Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 11:49 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tudod-e majd kezelni a kevésbé vonzó tulajdonságaimat
"Tudod-e majd kezelni a kevésbé vonzó tulajdonságaimat, melyek lassan akaratlanul is felszínre törnek?
Tudsz-e jól szeretni majd akkor is? Mert az is én leszek. Akkor lesz rád a legnagyobb szükségem. Ha nem így lenne, egyedül is megoldanám.
Azért választottalak, hogy a jobbik felem légy.
Nem kell, hogy kioktass, hogy megmond, hogy szégyellj, mert néha gyenge vagyok.
Csak érezzem, hogy hiszel bennem. Úgy nekem is menni fog. Nem tudsz helyettem cselekedni.
Csak segíts, hogy bizonytalanságom ellenére lehessek erős.
Csakis így lehetséges az örökké. Mert hiszel bennem.
Kettőnkben."

Tőrincsi Tímea
koszegimarika, 2020. március 03. kedd, 09:24
Nekem is az az
Nekem is az az érzésem, hogy mi nagyon összeillünk... Azért is szeretek veled lenni, mert melletted sosem unatkozom. Még ha nem szólunk, nem érünk is egymáshoz, még ha külön szobában vagyunk is, még akkor sem. Soha nem unalmas veled lenni. Szerintem ez azért van, mert valahogy bízom benned, bízom a gondolataidban. Érted, hogy mire gondolok? Hogy mindent szeretek, amit látok belőled, és azt is, amit nem. Pedig ismerem a hibáidat is. De pont ez az, a hibáidról is az az érzésem, hogy pont jól kiegészítik az én jó tulajdonságaimat. Hogy ugyanazoktól a dolgoktól félünk. Hogy mintha még a démonaink is hasonlítanának! Hogy te sokkal többet érsz, mint amennyit valójában megmutatsz magadból, én meg pont fordítva. Hogy néha kimondottan szükségem van a jelenlétedre, hogy... hogy mondjam... érezzem a saját... súlyomat?.............................Anna Gavalda
bordat, 2018. március 14. szerda, 19:38
Tallóztam
Érdekesség a tanulásról

Értelem és tanulás

- Mi a fenének gyötröm magam a tanulással? Csak vesztegetem az időm olyanra, amit sosem használok. Minek kell ennyi mindent megtanulni? Úgysincs értelme!

-Mivel tudnám a diákokat ebben az érdekes világban még lekötni? Hogy tanítsak meg nekik ekkora mennyiségű anyagot, ráadásul ilyen rövid idő alatt?

Hát igen. Ugye hogy Te is érzed. Ez így NEM MŰKÖDHET! Nem működhet sem a tanulás, sem a tanítás. Mióta világ a világ, azt tanulta meg az ember könnyedén, aminek értelmét látta.

Iskola és tanulás

Még sosem volt ennyire fájdalmas az iskolai tanulás mint most. Mert sosem volt még ekkora kontraszt az unalmas, inger nélküli osztálytermek és az internet adta csodavilág között. Egy kaptafára faragni mindenkit, mert az olcsó és hosszú távon kezelhető.

A tanítás mit sem változott 100 év óta. A tanár a tudás közvetítője. Az a dolga, hogy átadja az ismeretet. Segítsen megérteni az
horvathnemagdi, 2017. június 02. péntek, 18:14
Érdekesség a tanulásról
Értelem és tanulás

- Mi a fenének gyötröm magam a tanulással? Csak vesztegetem az időm olyanra, amit sosem használok. Minek kell ennyi mindent megtanulni? Úgysincs értelme!

-Mivel tudnám a diákokat ebben az érdekes világban még lekötni? Hogy tanítsak meg nekik ekkora mennyiségű anyagot, ráadásul ilyen rövid idő alatt?

Hát igen. Ugye hogy Te is érzed. Ez így NEM MŰKÖDHET! Nem működhet sem a tanulás, sem a tanítás. Mióta világ a világ, azt tanulta meg az ember könnyedén, aminek értelmét látta.


Iskola és tanulás

Még sosem volt ennyire fájdalmas az iskolai tanulás mint most. Mert sosem volt még ekkora kontraszt az unalmas, inger nélküli osztálytermek és az internet adta csodavilág között. Egy kaptafára faragni mindenkit, mert az olcsó és hosszú távon kezelhető.

A tanítás mit sem változott 100 év óta. A tanár a tudás közvetítője. Az a dolga, hogy átadja az ismeretet. Segítsen megérteni az összefüggéseket. Amit aztán majd le lehet
kirscha, 2017. május 30. kedd, 17:37
Egy pesti bemutatóról
Most kaptam Bécsből:

,,Kedves Ernő bácsi: Köszönjük!"
Semjén Zsolt az emigráció napszámosának nevezte Deák Ernőt Budapesten a Magyarság Házában

Utóbbi hónapokban zajló Kárpát-medencei könyvbemutató körútjának igen fontos állomásához érkezett április 25-én Deák Ernő, s nemcsak azért, mert Budapesten a Magyarság Házában ismertethette új, Az Öreghegytől a Schneebergig című kötetét, hanem mert azt a Böröndi Lajos költővel folytatott beszélgetésük előtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke méltatta a nagyszámú érdeklődők előtt.

Bevezetőszavaiban Seres Zsuzsanna osztályvezető meg is jegyezte: igazán kivételes alkalom, hogy egy könyvet a miniszterelnök-helyettes méltasson, s ekkor Semjén Zsolt közbeszólt: ,,Ez nem egy könyv, ez Ernő bácsi könyve" - mondta. Ünnepi beszéde elején a politikus emlékeztetett arra, hogy a szabadságharc leverése után kétszázezer honfitársunk lépte át a határt és kezdett új életet az
sandrapolke, 2017. május 14. vasárnap, 09:36
Tallóztam
"Az élet megtanított arra, hogy mikor harcoljak valakiért, és mikor álljak félre, ha én nem szeretek, vagy ha engem nem szeretnek! Megtanított arra is, hogy mikor a legfontosabb döntéseket hozom, hogy döntsek jól! Azt is megmutatta, hogy sok embert elvesztek, és sok embert el kell majd engednem, akiket szeretek, de erősnek kell lennem, és arra kell gondolnom, hogy mások számítanak rám! Idővel begyógyulnak a sebek, mert aki elment, az nem jön vissza. Persze ebből természetesen sok minden nem igaz. Az élet csak remélni tanított meg. Remélni azt, hogy tudjam, mikor kell harcolni, s félreállni. Remélni, hogy jó döntést hozok, mikor döntést kell hoznom. Remélni, hogy akit elvesztek, annak jobb lesz, és én majd erős tudok maradni, hogy továbblépjek, és csak a jó emlékeket őrizzem meg. Remélni, hogy begyógyulnak a sebek, a legmélyebbek is, begyógyuljanak, de ne tűnjenek el. Minden egyes sebet szeretek a szívemen, minden én vagyok, és a múltam, ott kell lenniük! Gyönyörű hegek. Nélkülük üres lennék. Tehát
horvathnemagdi, 2017. április 23. vasárnap, 05:42
Gondolatok
"Az élet megtanított arra, hogy mikor harcoljak valakiért, és mikor álljak félre, ha én nem szeretek, vagy ha engem nem szeretnek! Megtanított arra is, hogy mikor a legfontosabb döntéseket hozom, hogy döntsek jól! Azt is megmutatta, hogy sok embert elvesztek, és sok embert el kell majd engednem, akiket szeretek, de erősnek kell lennem, és arra kell gondolnom, hogy mások számítanak rám! Idővel begyógyulnak a sebek, mert aki elment, az nem jön vissza. Persze ebből természetesen sok minden nem igaz. Az élet csak remélni tanított meg. Remélni azt, hogy tudjam, mikor kell harcolni, s félreállni. Remélni, hogy jó döntést hozok, mikor döntést kell hoznom. Remélni, hogy akit elvesztek, annak jobb lesz, és én majd erős tudok maradni, hogy továbblépjek, és csak a jó emlékeket őrizzem meg. Remélni, hogy begyógyulnak a sebek, a legmélyebbek is, begyógyuljanak, de ne tűnjenek el. Minden egyes sebet szeretek a szívemen, minden én vagyok, és a múltam, ott kell lenniük! Gyönyörű hegek. Nélkülük üres lennék. Tehát csak
dorotea55, 2017. április 21. péntek, 06:23
Nekem is az az
Anna Gavalda
Nekem is az az érzésem, hogy mi nagyon összeillünk... Azért is szeretek veled lenni, mert melletted sosem unatkozom. Még ha nem szólunk, nem érünk is egymáshoz, még ha külön szobában vagyunk is, még akkor sem. Soha nem unalmas veled lenni. Szerintem ez azért van, mert valahogy bízom benned, bízom a gondolataidban. Érted, hogy mire gondolok? Hogy mindent szeretek, amit látok belőled, és azt is, amit nem. Pedig ismerem a hibáidat is. De pont ez az, a hibáidról is az az érzésem, hogy pont jól kiegészítik az én jó tulajdonságaimat. Hogy ugyanazoktól a dolgoktól félünk. Hogy mintha még a démonaink is hasonlítanának! Hogy te sokkal többet érsz, mint amennyit valójában megmutatsz magadból, én meg pont fordítva. Hogy néha kimondottan szükségem van a jelenlétedre, hogy... hogy mondjam... érezzem a saját... súlyomat?
bordat, 2016. december 12. hétfő, 16:09
Judy: „Úgy gondoltam, mindenki szörnynek lát”
A Groovehouse énekesnőjét közel 20 évvel ezelőtt érte súlyos baleset, aminek következtében 35 plasztikai műtét várt rá. Judy sokszor és sok helyen mesélt már erről az embert próbáló időszakról, de most úgy érzem, sikerült igazán megnyílnia és az akkori lelki fájdalmairól mesélni.

Judyt régóta ismerem, dolgoztunk együtt, és évekig segítettem a karrierjében. Az énekesnővel azonban sosem beszéltünk a balesetéről és a plasztikai műtétek testi és lelki megpróbáltatásairól. Nemrég gondoltam egyet, és kifaggattam Judyt arról, túltette-e már magát a múlton. [/b
vicus54, 2016. február 05. péntek, 17:45
Érdekességek
A CSODÁK A TERMÉSZET TÖRVÉNYEINEK NEM MONDANAK ELLEN, CSUPÁN A TUDÁSNAK, MELY A TERMÉSZETRŐL SZÓL."
(Szent Ágoston)

,,Mit tegyél? Mondja az orvos!
2013. április 18. súlyos agysérülés! (Távol Magyarországtól.) Életben maradni gépekkel és gyógyszerekkel. Milyen minőségben? Ez nem mindegy! (Az orvosok 1% esélyt adtak!)
Lehetőség orvosok nélkül?! Orsit hívtuk segítségül.
Miként lehetne ezt megvalósítani? Először is a távgyógyítás jöhetett szóba. De ki? Nem volt más választás, mint a 16 éves gyermek, mivel lázra, fertőzéses szövődményekre lehetett számítani. Így is volt. Következtek sorba a dolgok. A távgyógyítás nagyon bevált! Például: tüdőgyulladás, láz közli az orvos. Másnap láz nincs, a gyulladásnak 2 nap múlva semmi jele nem volt. A beteg gyógyult. Álltak értetlenül az ágya mellett az orvosok. Összenéztünk a gyermekemmel, mi tudtuk, mi történt.
Ezután még jött a ,,mégroszabb": a Kóma. Ekkor már 2 hónapja voltunk intenzív osztályon. Nem tudni, fel
kirscha, 2016. január 05. kedd, 21:25
Köszönöm...
Köszönöm azoknak az embereknek, akik miatt valaha sírtam, hogy megérezhettem az élet rossz oldalát. Így sokkal könnyebb hálásnak lenni a szép napokért, s értékelni minden mosolyt.

Köszönöm azoknak, akik bántottak vagy átvertek, hogy nekik hála megtapasztalhattam, milyen amikor meg kell keményítenem a szívem, s tovább lépni akkor is fáj.

Köszönöm azoknak, akik elhagytak, nem becsültek meg, nem voltam elég jó nekik, hogy miattuk megbecsülök minden felém irányuló szeretetet, észreveszem még a csöppnyi boldogságot is, s talán az elszakadásnak köszönhetően új kapuk nyílhatnak meg előttem, amelyekre addig nem is számítottam.

Köszönöm azoknak, akik kis időnyi színlelt barátság után kiléptek az életemből anélkül, hogy támaszkodhattam volna a segítségükre a bajban. Így idő előtt fény derült azokra, akikkel nem csak az örömöm, hanem a bánatom is megoszthatom.

Köszönöm mindenkinek, aki nem szentel elég időt arra, hogy megismerjen, hanem csak felszínesen ítél meg. Annál
lenke1964, 2015. december 23. szerda, 18:31
Jó tulajdonságaim
Vegyél elő egy lapot és írj össze 20 jó tulajdonságot magadról! Írd le azokat a dolgokat, amik miatt büszke vagy magadra, amely dolgokat már elértél az életedben!

E feladat segít jobban megismerkedni saját magaddal. Hajlamosak vagyunk sajnos a rossz tulajdonságinkat, a hibáinkat újra és újra felemlegetni, gondolatainkat ezekre terelni. E miatt újabb hibákat fogunk véteni, hisz ezt vonzzuk életünkbe. Ha a pozitív tulajdonságainkra, a sikereinkre fókuszálunk, akkor viszont újabb sikerekre számíthatunk. A vonzás törvénye értelmében minden gondolatunknak teremtő ereje van. Ezért a lista elkészítését követően, azt olvassuk át, egészítsük ki amilyen gyakran csak lehet és próbáljunk meg nem túl szigorúnak lenni magunkhoz a mindennapokban.
lenke1964, 2015. december 02. szerda, 20:06
1/11
Képek, videók
A torinói lepel lenyomatá
pacsakute
2017. május 05. péntek, 19:51
Jézus torinoi lepel rekon
pacsakute
2016. június 20. hétfő, 23:04
A torinói lepel
sanci81
2016. május 15. vasárnap, 19:03
kevésbé szeretünk
lyzbet3
2011. július 03. vasárnap, 14:48
kevésbé puha fiam.jpg
feri1968
2009. május 26. kedd, 11:39
a kevésbe bátrak
bocskai63-71
2007. augusztus 27. hétfő, 07:15
Magunkat kevésbé szépnek
nalyki
2006. november 17. péntek, 13:16
A legnagyobb feladatunk n
sanci81
2018. szeptember 01. szombat, 18:06
A legnagyobb szegénység
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:42
A legnagyobb lecke...
cuppika59
2018. augusztus 16. csütörtök, 18:48
Életünk+legnagyobb+rés ze+
menusgabor
2018. július 13. péntek, 22:19
a legnagyobb hiba.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
A legnagyobb kincs
irmus
2018. május 06. vasárnap, 16:56
a legnagyobb.png
sz719eszter
2018. március 17. szombat, 11:32
a legnagyobb.jpg
sz719eszter
2018. február 28. szerda, 13:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.