Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 21:28 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fővárosi önkormányzat: a főváros nem kíván parkolóházat építeni a Biodóm mellé
Közösségi oldalán Vitézy Dávid arról írt, hogy a Városligeti Építési Szabályzat módosítására készült friss fővárosi javaslatban ismét szerepel a Biodóm mellé tervezett 700 férőhelyes parkolóház, de szerinte semmi szükség nincs a Városligetben új parkolóház megépítésére.

A főváros az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a Biodóm mellé tervezett állatkerti parkolóházat egyáltalán nem tervezi megépíteni. A helyét azonban biztosítják, mivel az OTÉK (Országos Településrendezési és Építésügyi Követelmények) parkolási normatívája szerint ez a kormányrendeletben szabályozott kötelességük - írták.

"Ugyanakkor az előző városvezetés és a kormány megállapodásában szereplő 1000 helyet 700-ra csökkenthettük. Ha pedig a Fővárosi Nagycirkusz elköltözik a területről, a kötelező parkolószám tovább csökkenthető. Ehhez azonban kormánydöntésre van szükség" - olvasható az önkormányzat közleményében.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 21:03
Állateledellel is támogatja a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ az utazó cirkuszokat
Magyarország kormánya a Fővárosi Nagycirkusz fenntartóján, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központon keresztül segíti a magyar és a közép-európai cirkuszi életet. A program egyik lépéseként takarmánnyal és állateledellel támogatják a telephelyükön kényszerpihenőjüket töltő, turnékezdésre váró utazó cirkuszokat - közölte a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ hétfőn az MTI-vel.

Az NCK elemezte a társulatoktól begyűjtött információkat, kikérte az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete és a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete tanácsait is. Ezek alapján 10 millió 500 ezer forintnyi állatgondozási gyorssegélyt osztottak ki az állatokkal dolgozó utazó cirkuszoknak.

A program második fázisában az NCK nagy mennyiségű állateledelt vásárolt. Jelenleg 750 kilogramm kisbálás és 70 kilogramm körbálás széna, valamint 875 kilogramm kutyatáp áll rendelkezésre műszaki telepén, amelyből az utazó cirkuszok a tartott állataik számának arányában díjmentesen vihetnek el.

Az Agrár-Épszol Kft. 1,5 tonna
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 10:21
Magyar artistaművészek sikere az I. Online Cirkuszfesztiválon
Mint írták, az orosz Chizhovs Troupe magasdrót-számával érdemelte ki az első helyezést, győzelmét Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos hirdette ki online bejelentkezve a Fővárosi Nagycirkusz manézsából.

A második helyezett, a többszörös cirkuszfesztivál-díjas ifj. Richter József és Merrylu Richter, pas de deux - balett lóháton - számával nyerte el a díjat. A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója a díj mellé járó pénzjutalom egy részét jótékony célra fordítja.

A harmadik helyezést az orosz Above the Clouds csoport érdemelte ki hintaszámával, a negyedik helyezést pedig a Fővárosi Nagycirkusz 2018-as téli műsorában is sikert aratott orosz Szergej Nyeszterov.

Mint a közleményben írják, ebben a nehéz időszakban világszerte kénytelenek voltak bezárni a cirkuszok, ezért az artistaművészek munka nélkül maradtak, viszont az internetes platformoknak és a cirkuszvilág összefogásának köszönhetően új lehetőségek nyíltak meg, hogy a
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 11:41
Koronavírus - Pályázatokat hirdetnek a független előadóművészek támogatására
Sikerült egymilliárd forintot átcsoportosítania a kulturális államtitkárságnak a pandémiás helyzet miatt tavasszal elmaradt rendezvények forrásaiból. Az összeget olyan független alkotóművészek között fogják kiosztani, akik az elmúlt két hónap során nem tudtak fellépni, ezáltal keresethez jutni - mondta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Hozzátette: a minisztérium azt kéri a támogatott művészektől, hogy kezeljék ezt az összeget segély helyett egyfajta előlegként, és amikor elmúlik a rendkívüli helyzet, akkor az ő művészetükkel, tudásukkal tartsanak majd műsorokat.

A Köszönjük, Magyarország! elnevezésű program keretében a pályázatokat a nemzetstratégiai intézetek bonyolítják le. Az adott ágazat szakintézménye dönti el, hogy melyik művészeti területről ki lehet jogosult a támogatásra. Ez az intézmény a színészek, bábszínészek, színházi dolgozók esetében a Nemzeti Színház, a néptáncosok, népzenészek, cigányzenészek a Hagyományok Házához fordulhatnak, a táncművészek a Nemzeti
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 22:03
Koronavírus - A cirkuszosok is kampányt indítottak az otthon maradásért
edzésekhez szükséges feltételeket.

"Az első videók nagy sikert arattak, a továbbított kihívásoknak köszönhetően már a világ minden táján készülnek videók és folytatódik a challenge, egyre több kulisszatitok vagy humoros jelenet kerül fel a különböző közösségi oldalakra, arra biztatva egymást és a közönséget, hogy saját és szerettei egészsége érdekében mindenki maradjon otthonában és ne keseredjen el, hanem találja fel magát, ahogy a cirkuszművészek is" - olvasható a közleményben.

A Fővárosi Nagycirkusz által elindított kihíváshoz már száznál is több artista- és előadóművész csatlakozott, köztük olyan neves alkotók, mint a Tim Burton 2019-es Dumbo című filmjének cirkuszi jeleneteit rendező Kristóf Krisztián gentleman zsonglőr, az orosz Malhaz Annajev vagy Nagy Lajos Nereus zsonglőrök.

A közlemény szerint számos artista mellett táncosok, táncművészek, színészek, énekesek és zenészek is jelezték, hogy szívesen csinálnának és megosztanának hasonló videókat, felhívva közönségük és rajongóik
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 10:01
Koronavírus - Emmi: nem maradunk kultúra nélkül
kötelező olvasmány nem csupán olvasható, hanem hangoskönyv formájában meg is hallgatható. Emellett szabadon elérhető a legnagyobb digitális folyóirat-adatbázis 1157 féle újsággal, a Szabad Európa Rádió archív hanganyagai és teljes műsorfolyama, valamint a Digitális Képarchívumban fotói, infógrafikái, prezentációi.

A Magyar Nemzeti Múzeum meglévő digitális adatbázisait olyan új tartalmakkal tölti rendszeresen, mint a MuseuMap, a Magyar Nemzeti Múzeum kincsei és a Régészeti Adatbázis.

A Fővárosi Nagycirkusz rendszeres, online közvetítéseket tart előadásaikból a Facebook oldalukon és YouTube csatornájukon. Emellett Acrobat Home Office Challenge elnevezésű videó-kampányukkal - melyhez hasonlót több nemzetközi művész is elindított saját országában - mozgásra és ügyességre ösztönzik a kihívásokat keresőket.

A Magyar Állami Operaház Nemzeti dalaink programjában énekművészek vesznek fel videóra egy könnyen megtanulható népdalt, amelyet diákok "visszaénekelhetnek" nyereményekért a közösségi
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 11:01
Koronavírus - Színházi előadások és koncertek is követhetők online
március 13-i koncertjét felvételről teszi elérhetővé a BDZ YouTube csatornáján, másnap a Balog Józseffel közös Beethoven-koncertjük lesz elérhető. Csütörtökön a kaposvári Csiky Gergely Színház Csehov Meggyeskert című művének bemutatóját közvetíti.

Élőben közvetítik Lugosi Dániel Ali Virtuózok győztes önálló koncertjétmárcius 23-án a tehetségkutató Facebook-oldalán, 24-én a Szent Efrém Férfikar koncertje az együttes közösségi oldalán követhető.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a Fővárosi Nagycirkusz Facebook-oldalán kulisszatitkokkal, riportokkal és érdekességekkel gazdagított online tudósításokkal, valamint a Fővárosi Nagycirkusz korábbi, rögzített műsorainak levetítésével jelentkezik.

A TRIP Hajó legénysége "karanténszínházat" alapított, amelynek előadásait Facebook-közvetítéseken láthatja a közönség. Az első előadás hétfőn lesz: Dennis Kelly After the End című darabját mutatják be a Merlin Színház 2008-as magyar nyelvű ősbemutatója nyomán.

Számos híres külföldi intézmény is kínál
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:07
Újra Teátrum Neked! Fesztivált szerveznek Zentán
A szervezők tájékoztatása szerint a negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon idén is ingyenes magyar nyelvű programokkal kedveskednek a színházkedvelőknek, akik a gyermekelőadásoktól a színészportrén át az operáig a legkülönfélébb műfajokkal találkozhatnak a vajdasági városban.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház rendezvénysorozata keretében a gyerekeket mindennap a Fővárosi Nagycirkusz animátorai szórakoztatják, bemutatják az artista mesterség műfajait, trükkjeit, eszközeit, és a legbátrabbak ki is próbálhatják a cirkuszi kellékeket. Ezen felül a Zentai Magyar Kamaraszínház A három aranygyűrű és a budapesti Turay Ida Színház A szeméthegyen túl című zenés mesejátékát, valamint a békéscsabai Napsugár Bábszínház Világszép Nádszálkisasszony című bábelőadását élvezhetik a legkisebbek.

A felnőtteknek szóló műsor február 12-én este kezdődik egy színészportréval, amikor is Eperjes Károly színművésszel életéről és munkásságáról beszélget Szabó László, a Magyar Teátrumi
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:41
MITEM - Tizenöt ország előadásai a színházi fesztiválon
Idén olyan nemzetközi hírű alkotók rendezései lesznek láthatók a MITEM-en, mint például Robert Wilson, Theodorosz Terzopulosz, Michael Thalheimer, Sebastian Hartmann és Victoria Thierrée Chaplin - mondta el a színházi találkozó hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, hozzátéve: ezeket a produkciókat egy fesztiválon látni életreszóló élmény lesz.

A Nemzeti Színház 2014-ben rendezte meg először a MITEM-et, amely mára tényezővé vált a nemzetközi színházi közegben, a budapesti közönség pedig a világ színházi élvonalával találkozhat majd - méltatta a rendezvényt Fekete Péter.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a MITEM alapítója közölte: 2500 év kulturális ívét fogják felfesteni Euripidésztől és a Mahábharatától a kortárs szerzőkig.

Mint hangsúlyozta, ez a színházi találkozó nem a versengésről szól, hanem a hidak, kapcsolatok építéséről. A szervezők célja ezért, hogy a MITEM nyitott fesztivál legyen minden szempontból, hogy a
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 16:12
A cirkuszművészet nemzetközi nagykövetévé választották Fekete Pétert
Péter.

Felidézte, hogy tizennégy éves korában bűvészkedéssel kezdte, négy évvel később cirkusziskolába ment Németországba. "Első diplomám cirkuszi diploma volt és egészen 30 éves koromig a bűvészkedéssel, a cirkuszművészettel foglalkoztam, akkor végeztem el a színházi rendezői szakot, de a színházi éveim alatt is csupa olyan darabot rendeztem, amelyben a cirkuszművészet is jelen volt" - mondta Fekete Péter, aki 2015-ben lett a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszter biztos, valamint a Fővárosi Nagycirkusz vezetője. 2018-tól az Emmi kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter a monte-carlói fesztivál keretében pénteken az Európai Cirkusz Szövetség tudományos, szakmai konferenciáján tartott előadást a magyar cirkuszi módszerről. A program alapja, hogy egy cirkuszi előadás megtekintését követően nagyobb hatásfokkal tanítanak közismereti és oktatási ismereteket a gyerekeknek. Többek között matematikát, biológiát, földrajzot, fizikát tanulhatnak a magyar gyerekek egy-egy cirkuszi számot
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 17:31
Cirkuszfesztivál - Fekete Péter: ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ
Fekete Péter az MTI-nek elmondta: a Cirkuszfesztiválon mintegy ötven cirkuszigazgató és -menedzser vett részt, több mint kétszáz művész lépett fel január 8. és 13. között a Fővárosi Nagycirkuszban. A magyar cirkuszművészet csupa pozitív visszajelzést kapott tőlük - jegyezte meg.

"Magyarország a megújuló cirkuszművészet motorja lett" - idézte Fekete Péter az idei fesztivál zsűrijében dolgozó Pavel Kotovot, a világhírű Cirque de Soleil társulat casting directorát.

Fekete Péter emlékeztetett arra, hogy ezúttal két aranyérmet osztott ki a nemzetközi zsűri, az egyiket annak a kínai csapatnak, amelyik megmutatta, miért érdemes akár tíz- tizenkét éves kortól keményen dolgozni: a világ élvonalába kerülhetnek azok, akik az ő módszereikkel, az ő iskolájukban sajátítják el az artistaművészetet.

A másik aranyérmes egy magyar páros: ifj. Richter József és Merrylu Richter lett, akik tavaly a Monte-Carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is Arany Bohóc-díjat nyertek - közölte Fekete Péter.

Kovács
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 15:40
Cirkuszfesztivál - Megérkeztek a kínai artistaművészek Budapestre
szeptemberben egy magyar artistaosztály utazhat Pekingbe, hogy továbbfejlesszék tudásukat.

Kovács Gábor Dénes, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. képzési igazgatója hozzátette, hogy a magyar cirkuszművészet megújításához új utakat kell találni, a magyar artistaosztály kínai tanulmányai ehhez járulhatnak hozzá. A diákok a Pekingi Nemzetközi Művészeti Iskolai növendékei lesznek, ahol új szemléletmódot tanulhatnak meg.

A január 8-án kezdődő cirkuszfesztiválról Grézer József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője elmondta, hogy a rangos nemzetközi eseményre 10 ezer vendéget vár a budapesti intézmény. A fesztivál győztesei két és fél hónapon át szerepelhetnek a budapesti cirkusz műsorában.

Január 8-án az artistaművészek ünnepélyes bevonulásával veszi kezdetét az idei cirkuszfesztivál. A nézőknek három alkalommal lesz lehetőségük a versenyprogramokat megtekinteni, amelyekben a világ legjobb artistaművészei mérik össze a tudásukat. Az egyéjszakás kaland című összművészeti műsorban a
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 21:41
1/26
Képek, videók
parkolóház.jpg
szicu
2013. április 15. hétfő, 21:19
Parkolóház
garaferi
2011. június 10. péntek, 22:36
Parkolóház Szeged.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 15:01
Parkolóház.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 15:00
Parkolóház2.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:59
Parkolóház3.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:59
parkolóház4.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:58
parkolóház5.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:57
parkolóház6.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:57
parkolóház7.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:56
épül az uj parkolóház.jpg
agica2004
2010. május 03. hétfő, 15:04
Arany János u.Parkolóház
agica2004
2006. december 13. szerda, 10:15
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.