Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 18:56 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Esztergomi beszélgetések másképpen:
Csókay András és Fodor Réka járványról, misszióról, családról.
Zsuffa Tünde, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sajtófőnöke, valamint Fodor Réka és Csókay András orvosok voltak a vendégei március 18-án este a második alkalommal megrendezett Esztergomi beszélgetések című programnak, amely lelki felkészülés a NEK-re. A moderátor Kuzmányi István diakónus, a Magyar Kurír és az Új Ember igazgató-főszerkesztője volt.

Bővebben
maroka, 2020. március 20. péntek, 13:47
Az Oltáriszentség ereje az afrikai orvosmisszióban
Dr. Csókay András tartott előadást Székesfehérváron
...................
Csókay András idegsebész február 6-án Székesfehérváron ,,Az Oltáriszentség ereje az afrikai idegsebészeti misszióban" címmel tartott előadást a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való előkészület jegyében.
Csókay András előadásának elején elkülönítette az ésszel való és a szívbéli megértést. E kettős megközelítés az, ami meghatározza hitünket. Az Oltáriszentségben Isten jelenlétének megértését segítheti a teremtésre, az élet alkotására való rácsodálkozás. ,,Ha ez megy Istennek, miért ne tudna ott lenni nap mint nap, milliárdnyi ostyában" - mondta a professzor. Az észérveken alapuló megértés is fontos, de a szívbéli megélés, a misztikus élmények, amik igazán formálják a hitünket. ,,Kell a döntés, az akarat, a hit, de nagyon fontos, hogy érzelmileg is meg legyél érintve. Az Oltáriszentségnek a
maroka, 2019. augusztus 10. szombat, 16:01
Sikeresen lezajlott a fejüknél összenőtt sziámi ikerpár ....
Sikeresen lezajlott a fejüknél összenőtt sziámi ikerpár plasztikai sebészeti beavatkozása
2019. február 6. szerda, 16:47
A két és fél éves Rabia és Rukia január 25-én sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszer beültetésén Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.
Az operációra a Semmelweis Egyetemen, az egyetem munkatársainak közreműködésével került sor, az ikrek jól vannak és már elhagyhatták a klinikát.
Az alapítvány és az egyetem részletekbe menő egyeztetését követően, Rabia és Rukia szüleikkel január 5-én azért érkeztek Magyarországra, hogy a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatok, valamint a speciális plasztikai sebészeti műtét megtörténhessen a Semmelweis Egyetem klinikáin.
A műtét előtti hetekben az általános gyermekgyógyászati, aneszteziológiai, labor- és radiológiai, valamint infektológiai vizsgálatokon estek át az egyetemen. A
maroka, 2019. február 08. péntek, 10:42
A Silvestri, Váradi páros a bajnokságot és a Hungarian Dance Opent is megnyerte
Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint a hétvégi ob-n - amelyen több kategóriában és korosztályban avattak bajnokot - a legnagyobb érdeklődés a felnőtt latin magyar bajnokságot övezte, melyen a világ- és Európa-bajnoki döntős Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős is parkettre lépett. A világklasszis páros végül esélyeshez méltóan győzött - a latinpárosnak ez volt a 11. magyar bajnoki címe -, majd elindult a Hungarian Dance Openen, és ott is aranyérmet szerzett. A felnőtt standard magyar bajnokságon Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta végzett az első helyen.

Andrea Silvestri elmondta: a céljuk az, hogy a nemzetközi élmezőnyben további sikereket érjenek el, és már most készülnek 2021-es évre.

"Két év múlva ismét világjátékokat rendeznek, ahol szeretnénk újra Magyarországot képviselni. Bízom benne, hogy addig még jobban megerősítjük a pozíciónkat a világ elitjében, hiszen ebben a sportágban a világjátékok nagyon fontos megmérettetésnek számít" - nyilatkozott.

A Hungarian Dance
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 09:11
Beszélgetés Fodor Réka és Csókay András orvosokkal
A misszióban nem szabad önelégültté válnunk.
2019. január 10. csütörtök 19:55
,,Mennyország és pokol az orvosmisszióban" címmel tartott előadást a Párbeszéd Házában január 8-án este Fodor Réka háziorvos és Csókay András idegsebész. A két orvosmisszionáriussal az előadás előtt beszélgettünk.
- Csókay András: Egyszerre van jelen a pokol és a mennyország. Pokoli dolog az, amikor idegsebészként látom, hogy egy kisgyermeket simán meg lehetett volna menteni egy egyszerű műtéttel, de hiányzott az életben maradásához háromszáz dollár. Ott van azonban a mennyország is, mert a cudar körülmények ellenére is élő, mély hit jellemzi az ottaniakat - a legnagyobb szegénység, nyomor közepette is.A hívő ember célja, hogy ne maradjon meg csupán az ész szintjén, hanem jusson el a belső megtapasztalásig, és az a közösségi élmény, amit átélünk az afrikai orvosmissziónk során, meghozza ezt a megtapasztalást. Amikor három-négy hét után hazaérkezünk, mindketten hatalmas fáradtságot érzünk, mintha
maroka, 2019. január 11. péntek, 10:22
A Csíksomlyói kegytemplom és környezete átrendezését tervezi Csíkszereda önkormányzata
célja, hogy kiemelje a zarándokhelyet és környezetét.

A városvezetés csökkentené vagy alternatív útvonalra terelné a kegytemplom mellett elhaladó autóforgalmat, csak a gyalogosokat, kerékpárosokat és a tömegközlekedési járműveket engedné a kegytemplom közelébe. Ugyanakkor további parkolóhelyeket alakítana ki az autóbuszok számára is.

A városvezetés a Barátok feredője felújítását és a csíksomlyói nyeregben álló Hármashalom-oltár környezetének az átrendezését is tervezi. A kegytemplomhoz közeli Fodor-ház mögötti magánterületen szabadtéri néprajzi múzeumot alakítana ki. "A cél az lenne, hogy akik eljönnek ide a kegytemplomot megnézi, olyan rendezett környezetet találjanak, amely családok számára is több lehetőséget biztosít ahhoz, hogy egy-két napot itt eltöltsenek" - idézte a lap Szabó Réka tájépítészt, a polgármesteri hivatal munkatársát.

Az övezeti rendezési terv elkészítéséhez szükséges közbeszerzési eljárás kiírása folyamatban van. Ha ezt idén véglegesítik és elfogadják, jövő évben
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 11:41
Könyvbemutató 1945-ről: a politikai mítoszok helyett hogy festett a mindennapi valóság
egyes az amerikai hadsereg által ellenőrzött területeken pedig a szexuális kizsákmányolás különböző formái voltak általánosak.

A szakember elmondta: a kötet tanulmányai "a kommunista dokumentumok hegemóniáját megtörő" új források, például egyházi, közigazgatási iratok, illetve különböző formában fennmaradt személyes visszaemlékezések elemzésével készültek és politikai mítoszok helyett a mindennapi valóságot kívánják bemutatni.

Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke és Fodor Pál, az Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának (MTA BTK) főigazgatója a könyvbemutatón arról beszélt, hogy a két intézmény együttműködésének köszönhetően létrejött vidéktörténeti témacsoport munkájának eredménye a Váltóállítás című kötet. A csaknem 800 oldalas kiadványban 25 szerző írása kapott helyet. Az volt a cél, hogy ne legyenek tekintettel az ideológiai elfogultságokra és a jelenből fakadó érzékenységekre.

A rendezvényen bemutatták az MTA BTK új könyvsorozatának, a
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 16:03
Pénteken mutatja be új lemezét Marozsán Erika Budapesten
A kétszeres Fonogram-díjas Födő Sándor (Fodo), a lemezen szereplő dalok szerzője felidézte: 2007-ben, a színésznő első lemezének megjelenése után egy évvel került az együttesbe ütőhangszeresként. Később döntöttek egy közös lemez elkészítéséről, amelyről 5-6 évig beszélgettek.

Egy zeneszerzőnek Marozsán Erikával dolgozni "álommunkát" jelent, hiszen előadói szempontból rengeteg lehetőséget rejt egy színésznő, aki nagyon jól énekel - fűzte hozzá. Az albumhoz először a dalok készültek el, csak ezután születtek meg a szövegek Szabó T. Anna, Borda Réka, Novák Péter, Fodor Sándor, Lackfi János, Varga Livius, Kardos-Horváth János és Jónás Tamás tollából.

Mint fogalmazott, nagyon szélsőséges lett a zene, az eklektikus hangszerelés mellett a "suttogástól az ordításig" minden helyet kapott benne, amely komoly énekesi, előadói feladatot jelentett. "Valószínűleg a 2017-es popzenei kritériumoknak nem felelünk meg, hanem egy rétegzenei kis buborékba kerültünk ezzel megint"- fogalmazott Födő Sándor a
velemenyezd, 2017. március 17. péntek, 11:23
Nem dobban a szív: Marozsán Erika elkészítette második lemezét
énekeljem el Seress Rezső híres dalát. Végül hosszas előkészítés és időpont-egyeztetés után tavaly fogtunk bele Fodóval az új anyag elkészítésébe. A munkafolyamat úgy kezdődött, hogy inspirációs zenéket mutogattunk egymásnak" - fejtette ki.

A zenék megszülettek, Marozsán Erika pedig listát készített arról, kik azok a szövegírók, költők, írók, akikkel szeretne együtt dolgozni. "Legalább huszonöt embernek írtam levelet, és mindenki kedvezően reagált". A lemezre végül Szabó T. Anna, Borda Réka, Novák Péter, Fodor Sándor, Lackfi János, Varga Livius, Kardos-Horváth János és Jónás Tamás szövegei kerültek fel.

A Fonó Budai Zeneház gondozásában megjelenő lemez első klipjét, a Nem lehetsz semlegest már bemutatták a neten. A dalok között szerepel a So Long Leonard című, amely nyilvánvaló kikacsintás, tisztelgés Leonard Cohen So Long Marianne című klasszikusára.

"A dal szövegét egy újságíró barátom, Fodor Sándor írta, az egyik kedvencem a lemezen, szerintem nagyon szép, finom szövege van. Amikor kész
velemenyezd, 2017. március 07. kedd, 09:41
Szőke István Atilla
találkoznak,
Szerencsét, jókedvet hoznak.
Örül gyermek, örül öreg,
Csacsognak a csodakövek.

Csendben csobog a kispatak,
Hunor s Magyar arra szalad.
Fény-agancsot ünnepelnek,
Hajnal-fohászt énekelnek.

Rőt sugár a fákra feszül,
Nagy griffmadár ottan repül.
Hátán hasal ifjú vitéz,
Lángok gyúlnak, amerre néz.

Jól látom?...Fehérlófia!
Büszke minden mozdulata.
Szőnyegen száll a varázsló,
Pírsipkája, mily parázsló!

Fodor bárány jő az égből,
Láthatatlan messzeségből.
Gyulladt gyertyák körben égnek,
Hunyt szemmel is látom szépnek.

Hun Csaba faíjat feszít,
Vén boszorkány seprűt veszít.
Világszép Ilonka nevet,
Talán piros szőlőt evett?

Aranyhajszál tekerőzik,
A királylányt heten őrzik.
Megmenti a bátor herceg,
Illannak a csábos percek.

A palota kacsalábon,
Kacsalábon, köröm három.
Hej, úgy forog oly sebesen,
Tátott szájjal
menusgabor, 2016. augusztus 07. vasárnap, 21:00
Molnár Zsuzsa: a jó színész az, akit a kollégák annak tartanak
odaítélt díjat az évad legjobb alakítását nyújtó színművésze kapja. Ő idén Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című darabjában Agata szerepéért vehette át az elismerést.

Mindezek mellett a közönség szavazatai alapján a legjobb női alakítás díját Fehér Anna, a legjobb férfi alakítás díját Zöld Csaba, a legjobb mellékszereplő díját Márkó Eszter, míg a legjobb előadás díját az Angyalföldi ballada című előadás kapta. A Kaló Flórián-díjat Galambos Erzsi és Rékasi Károly vehette át, míg az újonnan alapított Fodor Imre gyűrű-díjat Nagyné Kómár Mária pénzügyi vezető és Szalontai Gabriella kelléktárvezető érdemelte ki. A Fratelli Goldoni-díjat Boros József színpadmester és Borosné Tóth Emese öltöztető vehette át.

Kocsis Judit elmondta, hogy a következő, 2016/2017-es évadban 60. jubileumot ünnepel a teátrum, amelyre négy nagyszínpadi és három stúdióprodukcióval készül a társulat, valamint bemutatnak egy zenés mesejátékot is.

Az új nagyszínpadi előadások között a La Mancha lovagja, a Veszek egy éjszakát,
velemenyezd, 2016. június 07. kedd, 14:11
Díjakat és közönségdíjakat adtak át a József Attila Színházban
A közönség szavazatai alapján a legjobb női alakítás díját Fehér Anna, a legjobb férfi alakítás díját Zöld Csaba, a legjobb mellékszereplő díját Márkó Eszter, míg a legjobb előadás díját az Angyalföldi ballada című előadás kapta - közölte a színház az MTI-vel.

A Sztankay István-díjat Kocsis Judit, a Kaló Flórián-díjat Galambos Erzsi és Rékasi Károly kapta.

A József Attila gyűrű-díjat Molnár Zsuzsa érdemelte ki, míg az újonnan alapított Fodor Imre gyűrű-díjat Nagyné Kómár Mária pénzügyi vezető és Szalontai Gabriella kelléktárvezető kapta. A Fratelli Goldoni-díjat Boros József színpadmester és Borosné Tóth Emese öltöztető érdemelte ki.

A tájékoztató szerint az évadzáró társulati ülésen Nemcsák Károly emlékeztetett arra, hogy a következő, 2016/2017-es évad a 60. jubileumi évad lesz a színház számára, melyre négy nagyszínpadi és három stúdióprodukcióval készül a társulat, valamint bemutatnak egy zenés mesejátékot is.

Az új nagyszínpadi előadások között helyet kap a La Mancha lovagja, a
velemenyezd, 2016. június 06. hétfő, 16:28
1/3
Képek, videók
Hosszú beszélgetéseket fo
furaila
2016. április 01. péntek, 17:51
B.Obama -beszélgetések.jp
agica2004
2014. június 16. hétfő, 12:36
beszélgetések
orban47
2013. június 14. péntek, 21:59
Beszélgetések nélkül....j
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:38
1.Beszélgetések nélkül ..
anci-ani
2012. november 28. szerda, 21:16
Beszélgetések nélkül.jpg
pacsakute
2012. november 24. szombat, 17:22
beszélgetések.....
bubsza
2009. április 19. vasárnap, 18:12
Beszélgetések Istennel.hu
rambobby
2007. szeptember 28. péntek, 13:41
Beszélgetések
taenci
2007. szeptember 25. kedd, 11:52
csokay andrás0513.png
maroka
2020. május 13. szerda, 15:18
SZKT-Fodor Andrea 2020..j
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:57
fodor.jpg
liliana01
2018. június 17. vasárnap, 14:39
SZKV Fodor tp-vá-1940körü
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:13
SZKV-Fodor tp.vá..jpg
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 19:08
fodor gizella.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.