Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:21 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Szánthó Miklós: Merkel továbbra is a kötelező kvóták tervéről beszél
Szánthó Miklóst az M1 aktuális csatornán csütörtökön arról kérdezték: Angela Merkel szerint nem lehetséges, hogy egyes tagállamok kijelentik, egyáltalán nem vesznek részt a menekültek szolidáris elosztásában. A német kancellár erről a nap folyamán Berlinben beszélt.

Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy bár a brüsszeli EU-csúcson nem szerepel a migráció témája hivatalos napirendi pontként, Angela Merkel az említett beszédében a német parlament alsóházában a képviselőket az uniós csúcs alkalmából a német migrációs álláspontról tájékoztatta, tehát véleménye szerint továbbra is fontos ez a téma.

Hozzáfűzte: Merkel is elismeri már, hogy az illegális migráció nem jó, belpolitikai károkat okozott neki, ezért a szabályozott migráció keretein kell dolgozni, ehhez kell a szolidaritási mechanizmus, amelyből nem lehet kimaradni. Tehát - összegezte Szánthó Miklós - a jog nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy még mindig a migránsok, menekültek elosztásáról van szó, és aki nem akar részt venni az
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 22:02
EP-választás - Bemutatta hét főből álló kampánycsapatát az európai liberális pártcsalád
A listán Margrethe Vestager dán versenyjogi biztos, Violeta Bulc szlovén közlekedési biztos, Guy Verhofstadt, az ALDE belga európai parlamenti frakcióvezetője, Emma Bonino egykori olasz külügyminiszter, Nicola Beer, a német liberálisok EP-listavezetője, Luis Garicano, a spanyol Ciudadanos politikusa, illetve Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője található.

A liberális pártvezetők, valamint állam- és kormányfők találkozóján bejelentették, hogy nem kifejezetten bizonyos posztokra jelölték az "Európa csapat" tagjait, csupán ők fogják képviselni az ALDE-t a kampányban.

A pártcsalád elutasítja az úgynevezett csúcsjelölti rendszert, sajtóhírek szerint részben azért, hogy egy platformon legyen a csatlakozásról még nem határozó Emmanuel Macron francia államfő pártjával, így valójában az uniós vezetői posztok mindegyikére jelölte ezeket a politikusokat, még ha hivatalosan csak a kampányt is vezetik.

"Úgy gondolom, régóta esedékes már egy női európai bizottsági elnök, illetve általában is egy,
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 21:12
Novák Katalin: a Fidesz önként döntött kapcsolatai felfüggesztéséről az Európai Néppárttal
amely igyekszik tényszerűen megismerni a magyar döntések hátterét, és értékelést készít - esélyt ad arra, hogy nagy tapasztalattal rendelkező, komoly politikusok "hitelesebben értékeljék a Fidesznek a tevékenységét, illetve Magyarországnak a helyzetét".

A Fidesz alelenöke emlékeztetett arra, hogy az ő vezetésével magyar részről is feláll egy "bölcsek tanácsa", amelynek tagjai Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára és Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője. A testület rendszeresen egyeztetni fog a néppárttal és segíteni fogja "a tisztánlátásukat", valamint valamint a magyar képviselők felmérik, hogy "hogyan alakul Európa a választások után , illetve milyen lehetőségeink lesznek arra, hogy a lehető leghatékonyabban képviseljük a magyar emberek érdekeit" - mondta a Fidesz alelnöke.

Novák Katalin úgy értékelte, hogy az Európai Néppárt szerdai ülésén "13 pici néppárti tagpárt" megtámadta a Fideszt és a kizárását követelte.

"Azt
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:52
EU-csúcs - Az EU május 22-ig adna haladékot a Brexit határidejére
Az uniós állam- és kormányfők csütörtökön kezdődött brüsszeli csúcstalálkozójáról kiszivárgott értesülések szerint ezt tartalmazza az elfogadásra váró határozattervezet.

Eszerint az EU május 22-ig adna haladékot a Brexit határidejére azzal a feltétellel, hogy a brit parlament a jövő hét első felében elfogadja az EU és Nagy-Britannia között a tervezett kiválásról korábban létrejött megállapodást.

Amennyiben Theresa May brit miniszterelnöknek a jövő hét első felében ez mégsem sikerül, jövő csütörtökön rendkívüli uniós csúcsra kerülne sor.

Tekintettel arra, hogy az Egyesült Királyság nem szándékozik európai parlamenti választásokon részt venni, a brit uniós kiválást e határidőn túl nem lehet meghosszabbítani - áll abbtervezetben

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke korábban reményét fejezte ki, hogy a Brexit határideje meghosszabbításának időtartama a lehető legrövidebb lesz.

Tajani az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójának megkezdését
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:41
Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat
Frans Timmermans az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a Magyarországgal szembeni, hetes cikk szerinti eljárás állása is téma volt.

Mint közölte, a korábban azonosított aggályos kérdések mellett újabbak is felmerültek, példaként egyebek mellett a Közép-európai Egyetem (CEU) részleges Bécsbe költözését, a munka törvénykönyvének módosítását, a közigazgatási bíróságok felállítását és a több mint 400 kormánypárti médiatermék összevonásával létrehozott Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt említette.

Kitért az újabb magyar kormányzati kampányra is, amelyben "rendkívül sötét képet festettek az európai intézményekről, mint ha egy titkos egyezség alapján minél több bevándorlót próbálnának behozni".

Aláhúzta: nincs semmiféle összeesküvés, a magyar emberek megérdemlik az igazságot, az Európai Bizottság pedig megpróbálja megvédeni az uniós vezetők becsületét.

Hozzátette, azt sem érti, hogyan lehet a keresztény
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:12
EU-csúcs - Tajani a Brexit meghosszabbítása határidejének április 11-ét javasolta
kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozójának megkezdését követően kijelentette ugyanakkor. a kérdés valójában nem a Brexit határidejének meghosszabbítása, hanem az, hogy a hosszabb, vagy rövidebb kiterjesztést London hasznosan tudja-e felhasználni.

"Türelemmel voltunk, London kérésére további biztosítékokat adtunk és jogi értelmezéseket készítettünk, de úgy tűnik, mindez nem elég" - fogalmazott.

Most már az Egyesült Királyság feladata, hogy kiutat találjon a kialakult patthelyzetből.

Az Európai Parlament továbbra is úgy véli, hogy a kialkudott és elfogadott megállapodás az egyetlen megoldás, amely garantálja a rendezett Brexitet, és a lehető legjobban csökkenti az emberek és a vállalkozások esetleges kárát. Úgy az emberek, mint a vállalkozások körében nagy a bizonytalanság, amit a lehető legrövidebb időre kell korlátozni - hangsúlyozta.

Noha jogilag az Európai Parlamentnek nem kell hozzájárulnia a kilépési határidő meghosszabbításhoz, azonban hangja hallható lesz- húzta alá.

"Itt az
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:11
Bukarestben döntik el, hogy kell-e román zászlót kitűzni Sepsiszentgyörgy "magyar megszállás alóli felszabadítá
toronydísz került, amely a villámhárító szerepét is betölti, és nem teszi lehetővé a zászló kitűzését. Ennek ellenére lehetővé tette, hogy évről évre, az 1944-es román bevonulás évfordulóján egy napra kitűzzék a román zászlót a toronyra.

Antal Árpád korábban kijelentette, a törvény értelmében Románia és az Európai Unió zászlaját a közhivatalok homlokzatára kell kitűzni, és a sepsiszentgyörgyi városháza homlokzatán ott lobog mindkét zászló. Hozzátette: reméli, hogy a törvényt úgy módosítja a román parlament, hogy e zászlók mellett a városzászlónak és a magyar közösség zászlajának is helyet biztosítanak.

A polgármester arra utalt, hogy éppen Dan Tanasa egyesülete perelt be számtalan székelyföldi önkormányzatot azért, mert nemcsak azokat a zászlókat és nemcsak oda tűzték ki, ahová a törvény előírja. A kormány megyei képviseletét ellátó prefektus és az ADEC keresetei nyomán a bíróságok beszűkítő módon értelmezték a törvényt, és eltávolíttatták a homlokzatról a törvényben elő nem írt, de nem is
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 17:31
Fogyatékkal élők számára épülnek lakóotthonok Nagymágocson és Derekegyházon
Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a Derekegyházon rendezett ünnepségen kifejtette, a kommunizmus egyik súlyos öröksége, hogy a fogyatékkal élő embereket szinte elzárva tartották a társadalomtól, gyakran a települések szélén létrehozott több száz fős otthonokban.

A kormány határozott célja, hogy a társadalom érzékenyítésével elérje, minél inkább természetesen kezelje mindenki a fogyatékosságot, fogadják el és fogadják be a fogyatékos embereket - mondta az államtitkár. Hozzátette: a kormány több mint 25 milliárd forint hazai és uniós forrást fordít az intézményi férőhelykiváltásra.

A társadalom egyenrangú tagjaként olyan életkörülményeket kell biztosítani a fogyatékkal élőknek, hogy a mindennapokban a lehető legnagyobb, saját maguk által igényelt önállósággal élhessenek a speciális igényeiknek megfelelő, magas színvonalú körülmények között - tudatta a politikus.

A derekegyházi kastélyotthonban a zsúfoltság és az akadálymentesítés hiánya miatt nem
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:51
EP-választás - Újabb pártot vettek nyilvántartásba
Az NVB korábban már 17 pártot nyilvántartásba vett a választásra.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választása május 26-án lesz, az EP-választás listás szavazással történik, listát bejegyzett pártok állíthatnak.

A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár - aláírásával hitelesített - ajánlása szükséges, a pártoknak április 23-án 16 óráig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:41
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagállamok kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója
Az ülésen Theresa May brit kormányfő várhatóanismerteti az alsóház múlt hét második felében megszavazott javaslatát arról, hogy hosszabbítsák meg a brit uniós tagság megszűnésének az EU-szerződések alapján március 29-én esedékes jelenlegi határidejét. Az unióban maradó tagállamok vezetői már jelezték, hogy hivatalos brit bejelentés esetén fontolóra veszik a javaslatot.

Az uniós vezetők pénteken stratégiai menetrendet készítenek az egységes piac, a tőkepiaci unió, valamint a digitális politika, az iparpolitika és a kereskedelempolitika továbbfejlesztéséről. .

Az Európai Tanács megbeszélést folytat az úgynevezett európai szemeszter idei prioritásairól, és várhatóan jóváhagyja az euróövezet gazdaságpolitikájáról szóló ajánlást.

A külkapcsolatokat illetően az Európai Tanács elő fogja készíteni az április 9-én tervezett EU-Kína csúcstalálkozót, továbbá - a globális helyzetre is figyelve- eszmecserét fog folytatni általánosságban az EU és Kína közötti kapcsolatokról.

A csúcstalálkozón az
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:11
Paksi bővítés - LMP: Putyin befolyásszerzési törekvéseit segíti a projekt
szempontból is kockázatot jelent. Hozzátette: a döntéshozatal átláthatatlanságára utal az is, hogy a projekt zöld jelzést kapott az Európai Bizottságtól, ebben azonban szerepet játszhatott az is, hogy a Roszatom mellett más nagyvállalatok is haszonélvezői annak, "ki tudja, milyen alkuk által" - fogalmazott.

A multikat igenis korlátok közé kell szorítani - szögezte le, hangsúlyozva: az LMP a tőke és a multik Európája helyett az emberek Európáját fogja felépíteni.

Bas Eickhout holland európai parlamenti képviselő kijelentette: Oroszország politikai fegyverként használja energiáját, az energia segítségével próbál befolyást gyakorolni az egyes tagállamokra és Brüsszel politikájára.

Teszi ezt például a gázkészlete segítségével - mondta, és említést tett az Északi Áramlat gázvezetékről, amely Németországba szállítja az energiahordozót, és amely ellen mind az európai, mind a németországi zöldek harcolnak. Számos közép-európai országban pedig az atomenergia által próbálnak hasonló befolyást szerezni -
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:02
Lengyel EP-alelnök: lehet, hogy a Fidesz végül az EP eurorealista frakciójához csatlakozik
Zdzislaw Krasnodebski a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) jelöltjeként került be az Európai Parlamentbe (EP). A PiS pedig a magát eurorealistának meghatározó Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) tagja.

"A Fidesz végül kilép az Európai Néppártból (EPP) vagy kizárják" - kommentálta Krasnodebski a PAP hírügynökségnek az előző napi néppárti fejleményeket. Az alelnök szerint a Fidesz tagságának kompromisszumos felfüggesztése "bizonyos ítélet-elnapolás, taktikai okokból történt".

Krasnodebski úgy látta: az EPP "egyfajta válságon fog átmenni", a pártcsalád jobb szárnya le fog válni, mert az európai jobboldal politikailag egyre vonzóbb lesz.

Orbán Viktor "beleegyezett abba, hogy elhalasztják a végső döntést", az EPP "védőszárnya egyre szaggatottabb" - fogalmazott a lengyel politikus, aki szerint minden az EP-választás után dől el, az új erőviszonyoktól függően.

Krasnodebski szerint nem lehet kizárni, hogy a Fidesz az EP-választás után az EKR-hez csatlakozik. "Ez valahogy
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 15:52
1/1583
Képek, videók
Szánthó Mária lány hegedű
klara50
2013. október 23. szerda, 22:27
535434_maria_szantho_t he_
irzikovszkimarcsi
2012. június 07. csütörtök, 18:02
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
könyv-kotelezo-olvasma nyo
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:41
Nem kötelező....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:59
Kötelező 45 perc itt.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:31
Ha nem kötelező....jpg
pacsakute
2013. július 04. csütörtök, 07:43
kötelező tartozékok.jpg
dnemethk
2013. május 07. kedd, 00:51
1.Nem kötelező.....jpg
anci-ani
2013. április 04. csütörtök, 19:53
Nem kötelező.jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:27
Nem kötelező jót tenni.jp
pacsakute
2012. november 17. szombat, 17:57
Engem nem kötelező szere
tnemarika
2012. november 04. vasárnap, 16:54
Elsőbbség adás kötelező!.
sznejuci
2012. augusztus 07. kedd, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.