Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Feljelentést tesz a DK, mert megütötték az egyik aktivistájukat
akarták kivetíteni a Magyar Tudományos Akadémia épületére. Az aktivista felpanaszolta, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök igazoltatták és átvizsgálták a ruházatát, valamint odaálltak a kivetítő elé, hogy "ezt a feliratot ne tudjuk kivetíteni akkor, mikor a tüntetők megérkeznek".

A sajtótájékoztatón részt vett Rónai Sándor, a DK szóvivője, aki bejelentette, hogy aktivistájuk ügyében "kormányzati erőszak miatt" tesz feljelentést. A rendőrök fellépése miatt pedig a Független Rendészeti Panasztestülethez fordulnak, mert úgy érzik, hogy korlátozták aktivistáik szólásszabadságát - közölte.

A politikus egyúttal megjegyezte, szeretnének tájékoztatást kapni arról, hogy mennyibe került az évértékelő beszéd megtartása.

Rónai Sándort megkérték, hogy vesse össze a vasárnapi esetet azzal, amikor 2006-ban, Gyurcsány Ferencnek, a DK jelenlegi elnökének miniszterelnöksége alatt a rendőrök gumilövedékkel és könnygázzal oszlatták a tüntetőket.

A szóvivő egyebek mellett kifejtette, aktivistájukat úgy
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:31
Kósa: meg kell védeni a rezsi- és az adócsökkentés politikáját
László közgazdász, politológus szervezésében tartott ellenzéki egyeztetés, amelyről Kósa Lajos úgy fogalmazott: "a gittegylet szó jutott az eszünkbe", "a semmit csinálják nagyon elszántan magukat rendkívül komolyan vevő urak".

Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt szerint rendőrök próbálták akadályozni a budapesti olimpia elleni népszavazásos aláírásgyűjtésüket, a frakcióvezető azt felelte: ha valaki azt vélelmezi, jogszerűtlen rendőri intézkedés történt, forduljon a Független Rendészeti Panasztestülethez, illetve az ügyészséghez.

Általában az aláírásgyűjtést úgy kommentálta: várják az eredményt. "Nem ellenzünk semmilyen népszavazást, döntsön a nép akár ebben a kérdésben is" - tette hozzá.

A sajtóhírek szerint a tanítványával folytatott viszonya miatt lemondott körmendi kereszténydemokrata alpolgármester ügyében Kósa Lajos kijelentette: ha a hírek igazak, és valaki ilyet tesz, annak nincs helye a közéletben.

A Jobbik "lex Lúdas Matyi" nevű korrupcióellenes törvénycsomagját a Fidesz
velemenyezd, 2017. február 08. szerda, 15:51
Részben megszüntette az eljárást a bíróság a Sándor-palotára felmászó aktivistákkal szemben
iratokat továbbította a bíróságra azzal, hogy a cselekmény a garázdaság szabálysértését vetheti fel.

Az aktivisták jogi képviselője a tárgyaláson azzal érvelt, hogy a garázdaság formai elemei hiányoznak: a fiatalok tette a videókon is láthatóan nem keltettek riadalmat, sem megbotránkozást a járőkelőkben, az szerinte mindössze "sajátos formája volt a politikai szabadságjogok gyakorlásának". Fazekas Tamás vitatta a rendőrök intézkedésének jogalapját is és jelezte: emiatt a Független Rendészeti Panasztestülethez fordultak. Hangsúlyozta: a fiatalok a videófelvételeken is jól láthatóan egyáltalán nem álltak ellen a rendőri intézkedésnek.

A bíróság a jogi képviselővel egyezően arra az álláspontra jutott, hogy a garázdaság nem állapítható meg, a nemzeti jelképek megsértését pedig a jelen esetben téves értelmezésnek nevezte a bíró. Hozzátette: ez akkor lett volna megállapítható, ha a jelképeket meggyalázzák, de semmi ilyen nem történt. A bíróság szerint a fiatalok tette semmilyen kirívóan közösségellenes
velemenyezd, 2014. április 23. szerda, 14:23
A fokozott rendőri ellenőrzések miatt fordult az ombudsmanhoz a Helsinki Bizottság
Emlékeztettek arra: a Helsinki Bizottság már több, az igazoltatás intézményével és gyakorlatával összefüggő elemzésében és kutatásában foglalkozott a fokozott ellenőrzéssel.

A fokozott ellenőrzés lényege, hogy elrendelése esetén - a rendőri szerv vezetőjének utasításában meghatározott területen és időtartamon belül - bárki igazoltatható, a rendőrnek nem is kell mérlegelnie az igazoltatás szükségességét alátámasztó körülményeket - mutattak rá közleményükben. Hozzátették: amellett, hogy az igazoltatásnak ez a formája egyáltalán nem bizonyult hatékonynak a bűnmegelőzés és a bűnfelderítés tekintetében, a szabályozással szemben komoly alkotmányossági aggályok is felvethetők.

A rendőrségről szóló törvény felhatalmazása alapján a rendőri szerv vezetője gyakorlatilag bármikor elrendelheti a fokozott ellenőrzést - hívta fel a figyelmet a szervezet. Úgy vélték: "a jogbiztonság követelményét sértő szabályozás következtében könnyen előfordulhatnak tömeges alapjogsérelmek, mert a fokozott ellenőrzés alatt
velemenyezd, 2013. július 30. kedd, 12:33
Teendő rendőri terrror esetén
,,Statáriális" szabálysértési meghallgatáson elég annyit közölni: ------Pl: Szabálysértést, bőncselekményt nem követtem el, az eljárást hivatali visszaélésnek, jogellenes fogva tartásnak tartom. Az elkövetı rendırök ellen feljelentést kívánok tenni a Nyomozó Ügyészségen ------
Egyebekben nem kell nyilatkozni. A szabaduló papírra is írd rá panaszod van.

17) Szabadulásod után 8 napon belül fordulhatsz a jogellenes rendıri intézkedés miatt a Független Rendészeti Panasztestülethez A panaszok személyesen is beadhatók a Budapest 1055 Balassi Bálint u. 3. III. emelet ( kaputelefon 28.) titkarsag@panasztestulet.hu címre. Tájékoztatást az
info@panasztestulet.hu címen lehet kapni a Panasztestülettıl. lásd 04 melléklet.

18) Az illetékes Nyomozó Ügyészségen is lehet feljelentést tenni rendırök által elkövetett bőncselekmények esetén. Budapesten: 1056. Belgrád rakpart 5. lásd 05 melléklet.

19) Amennyiben félsz, esetleg gyáva vagy nyugodtan
berzemariann, 2009. március 15. vasárnap, 08:14
Képek, videók
Nihant feljelentette Emir
durcimarcika
2017. április 24. hétfő, 20:06
Tudományos Akadémia
bozsarferenc
2009. április 14. kedd, 18:09
csoóri sándor elengednéle
liliana01
2019. augusztus 15. csütörtök, 14:53
Szűcs Sándor 1951.06.04..
menusgabor
2019. június 05. szerda, 21:26
Sándor József Benedek.jpg
liliana01
2019. március 18. hétfő, 17:31
Sík Sándor Mentsd meg ura
menusgabor
2019. március 06. szerda, 21:54
Petőfi Sándor búcsúja a s
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Petőfi Sándor-szobor - Ri
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Petőfi Sándor szobor - Po
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Petőfi Sándor szobor - Pe
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:26
Petőfi Sándor szobor - Ki
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:26
Petőfi Sándor - dagerrotí
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:26
Petőfi Sándor Debrecenben
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:26
Petőfi Sándor legutolsó a
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.