Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 20:04 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tatár-Kis Péter törvényszéki elnöki pályázatát támogatták a fővárosi bírák
Törvényszék megbízott elnöke. Kiemelt céljai között szerepel többek között az elnökség és a munkavállalók közötti munkakapcsolatok minél szorosabbra fűzése, a dolgozók munkakörülményeinek javítása, magasan képzett munkatársak foglalkoztatása, és az épületkorszerűsítő beruházások folytatása - áll a közleményben.

Tatár-Kis Péter hivatali ideje alatt a Fővárosi Törvényszék elnyerte a bronz fokozatú Családbarát Munkahely címet, az elmúlt két hónapban jelentősen bővült a bírák és igazságügyi alkalmazottak bíróságon kívüli munkavégzési lehetősége. Az otthondolgozás olyan munkavállalói csoportok számára is lehetővé vált, amelyeknél az korábban nem volt biztosított.

Az értekezleten a bírák véleményt nyilvánítottak a Fővárosi Törvényszék újonnan létrehozott Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumainak kollégiumvezetői álláshelyeire benyújtott pályázatokról is. Rácz Krisztina Közigazgatási Kollégium kollégiumvezetői pályázatát 82,44 százalék, Ilyés-Farkas Gabriella Munkaügyi Kollégium kollégiumvezetői
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 21:03
Fenyő-gyilkosság - Hivatali visszaélés miatt vádat emeltek a volt fővárosi főügyész ellen
A Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye csak monogrammal jelöli a volt főügyészt.

Keresztes Imre azt írta: a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított eljárásban a KNYF 2018. április 20-án gyanúsítottként hallgatta ki a volt főügyészt, aki nem ismerte el bűncselekmény elkövetését. Dr. I. S. P. - aki ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon nyújtották be a vádiratot - szabadlábon védekezik - tette hozzá.

A főügyészség 2018 áprilisában azt közölte: a gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát. Az átadó az utóbb felbujtással meggyanúsított egyik férfi volt, aki azért fordult az általa ismert főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 10:01
Koronavírus - A Fővárosi Törvényszéken korlátozzák az ügyfélfogadást és tárgyalások maradhatnak el
Mint írták, további intézkedésig csak 8.30 és 9.30 között lesz ügyfélfogadás a törvényszék polgári, büntető és gazdasági kollégiumához tartozó szervezeti egységekben, így többek között a Cégbíróságnál, valamint a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket nyilvántartó csoportnál. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, illetve a Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumban is csak 9 és 10 óra között fogadják az ügyfeleket a kezelőirodák.

Tudatták azt is, hogy a törvényszék elnöke elrendelte a büntető és a civilisztikai ügyszakokban a nemzetközi érintettségű, többvádlottas, több tanút felvonultató ügyek márciusi és áprilisi tárgyalásainak "beállítását" a bírák egyéni mérlegelésétől függően. Ez azt jelenti, hogy a tárgyalások elmaradnak.

Az egyéb kitűzött ügyekben - szintén a bíró mérlegelése szerint - távmeghallgatás alkalmazását vagy a tárgyalás elhalasztását írta elő a törvényszék elnöke május-júniusra. Megjegyezték: a bíró mérlegelésétől és a
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 21:22
Koronavírus - Külön teremből figyelhetik az újságírók az ukrán hajóskapitány előkészítő ülését
Szabó József az MTI kérdésére elmondta: a törvényszék vezetése csak ezzel a tárgyalással kapcsolatban döntött az intézkedésről, mivel erre az előkészítő ülésre nagyszámú érdeklődés volt várható. Hozzátette: más tárgyalásokra általános jelleggel egyelőre nem terjesztik ki az intézkedést, de amennyiben szükséges, és hasonlóan nagy számú érdeklődés várható egy-egy bírósági tárgyaláson vagy előkészítő ülésen, akkor elképzelhető, hogy hasonló intézkedést hoznak.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán tart előkészítő ülést a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya ügyében, akit a vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének vétségével és segítségnyújtás elmulasztásával vádol az ügyészség.

Tavaly május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 08:51
Az ügetői merénylet túlélője szerint az elkövető már több éve Portikot nevezte meg felbujtóként
golyó el is találta. Az életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Az 52 éves vádlott az ügyészség szerint az 1990-es évek közepétől egy olyan, mintegy 15-20 emberből álló csoportot szervezett maga köré, amelyet ő irányított, a tagoknak az volt a feladatuk, hogy végrehajtsák az utasításait. A férfi egy elszámolási vita miatt 1996. november 1-jén Budapesten megölette riválisát, Prisztás Józsefet a budapesti Ladik utcában, és ebben az ügyben a rendőrségen kihallgatták a hajtót.

A bíróságon szerdán a hajtó felidézte: miközben a folyosón várakozott és megkérdezte tőle valaki, hogy szerinte ki követhette el a gyilkosságot, ő a kötetlen beszélgetés során azt mondta, hogy tudomása szerint Prisztás Józsefnek Portik Tamással volt elszámolási vitája. Arról is beszélt, hogy később értesült arról, hogy emiatt az "elszólása" miatt Portik Tamás és köre a "vamzer" gúnynevet ragasztotta rá.

Az ügyészség szerint emiatt a beszélgetés miatt határozta el Portik Tamás, hogy megöleti a besúgónak tartott
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 12:21
Ügyészség: vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt
A főügyészség hétfői közleménye szerint a Kúria még 2019-ben - az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok elidegenítése miatti bűnügyben - kimondta, hogy hűtlen kezelés bűntettének tettesei azok az önkormányzati képviselők, akik a polgármestert önkormányzati ingatlan versenyeztetési eljárás nélküli, forgalmi értéken aluli értékesítésére és adásvételi szerződés megkötésére hatalmazzák fel, amelynek következtében az önkormányzat vagyonában kár keletkezik.

A döntés lehetővé tette a nyomozást korábban megszüntető határozatok részbeni felülvizsgálatát - tették hozzá.

A vádirat szerint a vádlottak a kötelező versenyeztetésre vonatkozó törvényi rendelkezést megsértve, 2003 és 2005 között több terézvárosi ingatlant valós forgalmi értéken alul értékesítettek. Az okozott vagyoni hátrány - vádlottanként - 953 és 220 millió forint között állapítható meg.

A Fővárosi Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság egyesítse jelen ügyhöz a Jókai utca 10. szám alatti ingatlan elidegenítésének
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 09:31
Mol-INA-ügy - A zágrábi bíróság hatályon kívül helyezte Hernádi Zsolt vizsgálati fogságára vonatkozó, korábbi d
Amennyiben ez az ítélet jogerőre emelkedik, Hernádi Zsolt ellen visszavonják az európai elfogató parancsot, és lekerül az Interpolt körözési listájáról is - írta a Jutarnji List című horvát napilap.

A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) a legfelsőbb bíróságon fellebbezhet a döntés ellen.

Laura Valkovic, Hernádi Zsolt horvát ügyvédje a múlt héten kérte a bíróságtól ügyfele fogvatartási végzésének visszavonását, amelyet a Mol-INA-ügyben hozott a testület még 2018. december 3-án. Az ügyvédnő azzal érvelt, hogy az eljárás sérti a Mol elnök-vezérigazgatója emberi jogait.

Tavaly év végén ugyanez a bíróság elmarasztaló ítéletet hozott Ivo Sanader volt horvát kormányfő, és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt ellen, utóbbi távollétében. Sanadert első fokon 6 év, Hernádit 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az USKOK 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen, mert szerintük a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 15:01
Karácsony: bíróságon támadja meg a közbeszerzési döntőbizottság bírságát a BKV
A közbeszerzési döntőbizottság "feltűnően és szokatlanul" magas bírsággal sújtotta a BKV-t. A döntést a cég megtámadja a bíróságon, "képviseljük az igazunkat" - írta a főpolgármester hozzátéve: tovább dolgoznak azon, hogy "gazdasági érdekkörök helyzetbehozása helyett a város és cégeinek értékes felületeivel az eddigieknél átláthatóbban, tisztességesebben, felelősebben, a köz érdekeit jobban szolgálva bánjunk".

A döntőbizottság szerdán tudatta a honlapján, hogy együttesen 115 millió forintos bírságot szabott ki a BKV-ra és a BKK-ra a fővárosi közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosításával kapcsolatos törvénysértés miatt.

Karácsony Gergely csütörtöki bejegyzésében azt írta: az előző városvezetés utasítására nem sokkal az októberi választás előtt a BKV közbeszerzést írt ki a vállalat reklámfelületeinek hasznosítására. Ezzel kivette volna a döntés lehetőségét a következő városvezetés és a közgyűlés kezéből arra az esetre, ha Budapest lakói nem a
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 14:52
Áder János a bírósági hivatal elnöki posztjára Senyei György Barnát javasolta
Senyei György Barna az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajz szerint a Fővárosi Ítélőtábla polgári-gazdasági ügyszakos tanácselnöke.

Diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 1993-ban. Bírói pályáját a Miskolci Városi Bíróságon kezdte 1996-ban, 2004-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság bírája, 2012-től ítélőtáblai bíró, megbízott ítélőtáblai tanácselnök 2016-tól.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:32
Krónika 8. rész (tisztségviselők választása)
húszévi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja.

Handó Tündét 2011. december 13-án választotta az Országgyűlés az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot (OIT) felváltó Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökévé.

Handó Tünde 1962. május 1-jén született Salgótarjánban, 1986-ban szerzett diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 1983-1986 között a Bibó István Szakkollégium (korábban ELTE Jogász Szakkollégium) tagja volt. 1986-tól fogalmazóként dolgozott a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon, majd ugyanitt bírósági titkár, 1991 május 1-jétől pedig kinevezett bíró volt, és 1999. április 15-től a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke lett. 1999. januártól óraadó az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar munkajogi tanszékén, 2003. július 15-től címzetes megyei bírósági bíró. 1999-től a Jogi Szakvizsgabizottság tagja, 1999-től a Fővárosi Bíróság BÜSZ vizsgabizottságának tagja, a fogalmazóképzés oktatója. 2000 óta a Munkaügyi Bírák Országos Egyesületének elnökhelyettese, 2008 óta a Magyar Munkajogi
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 19:12
A Fidesz-KDNP Handó Tündét jelöli alkotmánybírónak
alaptörvény szerint 15 tagú testületnek jelenleg 14 tagja van.

Handó Tündét 2011. december 13-án választotta az Országgyűlés az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot (OIT) felváltó Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökévé. Handó Tünde 1962. május 1-jén született Salgótarjánban, 1986-ban szerzett diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 1983-1986 között a Bibó István Szakkollégium (korábban ELTE Jogász Szakkollégium) tagja volt.

1986-tól fogalmazóként dolgozott a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon, majd ugyanitt bírósági titkár, 1991 május 1-jétől pedig kinevezett bíró volt, és 1999. április 15-től a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke lett. 1999. januártól óraadó az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar munkajogi tanszékén, 2003. július 15-től címzetes megyei bírósági bíró. 1999-től a Jogi Szakvizsgabizottság tagja, 1999-től a Fővárosi Bíróság BÜSZ vizsgabizottságának tagja, a fogalmazóképzés oktatója. 2000 óta a Munkaügyi Bírák Országos Egyesületének elnökhelyettese, 2008 óta a Magyar Munkajogi Társaság
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 17:11
Önkormányzat 2019 - Demszky és Tarlós díszpolgárrá választását kezdeményezi Karácsony Gergely
kiderüljön, hogyan tudnak együtt dolgozni a továbbiakban.

Karácsony Gergely kérdésekre válaszolva elmondta, a Liget projekt építési engedélyeiről tájékozódik hivatalba lépése után. Az új Fővárosi Közgyűlés az első ülésén meghozza azokat a döntéseket, amelyek alapján a Városliget területén - az építési szabályzatnak megfelelően - új épület nem épülhet. Azokkal az épületekkel kapcsolatban, amelyekre van már építési engedély, jelezte, hogy több olyan építkezés is van, ahol az építési engedélyt a bíróságon megtámadták, és ennek nyomán azt törölte a bíróság.

A sportberuházásokról szólva elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök szerdán erősítette meg, hogy a Tarlós István főpolgármester és a kormány között korábban létrejött egyezség fennáll, és ez biztosítja a vétójogot a főpolgármesternek. Így a jövőben tervezett "sportberuházásokkal kapcsolatosan ennek a vétónak érvényt fogok szerezni" - jelentette ki Karácsony Gergely.

A várhatóan hamarosan induló Pesti Hírlapot érintő kérdésre válaszolva azt
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 13:21
1/33
Képek, videók
Tatárka
irmus
2018. június 30. szombat, 20:41
Tatár antilop.jpg
pacsakute
2016. május 26. csütörtök, 20:21
Egy tatár költönek.jpg
chillik
2016. február 05. péntek, 06:13
Tatár bifsztek
soosistvan
2016. január 05. kedd, 20:33
Szíjjártó-Tatár konzulátu
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:04
tatár iszalag
erzsikepuskas
2013. október 14. hétfő, 05:35
Marika üdvözlete Tatáról
csalogany13
2013. június 19. szerda, 23:02
Pihenő Tatára menet.jpg
gabfe
2012. július 24. kedd, 23:00
Tatár Csilla
andomanyi
2012. június 15. péntek, 18:31
tatár pirítóson
soosistvan
2011. november 20. vasárnap, 22:19
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Törvényszéki Héják.hu.jpg
rambobby
2007. június 07. csütörtök, 11:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.