Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:14 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Brit Iparszövetség: Londonnak évi 40 milliárd fontjába kerülhet a megállapodás nélküli kilépés
A CBI szerdán regionális összeállítást ismertetett arról, hogy számításai szerint az egyes brit gazdasági térségeket miként érintheti a megállapodás nélküli Brexit.

A szervezet szerint Londonban különösen súlyos gazdasági következményekkel járna a szabályozatlan brit kilépés az EU-ból, mivel a londoni gazdaság teljesítménye erőteljesen függ az akadálytalan hozzáféréstől az Európai Unió piacához.

A CBI modellszámításai azt mutatják, hogy megállapodás nélküli Brexit esetén a londoni gazdaság által megtermelt, reálértéken mért éves bruttó hozzáadott érték a következő másfél évtized végére 6 százalékkal lenne alacsonyabb a jelenlegi kereskedelmi feltételekkel addig elérthető szintnél.

Ez 2034-re 40 milliárd font (15 ezer milliárd forint) éves gazdasági veszteséggel érne fel. Ez az összeg a londoni közlekedési hálózatra költött éves közfinanszírozási ráfordításnak csaknem az ötszöröse, a londoni rendőrség éves költségvetésének a tizenháromszorosa - áll az iparszövetség szerdai
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 21:02
Nébih: nem jelölt szulfitot mutattak ki Piacelli citromlé-koncentrátumokban
A kén-dioxid és szulfit (E 220-228) élelmiszer adalékanyagokat többek között tartósítószerként adják élelmiszerekhez. Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat, ezért a címkén a kilogrammonkénti 10 milligrammos, illetve literenkénti 10 milligrammos összkoncentrációt meghaladó mennyiséget mindig jelölni kell.

Az érintett termékek a 200 milliliteres kiszerelésű, 2020. július 20-i, szeptember 14-i és október 23-i minőségmegőrzési idejű Piacelli citrilemon (Citrilemon Zitronensaftkonzentrat) és ugyancsak 200 milliliteres, 2020. szeptember 14-i minőségmegőrzési idejű Piacelli citrilemon (Citrigreen Limettensaftkonzentrat).

Az olasz előállítású termékekből csaknem 50 országba került világszerte, köztük Magyarországra is. A Nébih az osztrák hatóság információja alapján, az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült a problémáról.
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 17:22
Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit
hajlandó tárgyalni vele a Brexit-folyamatról, jóllehet a múltban előfeltételek nélkül leült a tárgyalóasztalhoz a Hezbollah libanoni síita szervezettel, a Gázában hatalmon lévő Hamász palesztin radikális csoporttal, vagy az egykori Ír Köztársasági Hadsereggel (IRA), amely a legnagyobb britellenes katolikus félkatonai szervezet volt Észak-Írországban.

Válaszában Corbyn kijelentette: az alsóházban többséget kaphatna egy olyan megoldás, amelynek alapján Nagy-Britannia egyfajta vámunióban maradna az Európai Unióval, és ezt a brit üzleti szektor is támogatná. A munkáspárti vezető feltette a kérdést, hogy Theresa May miért nem támogatja ezt a lehetőséget.

A kormányfő szerint ugyanakkor az EU-val elért, az alsóházban viszont leszavazott megállapodás is lehetővé tenné a bürokratikus és egyéb akadályok nélküli exportot az EU-piacokra, úgy, hogy Nagy-Britanniának eközben önálló kereskedelmi politikája lehetne.

Theresa May elsősorban a Brexit-megállapodás legsúlyosabban bírált eleméről, az ír-északír
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 17:01
A Századvég az Európai Bizottság nemzetállamok általi ellenőrzését javasolja
Az alapítvány szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, olyan intézmény létrehozását javasolják, amely transzparenciát teremtene az európai uniós intézmények működésében. Ezt azzal indokolták, hogy súlyos eurómilliárdok tűnnek el egyre kevésbé követhetően az uniós "intézményi struktúra útvesztőiben". "Miközben az uniós vezetők és különösen a bizottság a tagállamok nemzeti kormányait szeretnék pénzügyi támogatási és ellenőrzési eszközökkel politikailag sakkban tartani, Európa nem képes megbirkózni az előtte álló kihívásokkal" - olvasható a közleményben.

Az Európai Parlament 2019. január 17-én megszavazta, hogy 1,8 milliárd eurót adnának az "Európai Jogok és Értékek" nevű új program számára, háromszor annyit, mint amennyi a bizottság javaslatában szerepelt. Emellett a következő hosszú távú, azaz a 2021-2027-es időszakra szóló uniós költségvetés fontos elemeként a bizottság 2018 júniusában azt javasolta, hogy az unió 34,9 milliárd eurót fordítson "a határvédelemre és határigazgatásra,
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:22
Európai Bizottság: komoly biztonsági kockázatot jelentenek az úgynevezett aranyútlevél- és aranyvízum-programok
Állampolgárság kizárólag Bulgáriában, Cipruson és Máltán vásárolható. Bizonyosféle letelepedési kötvényprogramot viszont jelenleg húsz EU-tag működtet: Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország és Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország és Szlovákia.

Az Európai Bizottság szerint ezek a programok komoly biztonsági kockázatokat jelentenek, aggályosak a pénzmosás és az adóelkerülés elleni küzdelem szempontjából, továbbá nem eléggé átláthatóak.

A brüsszeli testület kiemelte, hogy az aranyútlevél-programokat működtető három országban nem előírás az ottani lakóhely vagy a valódi helyi kötelékek megléte az állampolgárság megszerzéséhez.

"Nagyobb átláthatóságot akarunk, hogy mi alapján adják meg az állampolgárságot, és szorosabb együttműködést a tagállamok között. Nem lehet gyenge láncszem az EU-ban" - jelentette ki Vera Jourová uniós igazságügyi
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 13:31
Brexit - Volt brit pénzügyminiszter: orosz rulett lenne a megállapodás nélküli kilépés
délutáni napilapja, az Evening Standard főszerkesztője - a BBC-interjúban kijelentette: ha a brit politika úgy tesz, mintha Nagy-Britannia számára járható út lenne a megállapodás nélküli Brexit, akkor ez meg is valósulhat. Ez egy olyan orosz rulett, amelyben a fegyvert a brit gazdaságra emelték - fogalmazott.

George Osborne szerint a jelenlegi helyzetben az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Nagy-Britannia nem lép ki az EU-tagság megszűnésének törvényben is kijelölt határnapján, március 29-én az Európai Unióból, mivel idő kell az alternatív megállapodási lehetőségek felkutatására vagy újabb népszavazás kiírására.

A parlament előtt valóban vannak olyan képviselői módosítási indítványok, amelyek megtiltanák a kormánynak, hogy megállapodás nélkül léptesse ki az országot az EU-ból, és ennek érdekében előírnák a Brexit halasztását abban az esetben, ha a kilépés kijelölt napjáig, március 29-ig nem sikerülne életbe léptetni valamilyen megállapodást a Brexit feltételrendszeréről.

Theresa May
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:11
Petrícek: az aacheni szerződés nem veszélyezteti Csehországot
Petrícek szerint az Európai Uniónak a szervezet minden tagállamát egyformán ki kell szolgálnia, s a "francia-német motor" a képzeletbeli európai uniós autó nélkül nem érne semmit.

Elsősorban kétoldalú német-francia szerződésről van szó. "Hasonló módon nekünk (Csehországnak) is van egy szerződésünk a stratégiai partnerségről Németországgal, amely számos, mindkét felet érdeklő témákra van építve" - szögezte le a cseh diplomácia irányítója.

Úgy látta, hogy Berlin és Párizs új szerződésük kidolgozásakor bizonyos értelemben a cseh-német megbékélési nyilatkozatot vették alapul. "Például az a közös alap, amelynek a civil társadalom fejlődését kell támogatnia, nagymértékben a cseh-német jövőalapot másolja le" - mutatott rá Tomás Petrícek.

Csehország azt tartja a legfontosabbnak, hogy minden "kétoldalú szerződés az EU-n belül hozzájáruljon a tagországok együttműködésének fejlesztéséhez, s ne legyen alternatívája az EU-nak- hangsúlyozta a cseh külügyminiszter.
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 19:12
PM-államtitkár: Kelet-Közép-Európa továbbra is az Európai Unió gazdasági motorja
Gion Gábor tájékoztatása szerint a brüsszeli Ecofin-ülés fontos témája volt az állami és magánberuházásokat mobilizálni hivatott InvestEU-program is.

Az államtitkár az unió jelenlegi gazdasági helyzetéről tartott beszámolót ismertetve elmondta: az EU27 növekedési képessége várhatóan gyengül a megelőző években tapasztaltakhoz képest, 2019-re és 2020-ra átlagosan 2, az euróövezetben ennél alacsonyabb, 1,9-1,7 százalékos növekedést jeleznek előre.

Magyarország aktív szerepet kíván vállalni az eurózóna számára létrehozandó költségvetési eszközről szóló tárgyalásokban - szögezte le Gion Gábor arra utalva, hogy a decemberi Eurocsúcson elfogadott határozat értelmében az Eurogroup megkezdi az eurózóna-költségvetés részleteinek kidolgozását.

Kiemelte: a tárgyalások során a magyar álláspont, hogy az uniós költségvetésen belül létrehozandó költségvetés csakis teljes EU 27-es konszenzussal, az euróövezeten kívüli tagállamok érdekeit teljes mértékben figyelembe véve születhessen meg, és ne járhasson
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 19:02
Az EU több mint félmilliárd euróra bírságolta a MasterCardot
A brüsszeli bizottság 2013 áprilisában indított vizsgálata során megállapította: a hitel- és betéti kártyákat kibocsátó vállalat megakadályozta, hogy kereskedők más európai országokban működő, kedvezőbb feltételeket kínáló bankok szolgáltatásait vegyék igénybe, amivel mesterségesen megemelte a kártyás fizetések költségeit, kárt okozva ezáltal a fogyasztóknak és a kiskereskedőknek az Európai Unióban.

A Visa után a MasterCard a második legnagyobb kártyaszolgáltató az Európai Gazdasági Térségben (EGT) a kibocsátott kártyák és a tranzakciók értékét illetően.

Az egységes piacon a kártyás fizetések kulcsfontosságú szerepet játszanak úgy a hazai mint a határokon átnyúló, vagy interneten történő fizetések terén: az európai fogyasztók és vállalatok készpénzmentes kifizetéseik több mint felét kártyák segítségével bonyolítják. A kártyás fizetéseknél az eladó bankja bankközi jutalékot fizet a fogyasztó bankjának, és ezt a díjat az eladók be szokták építeni áraikba.

A bankközi jutalék mértéke
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:22
Eurobarometer: az európaiak harmada szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években
Az Európai Unió huszonnyolc államában elvégzett reprezentatív felmérés során megkérdezettek 36 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az utóbbi öt évben, a zsidó közösségek tagjainak viszont ezzel szemben 89 százaléka volt ezen a véleményen.

Ennél valamivel kedvezőbbek az adatok Magyarországon, ahol a szélesebb közvélemény 26 százaléka számolt be az antiszemitizmus növekedéséről, míg a zsidó közösségnek a 70 százaléka.

"Európa szégyene, hogy tízből kilenc zsidó ismét az antiszemitizmus fokozódását tapasztalja a kontinensen" - mondta kedden az uniós igazságügyi biztos. Vera Jourová felhívta a figyelmet arra is, hogy a kérdésben hatalmas a különbség a széles közvélemény és a konkrétan érintettek percepciója között.

Az Európa-szerte megkérdezettek átlagosan 50 százaléka szerint probléma az antiszemitizmus a hazájában. Magyarország ez az arány 45 százalék, míg Svédországban például 81 százalék, Franciaországban 72 százalék, Németországban 66 százalék.

A magyar válaszadók az
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 15:41
PM: 1445 milliárd forint az államháztartás tavalyi hiánya, önkormányzatok nélkül
A központi alrendszer - az önkormányzatok nélkül számított államháztartás - tavalyi 19 873,0 milliárd forint bevétele az előző évhez képest 649,7 milliárd forinttal, 3,4 százalékkal emelkedett. A 21 318,1 milliárd forint összegű kiadások 261,4 milliárd forinttal, mindössze 1,2 százalékkal haladták meg az előző évit.

2018-ban mintegy 1430 milliárd forintot utalt át az Európai Unió, ezzel szemben tavaly az uniós kiadások több mint 1886 milliárd forintot értek el, a költségvetés pedig továbbra is megelőlegezi a kifizetéseket - áll a minisztérium honlapján olvasható jelentésben.

Az államháztartás központi alrendszerén belül 2018 egészét tekintve a központi költségvetés 1368,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 83,9 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok pedig 7,6 milliárd forintos többletet mutattak.

2018-ban az általános forgalmi adóból 3928,7 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek, ami az egy évvel korábbi bevételnél 403,4
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 13:12
Brexit - Szakértő: a nagypénteki egyezmény módosítása biztonsági problémákhoz vezetne
Az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a szakértő hozzátette: az Egyesült Királyság, az Ír Köztársaság és az Észak-Írország által aláírt 1998-as egyezmény lehetővé tette az északír kiegyezést, de ha újra határellenőrzés lenne Észak-Írország és Írország között, elképzelhető, hogy a paramilitáris erők ismét megerősödnek.

Gálik Zoltán szerint a Brexit-megállapodás elfogadási folyamatának döntő problémája nem a az északír helyzet, hanem az, hogy az Egyesült Királyság nem döntött, a továbbiakban milyen kapcsolatot szeretne fenntartani az Európai Unióval. Amíg ez nem történik meg, addig Nagy Britannia az északír védőháló problémájával takarózik, ezzel fenntartva a jelenlegi helyzetet - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 09:51
1/2423
Képek, videók
Winston Churchill brit mi
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:02
1299 britnay.gif
taszat
2018. január 19. péntek, 08:29
britney0019.jpg
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 14:29
Brit tudósok
sanci81
2017. augusztus 13. vasárnap, 17:15
Vilmosék-brit-kiralyi- csa
agica2004
2017. július 01. szombat, 19:40
Brit Nagykövetség
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:02
Hadrianus fala, Nagy-Brit
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Fenty x Delevigne by brit
ptahmp
2016. szeptember 24. szombat, 16:41
Britta Smith.jpg
charlotteani
2016. augusztus 14. vasárnap, 04:49
Poison Ivy Riri by britto
ptahmp
2016. július 16. szombat, 16:05
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
0 inti egyestex55tkgnqf1
lovaszmarika
2018. október 15. hétfő, 13:09
érmesek női kajak egyes 2
maroka
2018. július 28. szombat, 16:37
Egyes betegségekre, probl
irmus
2018. február 02. péntek, 08:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.