Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:13 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Több mint 10 százalékos leépítést jelentett be a Jaguar Land Rover
dízelmotorral készülő járművek kereslete is visszaesett.

A JLR tavaly már bejelentette 1500 munkahely felszámolását, 2,5 milliárd fontos takarékossági programot kezdett, és ennek egyik elemeként a Land Rover Discovery modell gyártását új szlovákiai üzemébe helyezte át.

A Jaguar Land Rover a brit gyáripar első és legnagyobb olyan vállalatai között volt, amelyek már tavaly felhívták a brit kormány figyelmét az esetleges megállapodás nélküli Brexit komoly kockázataira.

Ralp Speth vezérigazgató a Financial Timesnak nyilatkozva nemrégiben elmondta: a vállalatnak évente 1,2 milliárd font (430 milliárd forint) többletköltséget okozna, ha európai exportját a brit EU-tagság megszűnése után vámok terhelnék, és ez a cég puszta fennmaradását sodorná veszélybe.

Hozzátette: a Jaguar Land Rover már eddig 10 millió fontot költött készenléti tervek elkésztésére arra az esetre, ha Nagy-Britannia úgy lép ki az EU-ból, hogy tagságának megszűnéséig nem születik megállapodás az unióval, és emiatt a
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 15:11
Brexit - Brit sajtó: Theresa May rövidebbre szabta a kormány karácsonyi szünetét
A parlament és a kormány csütörtökön kezdte karácsonyi szünetét, amely az eredeti tervek szerint január 7-ig tart.

A Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn ismertetett értesülése szerint ugyanakkor May már jövő keddre összehívta a kabinetet.

A parlamenti ülésszak idő előtti összehívásáról nincs szó, és a lapnak egy név nélkül nyilatkozó kormányforrás szerint a január 2-i kabinetülés is "inkább csak showműsor" annak bemutatására, hogy a kormány minden lehetséges módon felkészül akár a legrosszabb forgatókönyvre is.

A Financial Timesnak nyilatkozó más kormányforrások szerint mindazonáltal valós a félelem a megállapodás nélküli Brexit következményeitől. Michael Gove környezetvédelmi miniszter a lap forrásai szerint például "retteg" a rendezetlenül lezajló Brexittől, mert attól tart, hogy súlyos élelmiszerhiány alakulhat ki Nagy-Britanniában, ha a hirtelen előálló vám- és egyéb akadályok miatt bedugulna a fő importútvonal, a Calais és Dover kikötői közötti hajózási
velemenyezd, 2018. december 24. hétfő, 13:52
Brexit - A rendezetlen Brexit pénzügyi kárainak megelőzését szorgalmazza az amerikai tőzsdefelügyelet elnöke
Jay Clayton a Financial Timesnak adott, a londoni gazdasági napilap online kiadásán kedden ismertetett interjúban kijelentette: szilárd kötelezettségvállalásokat szeretne látni mindkét fél részéről arra, hogy az alapvető fontosságú piaci funkciók fennakadás nélkül működhetnek még abban az esetben is, ha az Egyesült Királyság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás érvénybe lépése nélkül "zuhan ki" az EU-ból.

Clayton szerint különösen aggályosak a nem központi elszámolású származékos kontraktusok piacának működését, illetve a befektetéseket kezelő alapok tevékenységét érintő hatások.

A SEC elnöke szerint jó lenne bizonyos alkalmazkodási időszak a brit EU-tagság megszűnése után, mivel a pénzügyi szolgáltatások piacának rendkívüli szövevényessége miatt egyelőre nehéz maradéktalanul felmérni, milyen hatásokkal járhat annak deklarálása, hogy "valami, ami eddig érvényes volt, már nem érvényes".

Clayton elmondta: a SEC alkalmazotti állományát olyan munkatársakkal tervezi bővíteni, akik
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 14:52
Rjabkov: az atomfegyver-korlátozási rendszer kritikus elemeit veszélyezteti az orosz-amerikai feszültség
Rjabkov a Financial Timesnak adott, a londoni üzleti napilap online kiadásán szerdán megjelent interjúban kijelentette: az amerikai politikai mechanizmus "teljes működésképtelensége" miatt szerződések járhatnak le, és a fegyverzetkorlátozási infrastruktúra több eleme is elveszhet. "Az egész építmény ingatag" - fogalmazott az orosz politikus.

A brit lap felidézi, hogy a NATO és az Egyesült Államok az európai közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erőkről (INF) 1987-ben kötött egyezmény megsértésével vádolja Oroszországot, Moszkva szerint ugyanakkor az európai telepítésű amerikai szárazföldi rakétavédelmi rendszerekkel Oroszország is célba vehető.

Rjabkov szerint a júliusban Helsinkiben tartott orosz-amerikai csúcsértekezlet után igen hamar "elpárologtak" az arra utaló jelek is, hogy nyitást lehet elérni az Egyesült Államokkal fenntartott viszonyban.

"Még a folyamatos párbeszéd legkezdetibb, kifejletlen kilátásait is azonnal megtorpedózták azok, akik semmiféle jövőbeni amerikai-orosz
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:31
Brexit - Abe: Japán "tárt karokkal várná" Nagy-Britanniát a csendes-óceáni szabadkereskedelmi partnerségben
Abe Sindzó a Financial Times című londoni gazdasági napilap hétfői kiadásában megjelent nyilatkozatában kijelentette: a Brexit után Nagy-Britannia elveszíti ugyan az "Európa kapujaként" jelenleg betöltött szerepét, de továbbra is globális kihatású erőcentrum marad.

A növekvő kínai befolyás ellensúlyának szánt megállapodást hosszú évekig tartó tárgyalások után 2016. február 4-én, az új-zélandi Aucklandben írta alá az ázsiai-csendes-óceáni térség 12 állama, amelyek együttesen a világgazdasági szintű hazai össztermék (GDP) 40 százalékát állítják elő.

Donald Trump amerikai elnök azonban választási ígéretéhez híven tavaly januárban, első munkahetének első napján aláírta azt a rendeletet, amelynek alapján az Egyesült Államok kilépett a TPP-egyezményből.

A maradék 11 ország képviselői idén március 8-án parafálták az Egyesült Államok nélküli csendes-óceáni szabadkereskedelmi övezet fenntartásáról szóló megállapodást. Az immár Átfogó és Előremutató Csendes-óceáni Partnerség (CPTPP) elnevezésű
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 11:01
Brexit - Párizs a Londonból tevékenységeket áttelepítő pénzügyi szolgáltatók kedvence
A Financial Times című londoni gazdasági napilap a bankok "ezzel kapcsolatos gondolkodásmódját jól ismerő" forrásaira hivatkozva hétfőn azt írta, hogy a legnagyobbak közül a JP Morgan Chase, a BlackRock, a Bank of America és a Citigroup képezi az egyes tevékenységi körök párizsi áttelepítési folyamatának "előőrsét".

A lap forrásai szerint 70, Londonban honos alapkezelő intézmény indította el a párizsi működési engedély megszerzésének folyamatát. Közülük a legnagyobb a 6300 milliárd dollár befektetői tőkét kezelő BlackRock, amely fontolóra vette, hogy egész európai tevékenységének központjává Párizst tegye meg.

A Bank of America már a nyáron felgyorsította Brexit-előkészületeit, bejelentve, hogy Párizsban alakít ki új kereskedési platformot ezer munkahellyel. A Financial Times szerint a JP Morgan Chase is "egyre inkább vonzódik" Párizshoz.

Christian Noyer, a francia jegybank volt kormányzója, aki a Financial Times szerint a "párizsi mosolyoffenzíva" irányítója, a lapnak elmondta: a bankok
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 13:12
Brexit - Financial Times: kétséges, hogy Afrika pótolhatja-e a kieső európai kereskedelmet
hogy egyes becslések szerint az afrikai gazdaságok teljesítménye 2030-ig megkétszereződhet, és 2050-re a világ fogyasztóinak negyede az afrikai kontinensen él majd.

A londoni gazdasági napilap által megszólaltatott gazdasági szereplők és elemzők azonban kétségeiknek adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy Afrika kompenzálhatja-e a brit gazdaság által a Brexit miatt elvesztett európai kereskedelmi lehetőségeket.

Egy nagy nigériai üzemanyagtározó konglomerátum vezérigazgatója, Dipo Salimonu a Financial Timesnak kifejtette: Nigéria 180 milliós lakosságának csaknem a fele nem egészen 1,90 dolláros napi jövedelemből tengődik, és közülük kevesen engedhetik meg maguknak brit áruk és szolgáltatások megvásárlását.

Salimonu szerint az Egyesült Királyság természetes piaca az Európai Unió, mivel az uniós fogyasztóknak sokkal magasabb a fogyasztásra fordítható jövedelmi hányaduk. Hozzátette: hiábavaló erőfeszítés "a világnak ezen a részén" - vagyis Afrikában - olyan fogyasztók után nézni, akik a brit
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:53
Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel és brit sajtó a magyar-lengyel kormányfői találkozóról
térségünk társszereplője akar lenni, tegye ezt komolyan, kölcsönösségi alapon, ne kezeljen bennünket eszközszerűen" - értelmezte a magyar magatartást Karnowski.

Jó lenne, ha az új lengyel és magyar kormányfők első külföldi útja rendszeresen Budapestre, illetve Varsóba vezetne, hiszen a két nemzet közötti rokonszenvnekjelentősége van "a német és az orosz világ közötti térségben"- írta a lengyel hírportál kommentátora.

Magyarország és Lengyelország EU-politikájáról közöl elemzést a csütörtöki Financial Times.

Az írás, amelyet Andrew Byrne budapesti, Michael Peel brüsszeli és Tobias Buck berlini tudósító jegyez, megállapítja: Magyarország és Lengyelország számos kérdésben fennálló nézeteltérése az EU-val jelenleg az unió előtt álló egyik legnagyobb kihívás, különös tekintettel arra, hogy a burjánzó gazdasági növekedés ellenére az EU még mindig az elmúlt évtized gazdasági sokkjainak utóhatásaival küszködik.

Heather Grabbe, a Nyílt Társadalom Alapítvány European Policy Institute nevű,
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 12:12
Brexit - Nagy-Britannia csatlakozna a csendes-óceáni szabadkereskedelmi térséghez
A BBC és a Financial Times című londoni gazdasági napilap online kiadásának szerdai beszámolója szerint a tervet a brit külkereskedelmi minisztérium készíti elő. Nagy-Britannia lenne az első olyan TPP-tag, amely nem határos a Csendes-óceánnal vagy a Dél-kínai-tengerrel.

A cél a térségbe irányuló brit export fellendítése lenne Nagy-Britannia EU-tagságának jövő márciusban várható megszűnése után.

Greg Hands, a külkereskedelmi minisztérium kereskedelempolitikai és beruházási ügyekért felelős államtitkára a Financial Timesnak megerősítette a tárgyalások tényét, közölve: semmiféle földrajzi megkötöttség nem korlátozná Nagy-Britannia csatlakozását a TPP-hez.

A londoni üzleti napilap szerint azonban ezzel szinte biztosan meg kell majd várni egyrészt azt, hogy a TPP-ben maradt 11 tagország - Ausztrália, Chile, Brunei, Japán, Kanada, Malajzia, Mexikó, Peru, Új-Zéland, Szingapúr és Vietnam - végigvigye az Egyesült Államok távozása után elkezdett átszervezést, másrészt azt, hogy Nagy-Britannia
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 16:33
Brexit - Financial Times: az EU szűkre szabott kereskedelmi ajánlatot tesz, ha London nem részletezi, hogy mit
tükrözi azokat a brüsszeli, párizsi és berlini aggályokat, hogy Theresa May brit miniszterelnökhozzáállása a jövőbeni kapcsolatokhoz nem tesz lehetővé érdemi tárgyalásokat a brit EU-tagság megszűnése utáni kereskedelmi kapcsolatrendszerről.

A lap forrásai szerint ha Nagy-Britannia olyan kereskedelmi modellt próbál erőltetni, amely érvényesítené az unió egységes belső piacának előnyeit, ugyanakkor elvetné az EU szabályozási kötelmeit, akkor az Európai Unió "magához ragadja a kezdeményezést". A Financial Times által név nélkül idézett egyik magas rangú uniós kormánytisztviselő szerint Brüsszel ebben az esetben Kanada és az EU szabadkereskedelmi megállapodásának modelljére alapozott javaslattal állna elő tavasz végén vagy nyár elején.

A kanadai-EU szabadkereskedelmi szerződés elsődleges problémája London szempontjából az, hogy nem terjed ki a szolgáltatások kereskedelmére, márpedig a brit hazai össztermék (GDP) 80 százalékát a szolgáltatási szektor állítja elő, és ezen belül is kivételes súlya van a
velemenyezd, 2017. december 22. péntek, 12:02
Brexit - Financial Times: az előrejelzéseknél jóval kevesebb munkahelyet telepítenek máshová a londoni bankok
A londoni gazdasági napilap a City 15 legnagyobb bankjának legutóbbi vezetői nyilatkozataira, illetve tucatnyi bankvezetővel készített saját interjúira alapozva arra a következtetésre jutott, hogy a londoni nagybankok összesen 4315 állást telepítenének külföldre.

A Deutsche Bank londoni befektetési részlege, amelynek egyik vezetője nemrég négyezer munkahely áttelepítését helyezte kilátásba, a Financial Times becslése szerint valójában csak 350 állást vinne el a Cityből. Ez a Deutsche Bank londoni alkalmazotti állományának 5 százaléka.

Jamie Dimon, a JP Morgan elnök-vezérigazgatója már a brit EU-tagságról tavaly júniusban tartott - a kilépést pártolók által szűk többséggel megnyert - népszavazás előtt szintén négyezer londoni munkahely áttelepítését helyezte kilátásba arra az esetre, ha Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból. A JP Morgan londoni központjában jelenleg 16 ezren dolgoznak. A Financial Times csütörtöki elemzése szerint azonban a cég londoni részlegéből áthelyezett állások száma
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 12:52
FT-felmérés: százmilliárdos károkat okoztak biztosított értékekben az idei természeti katasztrófák
eredményjelentések szemlézése alapján arra a becslésre jutott, hogy a Harvey hurrikán, a mexikói földrengés és a többi nagy idei természeti csapás több mint 35 milliárd dollárt vitt el a legnagyobb biztosítótársaságok eredményéből.

Egyedül a londoni Lloyd's biztosítási piac 4,5 milliárd dollár kifizetési kötelezettséget valószínűsít 2017 egészében, de a Berkshire Hathaway, az AIG, a Swiss Re és a Munich Re is komoly kárigények bejelentésével számol.

A Swiss Re főközgazdásza, Kurt Karl elmondta a Financial Timesnak, hogy az idei év első felében is már 20 milliárd dollárnyi szektorszintű kárt okoztak biztosított értékekben a természeti katasztrófák. Karl szerint a Harvey, az Irma és a Maria hurrikánok, valamint a mexikói földrengés ehhez hozzávetőleg 95 milliárd dollárnyit tett hozzá.

A londoni gazdasági napilap összegzése szerint mindezek alapján a globális biztosítási ágazat az idén 110 milliárd dollárt meghaladó, természeti csapásokból eredő biztosítási kárértékkel számolhat.

Ennél csak
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 13:05
1/11
Képek, videók
Kis jaguár.gif
pacsakute
2019. május 14. kedd, 19:57
Jaguar9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:59
Jaguar8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:59
Jaguar7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:58
Jaguar6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:58
Jaguar5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:57
Jaguar4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:57
Jaguar3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:57
Jaguar2.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:56
Jaguar11.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:56
Jaguar10.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:55
Jaguar1.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 15:55
Gyári munkás
furaila
2017. május 04. csütörtök, 00:08
Avensis gyári navigációja
matraim
2011. július 02. szombat, 20:03
gyári Astra F központi zá
ujlakimisi
2010. január 23. szombat, 18:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.