Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:12 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit
helyzet előállítása, amelyben Nagy-Britannia nem lépne ki az EU-ból a törvényben is meghatározott március 29-i határnapon.

May szerint azonban ez nem oldaná meg a felmerült problémákat, valamikor mindenképpen eljön a döntés pillanata, és a döntési lehetőségek mindig ugyanazok lesznek: megállapodás nélküli Brexit, megállapodásos Brexit, vagy a Brexit elmaradása.

A kilépés feltételrendszeréről az EU-val novemberben elért 585 oldalas megállapodást a londoni alsóház a múlt héten a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította.

Theresa May a parlamenti szavazás után személyes egyeztetésre hívta az ellenzéki pártok vezetőit a kialakult patthelyzet feloldása végett. A Munkáspárt - a legnagyobb ellenzéki erő - vezetője azonban nem hajlandó részt venni a kormányfő által felajánlott konzultáción mindaddig, amíg May nyilvánosan és hivatalosan ki nem zárja a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét.

Theresa May azonban a szerdai vitanapon bírálta Jeremy Corbynt,
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 17:01
A Századvég az Európai Bizottság nemzetállamok általi ellenőrzését javasolja
létrehozását javasolják, amely transzparenciát teremtene az európai uniós intézmények működésében. Ezt azzal indokolták, hogy súlyos eurómilliárdok tűnnek el egyre kevésbé követhetően az uniós "intézményi struktúra útvesztőiben". "Miközben az uniós vezetők és különösen a bizottság a tagállamok nemzeti kormányait szeretnék pénzügyi támogatási és ellenőrzési eszközökkel politikailag sakkban tartani, Európa nem képes megbirkózni az előtte álló kihívásokkal" - olvasható a közleményben.

Az Európai Parlament 2019. január 17-én megszavazta, hogy 1,8 milliárd eurót adnának az "Európai Jogok és Értékek" nevű új program számára, háromszor annyit, mint amennyi a bizottság javaslatában szerepelt. Emellett a következő hosszú távú, azaz a 2021-2027-es időszakra szóló uniós költségvetés fontos elemeként a bizottság 2018 júniusában azt javasolta, hogy az unió 34,9 milliárd eurót fordítson "a határvédelemre és határigazgatásra, valamint a migráció kezelésére".

Eközben a Századvég szerint elvennék a tagállamok
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:22
Brexit - Volt brit pénzügyminiszter: orosz rulett lenne a megállapodás nélküli kilépés
Nagy-Britannia számára járható út lenne a megállapodás nélküli Brexit, akkor ez meg is valósulhat. Ez egy olyan orosz rulett, amelyben a fegyvert a brit gazdaságra emelték - fogalmazott.

George Osborne szerint a jelenlegi helyzetben az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Nagy-Britannia nem lép ki az EU-tagság megszűnésének törvényben is kijelölt határnapján, március 29-én az Európai Unióból, mivel idő kell az alternatív megállapodási lehetőségek felkutatására vagy újabb népszavazás kiírására.

A parlament előtt valóban vannak olyan képviselői módosítási indítványok, amelyek megtiltanák a kormánynak, hogy megállapodás nélkül léptesse ki az országot az EU-ból, és ennek érdekében előírnák a Brexit halasztását abban az esetben, ha a kilépés kijelölt napjáig, március 29-ig nem sikerülne életbe léptetni valamilyen megállapodást a Brexit feltételrendszeréről.

Theresa May miniszterelnök azonban jelenleg mind a Brexit halasztását, mind az újabb népszavazás kiírását elveti, azzal az érvvel, hogy ez
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:11
Brexit - Verhofstadt: legfeljebb az EP júliusi alakuló üléséig hosszabbítható meg a kiválás határideje
nem indulnának, de legkésőbb az alakuló ülés időpontjáig mindenképpen meg kellene történnie a kilépésnek.

Danuta Hübner, a szakbizottság elnöke kiemelte, hogy amennyiben ennél is későbbre tolnák ki a távozási határidőt, akkor az Egyesült Királyságnak is részt kellene vennie a választáson, ha el akarják kerülni az alapszerződés megsértését.

"Ugyanakkor remélem, hogy erre nem kerül sor" - fogalmazott.

A képviselő arról is beszámolt, hogy a londoni fejleményektől függetlenül az Európai Parlament a jövő héten megkezdi a brit törvényhozás által elutasított kiválási szerződés ratifikációját, hogy az lezárulhasson a szigetország EU-tagságának március 29-re tervezett megszűnéséig.

Verhofstadt hangsúlyozta, a jóváhagyásnak fontos üzenete, hogy semmilyen körülmények között nem lehetséges a megállapodás újratárgyalása.

Az Európai Bizottság szóvivője kedden aláhúzta, hogy rendezetlen kiválás esetén "nyilvánvalóan" vissza kellene állítani a kemény határellenőrzést az Ír-szigeten. Margarítisz
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 21:02
Novák: nemzeti konszenzus van a családok védelmét szolgáló és segítő lépések tekintetében
igenlő válasz. Ez alapján jól látszik, hogy ebben a kérdésben az államnak komoly feladatai vannak - mutatott rá. Hozzátette, a magyar emberek további feladatként jelölték meg azt is, hogy a fiatal házasokat életük közös megkezdésekor kiemelten kell támogatni, így erre is tesznek majd javaslatokat.

Novák Katalin azt mondta, a konzultáció - amely méltó lezárása volt a 2018-as családok évének - újabb segítséget és támogatást hoz a magyar családoknak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára köszönetet mondott mindenkinek, aki elmondta a véleményét. Közlése szerint a kérdőíveket 1 millió 382 ezren küldték vissza, így ez volt a harmadik legnagyobb részvételű konzultáció. Az eredmények alapján a magyar emberek nagy felhatalmazást adtak a kormánynak arra, hogy tovább bővítse a családtámogatási rendszert.

Ismertetése szerint a kérdőívek 8 százalékát interneten töltötték ki, 92 százalékát pedig postán küldték vissza. A válaszok alapján egyértelmű, az emberek azt szeretnék,
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:22
Szijjártó: Európa biztonsága ma már Afrikában kezdődik
egyetemi tanulmányokat, közülük 895-en ösztöndíjjal, akik hazatérve majd hozzájárulhatnak országuk kedvezőbb jövőjéhez.

Végezetül közölte, hogy Magyarország a Hungary Helps program keretében Nigéria után immár Kongóban, Etiópiában és Ugandában is támogatja a keresztény közösségek, a keresztény menekültek életkörülményeinek javítását.

Újságírói kérdésekre válaszolva a tárcavezető arról tájékoztatott, hogy a kormány részéről senki nem vesz részt a magyar helyzettel foglalkozó, jövő heti európai parlamenti vitán.

"Választási kampány van, meghagyjuk a színjátékot azoknak, akik ebben részt kívánnak venni" - fogalmazott.

Az MTI megkérdezte a minisztert lengyel kollégájának javaslatáról, amelynek értelmében ötéves időkorlátot vezetnének be az úgynevezett ír-északír tartalékmegoldás alkalmazására, így oldva fel a bénultságot az Egyesült Királyság európai uniós kiválási folyamatában.

"Javaslattételi joga mindenkinek van, s tiszteletben tartjuk a véleményét, de minden döntést huszonhetes
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 14:11
Javult a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben
inflációs várakozások jelentősen csökkentek, a mutató 19,3 ponttal mínusz 13,3 pontra zuhant.

Az adatokat kommentálva Achim Wambach professzor, a ZEW elnöke rámutatott: tekintettel a számos világgazdasági kockázatra, meglepő, hogy a Németországra vonatkozó gazdasági hangulatindex nem romlott. A pénzpiaci szakértők azonban az utóbbi hónapokban már jelentősen csökkentették növekedési várakozásaikat, figyelembe vették az olyan új, potenciálisan negatív tényezők hatását, mint például azt, hogy a londoni parlament alsóháza leszavazta a Brexit-megállapodást, és a kínai gazdaság viszonylag gyengén teljesített a negyedik negyedévben.

A német gazdaság 15, százalékkal nőtt 2018-ban, ami az utóbbi öt év leggyengébb üteme volt. A kormány a jövő héten frissíti az idei évre vonatkozó növekedési előrejelzését. Tavaly októberben a gazdasági minisztérium még úgy számolt, hogy 2019-ben 1,8 százalékkal bővül majd a bruttó hazai termék. A müncheni ifo gazdaságkutató intézet decemberben csökkentette GDP-növekedési
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 11:51
Alapjogokért Központ: megosztja, nem összefogja Európát az Élysée-szerződés kiegészítése
Pócza István az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: míg a Németország és Franciaország közötti történelmi megbékélést megteremtő Élysée-szerződés a közös pontokon és az egységen alapszik, addig a kiegészítésben a felek a kelet-közép-európai országokkal szemben határozzák meg Európa-koncepciójukat.

A német parlament alsóházában is vitához vezetett a szerződés szövege, amely nem követi a német-francia együttműködés európai hagyományát - jegyezte meg.

A paktum aláírásával egyfelől egy meggyengült francia elnök próbálja a helyzetét megerősíteni, másfelől egy távozó német kancellár szeretné letenni névjegyét az európai politikában - fogalmazott.

Elmondta: a szerződés kiegészítés szerint a két ország a továbbiakban egyezteti álláspontját az EU-csúcsok előtt. Ez nem egy európai Németország és Franciaország képét erősíti majd, hanem egy német-francia Európát generálna - jelentette ki Pócza István.
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 11:01
Szíriai nuncius: a szíriai konfliktus legfőbb áldozatai a gyermekek
a Hungary Helps programot, amelyen keresztül segítenek Irakban, Jordániában, Libanonban, Szíriában, Egyiptomban és Nigériában is.

Kitért arra, hogy csak Szíriában öt iskola működését támogatják, és segítik a szintén szíriai nyitott kórházak programot is. Szíriában ugyanis a kórházi ellátást biztosító intézmények több mint a fele elpusztult, és az ellátás hiánya miatt több ember hal meg, mint amennyit meggyilkoltak a háborúban - tette hozzá Azbej Tristan.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta, hogy míg a "nagy országok, birodalmak állampolgárai", ha konfliktus sújtotta régióba látogatnak, azonnal meg akarják oldani a több évszázada fennálló problémákat, addig a kis országok, így Magyarország is úgy gondolja, hogy nem képes igazságot szolgáltatni, nem tudja megoldani a konfliktusokat.

"Azt viszont azonnal megéreztük, hogy vannak barátaink azokon a területeken, akiken nem azért kell segítenünk, mert geopolitikai értelemben ez érdekünkben áll, hanem
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 22:02
Pasquier: Oroszország és az Európa Tanács konfliktusában a szervezet jövője a tét
"A tét a szervezet jövője, megoldást kell találnunk" - mondta a svájci politikus a közgyűlés e heti ülésszakának hétfői megnyitásakor Strasbourgban.

"Kontraproduktív, kihatással van az emberi jogok és a demokrácia védelmére Európa-szerte, ha olyan helyzet alakul ki, amelyben az egyik tagállam nem képviselteti magát a közgyűlésben, más szervek munkájában viszont részt vesz" - fogalmazott.

Előző héten az orosz parlament alsóháza elvetette, hogy az orosz küldöttség visszatérjen az ET parlamenti közgyűlésébe, és Moszkva felújítsa a tagdíjfizetést.

"A határidő június, ha addig nincs megállapodás, akkor nagy esélye van, hogy kilépünk az Európa Tanácsból" - közölte Ivan Szoltanovszkij, Oroszország ET melletti nagykövete.

"Amint visszaállítják a jogainkat, azonnal kifizetjük az elmaradt tagdíjakat" - mondta, hozzátéve, hogy a páneurópai szervezet részéről nem lát erőfeszítéseket a válság megoldására.

A szabályok értelmében az a tagország, amely két éven keresztül nem fizet tagdíjat,
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 20:22
Brexit - Ingyen kérhetnek letelepedési engedélyt a külföldi EU-polgárok
visszaállításának elkerülésére szolgáló tartalékmechanizmusról (backstop) csak annyit mondott, hogy a héten folytatja egyeztetéseit erről a kérdésről az alsóházi frakciókkal, és e megbeszélések eredményeit az EU elé terjeszti.

Az alsóház a jelenlegi tervek alapján jövő kedden veszi ismét napirendre a Brexit-megállapodás ügyét, és várhatóan szavaz is, bár az Theresa May e héten esedékes további tárgyalásainak eredményeitől és az EU reakciójától is függ, hogy pontosan miről.

A kormányfő hétfői parlamenti felszólalásában megerősítette, hogy nem támogatja sem az újabb népszavazás kiírását a brit EU-tagságról, sem annak a március végi határidőnek a kiterjesztését, ameddig a jelenlegi törvény alapján Nagy-Britanniának ki kell lépnie az Európai Unióból.

Az alsóházi képviselők körében különösen a határidő kiterjesztésének támogatottsága erősödik, arra az esetre, ha végül nem sikerülne elfogadtatni a Brexit-megállapodást.

Theresa May a legkonkrétabb, részleteket is tartalmazó bejelentést azonban
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 19:12
Szijjártó: lopakodó kísérlet zajlik a megbukott bevándorlási politika visszahozására
hírekkel, vagy a valóságosnál negatívabb hírek terjesztésével komoly károkat lehet okozni egy-egy országnak. Mint elmondta, Magyarországnak van tapasztalata abban, hogy kívülről hamis hírekkel próbálnak beavatkozni belügyeibe, ahogy arról is, hogy az unión belül működő médiumok, vagy intézmények próbálnak ilyen módon nehézségeket okozni és hazug képet festeni Magyarországról. Mint mondta, ilyen a terrorizmus miatt elítélt Ahmed H. ügye, amelyben tagállamok és civil szervezetek is felszólaltak, az Európai Parlament pedig egyik jelentésében magyarázta, miszerint az elkövető tettét a hangulat lehűtésének szándékával tette.

"Így válnak az álhírek politikacsináló tényezőkké" - szögezte le.

Szijjártó Péter elmondása szerint tájékoztatta az uniós külügyminisztereket arról, hogy Ahmed H. kitoloncolása megkezdődött, és "várjuk azoknak a tagországoknak a jelentkezését", amelyek a bírósági eljárás során Ahmed H.-t támogatásukról biztosították, most bárki "viheti", jelentkező azonban egyelőre nincs. A
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 16:41
1/1543
Képek, videók
Brexit theresa-may.jpg
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:35
Edvi Illés Ödön Halászta
mezixy
2008. szeptember 28. vasárnap, 18:59
Elhagyott halásztanya
pocorka
2007. március 10. szombat, 10:47
37425395-anyagi-problé mák
lilagondolatok
2017. február 09. csütörtök, 19:24
Prosztata problémákra.jpg
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 11:17
problémák.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:06
problémák.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 22. péntek, 09:37
A problémák....jpg
pacsakute
2013. szeptember 25. szerda, 06:37
problémák
lovaszmarika
2011. július 18. hétfő, 14:23
Érrendszeri problémák
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 20:23
Izületi problémákra
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:40
a-halal-pillanata.jpg
sz719eszter
2016. június 21. kedd, 09:35
A halál pillanata
sanci81
2015. június 28. vasárnap, 11:55
Ha az élet nagy pillanata
kkm
2015. május 19. kedd, 07:33
A halál pillanatában
sanci81
2015. február 08. vasárnap, 10:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.