek, az alma, a narancs, a kajszibarack, a görögdinnye, a répafélék, a spenót, a borsó, a paradicsom, a datolya, a burgonya, a hüvelyesek, a magvak, az eper, a citrusfélék, és a teljes kiőrlésű gabonák. B-vitaminban gazdag a sertéshús, a zöld levelű zöldségek, a csirkehús, a tojás, a hüvelyesek, a kagylók, a máj, a búzacsíra, a mandula, a borsó, a pekándió, és a
pacsakute, 2019. szeptember 25. szerda, 20:55
Rákellenes B17-vitamin az almában és a bogyósokban
Néhány tápanyagban és vitaminban gazdag gyümölcs segítségével megelőzhető lenne a civilizációs betegségek jó részének kialakulása.

Minden napra egy alma
Az alma normalizálja a koleszterinszintet, és csökkenti a stroke, valamint a daganat és a cukorbetegség rizikóját. Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknál, akik almát esznek, kisebb eséllyel alakul ki metabolikus szindróma. A metabolikus szindróma a szív- és érrendszeri megbetegedések döntő rizikófaktorának számít. Akkor kell számolni vele, ha az alább felsorolt rizikófaktorok közül legalább három jelen van:

megnövekedett derékbőség,
kóros vérzsírszint,
magas vérnyomás,
emelkedett éhgyomri vércukorszint.
Az almamag megvédhet a ráktól

Az almamag nagy mennyiségű B17-vitamint tartalmaz, mely laetril néven is ismert. A magokat is el kell fogyasztani mindig az almával együtt. Kutatási
pacsakute, 2019. szeptember 25. szerda, 20:42
Csipkebogyó bor
Vérszegénységre
Alkalmazás: Napi 2x2 kanál gyógybor, főétkezések után (délben és este).

6. Emésztési zavarokra - puffadások, gyomor görcsök, hasmenésre
Alkalmazás: 2x3 kanál gyógybor étkezések után (délben és este)

7. Epe bántalmakra: Epe görcsökre, renyhe epeműködésre
Alkalmazás: Minden zsírban gazdag étkezés előtt igyunk meg 0,5 dl gyógybort.

8. Vese és húgyúti betegségekre- vízhólyag gyulladás, vesemedence gyulladás, húgyúti fertőzésekre.
A C vitaminban gazdag gyógybor savas kémhatása miatt, a patogén baktériumok nem tudnak elszaporodni és megtelepedni a húgyvezetékben és a vesemedencében.
Alkalmazás: Naponta 2x2 kanál gyógybor főétkezések után (délben és este)

9. Anyagcsere zavarokra - cukorbetegségre, pajzsmirigy bántalmakra
Alkalmazás: 2x2 kanál gyógybor főétkezések után (délben és este)

10. Bőr betegségekben - főleg glukokortizon elégtelenség (mellékveseelégtelenség) miatt kialakult betegségekben
pacsakute, 2019. augusztus 31. szombat, 10:43
1/88
Képek, videók
száraz a föld
wob
2018. április 29. vasárnap, 11:26
Száraz Miklós György - So
sanci81
2018. április 09. hétfő, 17:58
szaraz_ecsetminta_szin es.
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 10:00
szaraz_ecset_minta_zol d.j
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 10:00
szaraz_ecset_minta_vor os_
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 09:59
szárazság 001.png
chillik
2017. április 04. kedd, 06:36
Nagy szárazság idején 01.
chillik
2016. október 23. vasárnap, 05:20
Nagy szárazság idején 02.
chillik
2016. október 23. vasárnap, 05:19
Száraz levél.jpg
chillik
2016. október 07. péntek, 06:29
Száraz György
sanci81
2016. március 26. szombat, 13:09
Száraz árok
azenujsagom
2014. november 29. szombat, 06:27
Száraz-Rudnyánszky-kas tél
farkas1945
2014. október 13. hétfő, 16:37
Különféle virágok..jpg
mailona
2012. május 21. hétfő, 19:32
Különféle virágok..png
mailona
2012. május 21. hétfő, 11:50
a kék különféle árnyalata
mecsery
2012. január 07. szombat, 05:11
Címkék
omega-3 zsírsavaknak, görög mitológiában, bőrsejtek védelmét, citrom meglehetősen, kivi gyógyhatásairól, tanulmány kimutatta, terhes lánynak, bőrszárazsággal szemben, kivi karotinban, szerveztünk számára, meggymagolaj erősít, kognitív képességek, élete során, szem egészségét, test előállít, szervezet képes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.