Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 15:47 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Operatív törzs: nincs szükség a tömegrendezvények korlátozására
Láng-Bognár Kinga hangsúlyozta, hogy az operatív törzs nem rendelkezett iskolalátogatások szüneteltetéséről és településeket sem zárt le. Kiemelte, hogy Magyarországon továbbra sincs igazolt koronavírusos megbetegedés.

Az aktuális helyzetről elmondta, a 13 órai adatok szerint 82 171 ember fertőződött meg koronavírusban világszerte, közülük 5010-enEurópában. A fertőzésbe világszerte 2801 ember halt bele, Európában 14-en. Világszerte több mint 33 ezren felépültek a betegségből, Európában 44-en.

Magyarországon 18 ember van kórházi karanténban. A repülőtereken 3366 embert ellenőriztek, közülük 284-et ma. Kínából közvetlenül vagy átszállással Magyarországra érkezők száma 1630 fő - tudatta.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a két zöldszámra nagyon sok hívás érkezett, és a koronavirus@bm.gov.hu emailcímre is folyamatosan érkeznek a levelek, és mindegyikre válaszoltak.

Láng-Bognár Kinga emlékeztetett, hogy a kormány döntése értelmében a patikákat el kell látni szájmaszkokkal.

A
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 15:21
Szent Benedek lángja - a fáklya február 27-én
Szent Benedek lámpása 1964 óta évről évre fiatal fáklyavivők segítségével járja be Európa útjait. A célpont idén Magyarország: a fáklya február 27-én, csütörtökön délután érkezik Budapestre.
Az 1964 óta évről évre útra kelő békefáklya február 22-én az olaszországi Norciából hazánkba indul, február 27. és március 1. között Budapestre, Pannonhalmára és Esztergomba is eljut. A február 19-i általános kihallgatáson Ferenc pápa megáldotta a bencés fáklya küldöttségét, akik Renato Boccardo spoleto-norciai érsek és Donato Ogliari montecassinói apát vezetésével érkeztek a Vatikánba.
Szent Benedek üzenete 1500 év távlatából sem vesztett semmit frissességéből. Arra szólít, hogy az igazságosság, a béke és az egység alapján építsük a földrész erkölcsi rendjét. Ezek az európai alapértékek, melyeket a kontinens védőszentjének személyéhez kötődő Norcia, Subiaco és Cassino városok ,,Pro Pace et Europa Una" (magyarul: A békéért és az egy Európáért) elnevezésű zarándokfáklyája képvisel. Mindez azon a
maroka, 2020. február 19. szerda, 18:53
Erdő Péter megerősítette Ferenc pápa Magyarországra való meg
Erdő Péter megerősítette Ferenc pápa Magyarországra való meghívását
...........
Erdő Péter bíboros, prímás tájékoztatta szerkesztőségünket a Ferenc pápával való február 19-i vatikáni találkozóról.
Erdő Péter bíboros, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus elnöke korábban már meghívta a Szentatyát Magyarországra, ezt a meghívást erősítette meg most.
Az Esztergom-budapesti érsek emellett tájékoztatta a pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről, a megkezdődött regisztrációról és a programokról.
Áder János köztársasági elnököt február 14-én fogadta Ferenc pápa a Vatikánban. Az államfő szintén meghívta a Szentatyát hazánkba.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.02.19
maroka, 2020. február 19. szerda, 18:35
Ha egy férfi szeret egy nőt, akkor nem – csak– f
Ha egy férfi szeret egy nőt, akkor nem - csak - február 14-én vesz virágot. Hanem január 9-én, március 20-án, vagy éppen augusztus 29-én. Is. Mert adni, gondolni a szeretett lényre bármikor lehet. Úgy, hogy csak megfogod a kezét, végigsimítod az arcát. Vagy csak egyszerűen a szemébe nézel. Csak úgy, mert jó. Nektek.
koszegimarika, 2020. február 14. péntek, 21:10
Csaba testvér Valentin napi gondolata 02.14
Nemrég, egy előadás alkalmával, egy zsúfolásig megtelt teremben megkértem, hogy emelje fel a kezét az, aki az elmúlt fél évben, de nem az elmúlt 10 évben az ő kedvesétől, férjétől kapott egy szerelmes verset. Engem is meglepett a "felmérés eredménye", hisz összesen 3-4 hölgy emelte fel a kezét! Aztán, hogy oldjam a feszültséget megkértem, hogy most az emelje fel a kezét, akinek azért igénye lenne egy szép, szívből jövő szerelmes versre! No erre minden nő felemelte a kezét, volt aki mindkettőt, kortól függetlenül!
Ezen a szép napon, (csak, hogy a férfi társaimnak súgjak) megosztok egy szép szerelmes verset Petőfi Sándortól, melyet Szendrei Júliához írt! Tudjuk, hogy Júlia előbb kikosarazta Sándort, de amint e vers is jelzi, a férfit a visszautasítás nem torpantotta meg, hisz jól tudta, hogy a lányokat és a várokat ostrommal veszik be!
Érzelmeinket megfogalmazni, kifejezni emberhez méltó dolog! E víg farsangi időszakban, február 14-én, e tavaszi szép napon egyenesen kötelező! Isten áldását, a szép
maroka, 2020. február 14. péntek, 10:54
Putyin: nem célja az alkotmánymódosításnak az elnöki mandátum meghosszabbítása
számára, "hogy egyes dolgok nemúgy működnek, ahogy kellene".

Putyin szerint annál "népibb" lesz az orosz alkotmány, minél szélesebb körben folyik a megvitatása, az abban részvevők pedig társalkotónak érezhetik magukat. Mint mondta, az össznépi szavazásnak kell lennie az utolsó pontnak az alkotmánymódosítás-csomag elfogadásában.

Az elnök úgy vélekedett, hogy az alkotmány módosításának előkészítése három hónapnál valamivel több időt vesz majd igénybe.

Az orosz parlament alsóházának tanácsa hétfőn február 14-ig hosszabbította meg az alkotmánymódosítás-javaslatok beterjesztésének határidejét. A testület nem zárta ki az újabb hosszabbítás lehetőségét. Vjacseszlav Vologyin házelnök közölte, hogy a törvényhozási kamarához 65 módosítási javaslat érkezett be.A Putyin által január 15-én előterjesztett, az alaptörvény 22 cikkét érintő csomag az orosz alkotmány nemzetközivel szembeni prioritásának meghirdetése mellett konkrét állami szociális kötelezettségvállalási elemeket, valamint a
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 15:21
Kultúrházak éjjel-nappal - Ezer ingyenes program az idei rendezvénysorozaton
elnöke.

Mint elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan idén is három kiemelt helyszíne lesz a rendezvénynek: a pénteki hivatalos megnyitót Budafokon tartják, a szombati eseményeknek Soltvadkert ad otthont központi helyszínként, míg vasárnap a Nógrád megyei Patak község képviseli a falvakat, kisvárosokat. Idén az összes szomszédos ország csatlakozik a rendezvényhez, Bécstől Eszékig nyolc határon túli település szervez táncházat a programsorozat keretében.

A kulturális központok és művelődési házak február 14-ig még csatlakozhatnak a rendezvénysorozathoz a kulturhazak.hu oldalon. Az idei rendezvény fő támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) - tette hozzá Bordás István.

Kiemelte, hogy Magyarország 3174 településén mintegy 6200 közművelődési szervezet működik, éves szinten 67 millió látogatót vonzanak ezek az intézmények különféle programjaikkal. Több mint 30 ezer kulturális célú közösség működik az intézményekben, ahol csaknem négyezer szakalkalmazott dolgozik.Szűcs Ferenc, a
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 14:31
Márky Jenő: a teniszszövetség főtitkára menekül a felelősség elől
A Római Teniszakadémia (RTA) vezetője és a júniusi - 2014 óta Bukarestben zajló - salakpályás verseny jogtulajdonosa vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében cáfolta az MTSZ főtitkárának szombati állásfoglalását. Eszerint tavaly tavasszal Márky Jenő megvezette a kormányt, mert úgy tett vállalást a versenyének Budapestre hozataláról, hogy arra semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt a döntéshozó WTA-tól.

Márky Jenő reagálásában kifejtette: a februári verseny szervezőinek egy év állt rendelkezésükre a feltételek előteremtésére, hogy a versenyzők jogai a WTA szabályai szerint ne sérüljenek.

"Nem a verseny előtt két héttel kell a helyszínt és a pénzügyi garanciát előteremteni úgy, hogy az amerikai tulajdonos is tisztában volt a magyar kormány 2019. február 18-i rendeletével. Azt senki nem róhatja fel nekem, hogy nem teszek meg mindent a Hungarian Grand Prix eredeti helyszínére való visszakerülése érdekében, erre kötelez a magyar állammal kötött szerződésem is. Richter Attila tudatosan, előre
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 16:32
A Csinibabával folytatódik az M5 csatorna restaurált filmeket bemutató sorozata
A közmédia péntek esténként jelentkező sorozata április elejéig még kilenc alkotást tűz műsorra. A Csinibaba után február 7-én a Tüske a köröm alatt című Sára Sándor rendezte filmdrámát, február 14-én pedig az 1934-es Meseautó című vígjáték felújított változatát tekinthetik meg a nézők - közölte az MTVA Sajtó Osztálya az MTI-vel.

A sorozat folytatásában A tolonc (1915) című filmet, Jászai Mari egyetlen filmen teljes egészében fennmaradt szerepét láthatják a nézők. A programban szerepel még a Kopaszkutya (1981), A tanú (1969) vágatlan változata, valamint a Redl ezredes (1985) is. Az utolsó három pénteken az M5 Mészáros Márta trilógiáját tűzi műsorra: a Napló gyermekeimnek (1984), a Napló szerelmeimnek (1987), valamint a Napló apámnak, anyámnak (1990) című alkotásokat.

Péntek esténként a filmek vetítése előtt rövid beszélgetés is látható a filmek alkotóival, akik a forgatások kulisszatitkairól, ott átélt tapasztalataikról, örömökről és nehézségekről mesélnek. A beszélgetések, melyeket a filmek
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 08:51
Ráduly Róbert és Korodi Attila is versenybe száll a csíkszeredai előválasztáson
vezeti.

Ráduly üdvözölte a körvonalazódó versenyt, és kijelentette, áll elébe a megmérettetésnek.

Korodi szerdán a meglehetősen elhanyagolt városi piac mellett tartott sajtótájékoztatóján jelentette be indulását, és egyben bírálta is a csíkszeredai közállapotokat. "Ebben a városban nincs rend, nincs rendszer, nincs kulturált parkolás, a közlekedés kaotikus. (.) A város motorjait be kell indítani, mert stagnálunk" - idézte szavait a Maszol.ro.

Az RMDSZ helyi szervezetének hétfői döntése szerint február 14-ig kell benyújtaniuk iratcsomójukat azoknak, akik az RMDSZ jelöltjeként vennének részt a csíkszeredai polgármester-választáson, a jelöltek számára március 7-én tartanak előválasztást.

Hargita megye székhelyén, a közel 39 ezer lakosú Csíkszeredában a lakosság 78,5 százaléka vallotta magát magyarnak a 2011-es népszámláláson. Egy tavaly közzétett rangsorban Csíkszeredát Románia 9. legjobban fejlődő városának minősítették a 2007 és 2016 között lehívott egy főre eső költségvetési és EU-s
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 16:21
A pénzügyi biztonság és az ötletből vállalkozás az idei PÉNZ7 központi témái
A PÉNZ7-re az iskolák folyamatosan jelentkezhetnek, a regisztrációs felület a https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak.cshtml honlapról érhető el. A márciusi rendezvényhez eddig már 660 iskola 135 000 diákkal csatlakozott.

A témahetet kísérő programok közül példaként említették a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet, amelynek az első online fordulóját február 16-ig bárki kitöltheti.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány második alkalommal hirdeti meg a középiskolásoknak szóló, országos pénzügyi csapatversenyét, a BankCode-ot. A négy fordulós versenyre február 14-ig regisztrálhatnak - a www.bankcode.hu oldalon - a három emberből álló diákcsapatok.

Az általános iskolások pedig a BankVelem PénzOkos Kupán mérhetik össze pénzügyi tudásukat. A felső tagozatos diákcsapatok a verseny online fordulóiban február 28-ig vehetnek részt. Az első 3 fordulót követő megyei elődöntőket a PÉNZ7 zárónapján, március 6-án rendezik, a döntőbe jutott legjobb csapatok pedig május 8-án a
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 10:01
Fiatal alkotóművészek online pályázhatnak ösztöndíjra a MANK megújult honlapján
A pályázatokat a Derkovits Gyula-ösztöndíj esetében február 4-ig, a zenei ösztöndíjak tekintetében február 9-ig várják, a Kállai Ernő-ösztöndíjra pedig, amely a műkritikusok és a művészettörténészek támogatására szolgál, február 14-ig nyújthatóak be a szakmai anyagok a www.alkotomuveszet.hu weboldalon.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratóriumok bírálják el - olvasható a közleményben.

Mint írják, a MANK a magyar kulturális intézményhálózat intézményeként sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez és értékesítéséhez járul hozzá. A fiataloknak szóló ösztöndíjak egy évre szólnak és havi bruttó 200 ezer forintos támogatást jelentenek.

A megújult honlapon keresztül szintén online pályázható meg a többek között kedvezményes alkotóházi foglalási lehetőséget nyújtó Magyar Mecénás Program, valamint a MANK híreiről, egyéb pályázati felhívásairól,
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 16:32
1/122
Képek, videók
Bognár Barna közel, s.jpg
menusgabor
2019. október 23. szerda, 21:05
bognár attila0604.jpg
maroka
2019. június 04. kedd, 13:54
Bognár Katinak.jpg
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:17
Bognár Nelli kiállítása.
bzsuzsanna
2011. augusztus 14. vasárnap, 20:33
Bognár Kati (1960-68.b.)
filantrop
2011. június 23. csütörtök, 05:38
Bognár Évi 34.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 13:03
Bognár Szilvia 34.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 11:29
Bognár Éva
kacsesz13
2010. április 12. hétfő, 18:16
Bognár Barnabás Ha mosoly
jakabgasparne
2009. április 03. péntek, 06:16
Bognár Rezső.jpg
aranyibarbara
2009. március 07. szombat, 05:10
Bognár János logo
kanaris
2009. január 11. vasárnap, 14:35
BognarEva01.jpg
punivadasz
2007. március 20. kedd, 20:31
Operation_Anchorage_lo go.
pipboy
2010. július 28. szerda, 20:16
operation.gif
ignesis
2006. december 18. hétfő, 18:55
Dangerous Operation
speedofpain
2006. augusztus 25. péntek, 19:15
Címkék
verseny előtt, fáklya február, Jászai Mari, Szentatyát Magyarországra, korábbi évekhez, Petőfi Sándortól, csíkszeredai előválasztáson, első online, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sára Sándor, sorozat folytatásában, Korodi Attila, februári verseny, elnöki mandátum, versenyzők jogai, aktuális helyzetről,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.