Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 10:33 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 5,5 milliárd forintból újul meg az Allee bevásárlóközpont 2020-ban
Az Allee több mind 140 üzletnek, köztük egy 13 termes multiplex mozinak, valamint számos étteremnek, irodának, egy fitneszteremnek, a parkolóban pedig 1200 autónak biztosít helyet. A komplexumnak évente több mint 18 millió látogatója van.

A tervek szerint korszerűsítik a csaknem 47 ezer négyzetméteres létesítmény belső és külső kialakítását, illetve bővítik a szolgáltatásokat. A koncepciót a Multi saját építész csapata, a TT Design alkotta meg, az építési terveket a Finta Stúdió készíti.

A közlemény szerint a Multi 2018 januárjában, egy nemzetközi pályázat elnyerése után vette át az Allee vagyon- és ingatlankezelését. A Multi Corporation vezető páneurópai szolgáltató, jelenleg mintegy 110 kereskedelmi egységet menedzsel Európában és Törökországban. A szolgáltatások teljes spektrumát nyújtja, beleértve a vagyonkezelést, bevásárlóközpont-üzemeltetést, átalakítást és felújítást, bérbeadást és jogi tanácsadást. A Multi 14 országban, Hollandiában, Belgiumban, Németországban, Magyarországon,
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:35
A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort
közben értéket közvetített és megkerülhetetlen műhellyé vált.

Sára Sándor megkérdőjelezhetetlen tekintély volt, és ezt a tekintélyt életművével és tapasztalatával érdemelte ki. Bölcsessége, tudása hiányozni fog a magyar kulturális és közéletben - búcsúzott Dobos Menyhért.

A Magyar Művészeti Akadémia, a pályatársak és a barátok nevében Lugossy László filmrendező, az MMA rendes tagja búcsúzott Sára Sándortól. Mint kiemelte, Sára Sándor operatőri munkájának olyan filmeket köszönhet a Balázs Béla stúdiós nemzedék, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, az Ünnepnapok, a Tűzoltó utca 25., a Szindbád vagy a Kósa Ferenc által rendezett Tízezer nap.

"Első rendezői nagyjátékfilmje, az 1968-ban készült Feldobott kő önéletrajzi ihletésű volt, amely a Rákosi-kor hétköznapi terrorjáról, a téeszbe kényszerített falusiak kiszolgáltatottságáról, a gyalázatos cigányüldözésről szól. A film egészéből mégis sugárzik az emberség, ezért is szerettük" - hangsúlyozta Lugossy László.

Szólt arról, hogy Sára
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 18:12
Megkezdődött a Hungexpo revitalizációs programja
A közleményben kiemelték, Budapest a Hungexpo meglévő kapacitásai miatt már eddig is jelentős célpontja volt a konferencia turizmusnak, az iparág rohamos fejlődése miatt halaszthatatlanná vált a teljes terület revitalizációja.

A tájékoztatás szerint a fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálja.

Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja.

Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt. lesz, amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát.

A projekt terveit a Finta Studio Kft. készítette, a beruházás kivitelezője a KÉSZ Zrt.

A Hungexpo az építési munkák alatt zavartalanul működik, valamennyi rendezvényt az eredeti időpontban tartják meg - közölte a Hungexpo.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a főváros vezetése évek óta prioritásként
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 17:31
Több mint 50 milliárd forintból újul meg a Hungexpo
Az alapkövet Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója, valamint Denhoffer Balázs az Expo Park Kft. ügyvezetője helyezte el a közlemény szerint.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hangsúlyozta, hogy a főváros vezetése évek óta prioritásként kezeli Budapest infrastrukturális, turisztikai, kulturális, valamint sport célú ingatlanfejlesztéseit, és "messzemenőkig támogatja mindazokat a beruházásokat, melyek a főváros dinamikus fejlődéséhez járulnak hozzá.

Az alapítás óta eltelt bő 50 év legfontosabb napja ez a cégünk életében - mondtaGanczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a közlemény szerint. Budapestet már régóta megillette, de megfelelő helyszín híján eddig csak korlátozottan tudott részesülni a minőségi turizmus egyik legfontosabb és legjövedelmezőbb ágából, az üzleti turizmusból. A mostani fejlesztéssel a főváros lehetőséget kap, gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására - tette hozzá a
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 10:41
Gellérthegyi álmok címmel tart bemutatót a Thália Színház
elhagyott gellérthegyi villában hoz össze a sors egy menekülő zsidó lányt és egy katonaszökevény fiút. A két fiatal egymásra utaltságában úgy üti el az időt, hogy mesélni kezdenek. Sok mindent elmondanak a múltjukból, majd pedig elképzelik, eljátsszák a jövőjüket, ezért is gondoltam arra, hogy mozgással, tánccal jeleníthetnénk meg ezeket a víziókat - mondta Schell Judit.

Az alkotók különleges látványvilágot terveztek, amelyben segítségükre volt a Freelusion - az egyik leghíresebb 3D videomapping stúdió -, amely Las Vegas legnívósabb pódiumain bizonyított már olyan show-műsorokban, mint Criss Angel Mindfreak Live-ja vagy Tim Burton legújabb filmjének bemutató estje - áll az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a szakmájukban úttörő, 12 nemzetközi díjjal rendelkező csapatnak öt kontinensen, több mint 200 fellépése volt már 40 különböző országban. A Gellérthegyi álmok című produkcióhoz virtuális díszletet terveztek és gyártottak, amely az előadás folyamán varázslatos vízióvá formálódik. A valósághű 3D
velemenyezd, 2016. november 03. csütörtök, 14:52
Öt bemutatót tart a Thália Színház az új évadban
Csányi Sándor művészeti vezető a színház csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a következő évad nagyszínpadi bemutatói között van Francis Veber Bérgyilkos a barátom, Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok, Alexandre Dumas és Jean Paul Sartre Kean, a színész című műve és egy Carlo Goldoni-darabot is műsorra tűznek, A főnök meg én meg a főnök címmel. Az Arizona Stúdióban Venyegyikt Jerofejev Moszkva-Petuski című művét láthatja a közönség.

Hozzátette, hogy a színház a jövő évadban is megszervezi fesztiváljait: szeptember 5. és 11. között a Vidéki Színházak Fesztiválja, 2017. február 22. és 27. között a Humorfesztivál, május 17. és 21. között pedig a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje várja a közönséget.

A következő évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát a Bérgyilkos a barátommal nyitja a színház október 8-án. A Balfácán vacsorára és a Magas szőke férfi felemás cipőben szerzőjének művét - első nagyszínpadi rendezéseként - Vida Péter állítja színpadra. Az előadás szereplője Nagy Viktor, Tamási
velemenyezd, 2016. május 12. csütörtök, 15:02
Tarlós: csekély az esélye annak, hogy a BKV az államhoz kerüljön
talán túl kicsi".

Ha a Fővárosi Közgyűlés megszavazza, és a miniszterelnök valamint a nemzetgazdasági miniszter is egyetért Lázár János "korszakalkotó ígéretével", akkor "az egyetlen, gyakorlatilag megoldhatatlanná deformált problémájától szabadul meg" a főváros - mondta.

Tarlós István közölte, hogy elbírálták a Duna-partok rendezésének első üteméről szóló tervpályázatokat. A Fővám tér és a Kossuth tér közötti szakaszra vonatkozó tervpályázatot hétmillió forintos díjazással a Korzó Tervezési Stúdió nyerte. A második díjat a holland Erik Van Egeraat építész irodájának tervei kapták, a harmadik díjat a Finta és Társai Építész Stúdió - Garten Stúdió nyerte.

Megjegyezte, a megújítás második üteme a Dagály Strandfürdőig tartó szakaszt foglalja magába, míg a harmadik ütem a budai, I. és II. kerületi partszakaszt.

Tarlós István elmondta, a tervpályázat célja a rakpartok és a hozzájuk csatlakozó terek gyalogos- és kerékpáros-orientációjú közterületi rekonstrukciójára, valamint a Dunára
velemenyezd, 2015. december 04. péntek, 14:12
80 éves Finta József, Kossuth-díjas építész, az MTA és a MM
80 éves Finta József, Kossuth-díjas magyar építész, az MTA és a MMA rendes tagja.
(Kolozsvár, 1935. június 12.-)
Kolozsvárott született, családja a második világháború végén költözött Budapestre. Eredetileg írónak, festőnek készült, de apja tanácsára ösztöndíjasként az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetemre iratkozott be, ahol a Budapesti Műszaki Egyetem átszervezése után az építészeket képezték. Diplomáját 1958-ban szerezte meg, s diplomaterve alapján felvették a Magyar Építőművészek Szövetségének Mesteriskolájába. 1960-ban végzett, ezután a Lakótervhez került, ahol csaknem harminchat évig dolgozott tervezőként, műteremvezetőként, majd igazgatóhelyettes-főépítészként.
Egyik első munkája egy dunaújvárosi garzonház volt,1965-ben megkapta az egyik legrangosabb építészeti elismerést, az Ybl-díjat, és a kitüntetést 1972-ben ismét átvehette. 1970-ben az Állami díjat, 1996-ban a Kossuth-díjat vehette át. 1982-ben Pro Urbe Budapest díjat, 1997-ben Köztársasági Elnöki Aranyérmet,
ronix, 2015. június 12. péntek, 21:29
Győztes hirdettek az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciós tervpályázatán
épületszárny beépítési tervét. A pályázóknak javaslatot kellett továbbá tenniük a létrehozandó Magyar Design Múzeum elhelyezésére a komplexumon belül, valamint az épület környezettudatos, gazdaságos működtethetőségének biztosítására.

Jékely Zsombor főigazgató-helyettes, a bíráló bizottság szakmai titkára közölte: a július 16-i határidőig 35 pályamű érkezett be, formai okok miatt azonban zsűri három pályázat kizárásáról határozott.

Az 5 millió forinttal járó első díjat a Vikár és Lukács Építész Stúdió érdemelte ki, a 4 millió forintos második díjat a bírálók a Balázs Mihály Építész Műterme Kft.-nek ítélték, míg a harmadik helyen megosztva az Építész Stúdió Kft. és a Lévai Tamás/Tarka Kft. végzett; ők 2,5-2,5 millió forintot vehetnek át.

Megvételben részesültek továbbá egyenként bruttó 1 millió forint díjazással a CET Budapest Kft./Archigeo Bt., a Dobai Építésziroda Kft., a Mérték Építész Stúdió Kft., a Gettoplan Bt., az MNDP Építőművészeti Kft., valamint a Finta és Társai Építész Stúdió Kft.
velemenyezd, 2012. augusztus 10. péntek, 12:02
Március 15. - Öt építész érdemelte ki az Ybl-díjat idén
gondolkodás. "Szakmai elhivatottsága és professzionalitása már évek óta méltóvá teszi őt az Ybl-díjra" - írta róla a pályatárs, Zoboki Gábor.

Krizsán András, a Modum Építésziroda Kft. vezető tervezője "azon kevés építészek egyike, akinek a munkásságában példamutató egységben jelenik meg az alkotás magas szintű gyakorlása, művelése, ugyanakkor a környezet iránti érzékenység egyszerre - méltatta munkásságát U. Nagy Gábor, Ybl-díjas építész.

Szabó Tamás János okleveles építészt, a Finta és Társai Építész Stúdió Kft. vezető építész tervezőjét "kiváló mesterségbeli felkészültség, tájékozottság jellemzi a világ építészetének tendenciáiban... Az épületeket mindenkor azok szűkebb és tágabb környezetébe helyezve tervezi, alakítja, s figyelme fókuszában áll az úgynevezett energiatakarékos és a +zöld+ építészet is" - írta laudációjában Finta József Kossuth-díjas építész, az MTA rendes tagja.

Eleőd Ákos, a Homo Humanus Kft. ügyvezetője, vezető tervezője az építészet szinte minden területén kifejtett
velemenyezd, 2012. március 14. szerda, 20:54
A debreceni új piac épületéről
Korszellem és hagyomány

Az épület tervezésekor legfőbb feladatunknak olyan létesítmény létrehozását tekintettük, mely egyszerre fejezi ki a kort, melyben épült, ugyanakkor félreérthetetlenül "DEBRECENI". A két igény egyidejű kielégítése még látszólag sem anakronisztikus, ráadásul még csak nem is a modern kor problémája. Bármely debreceni épület építésekor az éppen aktuális korszellemnek próbált megfelelni, miközben helyi problémákra kereste a választ és a környezetre - építészeti és társadalmi - reflektált.
A feladatra véleményünk szerint archaizáló stilisztikai válasz nem adható, éppen a korábban elemzett okok miatt. Bármely architektonikus elem, elemrendszer átemelése egy korban, funkcióban távoli összefüggésrendszerbe szükségszerűen hamis eredményt szül, nem lesz több díszítésnél, öncélú rátétnél. A hitelesen csengő válasznak mélyebben kell gyökereznie, a korábban jelzettek értelmében a megoldandó problémából ("FUNKCIÓ") és a környezetből ("VÁROSSZÖVET") kell kiindulnia, eszköztára pedig
maxilla, 2011. március 03. csütörtök, 19:23
Mocsárra épült a TV székház
Elkészült a Magyar Televízió új, hatvanezer négyzetméteres gyártóbázisa, amit a televízió idén nyártól havi egymillió euróért fog bérelni 18 évig. Eztán eldöntheti, hogy megveszi, kiköltözik vagy további 20 évig kibéreli a Bojtár utcában a Finta Stúdió által tervezett monstrumot. A házba már a bútorok is bekerültek, és néhány élő műsort innen is sugároznak, de az átköltözés még csak most jön.
anyu65, 2009. március 16. hétfő, 09:45
1/2
Képek, videók
a-jövő-bevásárlóközpon tja
menusgabor
2019. október 14. hétfő, 21:52
bevásárlóközpont
mecsery
2010. december 25. szombat, 01:19
bevásárlóközpontban
agica2004
2009. október 08. csütörtök, 14:35
Brit bevásárlóközpont
fega13
2008. augusztus 19. kedd, 01:04
Elit bevásárlóközpont
fega13
2008. július 24. csütörtök, 23:34
FEMA bevásárlóközpont
magdaseppa
2008. április 17. csütörtök, 20:52
bevásárlóközpont
yasmine1985
2006. augusztus 31. csütörtök, 22:45
studióban
dundulino
2017. szeptember 28. csütörtök, 17:08
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
elly-at-kimball-studio s-2
charlotteani
2016. október 30. vasárnap, 16:47
photofiltre-studio-mas k13
yvett789
2014. december 30. kedd, 20:39
photofiltre-studio-mas k07
yvett789
2014. december 30. kedd, 20:39
Stúdióban
sanci81
2014. szeptember 28. vasárnap, 20:20
Alapi-stúdió.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 13:31
photofiltre_studio_mas k08
cady89
2014. március 13. csütörtök, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.