Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 06:03 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Környezettudatos lépések a Budapest Parkban
koncerthelyszínként működünk, fontos feladatunk, hogy edukáljuk is a közönségünket" - fogalmazott a Budapest Park vezetője.

Mint elhangzott, környezetvédelmi témájú videósorozatot indítottak ismert magyar zenészekkel. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozatában a Youtube-on és Facebookon hét epizódon keresztül járnak körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig. A sorozatban a Follow The Flow, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Puskás Peti, Farkasházi Réka, Wolfie, Columbo és Fluor Tomi szerepel.

"A felkért zenészek nem megírt szöveget mondanak, mindannyian saját gondolataikat, élményeiket osztják meg a nézőkkel" - jegyezte meg az ügyvezető. Kitért arra, hogy együtt dolgoznak egy szakemberekből álló klímaszakértői csapattal, amely hasznos tanácsokat és módszereket ad a látogatóknak a klímaváltozás megállítása érdekében.

A 2020-as szezonban a Parkban csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 12:02
A Budapest Park környezetvédelmi videósorozatot indít zenészekkel
A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók. A Youtube-on és Facebookon megjelenő széria hét epizódon keresztül jár körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig - közölte a kulturális intézmény hétfőn az MTI-vel. Az első rész a https://youtu.be/Ja2rdhMGCKg-on látható.

A sorozatban szerepel Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (Biebers), Farkasházi Réka, Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello) is, mindannyian saját tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel, ehhez elismert klímaszakértők adtak útmutatást számukra.

A videók célja, hogy közelebb kerüljön hozzánk a klímatudatosság fogalma, illetve a mindennapokban is alkalmazható praktikákat tanulhassunk közösen.

"A tavalyi évtől együttműködési megállapodást kötöttünk egy kiváló szakemberekből álló klímaszakértői csapattal. Ők segítenek nekünk olyan információkat
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 11:01
Fülöp Attila: mindenki jól jár a gazdasági és szociális szempontok összekapcsolásával
Fülöp Attila az ÉrtékPlacc elnevezésű, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról, annak munkaerőpiaci, gazdasági előnyeiről szóló kétnapos szakmai rendezvény megnyitóján azt mondta, hogy a megváltozott munkaképességű emberek is bérből akarják eltartani magukat és családjukat, ezért a kormány elkötelezett a foglalkoztatásuk mellett.

Az államtitkár a Várkert Bazárban tartott konferencián üzleti döntéshozók, gazdasági szereplők előtt arról beszélt, észre kell venni, hogy a megváltozott munkaképességű emberek milyen többletértéket hordoznak, amelyet jól tudnak kamatoztatni az életben, a munkában.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy minél erősebb a magyar gazdaság, annál több lehetőség nyílik meg a munka világában a megváltozott munkaképességű emberek előtt.

A megváltozott munkaképességű embereket ugyanúgy helyzetbe kell hozni, mint bárki mást, a
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 13:11
Családi programokkal várja az adományozókat a MikulásGyár
között a Millenáris parkban, ahol minden pénteken, szombaton és vasárnap családi programok, egyebek mellett koncertek, gyermekszínházi előadások, kézműves foglalkozások, közönségtalálkozók mellett táncház, s olvasósarok is várja a vendégeket.

Az első, hősök hétvégéjén a kicsik nemcsak a filmekből ismert szuperhősökkel, hanem a mindennapok hőseivel is találkozhatnak: mentősök, tűzoltók, orvosok avatják be őket a szakma rejtelmeibe. A nyitóhétvégén fellép mások mellett Kasza Tibi, Radics Gigi, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, lesz gyermekszínházi előadás és bűvészprodukció is.

A Millenáris park mellett a budapesti Lurdy Házban is gyűjtik a csomagokat, ismét gyűjtőpont lesz a József Attila Színház aulája, ahonnan az ajándékokat a színház december 20-án szállítja a Millenáris parkba.

A rászorulóknak továbbra is elsősorban tartós élelmiszerre, tisztítószerekre, jó minőségű, ruhára, játékra van szükségük. Ezeket a Magyar Posta szállítja el a Magyar Vöröskereszt központjába, ahol az adományok
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:39
Ingyenes tanácsadások és több száz játékújdonság is várja a családokat az idei BabaMama Expón
Egyebek mellett kerekasztal-beszélgetés és névválasztási tanácsadás is szerepel az expó idei programjában - közölték a szervezők az MTI-vel.

A háromnapos eseményen a szoptatással, vitaminválasztással, a hozzátáplálással vagy bármilyen fejlődési témával kapcsolatban kérhetnek szakértői segítséget a látogatók, de lesz dietetikus- és gyermekszemész-tanácsadás is. Pszichológusok közreműködésével pedig szó lesz többek között a tanulási nehézségek kezeléséről és az iskolaérettségről. A rendezvényt a személyes tanácsadások mellett több előadás és élményprogram is színesíti.

A programok között szerepel babafotózás és díjmentes szívhanghallgatás, a várandósság alatti és utáni sportolásról pedig szakértő tréner tart előadást. Megismerkedhetnek az érdeklődők a családtámogatási lehetőségekkel, míg a kerekasztal-beszélgetésen a 21. századi apaság témakörét ismert apukák járják körül.

Több mint 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók, míg a rendezvényre kitelepülő mini KRESZ-pályán a gyermekek
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 07:10
Csütörtökön kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál
Fesztivál július 11-én, csütörtökön hagyományosan a Szentháromság téren belvárosi menettánccal, helyi és környékbeli néptáncegyüttesek, valamint zenekarok fellépésével, a XII. Felső-Bácskai Néptáncgálával veszi kezdetét.

A gyermekeket a Lóca együttes zenés gyermekműsorával várják, majd az estét a különböző helyszíneken felállított színpadokon a Csík Zenekar, a Memphis, a délszláv zenét játszó Zabavna Industrija koncertje, illetve a Danubia Tamburazenekar táncháza zárja.

Pénteken délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar délutáni műsorát számos koncert követi. Színpadra lép többek között az Ivan and the Parazol, a Quimby, a Tankamara, a Blahalousiana, a 30Y és a Bad Times.

A szervezők szerint idén is mintegy kétezer bográcsban fő majd szombaton a hungarikummá emelt, egyedi módon készített halászlé. Az ünnepi tűzgyújtást követően a Csopak Demizson Allstars Orchestra játszik majd. Később a résztvevők ízelítőt láthatnak a Budapesti Operettszínház szabadtéri előadásából, majd többek között
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 15:02
Színházi, irodalmi és zenei programok a Kerekdomb Fesztiválon
A szervezők közleménye szerint a napok helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal indulnak.

Tállyára érkezik Malek Andrea és az Eszement Meseband, Huzella Péter, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Varró Dániel és Molnár György, valamint egy Karibi Gyerekbulival a PASO is. Borról és irodalomról mesél Pion István, boros művészeti beszélgetéseket szervez Winkler Nóra, helytörténeti sétákat a Hosszúlépés csapata.

Az Evangélikus templom különleges koncertek helyszíne lesz, itt találkozhat a közönség Csordás Klárával és Harazdy Miklóssal, Kelemen Barnabás családi műsorával, Szalóki Ágival, Fassang Lászlóval, Szirtes Edina Mókussal, Szokolay Dongó Balázzsal és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral.

Premier előtt lesz látható a Ruben Brandt, a gyűjtő című film, levetítik a Malter versenyfilmjeit, a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál filmjeit, Nádas Péter portréfilmjét és az Anna and the Barbies Álmatlan című koncert- és dokumentumfilmjét is.

A közösségi ház
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:13
Pezsgő- és borfesztivál hétvégén Budafokon
Blahalouisiana, a The Biebers, a Random Trip, valamint a Trio Kolta, amely az ismert örmény származású harmonikást, David Yengibariant látja vendégül.

A szervezők a családokra is gondoltak, több helyszínen biztosítanak a gyerekek számára szórakozási lehetőséget. A Kő Boldizsár által megálmodott, augusztusban megnyílt Szent István mesetérre különböző gyerekprogramokkal, így például kézműveskedéssel és játszóházzal készülnek, és a színpadon is egymást váltják majd az ifjúsági produkciók: fellép többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, Habók János bűvész, valamint a Majorka Színház is.

Az előző évek hagyományainak megfelelően a Magdolna utca idén is Művész utcává alakul, ahol a Budafok-Tétényben élő és alkotó, országos és nemzetközi hírű képző- és iparművészek műveit tekinthetik meg az érdeklődők, akik maguk is bekapcsolódhatnak a különböző foglalkozásokba.

Mint a szervezők emlékeztetnek, Budafok tömegközlekedéssel fél óra alatt elérhető Budapest belvárosából, a hétvége alatt pedig
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:36
Csecsemő- és gyerekgondozási újdonságokkal is készül az idei BabaMama- és KidExpo
A tizenkettedik alkalommal megszervezett kiállításon mintegy 200 kipróbálható játékújdonság, ingyenes tanácsadások és szakemberek várják a családokat - közölték a szervezők az MTI-vel.

Bemutatkozik a speciális anyagból készült, többször újraformázható gyurma, számos új építőjáték, de ki lehet próbálni a hoverboardot vagy a 20 év után újra megjelenő Tamagochit is.

A helyszínen lévő szakemberektől lehet szoptatási tanácsokat kérni vagy konzultálni babamasszőrrel, dietetikussal, gyerekorvossal és aromaterapeutával.

A színpadi programok között Mautner Zsófi az egészséges táplálkozásban nyújt segítséget a jelenlévőknek, Galló Nóra dietetikus az egészséges bébiételekről beszél, allergológus szakember pedig a betegség megelőzéséről tart előadást.

Szombaton fellép az idén Fonogram-díjjal elismert Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, akik Boldizsár Ildikó meséjéhez kapcsolódva karácsonyi dalokat adnak elő.
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 18:54
A szinkronszakmáról is szól az Újszínház Hangemberek című új darabja
Hozzátette, a darab valósághű, a színpadon szinkronizálnak is, és a sajátos történet rávilágít az elmúlt huszonöt év történéseire ezen a pályán, annak minden keserűségére, örömére.

Arra a kérdésre, hogy a darab mennyire enged betekintést a hangstúdiók világába, Csernák János azt mondta, "talán jobban is, mint kéne", mert rávilágít olyan anomáliákra, amelyeket a hétköznapi ember nem ismer, mivel nem tudhatja, hogy milyen küzdelmek, pozícióharcok alakultak ki az elmúlt huszonöt évben.

Kitért arra is, hogy olyan kollégákkal játszik együtt a Hangemberekben, mint Esztergályos Cecília, Kökényessy Ági, Farkasházi Réka, Incze József, Jánosi Dávid, Lux Ádám vagy Mihályi Győző.
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 16:42
Ismét Várjátékokat rendeznek Szegeden
A fesztivál hagyományosan a legkisebbeknek szóló műsorral indul, délelőtt és délután mesék és bábelőadások várják őket - mondta a Varga Bálint szervező a programokról tartott keddi sajtótájékoztatón.

Az előadások mellett számos ingyenes program: lovaskocsizás, ugrálóvár, népi játszóház szórakoztatja a családokat - tette hozzá.

Vasárnap, 9-én Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertezik a szegedi vár szomszédságában. A színésznő muzsikustársaival idén elnyerte a legjobb gyermeklemezért járó Fonogram díjat.

A következő héten a várszínházi estéken két vendégelőadás érkezik Szegedre. A Spirit színház produkciójában július 13-án Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regényét, Az ajtó színpadi adaptációját mutatják be Hegyi Barbara főszereplésével. Három nappal később Bengt Ahlfors Színházkomédia című vígjátékát játssza Ivancsics Ilona színtársulata, a darabot Koltai Róbert rendezte.

Évtizedes hagyomány, hogy a szegedi Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári bemutatójával a közönség elé,
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 15:14
Koncertekkel, kiállítással várja a családokat vasárnap a Gyermekvasút
A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútján vasárnap, gyereknap alkalmából a 14 éven aluliak díjmentesen utazhatnak. Hűvösvölgy állomáson egész nap színpadi programokkal kedveskednek a látogatóknak, fellép az Apacuka zenekar, az Animal Cannibals, Kovácsovics Fruzsina, Fedor Kyra és Farkasházi Réka is - közölte a MÁV az MTI-vel.

A zenei programok mellett a vasútállomáson kertivasutazhatnak, hajtányozhatnak is a gyerekek vagy részt vehetnek egy bűvészelőadáson is. Több helyszínen lesz vasútmodell-bemutató a Gyermekvasút Vasútmodellező Szakköre és a Széchenyi Vasútmodellező Club részvételével, illetve környezetvédelmi oktató műsort is tart az Élő Mini-Világ Alapítvány.

A Piatnik játszósarokban többféle társasjátékot lehet kipróbálni, de lesz tűzoltóautó-bemutató, alkotóház és gyermekfoglalkoztató is.

A nap folyamán a Gyermekvasút történetét bemutató kiállítás várja a látogatókat.
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 07:05
1/5
Képek, videók
Budapest.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:08
6 Esti Budapest.png
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:38
6 Budapest a 15. a lakoss
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:04
Parlament Budapest
eva6
2019. február 16. szombat, 14:53
Budapest régen
eva6
2019. február 16. szombat, 12:44
Budapest karácsonyi fényb
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:57
Budapest eate
eva6
2018. december 14. péntek, 21:23
beyond-budapest-igy-el tek
foldinefehereva
2018. december 04. kedd, 22:30
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Ma & Holnap, a fenntartha
zoldkaszino
2010. december 31. péntek, 14:35
Zenészek
sanci81
2017. július 01. szombat, 14:42
Utcai zenészek
sanci81
2016. június 29. szerda, 16:29
utcai zenészek 001.png
chillik
2016. június 26. vasárnap, 11:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.