Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 16:59 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
PM: Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a munkaerő-piaci reformprogram
Marczinkó Zoltán István a térség legnagyobb tíz munkaadójának tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta: az idén augusztus-szeptemberben tartósan 4 millió 521 ezer alkalmazott dolgozott Magyarországon, akiknek a fizetése átlagosan bruttó mintegy 360 ezer forint volt.

Kiemelte: a foglakoztatás alakulása a pezsgő gazdasági környezetnek köszönhető, hiszen a 2019. első felében megvalósult beruházások mértéke időarányosan 18 százalékkal haladja meg a 2018. évit. A növekvő beruházások pedig megnövelték a munkaerő-keresletet is - tette hozzá.

Mint mondta: Magyarország kedvező foglalkoztatáspolitikai helyzete ennek a két tényezőnek köszönhető, kiegészülve a kormányzati intézkedésekkel: a járulékcsökkentéssel és a bérminimum ajánlás megfogalmazásával.

A helyettes államtitkár szerint a gazdaság jó állapotára utal az is, hogy a bruttó hazai termék 2019 első félévében 5,2 százalékkal nőtt. Ezt összehasonlítva az Európai Unió 1,4 százalékos értékével megállapítható, hogy a magyar gazdaság
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:02
Nézőpont: Magyarország centrista "oroszbarátság" tekintetében
felmérés alapján a közép-európai országok közvéleményeinek Oroszországhoz való viszonyulása három fő kategóriába sorolható. Oroszország irányában kritikus a lengyelországi, a csehországi és az ausztriai közvélemény. A Nézőpont szerint Lengyelország és Csehország esetében ez elsősorban történelmi okokkal magyarázható, míg Ausztria esetében az ország semlegességéből fakadóan általános, hogy a nagyhatalmakhoz fenntartásokkal közelednek.

A centrista közvéleménnyel rendelkező országok közé tartozik Magyarország mellett Szlovénia, Szlovákia, Románia és Horvátország. Ezekben az országokban többségben van az Oroszországot pozitívan megítélő válaszadók aránya, de történelmi (Magyarország) vagy geopolitikai (Románia) megfontolásokból magas az Oroszországról negatív képpel bírók aránya is - jegyezték meg.

Közép-Európa leginkább oroszbarát országai Bulgária és Szerbia, elsősorban a kulturális és a vallási közelségük miatt - ismertették.

A Nézőpont azt írta: a politikai kapcsolatok megerősítése iránti
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 15:31
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
egy másik szélsőjobboldali személy pedig megtámadta a DK sajtótájékoztatóját, és megütötték egyik képviselőjüket október 23-án

Milyen szakmai vagy politikai okokból tűrik, hogy a szélsőjobb randalírozzon Budapest utcáin?- kérdezte.

Gulyás Gergely úgy reagált: az elmúlt kilenc évben mindenki megtapasztalhatta, hogy minden gyűlöletet keltő, erőszakos cselekménnyel szemben a hatóságok a leghatározottabban felléptek. Ennek köszönhetően azok a jelenségek, amelyek az önök kormányzása idején Magyarországon mindennapossá váltak, amikor az állam elvesztette az erőszak monopóliumát és nem tudta a rendet fenntartani, mostanra megszűntek.

A konkrét esetben indokolt a nyomozás és a rendőrség fellépése, és ha a nyomozás adatai erre okot adnak, akkor ügyészségi, bírósági eljárás is indokolt. Ha tudomást szereznek arról, kik vettek részt ezekben a cselekményekben, akkor ez ellen a hatóságoknak is fel kell lépni, és önöket is értesíteni kell, hogy "a következő koalíciókötéskor velük is össze tudjanak fogni" -
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 15:51
Rétvári: a tagállamok maguk dönthessenek szociális, családügyi és foglalkoztatási kérdésekben!
Rétvári Bence közölte, az ülésen szó volt egy javaslatról, amely szerint szociális, családügyi és foglalkoztatási kérdésekben az irányelveket ne egyhangúlag, hanem minősített többséggel fogadják el.

Magyarország azonban nem támogatja ezt a javaslatot, mivel álláspontja szerint így egyes tagállamok rá tudnák erőltetni az akaratukat a többi tagállamra, és ezzel csökkentenék az országok mozgásterét és szuverenitását - emelte ki az államtitkár.

Hozzátette, minden országnak egyedi a szociális, családügyi és foglalkoztatási rendszere, amelyet tiszteletben kell tartani, és a tagállamokban egyébként is egyedi és működőbb megoldásokat lehet találni ezekben a kérdésekben.

Magyarország azt szeretné, hogy csak azok a kérdések legyenek európai uniós témák, amelyekről minden tagállam úgy vélekedik, hogy EU-s szinten kell kezelni őket - mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár beszámolója szerint a tanács ülésén téma volt a diszkrimináció elleni küzdelem is, amellyel kapcsolatban arra hívta fel a
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 19:01
Illegális bevándorlás - Európai Bizottság: a magyarok kétharmada szerint a fejlődő országok támogatásával kezel
százaléka úgy gondolja, hogy fontos a fejlődő országok népességének támogatása, és 67 százalékuk tartja úgy, hogy a fejlődő országokban jelentkező szegénység kezelésének az Európai Unió fő prioritásai közé kell tartoznia.

A megkérdezett magyarok több mint fele, 52 százaléka vélekedett úgy, hogy a szegénység kezelése a fejlődő országokban a magyar kormánynak is egyik fő feladata kellene, hogy legyen. Ez kilenc százalékpontos emelkedés 2018 óta, az egyik legnagyobb az uniós tagállamok között.

Magyarországon a válaszadók több mint háromnegyede, 77 százaléka értett egyet azzal, hogy a szegénység kezelése a fejlődő országokban az EU saját érdeke is. A magyarok 70 százaléka vélekedett úgy, hogy a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi segítség hatékony módja az EU befolyásának megerősítésére a világban, és 72 százalék volt azok aránya, akik egyetértettek azzal, hogy a segítség hozzájárul egy békésebb és egyenlőbb világhoz.

Tavaly óta öt százalékponttal 80 százalékra emelkedett azok aránya, akik
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 17:31
Október 23. - Gyurcsány: létre kell hozni a hazafias ellenzéket
Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy ez a hazafias ellenzék természeténél fogva éppen olyan színes lesz, mint 1956.

Lesznek benne baloldaliak, centristák, liberálisok, zöldek és jobboldaliak is - közölte a Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál tartott rendezvényen.

A hazafias ellenzéket négy dolog fogja össze, ezek közül az első, hogy Magyarország jövője az európai népek táborában van - jelentette ki. Hozzátette: azokkal lehet és kell együttműködni, akik erősebb Európát akarnak, akik úgy gondolják, hogy Európa jövőjét az egyesült nemzetek európai szövetsége jelenti.

Második pontként hangsúlyozta: azt kívánják, hogy Magyarország újra jogállam legyen, ahol nem az állam ellenőrzi a népet, hanem a nép az államot. Úgy fogalmazott: ehhez a jelenlegi kormányt "a politika poklára kell küldeni".

Aki lop, aki hozzányúl a közpénzhez, az nem politikus, hanem bűnöző, ma a kormányon bűnözők vannak - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Azokkal kell együttműködni, akik úgy gondolják, hogy az
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 13:31
Nyolccal gyarapodott a MOL-töltőállomások száma Romániában idén
Az újonnan nyitott töltőállomások közül kettőt a társaság működtet, hat pedig franchise rendszerben működik. Ezekkel 227-re gyarapodott a társaság romániai benzinkútjainak száma - közölte Borviz Levente.

A kiskereskedelmi igazgató elmondta, a MOL 2015 nyarán kezdte bevezetni romániai töltőállomásain a Fresh Corner sarkokat, amelyek kávéval, szendvicsekkel, péksüteményekkel, italokkal várják ügyfeleiket.

Az ezekben árusított termékek miatt egyre többen állnak meg a MOL-töltőállomásoknál olyanok is, akik nem tankolni akarnak - tette hozzá.

Borviz Levente elmondta: a társaság elemzi, hogy a magyarországi és a csehországi példát követve ne csak benzinkutakon nyisson Fresh Corner falatozót.
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 12:01
Október 23. - Rétvári: óriási értéke van a szabadságnak
Rétvári Bence hozzátette: 1956-ban kiderült, hogy a nyugati nagyhatalmak nem segítenek, egyedül maradtunk. Örök tanulság, hogy mi magyarok mindig önmagunkra számíthatunk, a szabadságot, a függetlenséget nem más birodalmaktól kapjuk, azt saját erőből kell elérni - folytatta. Ezért kell, hogy Magyarország erős legyen, a saját lábára álljon és a birodalmak is tiszteljék - szögezte le az államtitkár.

Felidézte: a forradalmárok 1956-ban nem latolgattak esélyeket. Az akkori világrendben a legerősebb szárazföldi hadsereggel is szembeszálltak a magyar szabadságért és függetlenségért, mert addigra elviselhetetlenné vált, amit a kommunisták az országgal tettek. A pesti srácok szabadságukat, munkájukat, jövőjüket, életüket is hajlandók voltak feláldozni a magyar szabadságért. Az alaptörvény is rögzíti, hogy a magyar szabadság az 56-os forradalomból sarjad - emelte ki.

Kitért arra is, hogy minden korszakban voltak, vannak és lesznek olyanok, akiknek Magyarország az első, és olyanok is, akik más birodalmat
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 18:33
Szánthó Miklós: a Fidesz-KDNP-nek 2010 óta az önkormányzati választás volt a legjobb belföldi eredménye
értelemben, bár megerősítheti azt, ahogyan most is történt.

Budapestről szólva elmondta: a főváros balliberális város, és azzal, hogy Karácsony Gergely ellenzéki elölt lett a főpolgármester, "visszaállt a főváros a normál politikai üzemmódjába, egy balliberális orientációval". Jelezte: "Budapest nem az ország, vidéken a kormánypártok tartoltak".Szánthó Miklós szerint az önkormányzati választás eredményétől függetlenül a kormánynak folytatnia kell a kormányzást, választ kell adnia a világpolitika és Magyarország olyan fontos kérdéseire, mint például a hazai demográfiai problémák, a gazdasági környezet külső változása, a migráció, a multikulturalizmus, a szuverenitás. "Nem áll meg attól a világ, hogy Karácsony Gergely lett Budapest főpolgármestere" - fogalmazott.

Az igazgató felidézte: a kormányzat eddigi célja az "Isten, haza, család, munka" volt, vagyis a keresztény Magyarország építése, a haza védelme, a családok támogatása és a munkaalapú gazdaság kidolgozása. Erre kell, hogy irányuljon a
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 16:32
Szolnokon látható a Messerschmitt Bf 109 vadászrepülőgép
Kovács Ákos elmondta: a "repüléstörténeti legenda" a sikeres lengyel-magyar jó kapcsolat eredményeként, a lengyel honvédelmi minisztérium támogatásával, a Krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeum és a RepTár együttműködésének köszönhetően került Magyarországra.

Hozzátette: a magyar pilóták a keleti fronton és honi légvédelemben harcoltak a Messzerrel, a második világháború egyik legjobb vadászgépével. A háború után nem maradt használható példány Magyarországon, csak a lezuhant gépek egy-egy darabja vagy alkatrésze került elő az elmúlt évtizedekben.

Katarzyna Zielinska, a Krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeum kulturális vezetője elmondta: a krakkói és a szolnoki múzeum 2017-ben kötött együttműködési megállapodást.Az eseményen részt vett Frankó Endre nyugállományú repülő főhadnagy, a legendás Puma Század Messerschmitt pilótája.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a krakkói repülőmúzeum repülőgépét a regensburgi repülőgépgyárban készítették RQ+DS hívójellel. 1944. május 10-én
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 13:11
Kaderják Péter: az energiaellátás függőségének csökkentése áll a nemzeti energiastratégia fókuszában
Kaderják Péter elmondta: egy kimondottan ügyfélcentrikus energiastratégiában gondolkodnak, amely továbbra is előtérbe helyezi a hazai energiaellátás biztonságát, ugyanakkor az energiaszektor klímabarát átalakítását is célul tűzi ki.

Hozzáfűzte: óriási beruházásokat igényel majd a világon, ezen belül Európában, így Magyarországon is az átállás egy "karbonszegény gazdaságra", most próbálják felmérni, hogy mennyibe is kerülne ténylegesen annak a karbonsemlegességnek az elérése, amelyet az Európai Unió 2050-ig célul tűzött ki.

"Kimondhatatlanul sok milliárdról van szó ezekben a számításokban, (...) Magyarország akkor jár el jól, ha megpróbálja kihasználni az ezekben rejlő lehetőségeket és olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek Európa és Magyarország problémáira is válaszokat tudnak adni" - mondta.

Az államtitkár szerint a karbonsemlegességet legjobban az árampiac átalakításával lehet növelni, ebben a szektorban 2030-ra 80 százalékos, 2040-re pedig 90 százalékos karbonmentességet tartanak
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 20:41
A Wing lengyel ingatlanfejlesztőben vásárol tulajdont
A tájékoztatás szerint a Lisala tulajdonolja a Varsói Értékpapír Tőzsdén (GPW) jegyzet Echo Investment S.A. 55,96 százalékát megtestesítő 230 930 856 darab törzsrészvényt.

Az üzletrész adásvételi tranzakció zárása a lengyel versenyhatóság jóváhagyását követően történhet meg - tájékoztatott a Wingholding.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a Wing az Echo hosszú távú növekedési programját támogatva, stratégiai befektetőként száll be a vállalatba. A tranzakcióval a magyar Wing régiós szinten is jelentős ingatlanvállalkozássá lép elő.

Az Echo Investment a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cég, és az egyetlen, amely egyszerre van jelen a lakó-, a kiskereskedelmi, illetve az irodapiacon. A cég hét lengyel nagyvárosra fókuszálja fejlesztői tevékenységét, az eddigi működése során mintegy 1,7 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett. Az Echo Investment részvényeit 1996 óta jegyzi a Varsói Értékpapír Tőzsde.

"Az Echo Investment tökéletesen felkészült arra, hogy tovább erősítse
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:15
1/194
Képek, videók
amcsik, jó munkaerő
credo77
2010. március 25. csütörtök, 13:37
maygar munkaerő
andreii
2006. augusztus 30. szerda, 11:19
lusta munkaerő.jpg
agica2004
2006. május 10. szerda, 20:33
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Bács-Kiskun megye
dtrixy
2009. június 05. péntek, 19:22
Bács-Kiskun megye-tornádó
agica2004
2008. június 26. csütörtök, 15:15
0 meghívója marczika%20b
lovaszmarika
2012. október 15. hétfő, 12:58
Marczis Demeter.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:00
Marczika.jpg
barkaszjudit
2008. január 18. péntek, 05:06
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.