Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:11 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Farkas Árpád
levegőn.
Tudom, szószegők, lőttök majd rám,
akárha fácánra, pedig veréb volnék
csak, szürke. S pereg majd tollam,
mindnek szárából tinta csepeg.
Tudom, óceán nem leszek már,
de határátmosóvá
eltintatengeredem
1990


AZ ÖRÖK HÓ HATÁRA

(,,...Mert Farkas Árpádként beszéltem,
Irgalom számomra ne legyen!
Tömöm e verset puskacsőbe
És szétloccsantom a fejem."
Vári Fábián László: E földről)

A puskacső, ha tömve verssel, hallgat,
fojthatod virággal, nem sül el;
nem robbantasz virág-vers forradalmat
ûzött szíved vad billentyûivel.

A puskacsőt térden ketté kell törni,
s marad markodban fém- és fahusáng,
modern-mód magunk keccsel öldökölni
segít a bősz Balkán-orángután.

Tort ülni, lám csak, végül eljövének
új idők vadjai, s már szilaj gizgazok
úszulnak torkodra
menusgabor, 2019. július 18. csütörtök, 21:00
Múzeumok éjszakája - Zenés programok, várbörtöntúrák és animációs filmek is várják az érdeklődőket Veszprémben
játszhatnak.

A múzeum szervezésében lesz VárFelFedező játék, fényfestés és tűzzsonglőr bemutató, valamint az egykori várbörtönbe is szerveznek túrákat, ahol egy, a várban is szolgáló börtönőr mesél emlékeiről.

A Művészetek Háza programjain az alkotókkal való találkozások és a közös alkotás áll majd a középpontban - mondta az intézmény igazgatója. Hegyeshalmi László programjaik közül kiemelte a Péterfy Ábel képzőművésszel, az idei veszprémi Tavaszi Tárlat fődíjasával szervezett beszélgetést, a Fábián László és Jáger István grafikusművészekkel rendezett szitanyomó műhelyt - ahol az érdeklődők megtudhatják, hogyan kerül a grafika a pólóra - valamint Magyarósi Éva animációs filmrendező rajzaiból a Dubniczay-palota kávézójában nyíló kiállítást. Hozzátette: a szomszédos Teguláriumban Magyarósi Éva filmjeiből is vetítést rendeznek.

Veszprém megye más településein is színes programok várják a Múzeumok éjszakáján az érdeklődőket. Balatonfüreden többek közt Szőke András tart tárlatvezetést a Vaszary
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 18:12
Felavatták a Celldömölki Vasutas asztalitenisz-csarnokát
Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MASZ) elnöke köszöntőjében kiemelte: összefogás eredménye az OPÁL csarnok, amelyhez a magyar kormánynak köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetség, a MASZ és Celldömölk város önkormányzata közösen biztosították a szükséges forrásokat.

Hozzáfűzte: a nyolcszoros magyar bajnok CVSE teljesítményével kiérdemelte, hogy egy korszerű sportlétesítmény szolgáljon otthonául.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója azt emelte ki, hogy Celldömölkön az utóbbi években tudatosan épültek olyan sportlétesítmények, amelyek nemcsak az élsportot célozzák, de a helyiek sportolási igényeit is kiszolgálják. Szavai szerint látszik, hogy a városban a sportot értéknek tartják, olyan értéknek, amelynek a több mint százéves vasutas sportegyesület révén múltja és egyben jövője is van.

Ágh Péter (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a magyar kormány programjának köszönhetően - a TAO támogatással - Vas megyében is egyre több
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 17:25
Rekordrészvétel a VI. Európai Speciális Olimpia Tenisz Napon
Szövetség tájékoztatása szerint Ughy Attila, Budapest XVIII. kerületének polgármestere hősöknek, példaképeknek nevezte a speciális olimpikonokat, akik - mint mondta - pozitív példával szolgálnak mindenkinek és teljesítményükkel világraszóló elismeréseket érnek el a pályákon, stadionokban.

A társadalmi érzékenyítés és az inklúzió - szemléleti befogadás és elfogadás - jegyében rendezett eseményen ott volt többek között Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, Fábián László ötkarikás aranyérmes öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, valamint Gubacsi Zsófia és Gálfi Dalma korábbi, illetve jelenlegi profi teniszező.

A tenisznapon részt vettek a Világjátékokon sikeresen teljesítő és érmeket szerző játékosok, így Keresztesi Alexandra, Cservenka István, Kelemen Zsombor és Sárosi Balázs, valamint a világbajnoki ezüstérmes egyesített páros tagjai: Begovics Éva és Böcz Gabriella.

A legnagyobb érdeklődés - amint az a közleményből kiderül - az
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:11
MOB-közgyűlés - Életműdíjat kapott Dunai Antal
Sportjáért Életműdíjat Ormai László asztalitenisz-edzőnek és sportvezetőnek ítélték oda, ám ő nem tudott megjelenni az eseményen, a kitüntetést egy későbbi időpontban fogja átvenni. MOB Érdemrendet kapott Köpf Károly, Magyar László és Martos György.

A közgyűlésen szóba kerültek a 427 nap múlva kezdődő tokiói nyári ötkarikás játékok is. Ennek kapcsán Kulcsár Krisztián MOB-elnök jelezte, hogy eddig négy kvótát szereztek a magyar sportolók, míg négy évvel ezelőtt, 2015 májusában még háromnál jártak.

Fábián László sportigazgató arról beszélt, hogy megszigorították a doppingelőírásokat, s a magyar versenyzőknek a korábbi hárommal szemben négy negatív mintát kell adniuk a tokiói olimpiai részvételhez.

Beszámolója szerint a júniusban sorra kerülő minszki II. Európa Játékokon a bakui 19-cel szemben 15 sportágban versenyeznek majd a résztvevők, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy több olyan vizes sportág is kimaradt a programból, amelyben a magyarok hagyományosan eredményesek. Hozzátette: a minszki
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 20:29
Letették az esküt a speciális nyári világjátékok magyar versenyzői
Az államfő köszöntőjében Halassy Olivér pályáját hozta fel példának a 62 versenyző számára. Elmondta, a kiváló sportember még gyerekként balesetben elveszítette egyik lábfejét, ezért nem tudta folytatni kedvenc sportját, a labdarúgást. A sportot azonban nem adta fel, úszni kezdett, és sorra nyerte a versenyeket. Egy idő után viszont az úszás nem volt elég neki, a vízilabdával is megpróbálkozott, amelyben aztán két olimpiai arany- és egy ezüstérmet nyert.

Áder János a kiváló sportoló életútjából az 1931-es párizsi Európa-bajnokságon végrehajtott nem mindennapi tettét emelte ki, amikor előbb 1500 méter gyorson győzött, majd átbicegett a másik csarnokba, és a vízilabda-válogatottal játszott döntőt, nyert újabb aranyat.

"Havassy Olivér tette mindannyiunk számára példaértékű és példamutató lehet" - mondta a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy ez azt üzeni a jelenlévőknek is, hogy soha nem szabad feladni.

Az államfő azt kívánta a sportolóknak, hogy legalább olyan sikeresek legyenek, mint négy
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 12:41
Woodstock Hungary Festival a Trip hajón
A Woodstock Hungary Festivalon hét zenekar játszik: a Lead Zeppelin, a Joe Cocker Coverband, a Message to Hendrix, a Stoned - 100%RollingStones, a Milagro (Santana Tribute), a The Whu, valamint a Young Forever - 100% Neil - közölték a szervezők az MTI-vel.

Éppen tizenöt évvel ezelőtt, 2004 januárjában, a Led Zeppelin-gitáros Jimmy Page hatvanadik születésnapja alkalmából megrendezett koncerten alakult a Lead Zeppelin (Sipeki Zoltán - gitár; Körmendi Roland - ének, szájharmonika; Vörös Gábor - basszusgitár, szintetizátor; Gerdesits Ferenc - dob, mandolin). Az ajánló szerint a Woodstock IV-en a Zeppelin kezdeti (1968-1969) korszakából áll össze a műsor.

A Joe Cocker Coverband tagjai képzett, tapasztalt zenészek, akik nagyrészt a Doors Emlékzenekarban szerepelnek. A 2008 óta létező formációban Kőszegi Zsolt énekel, Fóris Szilárd billentyűzik, Veisz Gábor basszusgitározik, Szöllős Gergely dobol, Kiss Gergő gitározik,Herold Péter, Albert Zoltán és Sebes Márton szaxofonozik, Szinyéri Tünde, Horváth
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 12:01
Légfegyveres Eb - Kihirdették az utazó csapatot
Női puskában Zwickl-Veres Kata mellett juniorként indul a felnőttek között Dénes Eszter és Borsos Fanni. Futócélban Palánki Klaudia a junior lányok között versenyez, ugyanebben a versenyszámban Körtvélyessy Gabriella saját költségen szerepel a felnőtt mezőnyben.

Valamennyi háromfős egység indul a külön csapatversenyben is.

A kontinensviadalt, melyen olimpiai kvótát nem osztanak, március 18. és 24. között rendezik.

Eb-csapat (a szövetség tájékoztatása szint):

felnőttek:

----------

férfiak:puska: Péni István, Sidi Péter, Somogyi Péterpisztoly: Tátrai Miklós, Nagy László, Antal Balázsfutócél: Sike József, Boros László, Tasi Tamás

nők:puska: Zwickl-Veres Kata, Dénes Eszter, Borsos Fannipisztoly: Sike Renáta, Egri Viktória, Major Veronikafutócél: Körtvélyessy Gabriellapuska vegyescsapat: Borsos Fanni, Sidi Péter és Zwickl-Veres Kata, Péni Istvánpisztoly vegyescsapat: Sike Renáta, Tátrai Miklós és Egri Viktória, Antal
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 17:13
Médiatanács: 1,3 milliárd forintra pályázhatnak idén a médiaszolgáltatók
Az új eljárásoknál a most szintén módosított általános pályázati feltételek az irányadók.

A médiatanács döntése alapján tizennégy dokumentumfilm - köztük egy határon túli - készülhet el a Magyar Média Mecenatúra Programban.

A 2018-as Ember Judit-pályázat harmadik fordulójában a filmek gyártására 110,2 millió forintot szavazott meg a testület. Az egyetlen határon túli alkotásban a bácskossuthfalvi Kossuth-szobor kalandos történetét Mohácsi Huba viszi filmre. Emellett portréfilm készül a zenész Fábián Juliról és Mészáros Márta rendezőről Lévai Balázs, valamint Ladányi Cleo és Jákob feldolgozásában. Sajdik Ferenc karikaturista, rajzfilm- és gyerekkönyv illusztrátor életét Kapronczai Erika dolgozza fel. Berta Enikő a második világháborúban és az azt követő időszakban a hazai gyógyszerellátásban nagy szerepet játszó Dvorszky Ferencről forgat, míg Kövessy Róbert a legendás Wichmann kocsmának állít emléket. Oláh Katalin a digitális nomádokról készít filmet: azokról a fiatalokról, akik laptopról dolgoznak
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 11:11
A magyar kultúra napja - Ady halálának századik évfordulójáról emlékeznek meg Veszprémben
meg. A szolnoki kezdeményezéshez fogyatékkal élő fiatalok is csatlakoznak előadóként Veszprémben.

Hozzátette: városszerte kiállítások fogadják az érdeklődőket. A Jutasi úti lakótelepet bemutató képekből nyílik tárlat a Március 15. úti Könyvtárban Szegedi József helytörténeti kutató fotóiból, Lipovszky-Drescher Mária iparművész kerámia és illusztrációs munkáinak kiállítása pedig a Gyulafirátóti Művelődési Házban várja az érdeklődőket csütörtöktől.

Macskamesék és más rajzok címmel nyílik meg Fábián László grafikusművész tárlata jövő hétfőn az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban.

A magyar irodalom és filmkultúra kiemelkedő képviselőiről láthatnak kiállítást az érdeklődők a megyei könyvtárban jövő keddtől a hónap utolsó napjáig. Az olvasók a kiállított műveket ki is kölcsönözhetik - tette hozzá.

Helyi alkotók műveiből nyílik kiállítás a kádártai faluházban jövő szerdán, míg az első világháború centenáriuma alkalmából kiírt pályázat eredményhirdetését jövő pénteken tartják a
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 11:31
’56-os életrajzi lexikon -F-
'56-os életrajzi lexikon - Mosonmagyaróvár és környéke

F

Fazekas János László
Fábián József
Fehér János
Ferenci Lajos
Ferenczy Erika
Földes Gábor
Fónay Jenő

Fazekas János László 1928-2017
Az 56-os Szövetség elnöke. Elnöksége idején ( 2006-2014) szoros kapcsolata volt Mosonmagyaróvárral. Egyrészt a szervezet városban létező képviselete által, akik egyénileg is mind tagjai voltak a Szövetségnek, másrészt a Városi Kollégium ( 2013-tól Gulyás Lajos Kollégium) által, melyet, mint köznevelési intézményt teljes jogú tagjává szavazott meg a Szövetség közgyűlése 2011-ben. Az intézmény és igazgatója ötvenhatos emlékápoló tevékenységét elismerő oklevéllel, emlékplakett adományozásával 2010-ben ismerték el. Az 56-os Szövetség Országos Elnöksége, az 56-os Szövetség alapításának huszadik évfordulója alkalmából Gábor Józsefnét, a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület elnökét, a Szövetség 1999-2010 jubileumi emlékérem kitüntetésében
azenujsagom, 2019. január 13. vasárnap, 05:56
1/44
Képek, videók
A lelkem mélyén farkas va
pacsakute
2019. május 15. szerda, 08:48
Misztikus farkas.jpg
pacsakute
2019. február 25. hétfő, 22:07
Farkasok az éjszakában.jp
pacsakute
2019. február 25. hétfő, 22:04
Róka és farkas.jpg
pacsakute
2019. február 20. szerda, 20:59
Nő farkassal
eva6
2019. február 12. kedd, 12:26
Fekete farkas.jpg
pacsakute
2019. február 03. vasárnap, 09:27
Fehér farkas.gif
pacsakute
2019. január 30. szerda, 21:13
245_farkas.gif
vorosrozsa66
2019. január 09. szerda, 10:20
farkas.gif
sz719eszter
2018. november 13. kedd, 09:42
farkasrét1031.jpg
maroka
2018. október 31. szerda, 18:18
farkas.jpg
durcimarcika
2018. október 04. csütörtök, 19:44
sziv-forradalma-gauran ga-
sz719eszter
2016. április 21. csütörtök, 12:50
Mtrix3Forradalmak.jpg
maxxx
2008. augusztus 18. hétfő, 17:03
Folytassa Forradalmár!.hu
finike
2007. szeptember 30. vasárnap, 10:03
Az ifjú forradalmár.jpg
gabika67
2007. május 22. kedd, 09:06
Címkék
Ughy Attila, Mészáros Márta, felnőttek között, Magyar Labdarúgó Szövetség, Tátrai Miklós, Havassy Olivér, érdeklődők megtudhatják, Albert Zoltán, Fehér János, idei veszprémi, Böcz Gabriella, Gerdesits Ferenc, másik csarnokba, magyar irodalom, Péni Istvánpisztoly, Magyar Asztalitenisz Szövetség,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.