Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:19 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Francia miniszterelnök: a hétvégén nagyon nagy roham várható a kórházakban és tartós lesz a krízi
kormányfő pénteken a kabinettel tartott videókonferenciáján.

A kormányzat várhatóan hamarosan bejelenti a március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások meghosszabbítását, amelyek hivatalosan kedden érnének véget, de a kormányzat mellett működő tudományos tanács azoknak a legalább április végéig tartó meghosszabbítást javasolja.

"Továbbra is mobilizációra van szükség. A járványnak a Franciaországot sújtó hulláma - amely elsőként Elzászra csapott le, és most érkezik a Párizs környéki ile-de-France régióba és Észak-Franciaországba, majd más francia régiókba is - nagyon magas, és a teljes egészségügyet, valamennyi kórházat elképesztő nyomás alatt tartja" - ismerte el a kormányfő.

Edouard Philippe köszönetet mondott mindenkinek, aki a közszolgálatban dolgozik, mindenekelőtt az egészségügyi dolgozóknak és a tanároknak, akik "a jelen körülmények között és gyakran nehéz helyzetekben kiváló munkát végeznek, feltalálják magukat, összefognak, hogy megpróbálják szavatolni az oktatást, amelyre a
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 15:52
Koronavírus - Macron jelentős beruházási programot ígért a közegészségügynek, tömegesen jelentkeznek az önkénte
felénél folyamatosak voltak a tiltakozások, a sztrájkok a munkaerőhiány és a romló munkakörülmények miatt. Macron a 2017-es megválasztása óta négy sürgősségi csomagot indított, de eddig nem sikerült a kormányzatnak a francia egészségügyben évtizedek óta ismert problémákat leküzdenie.

Az elmúlt napokban a francia hírcsatornákon megszólaló egészségügyi dolgozók és orvosok többsége a védőfelszerelések hiányára és a munkaerőhiányra panaszkodott.

Martin Hirsch, a 39 párizsi közkórház igazgatója a France Info hírrádióban szerdán sürgős segítséget kért egészségügyi dolgozók toborzására, illetve a fertőzött vagy kifáradt ápolók pótlására, valamint az "emberfeletti teljesítményük" elismerésére.

A francia köztársasági elnök megígérte: a közegészségügy "alapvető és tartós válaszra" számíthat a járvány után. Megemlítette azt is, hogy a megfertőződött egészségügyi dolgozók közül eddig öt orvos vesztette életét, és további hétszázan vannak súlyos állapotban.

Macron azt is bejelentette, hogy Résilience
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:34
Koronavírus - A francia kormány 25 gazdasági és munkajogi rendeletet hirdetett ki, a párizsi kórházak sürgős se
Philippe miniszterelnök a kormányülést követően, amelyen az egészségügyi rendkívüli állapot értelmében rekordszámú, mintegy 25 rendeletet fogadott el a kabinet. Ezek elsődleges célja a lakosság megóvása mellett a várható szociális és gazdasági károk korlátozása. Eddig mintegy 37 ezer vállalat és 770 ezer munkavállaló kérelmezte a teljes vagy részleges kényszerszabadságért járó bérpótlékot, amelyet teljes egészében átvállal a kormány mindenkinek.

Martin Hirsch, a 39 párizsi közkórház vezérigazgatója a France Info hírrádióban sürgős segítséget kért egészségügyi dolgozók toborzására, illetve a fertőzött vagy kifáradt ápolók pótlására, valamint az "emberfeletti teljesítményük" elismerésére.

A napok óta túlterhelt elzászi régió után a fővárosban is kritikussá vált a helyzet, ahol már több mint 1600 beteget kezelnek kórházakban. Párizsban azonban nem annyira hely- és eszközhiány, hanem inkább munkaerőhiány tapasztalható, ezért a kijárási korlátozások miatt az otthonukban tétlen orvostanhallgatókat és
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:03
Koronavírus - A francia mezőgazdasági miniszter a tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földe
egyénileg sportolni is engedélyezett, ugyanakkor nem csoportosulhatnak.

A mezőgazdasági miniszter kérésével párhuzamosan Bruno Le Maire gazdasági miniszter a nagy áruházláncoktól azt kérte, hogy elsődlegesen a francia gazdáktól szerezzék be a termékeiket, akiket különösen hátrányosan érint, hogy az újabb járványügyi szigorítások miatt keddtől már a szabadtéri piacok sem nyithatnak ki.

"Újabb erőfeszítést kérek a nagy kereskedelmi láncoktól: francia termékeket szerezzenek be" - mondta a miniszter a France Info hírrádióban, kiemelve a gyümölcsöket, a zöldségeket, a hús és halárut, "gazdasági patriotizmusra" kérve a gazdasági szereplőket az egészségügyi válság idején.

Az egészségügyi minisztérium hétfő esti tájékoztatása szerint a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Franciaországban 860-ra emelkedett, ami 186-tal több, mint az előző nap, a kórházban ápolt beteg száma pedig 8675, ez csaknem 1500-tal több, mint vasárnap, és közülük több mint 2 ezren vannak intenzív osztályokon,
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 15:23
Viktor Orbán va avea o întrevedere cu Emmanuel Macron la Paris
Prânzul de lucru va avea loc vineri, de la ora 14, în Palatul Élysée, informaţia apărând pe site-ul instituţiei prezidenţiale franceze. Întâlnirea a fost confirmată publicaţiei ungare şi de către şeful Biroului de Presă al Cancelariei Prim-Ministrului, Bertalan Havasi.
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:31
Felesége szerint szokatlanul és idegesen viselkedett a támadás előtt a párizsi rendőr-főkapitányságon késelő ám
tartott házkutatás során semmilyen olyan bizonyítékot nem találtak, amely alapján feltétezhető, hogy az iszlám hitre másfél évvel ezelőtt áttért férfi radikális iszlamista lett volna. A lakásban lefoglalt informatikai eszközöket még vizsgálják a nyomozók. A nő a rendőrségen azt mondta, hogy a férje a támadást megelőző éjszaka felriadt és azt mondta, hogy látomásai voltak és hangokat hallott.

A francia sajtóban megjelentek olyan információk, amelyek szerint a férfinek munkahelyi gondjai voltak, a France Info hírrádió úgy értesült, hogy a felesége szerint a férfi neheztelt a feletteseire, mert nem mozdították elő a karrierjét, a rendőrség azonban pénteken ezeket a híreket cáfolta, s továbbra is vizsgál minden lehetséges más indítékot, beleértve az iszlám radikalizmust is.

A Le Monde című napilap értesülése szerint az elkövető, Michael H. a Franciaországhoz tartozó Martinique szigetén született, nagyothalló és néma volt. Zárkózott és kedves emberként ismerték a lakóhelyén és a munkahelyén is.
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 12:01
Tömegesen sztrájkolnak a párizsi tömegközlekedési dolgozók, de nem alakult ki káosz a városban
rendőrök, tanárok), egy másikba az állami vállalatok alkalmazottai, mint például a vasutasok vagy a tömegközlekedési dolgozók, míg a harmadikba minden egyéb különrendszer, amelyek előnye, hogy figyelembe veszik egy-egy adott munkával járó fizikai nehézségeket.

"Nem a kivételezettek sztrájkolnak, hanem a fizetésből élők, akik azt mondják, hogy normális életkorban észszerű feltételek mellett szeretnének nyugdíjat" - mondta Philippe Martinez, a legjelentősebb francia szakszervezet, a CGT vezetője a France Info közszolgálati hírrádióban.

A kormány szerint a közszolgálatban dolgozók külön nyugdíjrendszere túl sokba kerül az államnak. Miközben az általános rendszerhez tartozók átlagosan 63 évesen mennek nyugdíjba, a párizsi tömegközlekedési dolgozók átlagosan 55,7 évesen a francia állami számvevőszék 2017-es jelentése szerint.

A tiltakozók azt is kifogásolják, hogy az egységes nyugdíjrendszer bevezetésekor a nyugdíjalapot nem az utolsó hat havi fizetés, hanem a teljes munkaviszony alatti kereset
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 12:41
Felnőttiskolát alapít a francia elnök felesége
A francia elnök 66 éves felesége 2015-ig gimnáziumi franciatanárként dolgozott. A tanítást akkor hagyta abba, amikor férje, Emmanuel Macron gazdasági miniszter lett. A francia first lady férje két évvel ezelőtti megválasztása óta keresi azt a missziót, amellyel elnökfeleségként példát mutathat.

A Le Point című francia hetilap értesülése szerint Brigitte Macron két felnőttiskolát kíván létrehozni 25 évnél idősebb, képzetlen munkanélküliek számára. Számukat több mint 300 ezerre becsülik Franciaországban.

A lap úgy tudja, a már meghatározott tanmenet részletes kidolgozására Brigitte Macron létrehozott egy 15 fős pedagógiai testületet, amelynek ő a vezetője. Ebben helyet kaptak a párizsi elővárosok baloldali polgármesterei mellett többi között Thierry Marx, Michelin-csillagos éttermek séfje és Ben-J rapper is, akik valamennyien évek óta elkötelezetten küzdenek az iskolai leszakadás ellen.

A pedagógiai projekt már elkészült: az iskolában a tanárok francia-, matematika- és angolórákat adnak,
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 13:29
EP-választás - A francia kormánypárt listavezetője diákkorában egy radikális jobboldali szervezetben politizált
mondott" 1984-ben, amikor "megkeresték, hogy szerepeljen egy listán, amely az akkor szinte nem létező pluralizmust szorgalmazta a Sciences Po-n és nőket keresett".

"Azokkal a listán szereplőkkel, akiknek szélsőséges nézetei voltak, nem találkoztam, nem vettem észre a szélsőséges irányzatot, ha az volt, tévedés volt. Ha tudtam volna, hogy GUD-tagok is vannak a listán, természetesen nem fogadtam volna el, hogy azon én is szerepeljek" - mondta az internetre feltöltött felvételen Nathalie Loiseau.

A France Info hírrádiónak adott interjúban pedig "ifjúkori tévedésnek" és "valódi balgaságnak" nevezte a volt miniszter, hogy 1984-ben az ominózus listán szerepelt. Hangsúlyozta, hogy "politikai küzdelmének lényege mindig is a szélsőjobboldal elleni küzdelem volt".

A revelációra az ellenzék azonnal reagált alig egy hónappal az EP-választások előtt, amelyeket ha most tartanának, a felmérések szerint a kormánypárt nyerné meg, néhány százalékkal a Marine Le Pen vezette radikális jobboldali Nemzeti
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 20:51
Brexit - Macron: eljött az idő, hogy a britek döntsenek
feltételrendszert tartalmazó megállapodás nélkül, ha a parlament ehhez kifejezett hozzájárulását adja. A brit miniszterelnök szerint ha a ház márciusban is elveti az Európai Unióval novemberben elért Brexit-megállapodást, de nem járul hozzá a megállapodás nélküli Brexithez sem, a kormány március 14-éig azt a kérdést terjeszti be szavazásra, hogy a parlament kívánja-e a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelye által meghatározott kilépési határidő "rövid, korlátozott" meghosszabbítását.

Michel Barnier szerda délelőtt a France Info hírrádióban kijelentette, hogy abban az esetben lehetséges a halaszatás, ha London megindokolja, hogy pontosan miért van szükség további időre.

Franciaország és Németország vezetője munkaebéden egyeztet egymással az uniós állam- és kormányfőkmárcius 21-22-i találkozója előtt a Brexitről, az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatokról és a két ország védelmi együttműködéséről.

Angela Merkel és Emmnauel Macron is azt hangsúlyozta a találkozó előtt, hogy a francia-német
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 17:11
Hírmorzsák – Február
2018.02.05.Leszakadt egy gránáttól a keze az egyik Macron ellen tüntető sárgamellényesnekUn Gilet jaune a perdu connaissance alors que le chaos s'installait à Lyon10A Fiatalok a demokráciáért nyugdíjasai elfoglalták a Lánchidat (képes beszámoló)
/Ez már nem játék! Egy jelentéktelen neve nincs bíró (lehet, hogy egy Marxista, liberális, cionista csökevény) felülbírálta a rendőrségi határozatot és engedélyezte a Lánchíd
menusgabor, 2019. február 01. péntek, 19:30
Illegális bevándorlás - Több mint 2 ezer migráns a párizsi utcákon, a kormány 1200 új férőhelyet ad át
A France terre d'asile (FTDA) nevű civil szervezet szerdán 2039 utcán élő migránst számolt össze a francia fővárosban, közülük mintegy nyolcszázan ismételten az északon található Porte de la Chapelle metrómegálló körül spontán kialakult sátortáborban húzták meg magukat.

A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy egy héttel ezelőtt még csak 1728 migránst számoltak össze a párizsi utcákon. A Porte de la Chapelle-i nagy sátortáboron kívül kisebb sátorhelyek is léteznek a körgyűrű mentén, s néhány helyen az autópálya-lehajtók mentén, a közlekedés kellős közepén, a körforgalomban sátoroznak az elsősorban szudáni migránsok.

A francia hírügynökség érdeklődésére a Párizs körüli Ile-de-France régió prefektúrája arról tájékoztatott, hogy a fővárosban tavaly 45 százalékkal nőtt a menedékkérők száma, míg országos szinten húsz százalékkal, s ennek következtében megteltek a menedékkérőket befogadó központok.

"A kormány a következő napokban növelni fogja a menedékkérők befogadási helyeinek számát, a
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:52
1/15
Képek, videók
Hazaáruló miniszterelnök
furaila
2019. augusztus 23. péntek, 14:35
Miniszterelnök 1955-1956
furaila
2019. június 23. vasárnap, 19:47
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
O.V.-miniszterelnök.jp g
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:12
miniszterelnökök.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:49
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
O.V.miniszterelnöke.pn g
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:59
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Ki akar miniszterelnök le
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:31
Miniszterelnök...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:08
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
új kórházak ma.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 10:23
Címkék
egészségügyi válság, ominózus listán, párizsi tömegközlekedési, lakásban lefoglalt, párizsi kórházak, pedagógiai projekt, Bertalan Havasi, tétlenné vált, Cancelariei Prim-Ministrului, egységes nyugdíjrendszer, France Info, északon található, volt miniszter, körforgalomban sátoroznak, védőfelszerelések hiányára, egyik Macron,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.