Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 04:54 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zárt körben ünnepelték a brit uralkodó hivatalos születésnapját
A 94 esztendős II. Erzsébet királynő, aki 68 éve ül az Egyesült Királyság trónján, három hónapja legnagyobb vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi kastélyában tartózkodik 99 éves férjével, Fülöp edinburghi herceggel, és - amint udvari illetékesek többször is hangsúlyozták az elmúlt hetekben - mindketten maradéktalanul tartják magukat azokhoz a korlátozó intézkedésekhez, amelyeket a királynő kormánya március végén hozott a járvány megfékezése végett.

Az uralkodó valós születésnapján, április 21-én elmaradtak az ilyenkor szokásos tüzérségi díszsortüzek is, amelyekkel a hadsereg tiszteleg minden évben a Buckingham-palota tőszomszédságában fekvő hatalmas Green Parkban, illetve a Temze partján, a Tower ősi épületegyüttese mellett.

Szombaton lett volna esedékes a királynő hivatalos születésnapi ünnepsége, a Trooping the Colour néven közismert, hagyományosan júniusban esedékes színpompás katonai parádé is, amelyet mindig a királyi lovas testőrség londoni laktanyájának
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 13:41
Korábbi belga királyok szobrait rongálták meg péntekre virradóra Brüsszelben
hogy az ország végre konkrét intézkedéseket hozzon a rasszizmus és a diszkrimináció ellen. Joachim Coens, a CD&V elnöke szerint Kongó függetlenné válásának július 1-jén esedékes 60. évfordulója jó alkalom a belga kormány számára, hogy elismerje a gyarmati múlt problémáit. Úgy vélte, hogy Fülöp belga király a legmegfelelőbb személy arra, hogy erről beszéljen, noha a király hivatalos megszólalásaihoz is a kormány jóváhagyására van szükség.

A The Brussels Times című, angol nyelvű belga hírportál Lóránt hercegnek, a jelenlegi belga uralkodó, Fülöp öccsének a nyilatkozatát idézte. A herceg arról beszélt, hogy II. Lipót nem árthatott a kongóiaknak, hiszen sosem járt az országban. Noha sokan dolgoztak az egykori királynak Belgiumban és a kongói területeken is, akikkel szemben visszaéléseket követek el, az nem jelenti, hogy II. Lipót kegyetlen lett volna - vélte.

A herceg kiemelte, hivatalos látogatásai során bármelyik afrikai ország vezetőjével is találkozott, minden alkalommal bocsánatot kért mindazért,
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 14:22
Új családi fotó közzétételével ünnepli az udvar Fülöp herceg 99. születésnapját
A Buckingham-palota - a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala - közölte, hogy II. Erzsébet királynő férje az uralkodó társaságában, a koronavírus-járvány miatt továbbra is elszigeteltségben tölti a szerdai jeles napot.

Fülöp herceg és 94 esztendős hitvese március óta a London nyugati határában fekvő Windsor ősi, hatalmas kastélyában tartózkodik és a kormány előírásainak megfelelően nem fogadnak látogatókat, még saját családtagjaikat sem.

Az óvatosság annál is inkább indokolt, mivel néhány hete Károly trónörökös, a királynő és az edinburghi herceg 72 éves elsőszülött fia is átesett a koronavírus okozta Covid-19 betegségen, jóllehet csak enyhe tünetei voltak és rövid idő alatt felépült.

Fülöp herceg 99. születésnapja alkalmából a Press Association sajtószolgálat fotósa megfelelő biztonsági előírások betartásával, az udvar felkérésére Windsorba utazhatott és közös családi portrét készített Fülöpről és II. Erzsébet királynőről.

A Buckingham-palota által a
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 07:04
Vizsgálatot indított a spanyol legfelsőbb bíróság I. János Károly volt uralkodó offshore-botrányának ügyében
A tizenkét spanyol vállalat alkotta konzorcium 2011-ben kapta meg a megbízást, a volt király akkor, még államfőként büntetőjogi mentességet élvezett, a nyomozás ezért a 2014 júniusi lemondása utáni időszak vizsgálatára terjed ki - tájékoztatott közleményében a legfőbb ügyészség.

A vasútvonalat részlegesen 2018 októberében adták át, a spanyol korrupcióellenes ügyészség pedig két hónappal később kezdett nyomozni, miután egy másik bírósági ügy során előkerült egy hangfelvétel, amelyen a volt király közeli barátnője, Corinna Larsen német arisztokrata számolt be az I. János Károlynak juttatott kenőpénzről.

Eközben a svájci hatóságok offshore-számlák utáni nyomozásában felbukkant a Lucum nevű alapítvány, amelyet a volt uralkodó alapított. Egy genfi lap idén március elején közölt cikket arról, hogy az alapítvány 65 millió eurónyi összeget kapott Szaúd-Arábiából.

Néhány héttel később a The Daily Telegraph című brit lap azt írta: VI. Fülöp jelenlegi király a kedvezményezettje a szaúdi pénzekkel
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 16:11
Koronavírus - Jelentősen csökkent a halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések száma Nagy-Britanniában
nagy-britanniai gócában, Londonban ugyanakkor már hetedik napja folyamatosan csökken a kórházi kezelésre szoruló koronavírus-betegek száma.

Rishi Sunak pénzügyminiszter, aki a kormány részéről volt jelen a Downing Street-i sajtótájékoztatón, kijelentette: a folyamatok bizakodásra adnak okot, de a járvány megfékezését célzó korlátozásokat csak akkor lehet enyhíteni, ha már elhárult a betegség újbóli kiugró ütemű terjedésének veszélye.

Hétfőn a brit uralkodó férje, a 99. életévében járó Fülöp edinburghi herceg személyes üzenetben köszönte meg a koronavírus-járvány megfékezésén dolgozóknak áldozatos helytállásukat.

Az udvar által közzétett hétfői üzenetében köszönetet mondott azoknak is, akik biztosítják az életfontosságú infrastruktúrák működésének folyamatosságát, kiemelve az élelmiszerek gyártásában és elosztásában dolgozókat, a postai és csomagkézbesítő szolgálatok munkavállalóit és azokat, akik gondoskodnak a kommunális hulladék elszállításáról.

Fülöp 2017 őszén hivatalosan visszavonult
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 18:52
Koronavírus - Pozitív Károly brit trónörökös koronavírus-tesztje
A tájékoztatás szerint Károly feleségét, Kamilla cornwalli hercegnőt is megvizsgálták, de az ő koronavírus-tesztje negatív lett.

Az udvar szóvivője közölte, hogy a házaspár a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában teljes elkülönítésbe vonult és a trónörökös néhány napja ottani lakosztályában dolgozik.

A Buckingham-palota, II. Erzsébet királynő londoni rezidenciája szerdán közölte, hogy a 94. évében járó uralkodó - Károly herceg édesanyja - jó egészségnek örvend. A palota szóvivője szerint a királynő legutóbb március 12-én találkozott a trónörökössel.

Az illetékes nem tért ki arra, hogy az uralkodón is végeztek-e koronavírus-szűrést, csak annyit közölt, hogy a királynő minden vonatkozó egészségügyi útmutatást betart.

II. Erzsébet, aki 68 éve ül az Egyesült Királyság trónján, a hét eleje óta legnagyobb vidéki rezidenciáján, a London nyugati határában lévő Windsorban tartózkodik.

A Clarence House szerdai tájékoztatása szerint Károly herceget hétfőn vetették alá
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 13:12
A spanyol király megvonta a költségvetési támogatást az offshore-botrányba keveredett apjától
A királyi ház azután tette közzé internetes oldalán közleményét, hogy a hétvégén a The Telegraph című brit napilap azt írta: a jelenlegi uralkodó a kedvezményezettje az apja által alapított két offshore alapítványnak, amelyek közül az egyik Szaúd-Arábiából származó pénzekkel hozható kapcsolatba.

"A Koronának biztosítania kell az intézmény méltóságát, őriznie kell tekintélyét, feddhetetlen, becsületes és átlátható magatartást kell tanúsítania, ami intézményi működéséből és társadalmi felelősségéből következik" - idézte a közlemény VI. Fülöp hat évvel ezelőtti beiktatási beszédét.

A tájékoztatás szerint a Zagatka nevű alapítvánnyal kapcsolatban a királynak eddig nem volt tudomása arról, hogy apja kedvezményezettként nevezte volna meg.

A másik, Lucum nevű alapítvány esetében VI. Fülöp egy évvel ezelőtt ügyvéd előtt tett ugyanilyen tartalmú hivatalos nyilatkozatot, amelyben azt is kinyilvánította, hogy lemond kedvezményezetti helyzetéről, hangsúlyozva, hogy nem ismeri az alapítvány
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 14:03
A brit uralkodócsaládról készül animációs sorozat az HBO Max számára
A The Prince (A herceg) című szatirikus hangvételű sorozathoz számos világsztár kölcsönzi a hangját: Harry herceget Orlando Bloom szólaltatja meg, feleségét, Meghan Markle-t pedig Condola Rashad. Lucy Punch hangján szólal meg Kate Middleton, Tom Hollander hangján Fülöp herceg és Károly herceg, Frances De La Tour lesz II. Erzsébet királynő és Iwan Rheon Vilmos herceg szinkronhangja. György herceg inasát, Owent Alan Cumming alakítja a rajzfilmben.

Az HBO Max által megrendelt sorozat forgatókönyvírója és executive producere Gary Janetti, aki egyebek mellett a Family Guy-, valamint a Will & Grace-szériákat is készíti.

Az animációs sorozatot Janetti királyi házzal foglalkozó, szatirikus Instagram-oldala ihlette, amelynek 900 ezer követője van.

A májusban induló HBO Max könyvtárában a WarnerMedia olyan tartalmai szerepelnek, mint A trónok harca, Jóbarátok és Agymenők. A streamingszolgáltató új tartalmakat is készít, hogy versenyezni tudjon a Netflix és a Disney+ kínálatával.
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 11:51
Az idén is sokat dolgozott a brit királyi család
O'Donovan, a királyi család aktivitását 1979 óta, vagyis éppen negyven éve minden esztendőben részletesen összegző műkedvelő statisztikus az idén is összeállította kimutatását az udvar hivatalos közlönye, a Court Circular adatai alapján a The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap számára.

A hétfőn ismertetett összesítés szerint a királyi család az idén összesen 3567 - vagyis naponta átlagosan csaknem tíz - hivatalos programot teljesített.

Az uralkodó 99. évében járó férje, Fülöp edinburghi herceg, aki korábban a legaktívabb családtagok között volt, immár két éve visszavonult a közéleti szerepléstől, így ő nem szerepel a statisztikai adatsorban.

Az új lista szerint II. Erzsébet királynő - aki februárban kezdi uralkodásának 69. évét, áprilisban pedig 94. születésnapját ünnepli - az idén összesen 295 hivatalos eseményen jelent meg.

Ő az egyetlen azonban a királyi család magas rangú aktív tagjai közül, aki csak hazai programokon vett részt, ugyanis már évekkel ezelőtt felhagyott a
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 17:11
Elhagyta a kórházat a brit uralkodó férje
A 99. évében járó Fülöp herceg pénteken feküdt be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba, a Buckingham-palota tájékoztatása szerint elővigyázatossági okokból. Az udvar illetékese további részletek nélkül annyit árult el, hogy Fülöp egy régebben fennálló egészségi gond miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a herceget nem a mentők vitték be, autóval utazott a gyógyintézetbe a Norfolk megyei Sandringhamből, a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról, és a kezelést már korábban tervbe vették.

Meg nem erősített brit sajtóértesülések szerint mindazonáltal Fülöp csak az út utolsó, londoni szakaszát tette meg autóval, Sandringhamből helikopterrel szállították az onnan 190 kilométerre lévő fővárosba.

Hivatalos bejelentés kedden sem hangzott el arról, hogy Fülöp milyen kezelést kapott a kórházban töltött négy nap alatt. A herceg a szokásos szűk körű biztonsági kísérettel, gépkocsin hajtatott el a
velemenyezd, 2019. december 24. kedd, 11:41
Továbbra is kórházban a brit uralkodó férje, de hírek szerint jól van
A 99. évében járó Fülöp herceg pénteken feküdt be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba, a Buckingham-palota tájékoztatása szerint elővigyázatossági okokból. Az udvar illetékese további részletek nélkül annyit árult el, hogy Fülöp egy régebb óta fennálló egészségi gond miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a herceget nem a mentők szállították a londoni kórházba, autóval utazott a gyógyintézetbe a Norfolk megyei Sandringhamből, a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról és a szóban forgó, várhatóan néhány napig tartó kezelést már korábban tervbe vették.

A Daily Mail című konzervatív tömeglap szombaton idézett bennfentes udvari forrásai szerint ugyanakkor Fülöp csak az út utolsó, londoni szakaszát tette meg autóval, Sandringhamből helikopterrel szállították az onnan 190 kilométerre lévő fővárosba. A lapnak nyilatkozó illetékesek szerint az edinburghi herceg az utóbbi hetekben "nem nézett ki túl jól"
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 19:53
Kórházban a brit uralkodó férje
A Buckingham-palota péntek délutáni bejelentése szerint a 99. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba.

Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a herceg miért van kórházban, csak annyit közölt, hogy Fülöp egy régebb óta fennálló egészségi gond miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a herceget nem a mentők szállították a londoni kórházba, autóval utazott a gyógyintézetbe a Norfolk megyei Sandringhamből, a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról és a szóban forgó, várhatóan néhány napig tartó kezelést már korábban tervbe vették.

A királynő éppen pénteken utazott - az évek óta bevett gyakorlatnak megfelelően menetrendszerű vonattal - Londonból a norfolki rezidenciára. Az uralkodó láthatóan jó kedélyállapotban szállt le a vonatról a King's Lynn pályaudvaron, ahonnan autóval utazott tovább a közeli Sandringham kastélyába.

A királyi
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 17:31
1/55
Képek, videók
Sügér születésnapját ünne
motorcsonakosok
2011. július 22. péntek, 17:30
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
erzsebet-kiralyno-.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:54
erzsebet-kiralyno1.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:53
erzsebet-kiralyno-orra -el
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:52
erzsebet-kiralyno-quee n-e
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:33
erzsebet királynő.jpg
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:29
erzsebet kiralyno.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:11
erzsebet-kiralyno-corg i-k
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:09
Erzsébet királynő-.jpg
agica2004
2017. július 03. hétfő, 14:20
Erzsébet királynő.png
agica2004
2017. július 03. hétfő, 14:18
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.