Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:28 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Országszerte tüntettek Romániában az autópályákért
Mandachi maga buzdított mindenkit, akit zavar Románia elmaradottsága a gyorsforgalmi utak terén, hogy március 15-én, 15 órakor tevékenysége 15 perces megszakításával fejezze ki nemtetszését.

A "Románia autópályákat akar" felhíváshoz a - szexuális zaklatások ellen alakult nemzetközi MeToo mozgalom mintájára - a #SiEu (én is) jelszó meghonosításával a legkülönfélébb emberek és szervezetek csatlakoztak.

A fuvarozókon, turisztikai és építőipari egyesületeken, a Román Kereskedelmi Kamrán kívül önkormányzatok, szakszervezetek, bankok, diákszervezetek, kórházak is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez. Bukarest központjában az egyetemisták összefogózkodva "ember-sztrádát" alkottak, az egyik fővárosi masszázsszalon is bejelentette, hogy az országos megmozdulás idején negyedórával meghosszabbítja az éppen soron lévő vendégek kényeztetését.

Péntek délben a szociálliberális kormányt rendszeresen bíráló jobboldali Klaus Iohannis államfő is sajtónyilatkozatban adta a tüntetők tudtára, hogy ő is mellettük
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 14:41
ÁSZ: a fővárosi önkormányzat belső kontrollrendszere biztosítja a közpénzfelhasználás szabályosságát
Az ÁSZ erről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t, miután befejezte a fővárosi önkormányzat belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének, valamint a beruházások előkészítettségének ellenőrzését.

A közleményben azt írták, a 2016-os konszolidált beszámoló szerint a fővárosi önkormányzat költségvetési bevétele mintegy 233,4 milliárd, költségvetési kiadása pedig mintegy 223 milliárd forint volt, a mérleg szerinti összes vagyona valamivel több mint 2232 milliárd forint volt.

Az adatokat sorolva közölték, Budapest állandó lakosainak száma 2016. december 31-én 1 697 367 fő volt. Az önkormányzat által fenntartott 30 költségvetési szervnél 2016. december 31-én 4945 közalkalmazottat foglalkoztattak. Az önkormányzatnak 2016. december 31-én 34 gazdasági társaságban volt többségi részesedése.

Az önkormányzat területén 2016-ban 12 helyi nemzetiségi önkormányzat működött, ebből a legnagyobb költségvetési bevétellel rendelkező Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat feladatellátását
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 10:41
Rákosmentén mintegy 6 kilométer földutat aszfaltoznak le
kerülete. Az elmúlt években egymás után újultak meg a bölcsődék, iskolák, óvodák a kerületben - mondta, megjegyezve, hogy ettől függetlenül sok a tennivaló, a többi között a közlekedés gyorsítása terén is.

Dunai Mónika a fejlesztéseket taglalva elmondta, hamarosan megkezdődik a kerület multifunkcionális rendezvénycsarnokának építése.

Horváth Tamás (Fidesz) alpolgármester kiemelte: a földutak aszfaltozására szánt mintegy másfél milliárd forintos keretösszegből több mint 300 millió forint önkormányzati önrész.

Tájékoztatása szerint a most induló, tizenkilenc utat érintő aszfaltozásra érvényes építési engedély van; várhatóan az idei ősz végére be tudják fejezni a munkálatokat.

Előzetes becslések szerint mintegy 20 milliárd forintba kerül majd a XVII. kerület földútjainak - várhatóan 2022-ig történő - felszámolása - közölte Horváth Tamás.

Tarlós István főpolgármester február végén jelentette be, hogy szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:12
Jelentős nemzetközi befektetői igény a magyarországi lehetőségek iránt a MIPIM-en
4 milliárd eurós magyar fejlesztés - köztük a Liget Budapest Projekt - bizonyított - írták.

A március 12-15. között, idén 30. alkalommal megrendezett Cannes-i kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vett részt. A magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok és lehetőségek ismertetésére, valamint Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg beruházásainak népszerűsítésére dedikált standot közösen alakította ki a fővárosi önkormányzat, a HIPA és az IFK.

A nagy ingatlanfejlesztők - az Atenor, a Futureal-csoport, a Gránit Pólus Csoport, a GTC Magyarország, a HB Reavis, a Horizon Development, a WING - városarculatot alakító, 2020-ban átadandó fejlesztéseikkel szerepeltek a kiállításon.Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese azt hangsúlyozta, hogy "a kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatásoknak köszönhetően Budapest a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet".
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:11
Útépítési program indul Budapesten 8,3 milliárd forint kormányzati támogatással
Németh Zsolt ismertetése szerint 13 kerületben összesen több mint 41 kilométer hosszúságban építenek szilárd burkolatot az idei kormányzati forrásból, melyet a kerületi önkormányzatok saját forrással egészítenek ki.

Közölte, a fővárosi Fidesz kezdeményezte a belterületi útépítési programot, amely a kormányzat, a főváros és a kerületek alapos egyeztetése után indulhatott el. A kerületek szigorú feltételek vállalása mellett indulhattak a pályázaton a saját tulajdonú utakra érvényes építési engedélyek birtokában, és a támogatást csak sikeres közbeszerzési eljárás után kaphatják meg - mondta.

Utalt arra, hogy Budapesten jelenleg 225 kilométer a földutak hossza, így a most induló program nyomán ennek aránya mintegy 20 százalékkal csökken.

Németh Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő négy évben tervezik a program folytatását, és az a céljuk, hogy 2022-2023-ra már ne maradjanak földutak a fővárosban.

Karsay Ferenc XXII. kerületi polgármester közölte, Budafok-Tétény több mint 1
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 13:36
Az LMP a dugódíj bevezetését szorgalmazza
szerint a légszennyezettségre és a dugók elkerülésére a legjobb megoldás a behajtási díj bevezetése.

Emlékeztetett, a díj bevezetésére még Demszky Gábor (SZDSZ) korábbi főpolgármester idején, a 4-es metró beruházásához kapcsolódva 2013-ban született döntés, és a díj bevezetése uniós kötelezettség is. Úgy fogalmazott, "örülhetünk, hogy a sokat kritizált Európai Unió eddig nem szabott ránk valamilyen büntetést".

Gál József felhívta a figyelmet egy évekkel korábbi törvényre, amely szerint az önkormányzatok nem szedhetnek úthasználati díjat; Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester erre a jogszabályra hivatkozva halogatja folyamatosan a dugódíj bevezetését.

Az ellenzéki párt szerint a befolyt díjakból P+R parkolókat lehetne építeni, továbbá fejleszthetnék a tömegközlekedési hálózatot Budapesten, és ezek hatására csökkenhetne a levegőszennyezettség.

Más témában, kérdésre válaszolva kijelentette: a Sorsok Háza megnyitásának elmaradása azt mutatja, hová fajulhat az, ha egy ilyen fontos
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 11:21
Duplájára emelt keretösszeggel folytatódik a Staféta pályázat
A programban idén a prózai darabok mellett előnyt élvez a néptáncot fókuszba helyező, valamint a cirkuszművészeti, illetve a cirkuszművészetet valamely társművészettel kombináló produkciók támogatása.

Az elmúlt években a Staféta pályázat keretében több mint 20 önálló produkció valósulhatott meg - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, a sikerre való tekintettel a Fővárosi Önkormányzat által biztosított, 20 millió forintnak megfelelő támogatási összeg mellé 2019-ben az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága további 20 millió forintos támogatást nyújt.

A prózai művek mellett, a műfaji sokszínűségre tekintettel, a program a Kárpát-medencében élő népek tánchagyományának ápolását, a magyar táncok értékeinek kiemelését, népszerűsítését is kiemelt célként kezeli - áll a közleményben.

A független előadóművészek támogatására életre hívott nyílt pályázatot az eddigi
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 15:32
Interaktív Móricz-kiállítás nyílt Leányfalun
Az egykor az író lakhelyéül szolgáló Duna menti település ezzel ünnepelte díszpolgára születésének 140. évfordulóját.

A Leányfalu Hely- és Irodalomtörténeti Kiállítóhelyén megnyílt tárlat kiemelten szól a fiatalokhoz, segítséget nyújt középiskolai tanulmányaikhoz, és kiváló helyszíne lehet kihelyezett irodalomóráknak is - mondta az MTI-nek Adorján András alpolgármester.

Mint hozzátette, a kiállítás tartalma megfelel az új kutatásoknak, módszertanában XXI. századi: öt játék, interaktív tábla és Móricz-korabeli tárgyak várják a látogatót.

A tárlathoz a ma is Leányfalun élő Móricz-leszármazottak, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) is kölcsönözött relikviákat, közöttük olyanokat, amelyek az író halála óta először kerültek vissza a településre.

A XX. századi magyar realista próza egyik legnagyobbjaként számon tartott író 1911-ben vásárolt telket a főváros melletti üdülőhelyen, a fővárosi nagypolgárság és művészvilág által kedvelt Leányfalun - idézte fel Adorján András.

Móricz
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 14:41
Fővárosi Közgyűlés - Jichák Rabin park lesz Zuglóban
Az elfogadott előterjesztésben az olvasható, hogy a fővárosi önkormányzat és Izrael nagykövetségének együttműködése alapján a Fővárosi Közgyűlés közterületet nevezhet el Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából Jichák Rabinról, a zsidó állam első Izraelben született miniszterelnökéről.

A XIV. kerületi névtelen közterület Róna utcától Padlizsán utcáig terjedő részének Jichák Rabin parkként való elnevezését a zuglói önkormányzat képviselő-testülete már korábban támogatta.

Jichák Rabin az izraeli-palesztin békefolyamatok szimbóluma, Nobel-békedíjas államférfi, aki az ellene elkövetett merényletben vesztette életét 1995. november 4-én.
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 12:41
Fővárosi Közgyűlés - Kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatják ezentúl a budapestieket
A képviselők egyhangúlag, 29 igen szavazattal támogatták a Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést.

A döntés értelmében ha az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a budapesti légszennyezettségi helyzetről indokolt a Budapesten tartózkodókat tájékoztatni, a megelőzéshez való hozzájárulás érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elkészített rövid távú értékelést - átmeneti intézkedésként, a fővárosi önkormányzat önként vállalt közcélú tájékoztatási feladatának részeként - a főpolgármester változatlan tartalommal, sajtóközlemény formájában közzéteszi.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi, január 23-i ülésén tárgyalta V. Naszályi Márta (Párbeszéd) azon javaslatát, amely azt célozta, hogy a szmorgiadó rendeletben vezessék be a megelőzési fokozatot.

Tarlós István főpolgármester akkor azt javasolta, hogy a Főpolgármesteri Hivatal vizsgálja meg, milyen módon valósítható meg a mihamarabbi megfelelő tájékoztatás azokban az esetekben is, amikor a budapesti
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 12:31
Fővárosi Közgyűlés - Kisebb légszennyezettségnél is tájékoztatnák a budapestieket
A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - előterjesztés elfogadásával a testület dönthet arról, hogy ha az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a budapesti légszennyezettségi helyzetről indokolt a Budapesten tartózkodókat tájékoztatni, a megelőzéshez való hozzájárulás érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ által elkészített rövid távú értékelést - átmeneti intézkedésként, a fővárosi önkormányzat önként vállalt közcélú tájékoztatási feladatának részeként - a főpolgármester változatlan tartalommal, sajtóközlemény formájában közzéteszi.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi január 23-i ülésén tárgyalta V. Naszályi Márta (Párbeszéd) azon javaslatát, amely azt célozta, hogy a szmorgiadó rendeletben vezessék be a megelőzési fokozatot.

Tarlós István főpolgármester akkor azt javasolta, hogy a Főpolgármesteri Hivatal vizsgálja meg, milyen módon valósítható meg a mihamarabbi megfelelő tájékoztatás azokban az esetekben is, amikor a budapesti
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 19:02
Fővárosi Közgyűlés - Jichák Rabin park lehet Zuglóban
A budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett előterjesztésben az olvasható, hogy a fővárosi önkormányzat és Izrael nagykövetségének együttműködése alapján a Fővárosi Közgyűlés közterületet nevezhet el Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából Jichák Rabinról, a zsidó állam első Izraelben született miniszterelnökéről.

A XIV. kerületi névtelen közterület a Róna utcától a Padlizsán utcáig terjedő részének Jichák Rabin parkként való elnevezését a zuglói önkormányzat képviselő-testülete támogatta.

Jichák Rabin az izraeli-palesztin békefolyamatok szimbóluma, Nobel-békedíjas államférfi, aki az ellene elkövetett merényletben vesztette életét 1995. november 4-én.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:21
1/313
Képek, videók
O.V.-autópályák.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 15:38
Autopályák.jpg
farkas1945
2011. január 14. péntek, 10:33
Autópályák,USA.png
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:02
autópályák deltájában.JPG
peterimajoridozsahe
2009. november 18. szerda, 15:36
bb ma országszerte.jpg
snbela44
2014. március 21. péntek, 03:40
Kereskedelmi Iskola
agica2004
2014. március 24. hétfő, 17:58
Mauritius ; Kereskedelmi-
farkas1945
2013. november 21. csütörtök, 14:17
orosz kereskedelmi levele
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 11:27
Kereskedelmi Dómok Buhara
pacsakute
2012. január 13. péntek, 20:57
Kereskedelmi-központ,H ong
farkas1945
2011. február 13. vasárnap, 16:05
Kereskedelmi-bank.jpg
farkas1945
2010. december 09. csütörtök, 16:22
Nagyvarad-Kereskedelmi -cs
kmmmarika
2010. február 23. kedd, 08:47
new york kereskedelmi tor
veronika74
2009. június 27. szombat, 00:00
kereskedelmi szakközép.jp
hoglattila
2006. július 31. hétfő, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.