Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 12:14 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török offenzíva - Ankara az SDF parancsnokának kiadatását kérte Washingtontól
Gül a szíriai határon fekvő török Akcakale településen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: amennyiben Kobáni belép az Egyesült Államokba, az ottani hatóságoknak az Interpol eljárásának megfelelően el kell fogniuk és ki kell adniuk őt Törökországnak, mert a férfi Ankara kérésére szerepel a nemzetközi rendőri szervezet körözési listáján. A tárcavezető rámutatott: a riasztás 196 országra kiterjed, de a török külügyminisztérium csütörtökön az amerikai illetékeseket külön is emlékeztette erre. Gül arra is felhívta a figyelmet, hogy a két ország között ezen felül kiadatási egyezmény is érvényben van.

Donald Trump amerikai elnök egy csütörtöki Twitter-bejegyzéséből az derült ki, hogy előzőleg telefonon beszélt az SDF parancsnokával. Fahrettin Altun, a török elnöki hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyes amerikai illetékesek, politikusok beszélő viszonyban vannak Kobánival és úgy kezelik őt, mintha legitim politikai szereplő volna.

Törökország
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:48
Magyar állampolgár lett az amerikai Andrew Brunson tiszteletes
elöljárója volt 1906 és 1908 között.

Andrew Brunson többször járt már Magyarországon, és gyermekei is magukénak vallják a magyar örökséget.

A lelkipásztor évtizedeken keresztül a törökországi Izmirben élt, ahol kis protestáns templomot is létrehozott. 2016 októberében, a Recep Tayyip Erdogan elnök elleni törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le. Azzal vádolták meg, hogy az Egyesült Államok javára kémkedett, és segítette a puccskísérlet hátterében sejtett, amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen prédikátor mozgalmát.

2017-ben a török államfő azt javasolta, hogy szabadon bocsátja a tiszteletest, ha Washington kiadja Ankarának a Pennsylvaniában élő Fethullah Gülent. Az amerikai kormány ezt visszautasította, és Donald Trump az amerikai-török viszony egyik sarkalatos kérdésévé tette a lelkipásztor szabadon bocsátását. Washington Törökország elleni szankciókkal elérte, hogy 2018 októberében szabadon engedték Andrew Brunsont.

A tiszteletest és feleségét akkor Donald Trump
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 23:12
A török elnök üdvözölte, hogy Pakisztán terrorszervezetnek minősítette a Gülen-mozgalmat
pakisztáni miniszterelnökkel tartott közös ankarai sajtótájékoztatóján szintén örömtelinek nevezte, hogy a Gülen-hálózat által működtetett helyi iskolákat Iszlámábád csütörtökön átadta a török Maarif Alapítvány kezelésébe, amely Ankara nevében bonyolítja le külföldön a török oktatási programokat. Törökország más államokban is fellép a gülenista mozgalomhoz kötődő szervezetek ellen.

Ankara a 2016. július 15-ei katonai puccskísérlet megszervezésével Erdogan egykori mentorát, későbbi ellenlábasát, Fethullah Gülent vádolja. Ankara Gülen kiadatását kérte Washingtontól.

Erdogan a sajtótájékoztatón ugyanakkor bejelentette: a március 31-ei helyhatósági választást követően a 2010-eshez hasonlóan ismét hármas török-pakisztáni-afgán csúcstalálkozót rendeznek Isztambulban.

Imran Hán reményét fejezte ki, hogy az isztambuli csúcs hozzá fog járulni az afganisztáni békefolyamathoz. A miniszterelnök többször hangoztatta azt is, hogy Ankara és Iszlámábád még sokkal szorosabbra fűzi kapcsolatait.

Hán
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:55
Török puccskísérlet - Már csaknem kétezer embert ítéltek életfogytiglanra Törökországban
ember közül 956-an súlyosbított életfogytiglanit kaptak, további 1123 embert pedig rövidebb időtartamú, 1 év 2 hónaptól 20 évig terjedő börtönbüntetésekre ítéltek.

Az Anadolu - anélkül, hogy részletezte volna - azt írta, hogy súlyosbított életfogytiglanit kapott több volt tábornok, tiszt és altiszt. A hírügynökség egyúttal kiemelte, hogy a perek során számos közkatonát, de néhány, rendfokozattal rendelkező katonát is felmentettek.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami- és a magánszférába, egyebek mellett a haderőbe is.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés 2016 júliusa óta szakadatlan. A fegyveres erőknél mintegy 15 ezer embert menesztettek tisztségéből, összesen pedig csaknem
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 13:42
Török puccskísérlet - Egy török bíróság tíz és fél év börtönre ítélte Gülen testvérét
helyezték előzetes letartóztatásba a hatóságok Izmirben. A férfi előzőleg az egyik helyi nyomdában dolgozott, amelyet gülenista kötődése miatt nem sokkal később a kormány bezáratott. Az ellene indított perben azzal vádolták, hogy tagja a testvére által vezetett nemzetközi hálózatnak, amelyet Ankara fegyveres terrorszervezetnek és a hatalomátvételi kísérlet felelősének tekint.

Kutbettin Gülen hétfőn az utolsó szó jogán is tagadta a vádat. Ügyvédje szerint csak azért indult védence ellen eljárás, mert Fethullah Gülen testvére.

A hivatalos török álláspont szerint a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami, valamint és ebben a folyamatban egyebek között médiaérdekeltségeikre támaszkodtak.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés a puccskísérlet óta szakadatlan. Törökországban az elmúlt 27 hónap alatt összesen több mint 159 ezer embert vettek őrizetbe, legalább 77 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek azzal a gyanúval, hogy közük lehet a
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 21:35
Washington szankciókkal sújtotta a török belügyminisztert és az igazságügyi tárca vezetőjét
szabadon bocsátását".

Donald Trump amerikai elnök már a múlt héten szankciókkal fenyegette meg Törökországot, miután a Recep Tayyip Erdogan török államfővel folytatott telefonbeszélgetésén sem sikerült elérnie az amerikai lelkipásztor szabadon bocsátását. Trump és Erdogan viszonya korábban kifejezetten szívélyes volt.

Brunson tiszteletest Izmirben tartóztatták le 2016-ban, a sikertelen puccskísérletet követően. Azzal vádolták meg, hogy az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő hitszónok Fethullah Gülen mozgalmának segítője, és kémkedik az Egyesült Államok javára. Azt is szemére vetik, hogy a szeparatista Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) is támogatta. A múlt héten a börtönből házi őrizetbe helyezték, ám szabadon bocsátásáról a török hatóságok hallani sem akarnak. Amerikai és izraeli sajtóértesülések szerint a háttérben esetleges tárgyalások folynak arról, hogy egy Izraelben letartóztatott török állampolgár szabadon bocsátásának fejében Andrew Brunson is visszakaphatná szabadságát. E
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 22:12
A koszovói kormányfő menesztette a belügyminisztert és a titkosszolgálat vezetőjét
állampolgárokkal bántak.

A lépés megrengetheti az amúgy is gyenge kormánykoalíciót - amelyből kedden léptek ki a szerb kisebbségi képviselők, és így a 120 tagú parlamentben már csak 52 képviselője maradt a kormányzó pártoknak -, mert Behgjet Pacolli külügyminiszter, aki egyben a Szövetség az Új Koszovóért (AKR) párt elnöke ellenezte a döntést, és a koalícióból történő kilépéssel fenyegetett.

A koszovói hatóságok csütörtökön hat török állampolgárt fogtak el, akik állítólag az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok terrorszervezetnek nyilvánított nemzetközi hálózata által pénzelt iskolákban dolgoztak, és az elfogottakat azonnal át is adták a török hatóságoknak. A koszovói belügyminisztérium közlése szerint az elfogottak tartózkodási engedélyét biztonsági okokra hivatkozva azonnal visszavonták.

Az újságok szerint az elfogottak tagokat toboroztak a gülenista nemzetközi hálózat számára, és számos török állampolgárnak segítettek elhagyni az országot a 2016-os puccskísérletet
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 12:01
Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója megszakította a kapcsolatot a Fehér Ház jogászaival
vélt orosz beavatkozást.

Közben kiderült az is, hogy Michael Flynn 2015-ben orosz meghívásra és finanszírozásban egy moszkvai gálaesten vett részt, ahol Vlagyimir Putyin elnök mellett ülve ő volt a fő vendég. Továbbá nyilvánosságra került az is, hogy a volt nemzetbiztonsági tanácsadó tavaly - még az elnökválasztási kampány idején - egy török üzletember révén a török kormány lobbistájaként is tevékenykedett, és állítólag megígérte Ankarának a közbenjárást az Egyesült Államokban élő hitszónok, Fethullah Gülen kiadatása érdekében. Gülent a török kormányzat azzal gyanúsítja, hogy ő állt a tavaly nyári puccskísérlet hátterében.

Flynn jogászainak döntését a Fehér Ház jogászaival történt szakításáról még csütörtökön este kommentálta Jay Sekulow, Donald Trump egyik ügyvédje. Sekulow a The Washington Post című lapnak azt mondta: a volt nemzetbiztonsági tanácsadó lépése "nem volt teljesen váratlan". Bár ennek magyarázatát nem fejtette ki, leszögezte: e lépésből "senkinek nem szabad azt a következtetést
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 07:05
Amerikai elnöki munkatárs: Donald Trumpnak évekkel ezelőtt valóban nőket ajánlottak fel Moszkvában, de ő vissza
Keith Schiller, az elnök bizalmasa és korábbi biztonsági munkatársa a képviselőház hírszerzési bizottsága előtti meghallgatáson tájékoztatta erről a Trump kampánycsapata és Oroszország közötti esetleges kapcsolatokat vizsgáló törvényhozókat pénteken

A zárt ajtók mögött tartott meghallgatásról az NBC televízió és a CNN hírtelevízió demokrata párti és republikánus képviselőkre hivatkozva tudósított. Mindkét médium egybehangzóan azt jelentette: Schiller a törvényhozóknak elmondta, hogy Donald Trump azonnal és nevetve visszautasította az ajánlatot, amelyben öt nő kegyeit kínálták fel neki. A milliárdos üzletember a Miss Universe szépségverseny tulajdonosaként a versenyen tartózkodott az orosz fővárosban.

A meghallgatásról nem szivárgott ki, hogy Schiller vajon utalt-e arra, kik ajánlották fel, hogy nőket küldenek Donald Trump szállodai szobájába.

A hírszerzési bizottság munkatársai azt a vitatott dossziét vizsgálták, amelyet Christopher Steele volt hírszerző állított össze Donald Trumpról,
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 18:23
Török puccskísérlet - Súlyosbított életfogytiglanit kaptak az Erdogan elleni merényletre készülő katonák
A per 47 vádlottja közül hét további embert rendes életfogytiglanra ítéltek, két vádlottat pedig "még könnyebben" büntettek, köztük Ali Yazicit, Erdogan egykori legfőbb katonai tanácsadóját, aki 18 év szabadságvesztést kapott. Egy alezredest felmentettek.

A per első számú vádlottjának, Fethullah Gülennek, valamint további két embernek az aktáját kivonták az ügyből. A török vezetés Gülent, az 1999 óta önkéntes száműzetésben Amerikában élő muzulmán hitszónokot teszi felelőssé a hatalomátvételi incidens kiterveléséért.

A szerdai ítélethirdetést fokozott biztonsági óvintézkedések kísérték. A nyugalomért 270 rendőr és 330 csendőr felelt. Egy részüket a közeli tartományokból vezényelték a helyszínre. A környező épületek tetején mesterlövészek figyeltek, a vádlottak rokonait és az újságírókat pedig csak ellenőrzést követően engedték be a tárgyalóterembe.

A jelen lévő vádlottak az utolsó szó jogán mind azt mondták, hogy az ellenük folytatott eljárás tisztességtelen volt.

A kint összegyűlt
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 16:21
Hágai törvényszék: Törökország elítélt egy nemzetközi bírót, megsértve a diplomáciai védettségét
A háborús bűncselekmények ügyében eljáró testület tájékoztatása szerint Akayt hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélték terrorizmus támogatása miatt, továbbá azzal a váddal, hogy azonosult a tavaly nyári puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen hitszónok nézeteivel.

A több korábbi nemzetközi törvényszék funkcióinak átvételével alakult Nemzetközi Törvényszéki Mechanizmushoz (MICT) tartozó török bíró egyike azoknak az ezreknek, akiket a 2016. júliusi, sikertelen államcsínykísérlet után vettek őrizetbe Törökországban.

A hágai ügyészség már márciusban bejelentette, hogy a bíró fogva tartása miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordul, indoklásuk szerint Ankara nem tartotta be kötelezettségeit, amelyek Aydin Sefa Akayra is vonatkoznak.

Az egykori diplomatát és bírót a török hatóságok azzal vádolják, hogy letöltötte és használta a ByLock titkosító alkalmazást, amellyel szerintük a puccsisták egymással kommunikáltak.

A hágai közlemény azt követeli Törökországtól: helyezze szabadlábra
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 14:04
Török puccskísérlet - Megkezdődött 221 állítólagos összeesküvő, köztük Gülen pere Ankarában
Azzal vádolják őket, hogy részt vettek a török források szerint 248 halálos áldozatot követelő hatalomátvételi kísérletben, tagjai az összeesküvésért felelőssé tett Fethullah Gülen muzulmán hitszónok irányította nemzetközi mozgalomnak - amelyet Törökország terrorszervezetnek nyilvánított -, valamint megsértették az alkotmányt. A vádlottak között van 26 tábornok és 12 civil is.

A 221 vádlottból 200-at előzetes letartóztatásban tartanak, kilencüket bírói felügyelet mellett szabadlábra helyezték, 12-en pedig továbbra is szökésben vannak, beleértve az évek óta önkéntes amerikai száműzetésben élő Gülent, aki tagadja, hogy bármi köze lett volna az összeesküvéshez.

A hétfői tárgyalást szigorú biztonsági óvintézkedések mellett tartották a sincani börtön újonnan és kifejezetten a gülenista perekre kialakított tárgyalótermében.

Amikor a vádlottak a helyszínre érkeztek, az épület előtt összegyűlt több tucat tüntető azt követelte, hogy sújtsák őket halálbüntetéssel. Volt, aki akasztásokhoz használt,
velemenyezd, 2017. május 22. hétfő, 14:11
1/2
Képek, videók
Denzel Washington.jpg
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:26
Washington D.C.
sanci81
2016. július 31. vasárnap, 16:05
washington_3.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:53
washington emlekmu
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:50
Washingtoni utca reszlet
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:23
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.