Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:48 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hajnalig sportoltak a Mozgás Éjszakáján
A szervezők beszámolója szerint több ezren sportoltak a Műegyetem rakparton. Az ötödik Mozgás Éjszakáján a futás, a túrázás, a kerékpározás, az úszás és a sárkányhajózás során Ötpróba-pontokat is gyűjthettek az indulók, a 60 pontot elérők között 24 utat sorsolnak majd ki a jövő nyári tokiói olimpiára.

A rakparton felállított nagyszínpadon ezúttal is remek hangulatot teremtettek a zumbaoktatók, akik több mint ezer lelkes mozogni vágyónak tartottak órát. Népszerű volt a futóverseny és a kerékpározás, hajnalig tartott a spinning, a tollaslabda, és a sárkányhajózás is. Az úszást - a rendezvény nyitányaként - a Tüske Uszodában rendezték meg.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, a hasonló rendezvényeknek köszönhetően egyre többen sportolnak Magyarországon.

"Fontos, hogy olyan embereket is megszólítsunk, akik nem sportolnak rendszeresen, de legalább ilyen fontos az is, hogy az újrakezdők
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 14:51
A Millennium Masters döntetlent játszott a vízilabda világválogatottal
Eredmény:Millennium Masters - Világválogatott 5-5 (3-1, 0-0, 1-2, 1-2)-------------------------------------------------------------V arga T. 2, Benedek, Biros, Kiss 1-1, illetve Garbuzov 2, Csomakidze, Sapic, Zinnurov 1-1

Hazai részről a nemzeti együttest háromszor olimpiai bajnoki címig vezető szövetségi kapitány, Kemény Dénes irányította, tizenöt - negyven év fölötti - ötkarikás aranyérmest felvonultató gárda, vele szemben pedig az egykori nagy ellenfelekből összeállt nemzetközi alakulat ugrott medencébe. Utóbbiban hét nemzet vízilabdázói, köztük négy olimpiai bajnok kapott helyet a spanyol Daniel Ballart, s három horvát, Igor Hinic, Dubravko Simenc és Frano Vican személyében.

A Duna Arénában telt ház, 5200 néző előtt a szövetségi kapitányként Jugoszlávia, Olaszország és Horvátország csapataival olimpiai aranyérmes horvát Ratko Rudic vezényelte ellenfél szerzett vezetést a grúz Revaz Csomakidze révén, amire még az első negyedben háromszor is válasz érkezett: a tavalyi budapesti masters
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 22:12
Tizenhat olimpiai bajnok ugrik medencébe a keddi vízilabda All Star Gálán
horvát Dubravko Simenc, aki 1984-ben és '88-ban még a jugoszláv válogatottal volt aranyérmes. Azt a csapatot ugyanaz a horvát Ratko Rudic irányította, aki most a világválogatott szakvezetője lesz.

A tavalyi budapesti masters világbajnokságot a 40 év felettiek kategóriájában megnyerő Millennium Masters válogatottban a keddi gálán is ott lesz a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán; a két ötkarikás arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

Kiss Gergely elmondta, jelenleg "félnyugdíjas állásban" van a Honvédnál, s mivel már elkezdték a felkészülést, ezért nyolc edzés van a háta mögött.

"Bízom benne, hogy kedden este világraszóló vízilabda show-t láthat majd a közönség" - jegyezte meg Kiss.

Kásás Tamás elismerte, hogy a Millennium Masters felkészülése során egyszer sem fordult elő, hogy
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 18:11
Szabadfogású és női birkózó ob - Sastin Marianna aranyéremmel tért vissza
A hazai szövetség tájékoztatása kiemelte, a női mezőny szenzációja volt, hogy a 62 kilogrammos kategóriába bejelentkezett a 2013-as világbajnok. Sastin a tavalyi országos bajnokságon szerepelt legutóbb, most három és fél hónappal kisfia születése után tért vissza a szőnyegre.

Szabadfogásban a friss kaszpijszki Eb-bronzérmes Nagy Mihály ezúttal 79 helyett 86 kilóba nevezett, de a döntőben alulmaradt Hatos Gáborral szemben. Nehézsúlyban a szombathelyiek erős embere, a sokáig sérült Ligeti Dániel a papírformát hozva lett bajnok.

Birkózás, ob, aranyérmesek:

nők:50 kg: Köteles Alexandra (Vasas)53 kg: Dénes Mercédesz (Érd)55 kg: Vilhelm Viktória (UTE)57 kg: Galambos Ramóna (PEAC)59 kg: Barka Emese (Csepel)62 kg: Sastin Marianna (Vasas)65 kg: Sleisz Gabriella (ESMTK)68 kg: Wilson Vanessa (Vasas)72 kg: Elekes Tünde Emese (Vasas)76 kg: Aszódi Rita (UTE)

szabadfogás:57 kg: Farkas Rajmund (KTE)61 kg: Molnár József (KTE)65 kg: Üveges Csaba (Vasas)70 kg: Vida Csaba (Csepel)74 kg: Gulyás Zsombor
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:23
2018. évi történelmi évfordulók 02. 21.
autóversenyző (+ 2011)
1944 - Peter Lee Lawrence, színész (+ 1974)
1946 - Alan Rickman Golden Globe-díjas angol színész (+ 2016)
1948 - Laczkovich Miklós Széchenyi-díjas magyar matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja
1949 - Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész
1955 - Ioan Rus román szociáldemokrata párti politikus, Románia bel-, majd közlekedési minisztere
1959 - Rák Kati magyar színésznő
1963 - William Baldwin amerikai színész
1976 - Fodor Rajmund vízilabdázó, az olimpiai bajnok csapat tagja
1979 - Jennifer Love Hewitt amerikai színésznő
1979 - Mahó Andrea színésznő, énekesnő
1982 - Benedek Dalma magyar kajakozónő
1982 - Hajnal András magyar műugró
1983 - Előd Álmos magyar színész
1984 - Andreas Seppi olasz teniszező
1986 - Erdei Ádám magyar kosárlabdázó
1988 - Damir Dugonjič szlovén úszó
1989 - Scout Taylor-Compton amerikai színésznő
1992 - Phil Jones angol
ametiszt54, 2018. február 21. szerda, 12:31
2018. évi történelmi évfordulók 02. 21.
Lawrence, színész (+ 1974)
1946 - Alan Rickman Golden Globe-díjas angol színész (+ 2016)
1948 - Laczkovich Miklós Széchenyi-díjas magyar matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja
1949 - Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész
1955 - Ioan Rus román szociáldemokrata párti politikus, Románia bel-, majd közlekedési minisztere
1959 - Rák Kati magyar színésznő
1963 - William Baldwin amerikai színész
1976 - Fodor Rajmund vízilabdázó, az olimpiai bajnok csapat tagja
1979 - Jennifer Love Hewitt amerikai színésznő
1979 - Mahó Andrea színésznő, énekesnő
1982 - Benedek Dalma magyar kajakozónő
1982 - Hajnal András magyar műugró
1983 - Előd Álmos magyar színész
1984 - Andreas Seppi olasz teniszező
1986 - Erdei Ádám magyar kosárlabdázó
1988 - Damir Dugonjič szlovén úszó
1989 - Scout Taylor-Compton amerikai színésznő
1992
skorpiolilike, 2018. február 21. szerda, 12:28
Masters-vb - Fodor Rajmund: óriási élmény volt Budapesten játszani
keresi az útját, óriási élmény volt számukra a budapesti esemény.

"Nagyszerű érzés volt ilyen közönség előtt, teltházas hazai uszodában játszani" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok Fodor. Hozzátette, ő már a tavalyi, rijekai masters Európa-bajnokságon is játszott, hogy felmérje, milyen erősségű a mezőny ebben a korosztályban.

"Február környékén realizálódott, hogy összeáll a Millennium nevű csapat. Az volt a célunk, hogy jól érezzük magunkat ezen az öt mérkőzésen" - emlékezett vissza Fodor Rajmund.

Azzal kapcsolatban, hogy a két év múlva, a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő vb-n várható-e címvédés, a játékos kitérő választ adott.

"Szép lenne két év múlva címet védeni, de most, hogy még friss az élmény, azt mondom, ez egyszeri és megismételhetetlen volt. Most még a korosztály legfiatalabbjai közé tartozunk, de két év múlva már lesznek nálunk ifjabbak, ebben a korban pedig már egy évet is nagyon megérez az ember" - mondta Fodor, aki szerint még tovább növeli a csapat értékét, hogy a
velemenyezd, 2017. augusztus 14. hétfő, 18:43
FINA masters-világbajnokság Vízilabda
jegyek rekordidő alatt, pár perccel a regisztráció megnyitása után elkeltek.
,,Az elit-világbajnokság előtt is azt mondtam, hogy nem írnánk alá az ezüstöt, még ha az egy nagyon jó eredménynek is számít. A Millennium pedig tradícióból nem fogadja el a második helyet. Kimondhatjuk, hogy toronymagas esélyesei vagyunk a világbajnokságnak, és meg is fogjuk nyerni" - mondta Märcz Tamás, aki ezúttal játékosként mutathatja meg, mit tud.
31 ARANY
Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila alkotja a Millennium keretét, a tizennégy játékos összesen 31-szeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. A kispadról természetesen a háromszoros olimpiai bajnok kapitány, Kemény Dénes irányít majd, segítője pedig a 2000-ben győztes Kósz Zoltán lesz.

A Törökök kedves
maroka, 2017. augusztus 09. szerda, 22:15
Masters-vb - Megkezdődött a veterán-világbajnokság
Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, a kéthetes eseményre 7000 úszó, 500 szinkronúszó, 300 műugró és 120 vízilabdacsapat érkezett Magyarországra.

A nyíltvízi úszók küzdelmeire csütörtökön, pénteken és szombaton kerül sor Balatonfüreden, míg az úszók versenyeit - ahol az alsó korhatár 25 év - a jövő héten rendezik a Duna Arénában.

A magyar szurkolók leginkább a Millennium csapatnéven induló pólóválogatottra kíváncsiak. Vízbe ugrik a Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai aranyat nyert Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. Mint azt Borsa Miklós megjegyezte, a sztárcsapat első két találkozójára már minden regisztrációs jegy elkelt, így közel hatezren buzdítják majd a korábbi
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 12:22
Masters-vb - Tizennégy olimpiai bajnok vízilabdázó a magyar keretben
A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának keddi tájékoztatása szerint a Millennium csapatnéven induló együttesben ott lesz a Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen játékosként három olimpiát nyerő Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Szintén ott van a keretben a két olimpiai arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

"Az elsőszámú motiváció, hogy újra együtt legyünk" - nyilatkozta a még mindig aktív Kiss Gergely. "Év közben erre ritkán van alkalom, szinte kivitelezhetetlen, hiszen mindannyiunknak sok a munkája, így egymástól távol vagyunk. Éppen ezért ez a masters világbajnokság remek apropó, hogy újra találkozzunk. Az egymás iránti tisztelet, a bajtársi ösztönök úgymond fel tudnak újra paprikázódni, ami arra ösztökéli a csapatot, hogy megpróbáljon jó eredményt elérni. A mezőny lutri, hiszen akár baráti társaságok,
velemenyezd, 2017. április 18. kedd, 19:13
Teltházas gálán búcsúzott Biros Péter
A sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a Bitskey Aladár Uszodában a nap fő attrakciója az Eger-Biros Péter barátai gálameccs volt. Az egriek csapatában játszott Biros Vince és Biros Samu, az ünnepelt két fia, valamint Biros Barnabás, a klasszis unokaöccse is, aki az egri felnőtt csapat játékosa. Egyetlen olimpiai bajnok, Kis Gábor hiányzott csupán az aranykorszak játékosai közül, de így is megvolt a 21 olimpiai aranyérmes, hiszen az Eger kapuját a szerb Branislav Mitrovic védte, ő Rióban ért a csúcsra.

A remek hangulatú meccset többször is félbeszakították, természetesen Biros Péter miatt: köszöntötte őt Habis László, Eger polgármestere, Bárány Attila, az egri klub elnöke, Kunszt Gábor, a Honvéd örökös elnöke és Novák Ferenc, a Honvéd szakosztály-igazgatója, valamint Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Biros Péter a gálameccs végén - amelynek utolsó negyedében csak lábbal lehetett hozzáérni az egyre több labdához - mindenkinek megköszönte a segítséget, aki egy
velemenyezd, 2016. október 09. vasárnap, 21:43
Október 9-én gálameccsel búcsúztatják Biros Pétert Egerben
a pekingi olimpiát követően megkapta a díszpolgári címet is. "A város egyik meghatározó arca, értéke a közösségnek" - tette hozzá.

Kis Szabó Ervin, a klub sajtófőnöke elmondta: az október 9-i rendezvény 16 órakor közönségtalálkozóval indul, 17 órától pedig felvezető programok várják az érdeklődőket. A gálameccs 17.30-kor kezdődik, a négyszer ötperces találkozón a Biros Péter Barátai gárda és a ZF Eger csapata mérkőzik meg. Részt vesz a gálameccsen mások mellett Benedek Tibor, Kásás Tamás, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Hosnyánszky Norbert és Madaras Norbert is, az ünnepelt csapatát pedig Kemény Dénes irányítja.

A meccslabdát és Biros Péter pólóját elárverezik, a mérkőzés teljes bevételét pedig jótékony célra fordítják.

A visszavonuló Biros 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben nyert olimpiai aranyérmet. Tagja volt az 1999-ben Európa-bajnok és a 2003-ban világbajnok válogatottnak. Emellett két vb-ezüstje, valamint Eb-ről egy ezüst- és négy bronzérme is van. 2008-as
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 12:01
1/3
Képek, videók
Fekete Hold éjszakáján 01
chillik
2016. június 01. szerda, 07:13
Fekete Hold éjszakáján 02
chillik
2016. június 01. szerda, 07:13
Fekete Hold éjszakáján 03
chillik
2016. június 01. szerda, 07:12
Fekete Hold éjszakáján 04
chillik
2016. június 01. szerda, 07:12
Karácsony éjszakáján
irmus
2013. november 25. hétfő, 17:35
karácsonynak éjszakáján..
jucinenadov
2012. december 25. kedd, 23:07
Karácsony éjszakáján.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:11
Karácsonynak éjszakáján .
szalai0913
2010. december 24. péntek, 06:11
Karácsony éjszakáján....
szupermami
2010. december 16. csütörtök, 11:49
Szilveszter éjszakáján.gi
csalogany13
2010. április 25. vasárnap, 11:17
A Múzeomok Éjszakáján 20
orsi1
2009. április 30. csütörtök, 15:43
gyermekek-beszamoloi-e loz
sz719eszter
2017. december 15. péntek, 14:32
Szomorú beszámolő
anna4459
2017. augusztus 04. péntek, 09:19
beszámoló.jpg
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:06
a beszámoló megvitatása.j
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:06
Címkék
Biros Pétert Egerben, Szabó Ervin, Bárány Attila, olimpiai bajnok, mérkőzés teljes, csapat értékét, Kiss Gergely, Székely Bulcsú, Gulyás Zsombor, vízilabda világválogatottal, Benedek Dalma, rendezvény nyitányaként, Duna Arénában, korban pedig, hasonló rendezvényeknek, egri felnőtt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.