Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 08:30 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kövér: egyre inkább individualizált társadalommá kezdünk válni
Kövér László azt mondta, "közösségként nem vagyunk képesek magunkat megfogalmazni mint nemzet", egy megosztott közösség vagyunk, vagy egyre inkább - és ezen sokan dolgoznak kül- és belföldön egyaránt - egy individualizált társadalommá kezdünk válni, amelyben senki nem tartozik felelősséggel semmiért, önmagáért sem, nemhogy másokért, vagy a közösségért.

Abban hogy ez így van, vagy legalábbis ennek a veszélye kézzelfoghatóan fennáll, benne van az, hogy harminc évvel ezelőtt nem fogalmaztuk meg azokat az alapértékeket, azt a közös elvi erkölcsi alapot, amiben mindannyian egyetértettünk volna - mutatott rá.

A kérdés kapcsán, hogy mi maradt itt a Kádár-rendszerből, Kövér László arról beszélt, saját demokratikus államunkhoz való viszonyunk "nem sokban különbözik attól", mint ahogyan viszonyultunk a Kádár-rendszer utolsó másfél-két évtizedében az akkori elnyomó diktatúrához. Tehát gátlás nélkül kihasználjuk a kiskapukat, kijátsszuk a szabályokat, ha lehetséges. Nem érezzük úgy, hogy ez az állam, ez a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:12
2. Bóna Rezső Rudi vallomásából novella lett
3. rész: 1996. november 28-án - HALT MEG BÓNA REZSŐ ,,RUDI", 1956-os MUNKÁS-KÖLYÖKHARCOS (Eltemették: 1997. március 4-én.)

A budai “PESTI SRÁCOKAT" - a Széna téri felkelők KÖLYÖKHARCOSAIT -1958. február 18-án tartóztatták le. Ők voltak azok, akik bebörtönzött társaik kiszabadításáért szervezkedtek a forradalom leverését követően. Az 1956-os kölyökharcos MANSFELD PÉTERT a munkásosztály árulásáért ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.

BÓNA REZSŐ RUDINAK a 13 év ( ! ) BÖRTÖNBÜNTETÉS LETÖLTÉSE, csak EZUTÁN KÖVETKEZETT. Csúcs Mátyás állami ítélet-végrehajtó - olykor szórakozásképpen is megsétáltatta Bóna Rudit a felsorakoztatott rabok előtt, - unaloműző játéka volt ez a börtönőrség tisztjeinek.
"Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban tiltott módon akarta elhagyni az országnyi börtönt - a disszidálási kísérletet
furaila, 2019. november 28. csütörtök, 23:45
3. Bóna Rezső Rudi 1956-os kölyökharcos hajléktalanná válva
3. rész: 1996. november 28-án - HALT MEG BÓNA REZSŐ ,,RUDI", 1956-os MUNKÁS-KÖLYÖKHARCOS (Eltemették: 1997. március 4-én.)

A budai “PESTI SRÁCOKAT" - a Széna téri felkelők KÖLYÖKHARCOSAIT -1958. február 18-án tartóztatták le. Ők voltak azok, akik bebörtönzött társaik kiszabadításáért szervezkedtek a forradalom leverését követően.
Az 1956-os kölyökharcos MANSFELD PÉTERT a munkásosztály árulásáért ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően.

BÓNA REZSŐ RUDINAK a 13 év ( ! ) BÖRTÖNBÜNTETÉS LETÖLTÉSE, csak EZUTÁN KÖVETKEZETT. Csúcs Mátyás állami ítélet-végrehajtó - olykor szórakozásképpen is megsétáltatta Bóna Rudit a felsorakoztatott rabok előtt, - unaloműző játéka volt ez a börtönőrség tisztjeinek.
"Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban tiltott módon akarta elhagyni az országnyi börtönt - a disszidálási
furaila, 2019. november 28. csütörtök, 23:43
Regéczy-Nagy László Nemzet Emlékezete-díjat kapott Prágában
kitüntetetteknek vagy képviselőiknek. Regéczy-Nagy László egészségi állapota miatt személyesen nem tudott megjelenni a díjátadón, amelyet élő adásban közvetített a cseh közszolgálati televízió.

A Post Bellum közleményében azt írja, hogy Regéczy-Nagy László a 2. világháború idején a magyar hadseregben szolgált és 1945-ben brit fogságba került. Emiatt később el kellett hagynia a hadsereget, munkásként tartotta el magát, majd 1949-től a budapesti brit nagykövetség sofőrje lett. Ezt használta ki 1956-ban és Göncz Árpáddal együttműködve Nyugatra csempészte Nagy Imre utolsó nyilatkozatát, valamint Bibó István néhány írását. A kommunista hatalom Regéczyt 1957-ben 15 év szabadságvesztésre ítélte, de U Thant, az ENSZ akkori burmai főtitkára közbenjárására hat év múlta elhagyhatta a börtönt.

A Nemzet Emlékezete-díjat a prágai Post Bellum társaság 2010-ben alapította. A szervezet honlapja szerint az idén mintegy kéttucatnyi embert jelöltek az elismerésre, akik közül egy nemzetközi bizottság választotta ki
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 20:11
Gulyás Gergely: a kormánypártok támogatják Polt Péter újraválasztását a legfőbb ügyészi posztra
Gulyás Gergely közölte: Áder János a harmadik államfő, aki Polt Pétert találta a legalkalmasabbnak a vádhatóság első számú vezetői tisztségére. Az első Göncz Árpád volt, aki így döntött - jegyezte meg.Polt Péter habilitált egyetemi tanár, büntetőjogi szaktudása megkérdőjelezhetetlen, komoly nemzetközi és európai elismertsége van - mondta a miniszter.Hangsúlyozta: Polt Péter az elmúlt években bizonyította, hogy a magyar ügyészség következetesen és kellő szigorral alkalmazza a büntetőjogot, a vádhatóság eredményességi mutatói a legjobbak közé tartoznak Európában. A bűncselekmények száma ennek is köszönhetően csökkent kevesebb mint a felére a 2010-es kormányváltás óta - tette hozzá.A kormánypárti frakciók támogatják a köztársasági elnök jelöltjének megválasztását a legfőbb ügyészi tisztségre - közölte Gulyás Gergely.Áder János október 18-án kelt - a parlamenti honlapra kedden felkerült - levelében tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 19:15
Krónika 5. rész (kérdések)
csökken az ellátás színvonala, vagy újabb kórházakat és osztályokat kell bezárni vagy összevonni - mondta.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt felelte, azt a képviselő is elismerte, hogy a kórházak egyre szélesebb körben, egyre modernebb eszközökkel látják el a betegeket és növekszik a dolgozók bére.

2010 előtt voltak kórházbezárások, a jövő évi költségvetésben azonban 770 milliárd forinttal többet költenek az egészségügyre, mint 2010-ben - mondta.DK: hivatalos kormányzati álláspont Göncz Árpád munkásságának relativizálása?Gréczy Zsolt (DK) szerint a Fidesz az utolsó állampárt igazi örököse, a többi között azért, mert rajta kívül minden ellenzéki párt támogatta az ügynökakták nyilvánosságát. Kifogásolta, hogy Kövér László házelnök - "az MSZMP egyik intézetének korábbi munkatársa" azt mondta, kár volt Göncz Árpádot köztársasági elnökké választani. Azt tudakolta, Göncz Árpád munkásságának relativizálása az Orbán-kormány hivatalos álláspontja-e.

Orbán Balázs,
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 15:22
Október 23. - Párbeszéd: az önkormányzati választáson felszabadították Budapestet
Szabó Tímea kiemelte: ez a győzelem nem mélyítheti tovább az árkokat, ezt a győzelmet nem követheti megosztottság.

A Göncz Árpád néhai köztársasági elnök III. kerületi szobránál tartott megemlékezésen az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a volt államfő életével és munkásságával arra tanított, "hogy ne újabb árkokat ássunk, hanem temessük be azokat, és teremtsünk egységet, békét és jólétet".

Karácsony Gergely vezetésével Budapest ezt az eszmeiséget fogja képviselni - tette hozzá.

"Olyan országot akarunk, ahol mindenki otthon érzi magát, amelyik békés, szolidáris és zöld" - mondta.

Szabó Tímea közölte: "Göncz Árpád rengeteget tanított nekünk".

Az '56-os forradalom alatt megtanította, hogy "mindig, minden porcikánkkal küzdeni kell az elnyomás ellen", és azt is, hogy a szabadságvágy áldozatokkal jár, a küzdelemben "akár az egzisztenciánkat, akár az életünket is kockára kell tennünk egy jobb világért" - tette hozzá.

Szabó Tímea azt mondta: a néhai elnök azt is megtanította,
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 12:41
UDMR încă nu a decis dacă va susţine un viitor guvern condus de Ludovic Orban
Kelemen a povestit că formaţiunea va lua o hotărâre după ce va cunoaşte programul de guvernare şi pe membrii cabinetului. Acesta a adăugat: sunt şanse bune ca UDMR să voteze noul guvern, pentru a-i da şansa de a-şi începe rapid activitatea. Liderul Uniunii consideră că interesul României este elaborarea şi adoptarea cât mai rapidă a bugetului pe anul viitor.

Totodată, Kelemen este de părere că PNL încă nu are majoritatea necesară pentru ca guvernul să fie votat de Parlament, iar negocierile dintre partide sunt îngreunate de debutul campaniei electorale prezidenţiale, iar candidaţii partidelor care ar trebuie să cadă de acord pe tema susţinerii guvernării luptă unul împotriva celuilalt. Preşedintele UDMR consideră că formarea noului guvern este îngreunată şi de faptul că, în ultimii trei ani, liberalii "s-au păruit cu toată lumea" cu care acum ar putea discuta formarea guvernului. Cu toate acestea, Hunor Kelemen crede: dacă nu din prima încercare, la a doua sigur va avea succes formarea noului
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 12:01
Romániai kormányalakítás - Az RMDSZ még nem döntötte el, hogy támogatja-e Ludovic Orban kormányalakítását
Erről Kelemen Hunor RMDSZ-elnök beszélt szombat este egy kolozsvári kampányrendezvényen, amelyen államfőjelölti minőségben válaszolt a hallgatóság kérdéseire.

Kelemen Hunor elmondta, azután döntenek, hogy megismerik a kormányprogramot és a miniszterjelölteket. Hozzátette: jó esély van arra, hogy az RMDSZ megszavazza a kormányt azért, hogy megadja számára az esélyt a munka gyors elkezdésére. Álláspontja szerint ugyanis az országnak az az érdeke, hogy minél előbb kidolgozzák és elfogadják a jövő évi költségvetést.

Ugyanakkor úgy vélte, hogy a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) egyelőre nincs meg a kormány elfogadtatásához szükséges többsége, és a pártok közötti egyeztetéseket az a tényező is nehezíti, hogy elkezdődött az elnökválasztási kampány, és egymás ellen küzdenek azoknak a pártoknak a jelöltjei, amelyeknek meg kellene egyezniük a kormány támogatásáról. Szerinte a PNL kormányalakítását az is nehezíti, hogy a párt az utóbbi három évben "mindenkivel összerúgta a port", akivel ma a
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 11:21
A lyukas zászlómra esküszöm
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=70638&n=furaila&blog__
Mindaddig, míg a KÖLYÖKHARCOSOKTÓL NEM KÉRNEK BOCSÁNATOT A MUNKÁSOSZTÁLYT ELÁRULÓ POLITIKAI VEZETŐK!
Azok, és jogutódaik, akik tizenéves MUNKÁS-GYEREKEKET Íítéltek több évi börtönre, mint például . BÓNA RUDIT, akit 13 évre ítéltek, és aki SOHA TÖBBÉ NEM LEHETETT SZABAD, mert a társadalom peremére taszítottan, megbélyegzett ,,BÖRTÖNTÖLEKKÉNT", hajléktalanná válva vegetálhatott korai haláláig!
Pedig egy zárkában volt Göncz Árpáddal, aki - milyen érdekes - simán politikai tőkét kovácsolhatott a bebörtönzéséből.
Az olyan MUNKÁS-PROLETÁRRÁ LEFOKOZOTT MAGYAR GYEREKEKNEK, mint MANSFELD PÉTER, NEM VOLT KEGYELEM!
MANSFELD PÉTERT A ,,MUNKÁSOSZTÁLY ÁRULÁSÁÉRT" ítélték még kiskorúan halálra, majd akasztották föl a 18. születésnapját követően. http://furaila.xfree.hu/146399
Mit érdemelnének a mai munkásosztályt elárulók? Azok, akik zavartalanul kiárusíthatták az országot privatizáció címén. -
furaila, 2019. október 18. péntek, 15:14
1956-tal kapcsolatban még nagyon sok mindent elhallgatnak
szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb GYILKOSAI voltak a 13 napos harcban résztvevőknek? És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban?

8.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,reformkommunistákra", azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem - ily módon az 1990 utáni közéletének legismertebbjei - mint pl.:Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb - néhány év vagy hónap letöltésével szabadulhattak?

9.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,kölyökharcosoknak" nem kegyelmezett a rendszer?
Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban
furaila, 2019. október 17. csütörtök, 23:58
Megemlékezéseket tartanak Göncz Árpád halálának évfordulója alkalmából
Göncz Árpád négy éve, 2015. október 6-án hunyt el.

Emlékét számos hely őrzi az országban: Budapest III. kerületében, egykori lakhelyén, a Bécsi úti házon emléktábla; az Óbudai Egyetem parkban a Göncz Árpád Baráti Kör által ültetett fa és Jovánovics György róla készített mellszobra; a XIII. kerületben a Göncz Árpád Városközpont és Erős Apolka szobra; Budaörsön a Göncz Árpád utca; Százhalombattán a Göncz Árpád tér; Szegeden az egyetem parkjában a Göncz Árpád sétány; Komlón a város díszpolgárainak fasorában a közelmúltban ültetett fa és emléktábla "bizonyítja, az ország, az emberek nem felejtik a Magyar Köztársaság egykori elnökét" - olvasható az alapítvány közleményében.

Göncz Árpádot 1990. augusztus 3-án választotta az Országgyűlés köztársasági elnökké, ezzel ő lett a rendszerváltozás utáni Magyarország első államfője. Az első szabad választások után az új Országgyűlés alakuló ülésén házelnök lett, és ő látta el az ideiglenes köztársasági elnöki teendőket is. Az MDF és az SZDSZ megegyezése
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 07:04
1/48
Képek, videók
A megetetett társadalom 1
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:53
A megetetett társadalom 2
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:53
A megetetett társadalom 3
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:52
A megetetett társadalom 4
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:52
A megetetett társadalom 5
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:52
A megetetett társadalom 6
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:51
A megetetett társadalom 7
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:51
A megetetett társadalom 8
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:51
A megetetett társadalom 9
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:50
Kövér László.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:26
kover_laszlo_kothencz_ jan
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:09
kövér lászló.jpg
dnemethk
2012. december 27. csütörtök, 08:28
kövér lászló
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 19:18
Kövér László
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 12:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.