Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 16:26 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten
törni azt a közeljövőben. Az Equilor szerint egy negatív korrekciónál a 430 forintos szint közelébe süllyedhet a jegyzés, ahol újabb vételi lehetőségek alakulhatnak ki.

Kiemelték, a Richter jegyzése ismét az 5500 forintos szint alá süllyedt, a következő fontosabb támasz 5350 forintnál található. Ha a részvény árfolyama ismét emelkedésnek indul, akkor az elemzés szerint az ára megközelítheti az 5700-5800 forintos tartományt.

A héten történt nemzetközi makrogazdasági események közül az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntő ülésére hívták fel a figyelmet. Az EKB a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a monetáris kondíciókon, ugyanakkor bejelentette a nettó eszközvásárlások év végi kivezetését.

Mario Draghi, az EKB elnöke az eurózóna növekedési kilátásait tekintve kockázatként értékelte a protekcionizmus veszélyét és a feltörekvő piacok sérülékenységét. Ennek megfelelően lefelé módosították a növekedési prognózist, 2018-ra a korábbi 2 százalékos helyett 1,9 százalékos, jövőre
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 07:04
BÉT - Vegyes volt a hangulat a tőzsdén, a BUX-ot az OTP húzta fel
A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Csillag Zsigmond, az OTP Treasury üzletkötője az M1 aktuális csatornán a kereskedésről elmondta, hogy a reggeli pozitív hangulat után, délutánra negatív tartományba fordultak az európai tőzsdék, így a magyar részvénypiac is, miután Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke sajtótájékoztatón aggodalmát fejezte ki az európai lassulásról. A nap végére a BUX is talpra állt, pluszban zárt, az indexet az OTP záróára húzta fel - tette hozzá.

A szakértő a vezető részvények közül kiemelte az OTP teljesítményét, amely több mint egy százalékos emelkedéssel zárt. A bankpapír mellett a Magyar Telekom papírjai is emelkedtek, ugyanakkor a Richter és a Mol eséssel zárt.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar részvénypiac az európai tőzsdékkel együtt mozgott. Jó teljesítményt nyújtott az OTP és a Magyar Telekom, utóbbiról
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:02
Tőzsde - Vegyes zárás Európában
százalékkal csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 index viszont 0,09 százalékkal állt magasabban az európai kereskedési idő végén.

Londonban a nem hivatalos záróadatok szerint 0,01 százalék csökkenéssel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,0,5százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,34 százalékkal csökkent. Madridban 0,83 százalékkal emelkedett, Milánóban 0,55 százalékkal végzett magasabban a tőzsdeindex.

Az európai piacok vegyes reakciókkal nyugtázták az Európai Központi Bank (EKB) bejelentését eszközvásárlási programjának év végi befejezéséről. A piacok nem nagyon örültek az EKB lefelé korrigált euróövezeti növekedési előrejelzésének, ami leginkább az euró árfolyamának gyengülésében mutatkozott meg.

A befektetői hangulat mindazonáltal alapvetően bizakodóan indult csütörtökön, mivel a piacok egyre nagyobb reményeket fűznek az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek rendeződéséhez. Erre utaló legutóbbi jel lehet például az is, hogy hat hónapnyi szünet után
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:02
Lassult a fogyasztói árak emelkedése novemberben Franciaországban
A francia statisztikai hivatal (Insee) csütörtökön közölt végleges adatai szerint novemberben éves összevetésben 1,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, ez március óta a leggyengébb ütem. Havi összehasonlításban 0,2 százalékkal csökkentek az árak, amivel megszakadt az emelkedés hét hónapja tartó trendje.

Októberben éves szinten még 2,2 százalékos, havi összevetésben pedig 0,2 százalékos emelkedést mértek.

Az energetikai és élelmiszeripari termékek árváltozását nem tartalmazó maginfláció mérsékelt maradt: havi szinten stagnált, éves összevetésben pedig 0,7 százalékkal emelkedett.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,2 százalékos drágulást mutat, és 0,2 százalékos havi csökkenést.

Novemberben éves összevetésben az élelmiszerek 1,9 százalékkal, a dohánytermékek 14,5 százalékkal, az energia 11,1 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,0 százalékkal drágultak. Egy hónap alatt az élelmiszerek ára 0,2 százalékkal, az energiahordozóké 0,7 százalékkal, a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:31
BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy enyhe emelkedéssel kezdheti a napot a magyar tőzsde.

A nemzetközi piacok mozgását az Amerikai Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háború enyhülése kedvezően befolyásolja, így az európai részvénypiacokon is visszafogott emelkedésre számít az elemző.

Délután lesz az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése, ahol kamatemelés nem várható, ugyanakkor Kocsi Márió megjegyezte, hogy az EKB csütörtökön jelentheti be az eszközvásárlási program kivezetését.

Bosnyák Zsolt, a Equilor Befektetési Zrt. részvény elemzője kommentárjában kifejtette, hogy oldalazásra számít a BÉT-en, mivel csütörtökön nem érkezik fontosabb magyar makroadat, ezért a BUX-index mozgását a nemzetközi hangulat határozhatja meg.

A vezető részvényekről megjegyezte, az OTP továbbra is "küszködhet" a történelmi csúcsánál található ellenállásával, a Mol folytathatja konszolidációját a 3100 forintos szinteken. A Telekomnál és a Richternél pedig az a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 08:50
Lassuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban novemberben
Novemberben, az egy évvel korábbihoz képest, 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg októberhez képest 0,1 százalékos volt a növekedés.

Októberben éves szinten 2,5 százalékkal, havi bázison 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

A gyakran változó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,5 százalék volt, havi szinten pedig stagnált novemberben.

Novemberben a lakhatási költségek (lakbér, víz, áram, gáz, fűtés) 2,6 százalékkal emelkedtek éves bázison, ezen belül a háztartások energiaszámlái 6,5 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek 1,4 százalékkal, az autók üzemanyaga 15,0 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,5 százalékkal drágultak.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) novemberben 2,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,1 százalékkal nőtt. Októberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,4 százalékkal nőtt, havi szinten pedig 0,1 százalékkal.

Az
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 08:31
BÉT - Alulteljesítő volt a BUX
aktuális csatornán azt mondta, nagyon jó hangulat uralkodott a tőzsdéken, amiben elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásoknak, illetve a várható kínai engedményekkel kapcsolatos pletykáknak volt szerepük.

Az amerikai tőzsdék nyitás után már mintegy 1,5 százalékos pluszban vannak, és az európai piacok is 1,5-2 százalékot tudtak emelkedni, a BUX ehhez képest kicsit lemaradt, lényegében változás nélkül zárt - mondta.

Az értékesítési vezető a hét eseményei közül kiemelte az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntését. A piac azt várja, hogy az EKB decemberrel kivezeti mennyiségi lazító programját, illetve nagy kérdés, hogy az elmúlt hónapok nem túl fényes európai adatainak tükrében módosítja-e azon előrejelzését, mely szerint jövő nyárra várható az első kamatemelés. A holnapi EKB-útmutatás valamilyen szinten a Magyar Nemzeti Bank (MNB) politikáját is befolyásolhatja - tette hozzá.

A Mol 6 forinttal, 0,19 százalékkal 3104 forintra gyengült, 1,4 milliárd forintos
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:52
Elemzők: októberben újra dinamikusan nőtt az export
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint októberben az áruexport euróban számított értéke 6,5, az importé 9,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Az export értéke a legmagasabb a második fél évben, és 9,2 százalékkal több az előző havinál, az import októberi értéke először lépte át a 9 milliárd eurót, és 9,0 százalékkal több az előző havinál. A külkereskedelmi többlet 232 millió euróval csökkent tavaly októberhez képest, 293 millió euró volt. Az első tíz hónapban 5,154 milliárd euró volt az exporttöbblet, 1,671 milliárd euróval kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában

Nyeste Orsolya, az Erste Bank makrogazdasági elemzője mindenképpen kedvezőnek tartja, hogy a korábbi hónapok haloványabb teljesítménye után az export viszonylag jelentős ütemben nőtt októberben.

Az Erste Bank elemzői továbbra is a külkereskedelmi mérleg többletének lassú csökkenését prognosztizálják. Az export kilátásai a globális növekedés lassulásától való félelmek miatt némileg
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:41
Tarlós: nem érte veszteség a fővárost az e-jegyrendszer felmondott szerződése miatt
pénzmozgás aztán végképp nem" - fogalmazott Tarlós István, hangsúlyozva: a projekt nem dőlt be.

A főpolgármester kiemelte: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kétségtelenül csak olyan számlákat fizetett ki, amelyek mögött szerződéses teljesítés van. Ugyanakkor hozzátette: a projektet valószínűleg elveszik a BKK-tól.

Tarlós István megismételte, hogy Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel megtárgyalták, hogy a főváros rácsatlakozik a központi állami rendszerre. A fővárosi rendszer kompatibilis lesz a MÁV-éval és a Volánéval - jegyezte meg.

A főpolgármester azt mondta: a rendszer 2020-2021-ig befejeződik, és "tulajdonképpen jobb lesz, mint az eredeti elképzelés volt".

Tarlós István emlékeztetett: fővárosi önkormányzat kötött egy finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), és ez a mai napig is érvényben van. Emellett a BKK önállóan kötött egy másik, kivitelezési szerződést; ezt mondta fel a BKK
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 10:01
Nem módosított az alapkamaton a szerb jegybank
A Szerbiai Nemzeti Bank (NBS) a híradások szerint a döntéshozatalkor figyelembe vette az inflációs előrejelzéseket és az inflációt befolyásoló tényezőket, valamint a monetáris politika eddigi enyhülésének hatásait.

A központi bank megállapította, hogyazinflációs nyomás - a gyors gazdasági növekedés ellenére - továbbra is alacsony, az infláció a célérték közelében mozog, és októberben 2,2 százalékos volt. Az előrejelzések szerint az infláció a következő időszakban is a három százalékos célérték közelében marad, amelytől mindkét irányban másfél százalékkal lehet eltérni.

A szerb jegybank megállapította, hogy a monetáris politika korábbi enyhülése jelentősen hozzájárult a gazdasági növekedéshez, amely az év első három negyedében 4,5 százalékos volt. A gazdasági növekedéshez a beruházások jelentős növekedése járult hozzá, ami a jövőben is lehetővé teszi a feldolgozóipari export bővülését.

Az NBS közölte, hogy a pénzügyi szektor és a gazdaság szereplői is az elért stabilitás megőrzését
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 09:40
Elemzők: októberben várakozáson felüli volt az ipar teljesítménye
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtök reggel kiadott első becslése szerint októberben 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 3,3 százalékos a növekedés. Az előző hónaphoz képest októberben 2,0 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipar kibocsátás az előző havi 2,1 százalékos csökkenés után. Az idei év első 10 hónapjában 3,4 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint az előző év azonos időszakában.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában megjegyezte, az ipar októberben javítani tudott a szeptemberi mélypont után. A KSH ugyan részletes adatokat nem közölt, azonban egy külön kommentárban kiemelték, hogy a relatíve jó teljesítményt főként az elektronikai ipar kiemelkedő termelése táplálta, de kellett hozzá az is, hogy az autóipar magára találjon és növelni tudja a kibocsátását. Úgy tűnik, hogy az emissziós tesztek okozta zavar enyhülni
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 11:21
MKT-fórum - A növekedés folytatódik jövőre is, az üteme szerényebb lesz
A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Előrejelzők Fóruma 2018 című rendezvényen a jövő évi makrogazdasági prognózisokat ismertette Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke, Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági üzletágának igazgatója és Tardos Gergely, az OTP Bank Nyrt. vezető elemzője, a bank elemzési központjának vezetője.

A szakérők egyetétettek abban, hogy a 2017. végi előrejelzésekhez képest jobb lett az idei év, az elemzők sorra alulbecsülték a gazdasági teljesítményt. Az idei évre a szakértők, különösen a legutóbbi GDP-adat tükrében, rendre 4 százalék körüli szintre becsülték az idei gazdasági bővülést. Hozzátették: az idei folyamatok nagy része folytatódhat jövőre is.

Elmondták: az elemzői várakozások tavaly decemberben kettő és négy százalék között szóródtak, de még az októberi előrejelzések középértéke is három százalék körül alakult.

Vértes András, a GKI elnöke szerint arra
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 21:12
1/226
Képek, videók
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
SZKV Központi megálló.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:22
SZKV központi má.Szécheny
agica2004
2018. február 25. vasárnap, 22:33
SZKV-Központi megálló.png
agica2004
2017. április 04. kedd, 21:42
központi mozaik.jpg
maroka
2017. január 05. csütörtök, 14:06
Központi fűtésre köthető
sanci81
2016. január 18. hétfő, 16:34
Kozponti palyaudvar
borigit
2015. szeptember 04. péntek, 09:56
Kozponti muzeum
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:52
kozponti epulet
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 08:03
1963 Központi megálló.jpg
agica2004
2013. december 20. péntek, 17:07
Központi előírások
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:04
36Dragoon do Vale Carvoei
charlotteani
2017. november 09. csütörtök, 20:15
dragon2tlh.png
sz719eszter
2017. október 23. hétfő, 13:56
dragon51.png
sz719eszter
2017. október 23. hétfő, 13:56
dragon43.png
sz719eszter
2017. október 23. hétfő, 13:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.