Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 18:50 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kövér: egyre inkább individualizált társadalommá kezdünk válni
kihasználjuk a kiskapukat, kijátsszuk a szabályokat, ha lehetséges. Nem érezzük úgy, hogy ez az állam, ez a rendszer ez a miénk, hiszen szabadon választhatunk négy évenként, tehát mi határozzuk meg, hogy kit választunk a "saját fejünk fölé" - mondta.

Kövér László úgy fogalmazott, hogy "a reflexekben, a gondolkodásmódban lévő rendszert (...) sajnos továbbvittük, és ennek (...) mind a mai napig nyögi a súlyát a magyar társadalom".

A műsorban a kormánypárti politikust kérdezték a Fiatal Demokraták Szövetségének megalakulásáról. Elmondta: nem akartak se többet, se kevesebbet, mint hogy létrejöjjön a Kommunista Ifjúsági Szövetség mellett egy alternatíva. Arra akarták a figyelmet felhívni, hogy a magyar jogrendszer megengedi párt létrehozását.

Kövér László kiemelte, leszűrték a lengyel eseményekből és a történelmi előzményekből, 1956-ból és 1968-ból, hogy "mindig addig kell elmenni, míg falba nem ütközünk". A "történelmi időkapuk", amelyek nyíltak 1945 után egyszer-kétszer, egy idő után bezárulnak,
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:12
A román szociáldemokraták magabiztos választási győzelmét vetítik előre a közvélemény-kutatások
(PNL) által megrendelt telefonos felmérés eredményét. A Rating Politic ügynökség által több mint 1100 választó megkérdezésén alapuló, háromszázalékos hibahatárral készített közvélemény-kutatás szerint a PSD a voksok 38 százalékát szerezné meg, ha vasárnap rendeznék a parlamenti választásokat. A PNL 30 százalékkal a második, az újonnan néhány hónapja alakult Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 9 százalékkal a harmadik helyen áll.

Rajtuk kívül a PSD-vel együttműködő Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) jósolnak parlamenti képviseletet a szavazatok 5,5, illetve 5 százalékával.

Még nagyobb arányú PSD-győzelmet jósolt az USR által megrendelt, vasárnap ismertetett közvélemény-kutatás. A Kantar TNS ügynökség által szintén telefonon végzett, de csak a voksoláson való részvételt biztosra ígérő választók opcióit összesítő felmérése szerint a PSD 45, a PNL 25, az USR 10, az ALDE 7, az RMDSZ 5 százalékot összesítene, ha most rendeznék a
velemenyezd, 2016. október 05. szerda, 12:42
A német CDU egyik tekintélyes tagja "saría-ellenes" nyilatkoztra kötelezné a párthoz csatlakozó muzulmánokat
A CDU és a bajor testvérpárt, a CSU közös frakciójának emberi jogi és humanitárius segítségnyújtási ügyekben illetékes szóvivője, az Elüldözöttek Szövetségének (BdV) volt elnöke a Huffington Post című online lap német nyelvű kiadásában csütörtökön megjelent interjúban kiemelte: a CDU-t az a veszély fenyegeti, hogy a szervezetben teret nyernek a párt alapvető értékeit, a keresztény emberképet, a demokráciát, az emberi jogokat, a szabadságot és a jogállamiságot elutasító muzulmánok.

Erika Steinbach kifejtette: Recep Tayyip Erdogan török államfőhöz közel álló németországi és nemzetközi szervezetek, köztük a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) és az Európai Török Demokraták Uniója (UETD) igyekszik beléptetni fiatal embereket a CDU-ba azzal a megbízással, hogy "lépésről lépésre befolyást szerezzenek".

Amennyiben ez megtörténik, nemcsak a CDU alakul át gyökeresen, hanem középtávon egész Németország - mondta.

A politikus mélységesen nyugtalanítónak nevezte, hogy az ilyen típusú
velemenyezd, 2016. augusztus 04. csütörtök, 17:12
Európai szocialisták - Pittella: Európa a magyarok javát akarja
Gianni Pittella az Európa jövőjéről tartott tanácskozást felvezető sajtótájékoztatón hangsúlyozta, barátai a magyar népnek, és szeretnék, ha a magyarok éreznék, hogy támogatják őket.

A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének frakcióvezetője szerint miközben Európa Magyarország támogatója, az ország polgárainak az elmúlt években "nagy mesét", hazugságot kellett meghallgatniuk arról, hogy az EU befolyásolni akarja az ország belügyeit, hogy fenyegetni akarja Magyarország létét.

"Ez nem igaz", az EU csak és kizárólag segíteni akart Magyarországnak - hangoztatta, és egyben teljesen jogosnak tartotta, hogy szemben állnak azokkal, akik Magyarországot nem demokratikus útra terelik.

Gianni Pittella szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek nagyon nagy a felelőssége, és nemcsak azért mert nagy hazugságokat mondott az EU-val kapcsolatban. Nagy a felelőssége amiatt is - folytatta -hogy olyan légkört teremtett, amely miatt megszűnt a bizalom.

Bírálta a kormányfő halálbüntetéssel,
velemenyezd, 2015. június 11. csütörtök, 21:43
Európai szocialisták - A nőszervezet tisztújítása vezeti fel a hétvégi kongresszust
A nőszervezet ma és pénteken konferenciát is tart Hatalmat a nőknek mottóval. A tagozat elnökévé várhatóan újraválasztják a szervezetet 2004 óta vezető Gurmai Zitát, az MSZP elnökségi tagját.

Az Európai Parlament (EP) Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének frakciója csütörtök este A te Európád - A te jövőd címmel tart tanácskozást Európa jövőjéről. A vitaindítót Gianni Pittella frakcióvezető mondja. A rendezvényen műhelybeszélgetés lesz a többi között a magyarországi elvándorlásról, a fiatalok munkavállalási lehetőségeiről.

A PES kongresszusa, amelyen mintegy 800 küldött vesz részt, pénteken késő délután kezdődik. Előtte munkacsoportülést tartanak a társadalmi egyenlőtlenségről, és szó lesz a szélsőségek elleni küzdelemről, a fiatalok megszólításáról, a szociáldemokrácia kihívásairól is a tanácskozás helyszínén, a Budapesti Kongresszusi Központban.

A szegénység elleni küzdelem és a generációk együttműködése címmel konferencia lesz az Országházban.

Péntek este
velemenyezd, 2015. június 11. csütörtök, 07:05
Göncz Árpád 93 éves
Magyar Médea. Sarusok címmel regénye, Találkozások címen összegyűjtött novellái jelentek meg. Az angol irodalom kiváló tolmácsolásáért 1989-ben a rangos Wheatland-díjjal tüntették ki. Műfordítói tevékenysége rendkívül sokszínű, átültette többek közt Doktorow, Faulkner, Golding, Hemingway, Susan Sontag, Updike és Tolkien műveit.

A nyolcvanas évek második felében ismét a politikai élet felé fordult, tagja lett a Szabad Kezdeményezések Hálózatának, majd alapító tagja a Szabad Demokraták Szövetségének és az akkor felálló Történelmi Igazságtétel Bizottságnak. 1989-ben az Írószövetség elnöke lett, ezt a tisztséget 1990-ig látta el, ekkor a szövetség tiszteletbeli elnökévé választották.

1990. május 2-án a rendszerváltozás után az Országgyűlés alakuló ülésén házelnökké választotta, így az alkotmányos szabályozás értelmében az ideiglenes köztársasági elnöki feladatokat is ellátta. A két nagy rendszerváltoztató párt, az MDF és az SZDSZ megegyezése nyomán 1990. augusztus 3-án a parlament öt évre a
bordat, 2015. február 10. kedd, 20:55
Külföldi sajtó Magyarországról - brit, német, osztrák és lengyel lapok
konzervatív lap Az internetadó dühíti a magyarokat címmel közölte keddi számában Boris Kálnoky írását, aki kiemelte, hogy a magyar politikában "a nagy művészet megérteni, hogy mi mozgatja meg az embereket, és hogyan lehet megszólítani őket", ez pedig eddig a Fidesz "nagy erőssége" volt, de úgy tűnik, "fordul a kocka" és lehet, hogy "Orbán elveszti érzékét a nép rezdülései iránt".

Az internetadó "rákényszerítése az +internet nemzedékére+ talán azt is mutatja, hogy a párt, amely Fiatal Demokraták Szövetségének nevezi magát, öregszik" - tette hozzá, megjegyezve, hogy a Fidesz kezdeményezése "érdekes kettős erkölcsről" tanúskodik, hiszen korábban elutasította az internetadót.

Kálnoky az amerikai beutazási tilalom ügyével kapcsolatban egyebek között kifejtette, hogy "súlyos válság" jellemzi a magyar-amerikai kapcsolatokat. Úgy vélte, "a kormány jól tenné, ha felismerné a válságot és mérlegelné, hogy miként lehet azt megoldani", erre azonban "eddig semmiféle jel nem utal", és a kormány inkább "kísértést
velemenyezd, 2014. október 28. kedd, 13:32
Mi volt Orbán foglalkozása, mielőtt politikus lett?
Szakmai életútja 1987-ben kezdődött:

1987 november - 1988 március: a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében dolgozott, ahol szociológus gyakornokként továbbképzések szervezésében vett részt.

1988 áprilisától a Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa.

1989-1990: az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta.

Ezután indult el politikai pályafutása:

Alapító tagja az 1988. március 30-án megalakult Fiatal Demokraták Szövetségének (Fidesz)

A többit ami ezután történt már,ismerjük . :)
venci76, 2014. március 27. csütörtök, 09:45
Választás 2014 - Gyurcsány: nem elég, hogy elhalasztották a megszállási emlékmű felállítását
miniszterelnöknek, akit a fórumon többször nevezett "átkozottnak", kik kísérték a később meggyilkolt újpesti zsidó lakosságot az óbudai téglagyárba, "a magyar arkangyal"? (Az emlékmű látványterve szerint a kompozíció két fő eleme Gábriel arkangyal és a rá lecsapó német birodalmi sas.)

A DK elnöke szerint azért, hogy a pártok lopnak, mint mondta, az "eredendő bűnért" a Fidesz okolható. Hozzátette: sokakat vitt bűnbe a politikai korrupció, de mint fogalmazott, "ennek elsődleges vírusát Fiatal Demokraták Szövetségének hívják". Miért nincs botrány egyik pénztárnok körül sem? - tette fel a kérdést. Mert kéz kezet mos, és a pártpénztárnokok egymást fenyegetik - mondta.

Felelevenítette a DK megalapítását, hangsúlyozva: "az orbáni önkénnyel" szemben mára érdektelen, hogy a demokraták sokszínű sokaságát hány vita osztja meg érdektelen részletkérdésekben.

A demokratikus meggyőződést szerinte nem írhatja felül a nacionalista magyarkodás. Kijelentette: közelebb érzi magához a demokrata franciát,
velemenyezd, 2014. február 20. csütörtök, 19:55
Választás 2014 - Száznegyvenhét párt indulhatna az áprilisi választáson
Demokrata Fórum (jelenleg Jólét és Szabadság Demokrata Közösség), a Magyar Környezetvédők Pártja és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, 1990-ben a Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt, a Független Magyar Demokrata Párt, a Magyar Munkáspárt, a Szabad Demokraták Szövetsége-a Magyar Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt.

A ma is működő pártok közül 1992-ben jegyezte be a bíróság az 56-os Nemzeti Pártot, 1993-ban a Magyar Igazság és Élet Pártját, 1994-ben pedig a Peches Üldözöttek Szövetségének Pártját és a Függetlenek Választási Együttműködését.

Az országgyűlési választáson induló pártok számára nemcsak a parlamentbe jutás miatt fontos a jelöltállítás, hanem azért is, mert a pártként bejegyzett társadalmi szervezetek csak akkor működhetnek a továbbiakban pártként, ha el tudnak indulni a választáson, tehát ha a jelöltjeik felkerülnek a szavazólapokra. A pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi törvény ugyanis kimondja: a bíróság az ügyészség indítványára - a párt
velemenyezd, 2014. január 30. csütörtök, 07:05
Balog Zoltán: együtt kell tiltakoznunk a diktatórikus magatartásformák ellen!
képviselőjét tagnak választotta.

A szintén díjazott, független dokumentumfilmes Bódis Krisztáról közölte: fesztiválokat, kulturális és társadalmi megmozdulásokat szervez és létrehozta az ózdi Hétes-telepi alkotó és fejlesztő programokat.

Csóka János Pálról, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökéről elmondta: a budapesti kerületekben ő az egyetlen, aki folyamatosan megnyerte a kisebbségi önkormányzati választásokat. A díjazott 2010-től a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Szövetségének elnöke, részt vett az Újpesti Polgárcentrumban a holokausztkiállítás szervezésében.

Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány elnökéről a laudációban megjegyezte: másokkal együtt elindította az Élet Menete emlékprogramokat Magyarországon és Lengyelországban, a zsidó őszi ünnepek után pedig minden évben megszervezi az Élet menete emlékestet.

A kitüntetett Uhrin Anikóról, aki 2011-es megalakulásától irányítja a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumot, elmondta: a Debreceni Református
velemenyezd, 2013. január 17. csütörtök, 20:12
Államfőválasztás - Áder János parlamenti méltatása - DOKUMENTUM
legnehezebb helyzetekben is kész volt a végsőkig kitartani értékei és hitvallása mellett. Igazában, érveiben mindig volt olyan, amit érdemesnek tartottunk megfontolni.

Dr. Áder János rendszerváltó politikusaink egyike. Részt vett a történelmi jelentőségű 1987-es lakiteleki találkozón, majd az 1989-es Ellenzéki és Nemzeti Kerekasztal tárgyalásokon is, ahol fontos szerepe volt a demokratikus választási rendszer kidolgozásában. Az első szabad országgyűlési választáson, 1990-ben a Fiatal Demokraták Szövetségének jelöltjeként országgyűlési képviselővé választották. Szülővárosában, Csornán, háromszor lett egymás után egyéni országgyűlési képviselő. Részt vett az Országgyűlés Alkotmányügyi, Törvény-előkészítő és Igazságügyi bizottságainak munkájában. 1998-ban a Magyar Országgyűlés elnökévé választották, mely tisztséget 2002-ig látta el. Házelnöki tevékenységével nemzetközi színtéren is erősítette hazánk megbecsülését. Hazánk ebben az időszakban csatlakozott a NATO védelmi szövetségéhez, mint ahogy ez az
velemenyezd, 2012. május 02. szerda, 11:42
1/2
Képek, videók
A megetetett társadalom 1
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:53
A megetetett társadalom 2
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:53
A megetetett társadalom 3
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:52
A megetetett társadalom 4
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:52
A megetetett társadalom 5
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:52
A megetetett társadalom 6
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:51
A megetetett társadalom 7
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:51
A megetetett társadalom 8
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:51
A megetetett társadalom 9
anci-ani
2018. május 04. péntek, 15:50
Kövér László.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:26
kover_laszlo_kothencz_ jan
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:09
kövér lászló.jpg
dnemethk
2012. december 27. csütörtök, 08:28
kövér lászló
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 19:18
Kövér László
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 12:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.