Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 21:43 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meghirdette őszi bérleteit a Zeneakadémia
lép fel, valamint koncertet ad a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar is Vashegyi György vezetésével.

Az Összkiadás sorozat Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatódik Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovics, Giovanni Guzzo és Julian Steckel.

A Kamarazene Nagyteremre című sorozatban a Les Vents Français formáció tagjaként lép színpadra Emmanuel Pahud, Francois Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatkovic. A bérlet további koncertjein Nagy Péter partnere Daniel Hope és Claudio Bohórquez lesz, Kokas Dóra Maxim Riszanovval és Vagyim Holodenkóval ad koncertet, Fenyő László kamarapartnere Csijong Mun lesz.

Az Orgona a központban bérlet részeként először ad szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson, mindnyájan klasszikus és modern kompozíciókkal is
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 12:42
A Figaro házasságával folytatódik az Operamacera sorozat
Filharmonikus Zenekar Dinyés Dániel vezényletével, a rendező Göttinger Pál - közölték a Nemzeti Filhanrmonikusok hétfőn az MTI-vel.

Az Operamacera sorozat következő részében Dinyés Dániel karmester-zeneszerző és Göttinger Pál rendező a mozarti operaszínpad bebarangolására hívja az érdeklődőket, a mű és a színpadi énekes játék mélyére vezetve. Nem keresztmetszetet adnak, de olyan összefüggésekre is rávilágítanak, amelyek egy hagyományos operaelőadás alatt rejtve maradhatnak a közönség előtt.

Francois Leleux vezényletével Beethoven Coriolan-nyitánya, Mozart C-dúr oboaversenye és Schubert IV. "Tragikus" szimfóniája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyén január 20-án a Müpában.

Francois Leleux budapesti koncertjének műsorát azonos alaphangú dúr és moll hangnemek köré szerkesztette, mintha ugyanannak a témának két ellentétes oldalát mutatná be. A c-moll hangnem Beethovennél hősi, patetikus hangulatok kerete. A C-dúr hangnem Mozart műhelyében a pompával, a fenségessel
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 07:06
Őszi zenei és gasztronómiai fesztivált rendeznek az ausztriai Kismartonban
szeptember 6-án este a kastély rezidens zenekara, a Haydn Filharmónia ad koncertet. Nicolas Altstaedt német-francia származású hegedűművész és karmester közreműködésével Beethoven, Sosztakovics és Haydn művei hallhatók majd.

A filharmónia szeptember 10-én, vasárnap Alexander Lonquich német zongoraművésszel és vezényletével adja második koncertjét. Az este folyamán Haydn, Mozart és Schumann művei csendülnek fel. Szeptember 13-án, szerdán Haydn, Beethoven és Schubert műveit szólaltatja meg a zenekar Francois Leleux francia oboaművésszel közösen.

A Quartett von Kuijk francia vonósnégyes és Vaszilena Szerafimova bolgár ütőhangszeres szeptember 7-én, csütörtökön ad koncertet. A bécsi klasszikától a kortárs zenéig hangzanak fel művek. Haydn, Mendelssohn és Janacek darabjai mellett a francia Benjamin Attahir zeneszerző új szerzeményei is felcsendülnek.

Szeptember 8-án, pénteken az osztrák közszolgálati rádió, az ORF szimfonikus zenekara mutatkozik be. Cornelius Meister német karmester irányításával
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 16:03
Ismertették az Esterházy Magánalapítvány idei zenei programsorozatát
új őszi fesztiválja a forradalom tematikája köré szerveződik - mondta el Schneider Erika, hozzátéve: a klasszikus zene mellett dzsessz, balkáni és roma zene, beszélgetések a fellépő művészekkel, éjszakai koncertek és kulináris élvezetek is várják az érdeklődőket.

A fesztiválon a Haydn Filharmónia három koncertet is ad, szeptember 6-án Beethoven, Sosztakovics és Haydn művei szólalnak meg Nicolas Altstaedt szólista-karmester közreműködésével, 10-én Haydn, Mozart és Schumann műveit adják elő, 13-án Francois Leleux oboaművésszel lépnek színpadra.

A fesztiválon fellép mások mellett az ORF Radio-Symphonieorchester Wien, Andreas Ottensamer klarinétművész, Titi Robin gitárművész, Magnifico (Robert Pesut) énekes, Nat Veliov trombitaművész és az Original Kocani Orkestar.

Ian Bostridge brit tenor szeptember 12-én az Oberon Trióval ad koncertet, szeptember 14-én Schubert Téli utazás című dalciklusát énekli. Másnap minden a dzsesszről szól Manu Dibango és a Soul Makossa Gang előadásában, a záróeseményen
velemenyezd, 2017. április 08. szombat, 13:32
Vasárnap kezdődik a Bartók Európáért Fesztivál Münchenben
Sándor-, Mozart- és Bartók-szerzeményeket ad elő.

A fesztivál utolsó napján a Müncheni Filharmonikusok együttműködésben a Bartók For Europe Fesztivállal, Pablo Heras-Casado vezényletével és Javier Perianes zongoraművész közreműködésével Ligeti György Román concert, valamint Bartók III. zongoraverseny és Concerto című művét mutatják be.

A Bartók-évhez kapcsolódó, Keller András művészeti vezetésével zajló fesztiválon fellép Vlagyimir Jurovszkij, Valerij Afanaszjev, Petra Lang, Gidon Saks és Francois Leleux, a Müncheni Kamarazenekar és a Müncheni Filharmonikusok is.

A Concerto Budapest közleménye emlékeztet arra, hogy a most először megrendezett fesztivál a következő években minden alkalommal más európai nagyvárosban mutatja be Bartók hagyatékát. A fesztivál állandó résztvevője a kezdeményezést elindító Concerto Budapest és a Londoni Filharmonikusok, amelyhez minden nagyvárosban helyi zenekarok csatlakoznak. A programot minden évben Bartók Béla legfontosabb művei, valamint a kezdeményezés
velemenyezd, 2016. szeptember 19. hétfő, 07:09
Bartók Európáért Fesztivált rendeznek Münchenben
A koncerteken olyan világhírű szólisták lépnek majd színpadra, mint Vlagyimir Jurovszkij, Valerij Afanaszjev, Petra Lang, Gidon Saks és Francois Leleux. A fesztiválsorozat nyitó eseményének németországi partnerei a Müncheni Kamarazenekar és a Müncheni Filharmonikusok - közölte a Concerto Budapest az MTI-vel.

A Bartók Európáért Fesztivál szorosan kapcsolódik a 2016-17-es Bartók-év programjához, amely a szerző születésének 135. évfordulójának állít emléket hangversenyekkel, kiállításokkal és nemzetközi zenei versenyekkel.

A 2016-os fesztivál fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Bajorország kormánya pedig üdvözli a fesztivál alapgondolatát és mindenben segíti a szervezők munkáját.A fesztivál a követő években minden alkalommal más európai nagyvárosban mutatja be Bartók Béla zenei és szellemi hagyatékát a rendezvény állandó résztvevőivel - a kezdeményezést elindító Concerto Budapest, valamint a London Philharmonic Orchestra - és az aktuális országok zenekaraival. A
velemenyezd, 2016. június 19. vasárnap, 10:21
Képek, videók
Zeneakadémia.jpg
snbela44
2017. szeptember 18. hétfő, 20:53
Zeneakadémia
sanci81
2017. február 08. szerda, 17:08
zeneakadémia3.jpg
maroka
2013. október 23. szerda, 10:37
zeneakadémia2.jpg
maroka
2013. október 23. szerda, 09:54
zeneakadémia.jpg
maroka
2013. október 23. szerda, 09:54
Régi Zeneakadémia épülete
irmus
2011. május 09. hétfő, 07:14
Zeneakadémia.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 14:04
Henry Purcell.gif
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:10
Hoar Frost, Purcell Mount
sarkany52
2008. november 28. péntek, 09:49
Hoar Frost, Purcell Mount
stibi39
2008. november 18. kedd, 21:39
mária zenekar0930.jpg
maroka
2018. szeptember 30. vasárnap, 18:16
péter_zenekara0608.jpg
maroka
2018. június 08. péntek, 17:54
péter és a zenekar.jpg
maroka
2017. november 20. hétfő, 12:08
verseny zenekara.jpg
maroka
2017. november 19. vasárnap, 10:51
zenekar.png
chillik
2017. november 16. csütörtök, 16:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.