Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:27 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az MSZP szolidárisabb Európáért küzd
Tóth Bertalan közölte, az MSZP programja - hasonlóan a német szociáldemokratákéhoz - a szociális Európáról és a szociális vívmányokról szól.

Támogatják az európai minimálbér és minimálnyugdíj közös szabályozását, és az európai integráció mélyülését, valamint szeretnék elérni, hogy az európai uniós források a megfelelő helyekre kerüljenek, azaz az oktatást, az egészségügyet és a környezetvédelmet szolgálják - sorolta.

Habár az európai bérszínvonal elérése álomnak tűnik, legalább az emberek jogai legyenek egyenlőek - mondta az ellenzéki politikus.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, miközben Orbán Viktornak egyre kevesebb a barátja, az MSZP-nek egyre több, hiszen nemrég a meghívásukra Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje is Magyarországra látogatott és részt vett a párt kongresszusán.

Timmermansszal is megfogalmazták, hogy közösen küzdenek minden olyan populista, szélsőséges erő ellen, amely nem az Európai Unió együttműködésében érdekelt, hanem annak szétfeszítésében, az
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 18:21
Krónika 3. rész (napirend előtt: EPP, bevándorlás, családvédelmi akcióterv)
Közölte: Jávor Benedek elnyerte az év EP-képviselője díjat a környezetvédelem területén, majd kitért arra: e napon Orbánt és pártját saját pártcsaládja tette partvonalra, a továbbiakban nem tudják befolyásolni a néppárt munkáját. Szerinte mindez nem volt váratlan, és a múlt heti döntéssel hivatalossá vált, Orbánt és a Fideszt kártékonynak és rombolónak könyvelték el. A Fidesz, a "rombolók pártja" mára egyedül maradt - tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: az Európai Néppártot is megosztják a globális kormányzás versus nemzetek Európája vita. Számukra a pártfegyelemnél sokkal fontosabb a keresztény értékek és a bevándorlás elleni fellépés - jelentette ki. Rögzítette:az európai és azon belül az európai jobboldal megújulását szeretnék. Szerinte is fel lehet osztani a magyar közéletet építőkre és rombolókra, az MSZP, akikhez csatlakoztak sok mindenről híres, de nem az építésről - fogalmazott. Hozzátette: azt nem tudni, a Párbeszéd mit építene, de azt tudják, hogy
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:41
Krónika 2. rész (napirend előtt: Fidesz, EPP)
megszorításban is - jegyezte meg az államtitkár, felsorolva, hogy a szocialisták vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat vezettek be, elvették a gyes harmadik évét és a családi adókedvezményt és megszüntették a támogatott lakáshitelek rendszerét.

Önök mindig a multik és nem a magyar emberek hangját hallották meg - fogalmazott, hozzátéve, hogy a Fidesz-kormány ezzel szemben 1998 és 2002 között, és 2010 óta is emelte a minimálbért.Jobbik: az EP-választás tétje, hogy megmaradunk-e az Európai UnióbanGyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője a Fidesz európai néppárti (EPP) tagságának felfüggesztését és a Fidesz ezt követő kommunikációját Örkény István egyik egyperces novellájához, illetve egy Monty Python-filmhez hasonlította. Szerintea Fidesz és az EPP vitája "háttéralkutól bűzlik", olyan "dodonai döntés" születetett, amivel mindenki jól járt. Ugyanakkor - folytatta - a lényeg az, hogy a Fideszt kizárták, saját szövetségeseik is "páriaként kezelik" a magyar kormánypártot,
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:12
Krónika 1. rész (napirend előtt: bevándorlás)
dokumentum jogilag nem kötelező, ezért felesleges erőfeszítéseket tenni ellene, most mégis olyan jogi értelmezést akar találni, amellyel kötelezővé teheti a dokumentumot még azon országoknak is, amelyek elutasították.

Fidesz: elhibázott az ENSZ migrációs csomagja

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) úgy fogalmazott, "nehéz időket élünk, Brüsszel titokban a világ legveszélyesebb migrációs csomagját akarja kötelezővé tenni". Hozzátette: a titkos terv alapján bevándorlókat telepítenének Magyarországra; az Európai Bizottság az emberek háta mögött kötelező akarja tenni az ENSZ migrációs csomagját, amelyet Magyarország elutasított.

Elhibázottnak nevezte a dokumentumot, amely serkenteni akarja a migrációt. Szólt arról, hogy Brüsszel gyengíteni akarja a határvédelmet, migránsvízummal és pénzzel feltöltött bankkártyákkal könnyítené a bevándorlást, a fejlesztési forrásokat a migráció támogatására akarja átcsoportosítani. Szerinte a magyarországi ellenzék a bevándorláspárti brüsszeli elit oldalára állt. Azt
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:31
Brexit - Kampánnyal biztatja a brit kormány a külföldi EU-polgárokat, hogy folyamodjanak letelepedési engedélyé
Nagy-Britanniában továbbra is szívesen látják őket, és a brit kormány szeretné, ha maradnának.

A kampány első szakasza, amelyre a kormány 3,75 millió fontot (csaknem 1,4 milliárd forintot) fordított, egy hónapig tart, de London a következő két évben is tervez hasonló tájékoztató tevékenységeket, biztosítandó, hogy a külföldi EU-állampolgárok pontosan értsék, mi a teendőjük a letelepedett státus megszerzése végett.

A kampány angol nyelven folyik, de online felületeken elérhető lesz a tartalom az Európai Unióban honos összes nyelven - áll a belügyminisztérium hétfői tájékoztatásában.

A tárca beszámolója szerint a kérvényezési rendszer tavaly augusztus óta alapos próbákon esett át, és e próbaidőszakokban is már csaknem 200 ezren megkapták a további nagy-britanniai tartózkodást biztosító letelepedett státust.

A rendszer sikeres működése érdekében a belügyminisztérium több mint 1500 fős alkalmazotti gárdát toborzott kifejezetten a folyamodványok elbírálására, és új központot alakított ki a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 07:04
Migrációs konferencia - Takács Szabolcs: a migráció problémája minden idők legfontosabb globális kihívása
Takács Szabolcs a háromnapos tanácskozás utolsó előadójaként arról beszélt, Magyarországon úgy érzik, hogy az európai tudat, életvitel veszélyben van. Hozzátette, az elmúlt három és fél évben szemtanúja volt annak a "nagyon komoly, kemény" uniós vitának, amely az Európai Unió tagországai és intézményei között folyt.

"Ez (...) megmérgezte a részvételünket az Európai Unióban" - mondta, hangsúlyozva, hogy a gazdasági növekedés, a biztonság és a versenyképesség mind veszélyben van, és Európának, a csökkenő lakosságszám miatt is, egyre kisebb a jelentősége a világon belül.

Takács Szabolcs azt mondta, hogy EU nem volt felkészülve a 2015-ben megkezdődött migrációs válságra. Abban az évben több százezer ember lépett be illegálisan uniós országokba - mutatott rá.

Közölte, az EU első reakciója az volt, hogy megpróbálta kezelni, "menedzselni" a helyzetet, ahelyett, hogy megoldotta volna a problémát. Ez hibásnak bizonyult, és sokkal több problémához vezetett - jelentette ki Takács Szabolcs, aki
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 18:12
Migrációs konferencia - Novák Katalin: belső erőforrásokból is vissza lehet fordítani a demográfiai hanyatlást
Novák Katalin hangsúlyozta, a magyar kormány szerint a népesedési problémák megoldása a belső erőforrásokra támaszkodva ugyan nehéz feladat és időre van szükség hozzá, de lehetséges, ezért vezették be a magyar családpolitikai modellt, amely pénzügyi támogatásokkal, szolgáltatásokkal, valamint családbarát szemlélettel segíti a családokat.

Az államtitkár a pénzügyi támogatások közül megemlítette a családbarát adórendszert, a jelzálogalapú hitelek egy részének elengedését gyerekek születése esetén, valamint a jövő januárban életbe lépő négygyerekes nők szja mentességét.

A családokat segíti továbbá a bölcsődei és óvodai rendszer, az ingyenes gyermekétkeztetés és a hároméves gyes lehetősége, 2018. pedig a családok éve volt, amikor több új intézkedést is bevezettek - hangsúlyozta Novák Katalin.

Magyarország 2010-hez képest a duplájára növelte a családtámogatásokra fordított összeget, és jelenleg a GDP 4,8 százalékát fordítja erre, míg az OECD átlag 2,55 százalék - fűzte hozzá az
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 18:32
Biztonságpolitikai szakértő: elkezdődött a titkosszolgálatok közötti valós információcsere
Emlékeztetett: a Terrorelhárítási Központ (TEK) által elfogott férfi eddig átcsúszott minden ellenőrzésen. Görög tartózkodási engedélyt kapott, amit az Európai Unióban használhatott, de kiderült, hogy Szíriában tömeggyilkosságokat terveztek és vezettek.

Nógrádi György úgy fogalmazott: nem fog kiderülni, hogy az információ melyik országból érkezett, de a történtek azt mutatják, hogy elkezdődött Európában az együttműködés.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet szétesőben van. Tagjai mindent megtesznek, hogy lehetőség szerint Európában fogják el őket; ha itt kerülnek börtönbe, az "nyaralás" ahhoz képest, ahogy Szíriában vagy Irakban bánnának velük - fejtette ki.

A szakértő szerint a következő évek egyik legfontosabb kihívása lesz Európában, hogy hogyan lehet megszabadulni a "túlélő" terroristáktól, mert ezek az emberek napi terrorfenyegetést jelentenek.
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 11:02
EU-csúcs - Merkel: az EU-nak jogbiztonságra van szüksége az EP-választásokat illetően
Merkel sajtótájékoztatóján aláhúzta, az EP-választások nem áshatók alá. Nagy-Britanniának a lehető legrövidebb határidővel egyértelművé kell tennie, hogy milyen módon kívánja lezárni a kiválási folyamatot, rendezett, vagy rendezetlen viszonyok között akar távozni az Európai Unióból.

A megbeszélések folyamán az unióban maradó 27-ek ismét bizonyították, hogy képesek szorosan együttműködni. Ezt az egységet a jövőben is meg kell tudni tartani - mondta Merkel.

A Kínával foglalkozó napirendre vonatkozóan aláhúzta, a tanácskozáson résztvevő vezetők egyértelművé tették, hogy az Európai Unió a piacokat illetően azonos feltételtelekkel teljesülő hozzáférést biztosító kapcsolatokat akar.

Jó kereskedelmi kapcsolatokat akarunk Kínával, de kizárólag a kölcsönösség elvén - tette hozzá a német kancellár.

Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy tiszteletben kell tartani a brit nép akaratát, amellyel Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetése mellett foglalt állást,
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 17:51
Javult kissé a fogyasztói hangulat márciusban az euróövezetben
A DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) előzetes adatokra támaszkodó felmérése szerint a fogyasztói hangulatindex az euróövezetben 0,2 százalékponttal mínusz 7,2 pontra emelkedett márciusban az előző havi mínusz 7,4 pontról. A piac kissé nagyobb emelkedést, mínusz 7,1 pontot várt márciusra.

Az Európai Unióban a fogyasztói hangulatindex 0,1 ponttal mínusz 7,1 pontra javult mínusz 7,2 pontról.

Mindkét indikátor hosszú távú átlaga felett van, ami az euróövezetnél mínusz 11,3 pont, az EU esetében pedig mínusz 10,5 pont.
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 17:01
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagállamok kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója
hét második felében megszavazott javaslatát arról, hogy hosszabbítsák meg a brit uniós tagság megszűnésének az EU-szerződések alapján március 29-én esedékes jelenlegi határidejét. Az unióban maradó tagállamok vezetői már jelezték, hogy hivatalos brit bejelentés esetén fontolóra veszik a javaslatot.

Az uniós vezetők pénteken stratégiai menetrendet készítenek az egységes piac, a tőkepiaci unió, valamint a digitális politika, az iparpolitika és a kereskedelempolitika továbbfejlesztéséről. .

Az Európai Tanács megbeszélést folytat az úgynevezett európai szemeszter idei prioritásairól, és várhatóan jóváhagyja az euróövezet gazdaságpolitikájáról szóló ajánlást.

A külkapcsolatokat illetően az Európai Tanács elő fogja készíteni az április 9-én tervezett EU-Kína csúcstalálkozót, továbbá - a globális helyzetre is figyelve- eszmecserét fog folytatni általánosságban az EU és Kína közötti kapcsolatokról.

A csúcstalálkozón az éghajlatváltozást illetően az uniós vezetők iránymutatással szolgálnak majd az
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:11
EU-csúcs - Uniós vezetők a Brexit határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást
Angela Merkel német kancellár nyilatkozata szerint a brit parlament alsóházának komolyan kell vennie a brit uniós tagság megállapodás nélküli megszűnésének veszélyeit és el kell fogadnia a brit kormány és az Európai Unió megállapodását a Brexit feltételeiről.

Merkel újságíróknak nyilatkozva aláhúzta, az unióban maradó tagországok vezetőinek az unió jövőjére kell gondolniuk, ezért az utolsó pillanatig azon fognak dolgozni, hogy egy rendezett kiválást érjenek el. Fel kell készülni azonban arra is, hogy a megállapodást továbbra sem fogadja el a brit parlament alsóháza, a határidő ugyanis nagyon rövid - tette hozzá.

Emmanuel Macron francia államfő kijelentette, nyitott a Brexit határidejének technikai meghosszabbítására, ugyanakkor nem lehet a végtelenségig nyújtani a fennálló helyzetet.

Aláhúzta, egyértelművé kell tenni London számára, hogy a Brexit a brit nép döntésének eredménye. Azt is, hogy a megállapodás kétéves, alapos munka eredménye, amely a lehető legjobb egyezség úgy
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:42
1/387
Képek, videók
szolidárisan
1csendes1
2009. szeptember 16. szerda, 11:41
Tóth Bertalan.jpg
margitmama
2009. június 17. szerda, 17:54
Orbán Viktornak címezve.j
basikele
2013. január 11. péntek, 02:43
Kézcsók Orbán Viktornak
karesz57
2010. július 19. hétfő, 21:02
timmerman2.gif
riki66
2008. november 29. szombat, 11:29
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Szocialisták 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
Szocialisták 04.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
bmszki, szociális munkás
romajozsi
2015. október 26. hétfő, 11:59
szociális temetés.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 17:09
Szociális lakások Pécsbán
basikele
2013. augusztus 31. szombat, 01:32
Címkék
piac kissé, piacokat illetően, unió jövőjére, végtelenségig nyújtani, támogatott lakáshitelek, szocialisták vizitdíjat, letelepedett státus, brit uniós, szociális vívmányokról, jövő januárban, Frans Timmermans, Iszlám Állam, további nagy-britanniai, titkos terv, Zsigmond Barna Pál, csökkenő lakosságszám,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.