Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:22 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Veszélyhelyzettől tart az iparszövetség és a szakszervezeti szövetség a megállapodás nélküli Brexit ko
A levél szerint, amelyet Carolyn Fairbairn, a CBI vezérigazgatója és Frances O'Grady, a TUC főtitkára írt alá, az elmúlt napok fejleményei miatt meredek ívben nőtt annak a veszélye, hogy Nagy-Britannia a Brexit feltételrendszeréről elért, az alsóház által azonban kétszer is nagy többséggel elutasított megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

A felhívás szerint a brit vállalatok erre nincsenek felkészülve, és a megállapodás nélküli Brexit olyan sokkot okozna a brit gazdaságban, amely még nemzedékek múlva is éreztetné hatását.

A két vezető szerint ezért most már létfontosságúvá vált a jövő pénteken esedékes kilépés elhalasztása, annál is inkább, mivel a CBI tagvállalatainak 88 százaléka is ezt tarja jobb megoldásnak a megállapodás nélküli Brexitnél.

A brit üzleti vállalakozások és alkalmazottaik számára egyaránt elengedhetetlen, hogy a kormány felismerje, milyen felelőtlen károkozás lenne Nagy-Britannia megállapodás nélküli kilépése az Európai Unióból - áll a CBI és a TUC vezetőinek
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 21:32
EU-csúcs - Az EU május 22-ig adna haladékot a Brexit határidejére
szerint ezt tartalmazza az elfogadásra váró határozattervezet.

Eszerint az EU május 22-ig adna haladékot a Brexit határidejére azzal a feltétellel, hogy a brit parlament a jövő hét első felében elfogadja az EU és Nagy-Britannia között a tervezett kiválásról korábban létrejött megállapodást.

Amennyiben Theresa May brit miniszterelnöknek a jövő hét első felében ez mégsem sikerül, jövő csütörtökön rendkívüli uniós csúcsra kerülne sor.

Tekintettel arra, hogy az Egyesült Királyság nem szándékozik európai parlamenti választásokon részt venni, a brit uniós kiválást e határidőn túl nem lehet meghosszabbítani - áll abbtervezetben

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke korábban reményét fejezte ki, hogy a Brexit határideje meghosszabbításának időtartama a lehető legrövidebb lesz.

Tajani az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójának megkezdését követően kijelentette "türelemmel voltunk, London kérésére további biztosítékokat adtunk és jogi értelmezéseket
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:41
Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat
Frans Timmermans az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a Magyarországgal szembeni, hetes cikk szerinti eljárás állása is téma volt.

Mint közölte, a korábban azonosított aggályos kérdések mellett újabbak is felmerültek, példaként egyebek mellett a Közép-európai Egyetem (CEU) részleges Bécsbe költözését, a munka törvénykönyvének módosítását, a közigazgatási bíróságok felállítását és a több mint 400 kormánypárti médiatermék összevonásával létrehozott Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt említette.

Kitért az újabb magyar kormányzati kampányra is, amelyben "rendkívül sötét képet festettek az európai intézményekről, mint ha egy titkos egyezség alapján minél több bevándorlót próbálnának behozni".

Aláhúzta: nincs semmiféle összeesküvés, a magyar emberek megérdemlik az igazságot, az Európai Bizottság pedig megpróbálja megvédeni az uniós vezetők becsületét.

Hozzátette, azt sem érti, hogyan lehet a keresztény
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:12
Bukarestben döntik el, hogy kell-e román zászlót kitűzni Sepsiszentgyörgy "magyar megszállás alóli felszabadítá
felszabadításának az 50. évfordulóján", Antal Árpád polgármester azonban 2015-ben az épület felújítása során eltávolíttatta onnan. A polgármester arra hivatkozott, hogy a toronyra az eredetinek megfelelő toronydísz került, amely a villámhárító szerepét is betölti, és nem teszi lehetővé a zászló kitűzését. Ennek ellenére lehetővé tette, hogy évről évre, az 1944-es román bevonulás évfordulóján egy napra kitűzzék a román zászlót a toronyra.

Antal Árpád korábban kijelentette, a törvény értelmében Románia és az Európai Unió zászlaját a közhivatalok homlokzatára kell kitűzni, és a sepsiszentgyörgyi városháza homlokzatán ott lobog mindkét zászló. Hozzátette: reméli, hogy a törvényt úgy módosítja a román parlament, hogy e zászlók mellett a városzászlónak és a magyar közösség zászlajának is helyet biztosítanak.

A polgármester arra utalt, hogy éppen Dan Tanasa egyesülete perelt be számtalan székelyföldi önkormányzatot azért, mert nemcsak azokat a zászlókat és nemcsak oda tűzték ki, ahová a törvény előírja.
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 17:31
Javult kissé a fogyasztói hangulat márciusban az euróövezetben
A DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) előzetes adatokra támaszkodó felmérése szerint a fogyasztói hangulatindex az euróövezetben 0,2 százalékponttal mínusz 7,2 pontra emelkedett márciusban az előző havi mínusz 7,4 pontról. A piac kissé nagyobb emelkedést, mínusz 7,1 pontot várt márciusra.

Az Európai Unióban a fogyasztói hangulatindex 0,1 ponttal mínusz 7,1 pontra javult mínusz 7,2 pontról.

Mindkét indikátor hosszú távú átlaga felett van, ami az euróövezetnél mínusz 11,3 pont, az EU esetében pedig mínusz 10,5 pont.
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 17:01
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagállamok kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója
hét második felében megszavazott javaslatát arról, hogy hosszabbítsák meg a brit uniós tagság megszűnésének az EU-szerződések alapján március 29-én esedékes jelenlegi határidejét. Az unióban maradó tagállamok vezetői már jelezték, hogy hivatalos brit bejelentés esetén fontolóra veszik a javaslatot.

Az uniós vezetők pénteken stratégiai menetrendet készítenek az egységes piac, a tőkepiaci unió, valamint a digitális politika, az iparpolitika és a kereskedelempolitika továbbfejlesztéséről. .

Az Európai Tanács megbeszélést folytat az úgynevezett európai szemeszter idei prioritásairól, és várhatóan jóváhagyja az euróövezet gazdaságpolitikájáról szóló ajánlást.

A külkapcsolatokat illetően az Európai Tanács elő fogja készíteni az április 9-én tervezett EU-Kína csúcstalálkozót, továbbá - a globális helyzetre is figyelve- eszmecserét fog folytatni általánosságban az EU és Kína közötti kapcsolatokról.

A csúcstalálkozón az éghajlatváltozást illetően az uniós vezetők iránymutatással szolgálnak majd az
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:11
Paksi bővítés - LMP: Putyin befolyásszerzési törekvéseit segíti a projekt
Demeter Márta társelnök, Bas Eickhout, az Európai Zöld Párt politikusa, valamint Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője csütörtöki közös budapesti sajtótájékoztatójukon egyetértettek abban is, hogy az energiafüggőség növelése helyett megújuló forrásokkal kellene biztosítaniuk a tagállamoknak az energiaszükségletüket.

Demeter Márta "döglött projektnek" nevezte a paksi beruházást, amely szerinte veszteséges lesz és nemzetbiztonsági szempontból is kockázatot jelent. Hozzátette: a döntéshozatal átláthatatlanságára utal az is, hogy a projekt zöld jelzést kapott az Európai Bizottságtól, ebben azonban szerepet játszhatott az is, hogy a Roszatom mellett más nagyvállalatok is haszonélvezői annak, "ki tudja, milyen alkuk által" - fogalmazott.

A multikat igenis korlátok közé kell szorítani - szögezte le, hangsúlyozva: az LMP a tőke és a multik Európája helyett az emberek Európáját fogja felépíteni.

Bas Eickhout holland európai parlamenti képviselő kijelentette: Oroszország politikai fegyverként
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:02
Délmagyarország: Pécs-Szabadka-Nagyvárad-Debrecen vasútvonal épülhet tíz év alatt
A Csongrád megyei napilapban csütörtökön megjelent cikk szerint az országgyűlési képviselő az új déli vasútvonal tervéről egyeztetett Orbán Viktorral, és a kormányfő elfogadta a javaslatot.

A politikus közölte, a szerb és a magyar kormány áprilisban együttes ülést tart, ekkor ez a vasútvonal lesz az egyik napirendi pont. Tudomása szerint ugyanis a szerb kormány hajlandó anyagilag támogatni ezt a fejlesztést.

A tervezet összhangban van az Európai Unió közlekedésfejlesztési stratégiájával, így várhatóan uniós támogatás is érkezhet, ugyanakkor a képviselő azt javasolta a kormányfőnek, hogy hazai költségvetési forrást is fordítsanak a beruházásra.

Lázár János hangsúlyozta: az Alföldre a kormány gazdasági erőforrásként tekint, amelyben még bőven vannak tartalékok. Ezek kiaknázásához azonban elengedhetetlen a közlekedési infrastruktúra fejlesztése.

A vonal egyes szakaszai elővárosi vasútként is működhetnek majd, mint például Szeged és Hódmezővásárhely között a már épülő tramtrain. Emiatt a
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:52
EP-választás - DK: a választásnak az a tétje, hogy Orbán kivezeti-e az országot az unióból
Dobrev Klára, az ellenzéki párt EP-listájának vezetője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerdán az Európai Néppárt függesztette fel a Fidesz párttagságát. Nem a Fidesz függesztette fel a saját néppárti tagságát, hiszen arról akkor szavazni sem kellett volna - érvelt. Orbán Viktor kínossá vált a saját kereszténydemokrata pártcsaládjának politikusai számára - mondta Dobrev Klára.

A Fidesz vezette kormánnyal szemben már zajlik egy eljárás és hamarosan még kettő indulhat - folytatta. Az első eljárás az európai uniós szerződés hetes cikke alapján zajlik, és azzal fenyeget, hogy az ország elveszíti uniós forrásait és szavazati jogát, adott esetben akár tagságát is - hangsúlyozta. Szerdán a Néppárt pedig arról döntött, hogy megvizsgálják a magyarországi jogállami helyzetet - tette hozzá. Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője és csúcsjelöltje pedig már korábban bejelentette, hogy az uniós választás után folyamatosan vizsgáltatná, hogy a tagállamok
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:51
EU-csúcs - Uniós vezetők a Brexit határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást
Angela Merkel német kancellár nyilatkozata szerint a brit parlament alsóházának komolyan kell vennie a brit uniós tagság megállapodás nélküli megszűnésének veszélyeit és el kell fogadnia a brit kormány és az Európai Unió megállapodását a Brexit feltételeiről.

Merkel újságíróknak nyilatkozva aláhúzta, az unióban maradó tagországok vezetőinek az unió jövőjére kell gondolniuk, ezért az utolsó pillanatig azon fognak dolgozni, hogy egy rendezett kiválást érjenek el. Fel kell készülni azonban arra is, hogy a megállapodást továbbra sem fogadja el a brit parlament alsóháza, a határidő ugyanis nagyon rövid - tette hozzá.

Emmanuel Macron francia államfő kijelentette, nyitott a Brexit határidejének technikai meghosszabbítására, ugyanakkor nem lehet a végtelenségig nyújtani a fennálló helyzetet.

Aláhúzta, egyértelművé kell tenni London számára, hogy a Brexit a brit nép döntésének eredménye. Azt is, hogy a megállapodás kétéves, alapos munka eredménye, amely a lehető legjobb egyezség úgy
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:42
Német államfő: az EU nem veszhet el a bilaterális nézeteltérésekben
Kiemelte: Horvátország az Európai Unió (EU) legfiatalabb tagja,híd az európai blokk és Délkelet-Európa között, amellyel közös történelem köti össze. Megjegyezte, hogy bár a múltban voltak nehéz időszakok, a délkelet-európai országoknak meg kell oldaniuk a nyitott kérdéseket és előre kell tekinteniük.

Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban elmondta: "Európában ma sok minden forog kockán". Az európai parlamenti választások májusban nem csak egy újabb választások lesznek a történelemben, hanem különböző mintákat határoznak meg az EU jövőjét illetően - hangsúlyozta.

Egyik államfő sem bocsátkozott jóslatokba a brit EU-tagság megszűnésével (Brexit) kapcsolatban, amelynek kimenetele még mindig bizonytalan.

Kolinda Grabar-Kitarovic kifejtette, hogy Németország az egyik legfontosabb kereskedelmi partnere Horvátországnak, a német turisták nagy számban látogatják a horvát tengerpartot és egyéb más területen is kiválóan működik együtt a két ország. Itt kiemelte a Horvátországban élő német
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:41
Jobbik: Magyarország veszített a Fidesz EPP-tagságának felfüggesztésével
szerint a néppárt vezetői és a Fidesszel szemben kritikus 13 párt is megkapta, amit akart, hiszen felléptek az EPP egységéért, kiiktatták a Fideszt, a döntést pedig "elodázták a végtelenségig". Ugyanakkor - mondta -az EPP döntése alapvetően nem a Fidesznek káros, hanem Magyarországnak.Kérdésre válaszolva hozzátette: Orbán Viktor a "saját hatalmi játszmáját játssza a magyar emberek kárára", holott Magyarország érdeke az lenne, hogy a mindenkori magyar kormánypárt a nemzetközi színtéren és az európai politikában olyan szövetségesekre leljen, ahol a nemzeti érdeket a lehető leghatékonyabban lehet érvényesíteni. A Fidesz azonban "kisstílű, hatalommániás" politikájának mindent alárendelve, "felrúgta a tárgyalóasztalt", hogy Orbán Viktor a "habitusát kiélhesse" - fogalmazott.

Gyöngyösi Márton úgy véli: valójában a bevándorlást ellenző néppárt éppen azért függesztette fel a magyar kormánypárt tagságát, mert a Fidesznél nincs nagyobb bevándorlást szervező és támogató párt Európában. Emellett ott van
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:42
1/2465
Képek, videók
szakszervezeti bulin
orban47
2013. január 29. kedd, 17:40
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
fairbank1081071Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:12
fairbank1081070Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:11
fairbank1075083Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:11
fairbank1075081Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:11
fairbank1075080Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:11
fairbank1075078Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:11
fairbank1075077Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:11
fairbank1075075Small.j pg
wiwat
2013. július 25. csütörtök, 07:11
Fairbanks.png
farkas1945
2010. november 26. péntek, 14:21
Fairbanks.1..png
farkas1945
2010. november 26. péntek, 14:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.